tedy Posted March 13, 2008 Share Posted March 13, 2008 Стига tedy-.- Гаров влиза в локалния форум почти всеки ден ;/ Следя му "last been online"-а постоянно ._.Това което ме притеснява е,че чете темата с проблемите, но не пише нищо в нея Е, аз не му следя всяка стъпка кога е влизал и кога не, просто изразих впечатление, че скоро не е писал в 'онази' тема, а това кога последно е онлайн, той човека сигурно си чете форума чат пат, но явно сега други неща са му на главата и не пише. Аз, като дядомраз, и на мен сегашните ми скорости са ми повече от достатъчни и остават дет се вика, единствено бих се впечатлил ако външния се увеличи доколкото зависи от него. Тези, които се оплакват сега, единствено могат да изчакат и да потърпят, явно ги чакат добри времена, поне Имате нет, макар и със занижени скорости. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evil_Hacker Posted March 13, 2008 Share Posted March 13, 2008 Радвам се,че е така,но ако беше написал 2реда "така и така знаем за проблема ще бъде решен в близкит n дни/седмици/месеца" нямаше да се стигне до тук ._. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 13, 2008 Share Posted March 13, 2008 Радвам се,че е така,но ако беше написал 2реда "така и така знаем за проблема ще бъде решен в близкит n дни/седмици/месеца" нямаше да се стигне до тук ._. Ще отговоря от негово има "КОГАААА? КАЖЕТЕ КОГА ДА СЕ НАСПЯ КАМО ЛИ ДА ВЛЕЗНА ВЪВ ФОРУМА ДА ОБЯСНЯВАМ" Дайте му на човека малко време, ще стане всичко както трябва - определено знаят какво вършат Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilves Posted March 13, 2008 Share Posted March 13, 2008 Можем единствено да сме благодарни... Всъщност не сме и казали нещо лошо... Но, както имат американците една поговорка, "С грес се маже скърцащото колело", в смисъл понякога на човек, за да му обърнат внимание, трябва и да се обади, че има някакъв проблем... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evil_Hacker Posted March 13, 2008 Share Posted March 13, 2008 Скоростите ги опавиха,но packet loss-а си стои Ping statistics for 80.80.138.1: Packets: Sent = 403, Received = 341, Lost = 62 (15% loss), Approximate round trip times in milli-seconds: Minimum = 5ms, Maximum = 83ms, Average = 18ms Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilves Posted March 13, 2008 Share Posted March 13, 2008 По-скоро "оправят" ги, защото в момента примерно са по-ниски и отпреди, но поне ако видяното е индикация, че се прави нещо по въпроса, ще изчакаме търпеливо... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evil_Hacker Posted March 14, 2008 Share Posted March 14, 2008 Тц нищо не са направили,освен че махнаха 'кранчето' -.- Просто вечер като се натовари мрежата и става леш: Ping statistics for 80.80.138.1: Packets: Sent = 100, Received = 74, Lost = 26 (26% loss), Approximate round trip times in milli-seconds: Minimum = 5ms, Maximum = 323ms, Average = 20ms Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jonas Posted March 14, 2008 Share Posted March 14, 2008 Това вече за 35 лв. тарифа е впечатляващо... Особено, ако остане така. Нещо за момента изпуснаха трафика, та го хванах това, явно се прави нещо... Дано настройват — скоростите варират яко - от показаните до по-ниски от преди... A вие случайно да сте чували , че се вързват нови абонати .. и че примерно за да се сложи свич трябва да се одреже магистралата да се направят конектори да се захрани свича което е около 10тина 15 мин ест че през това време няма да има интернет също така се случва при рязане да стане късо и да забият половината свичове което са още 5-10 мин без нет .. кфо се вайкате ... а и енергото са такава напаст божия с техните токови удари ...и особенно тъпия българин който решил да си смени стария контакт с нов и забравил да занули и убий някой свич ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 14, 2008 Share Posted March 14, 2008 също така се случва при рязане да стане късо и да забият половината свичове което са още 5-10 мин без нет .. кфо се вайкате ... а и енергото са такава напаст божия с техните токови удари ...и особенно тъпия българин който решил да си смени стария контакт с нов и забравил да занули и убий някой свич ... Аз съм чувал че имало едни устройства дето предпазвали били подобни Хапаратури именно от ей такиви ми ти нища... ю-пи-еси им били викали, ама аз не съм ги виждал - на село в гората нямаме, ама ми викат че по градовете се намирали... Сега сериозно - то верно ако деденцето реши като си сменя бушона за по-лесно да вземе да дръпне за 30тина минути до час шалтера на целия блок (бил съм свидетел на подобна простотия и щях да го удуша с голи ръце серсемина)... а нормален UPS няма да издържи особено дълго време и то такъв предвиден за switch а не за 3 цели компютъра... Иначе ей го до мен има един такъв UPS за единия от рутерите и с най-голям кеф го захранвам Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilves Posted March 15, 2008 Share Posted March 15, 2008 A вие случайно да сте чували , че се вързват нови абонати .. и че примерно за да се сложи свич трябва да се одреже магистралата да се направят конектори да се захрани свича което е около 10тина 15 мин ест че през това време няма да има интернет също така се случва при рязане да стане късо и да забият половината свичове което са още 5-10 мин без нет .. кфо се вайкате ... а и енергото са такава напаст божия с техните токови удари ...и особенно тъпия българин който решил да си смени стария контакт с нов и забравил да занули и убий някой свич ... Къде в цитираното от теб съзря подобно вайкане за 10-15 минути прекъсвания?!? Аз говоря за постоянно включване на "таван" на скоростите, всеки ден, в един и същ час, 10 ч. сутринта. Този таван за тарифата 35 лв. е много по-нисък от това, което имат потребители на същата, че дори и на по-ниската тарифа в други райони. Конкретно под 5 Mbit/s бг и 3Mbit/s локална. За последната съдя единствено от speedtest. Факт е, че и вечерно време специално в мрежите, за които става дума, има загуби на пакети до 25%. Вчера примерно след 18 ч., в продължение на часове, през които връзката е "тромава" и "нестабилна". Предишното ми мнение беше по-скоро да допълня дискутираното преди това с информацията, че наистина има промяна и тя е впечатляваща, макар и да не е все още постоянна. И че вчера международният и българският трафик не бяха ограничени, както досега. Какъв е проблемът в това и защо трябва да се приема като мрънкане или вайкане? Ако човек наистина има нужда от качествен интернет и забелязва подобни неща, се предполага, че това ще го "човърка", особено като знае, че при другите не е така... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted March 15, 2008 Share Posted March 15, 2008 По въпроса за вързването на нови абонати...едно малко отклонение по темата... Тази седмица и аз се наканих да им се обадя, че искам да ме пишат за включване....един вид, да имам аванс, че съм чувал някои да ги вързват до 20+ дена след записването. Какво беше обаче учудването ми, когато мина един ден и на следващия вече ми се обадиха да ме питат дали ще има някой в къщи, че да идват. Оставих ги все пак за другата седмица, едно че сега нямам време и второ...таман съм се настроил за чакане, някак не върви да ме стряскат така толкова скоро... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
viiipeer_ Posted March 15, 2008 Share Posted March 15, 2008 (edited) 138 мрежа (зад стадион ботев)- положението е такова от доооооста време (месец-2-3..?) Същата работа с кранчето - до към 9-10 сутринта после МАКСИМАЛНАТА която съм достигал през деня до към 24часа е 5996kbps(speedtest.net),и стигнах до извода,че скороста е лимитрана до 6мбита,и въпреки това пада с mbit-ове по-надолу в натоврените часове -_-Адекватен отговор от Netgroup или Гаров досега няма.От другата страна на богомил,само че точно в момента не мога да се сетя номера на мрежата (17* мисля ?:S) положението е същото.Packet loss-а си присъства с по 1-2% през целия ден,и през 1-2 часа има някви spike-ове където в продължение на 2-3мин се губят по 20% (случва се почти всеки ден -.-) Така че ЛИЧНО аз не препоръчвам на хора живеещи около стадион Ботев да се връзват в момента,защото нета за какъвто и да е gaming не става.За сваляне става - през нощта. Точно преди малко дойдоха техниците и на отсрещния блок правиха нещо по switch-а и веднага след това си викам чакай аз да си направя един спийд тест и какво пинга от макс 24 скочи на 64,а скоростите над 4Mbits/s не вдигам! Edited March 15, 2008 by viiipeer_ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted March 15, 2008 Share Posted March 15, 2008 правиха нещо по witch-а , така де, трябва да им правят нещо на тия скапани вещици Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted March 16, 2008 Author Share Posted March 16, 2008 (edited) Голям кеф е когато нета се ползва вечер. Edited March 16, 2008 by liquid Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrAgMaKeR Posted March 16, 2008 Share Posted March 16, 2008 liquid, така е, голям кеф е в ненатоварените часове: Отностно проблемите за които пишете, като гледам са само в една-две определени мрежи. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSider Posted March 16, 2008 Share Posted March 16, 2008 20лв тарифата от преди малко са тестовете явно кеф-а от вечерта продължава и до сутринта Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evil_Hacker Posted March 16, 2008 Share Posted March 16, 2008 (edited) Вчера около 18:00 ч район източен Нетгруп увеличиха трансферният капацитет.Поради недоглеждане един сегмент по Богомил в момента е с голям дроп. Опитвам се да се свържа с тях, за да изкарат екипи да го отстрани. 138, 145 и 173 стават абсолютно равнопоставени на останалите мрежи <{POST_SNAPBACK}> <3 Edited March 16, 2008 by Evil_Hacker Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilves Posted March 16, 2008 Share Posted March 16, 2008 (edited) <3 Дано, защото при мен в момента положението е също толкова трагично, колкото и вечерта през последните два дни. Download скоростта е около 100 kbps, колкото да зареди страница наистина "става", така че ще изчакаме... Току-що, при мен (137-а) проблемът се оправи - надявам се за постоянно. Edited March 16, 2008 by Ilves Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
viiipeer_ Posted March 16, 2008 Share Posted March 16, 2008 Вчера около 18:00 ч район източен Нетгруп увеличиха трансферният капацитет. Поради недоглеждане един сегмент по Богомил в момента е с голям дроп. Опитвам се да се свържа с тях, за да изкарат екипи да го отстрани. 138, 145 и 173 стават абсолютно равнопоставени на останалите мрежи * Кьде го пише това,че вьв форума им нещо не го виждам? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
viiipeer_ Posted March 17, 2008 Share Posted March 17, 2008 (edited) При прекарването на нета,ми казаха че трябва да ми сложат адаптер,за да захранва switch-a защото недостигало захранватето,и ако изключа даптера,прецаквам моя нет и на още 2-ма и после за да инам отново нет,трябвало да дойдат и да направят нещо наswitch-a!Но вчера вечерта тока спря за 10-15 мин.,и си викам да проверя дали имам нет,и за моя най-голяма изненада имах нет! Та да ви попитам нали като ми спре тока при мен и захранването на switch-a спира,и слеодователно не би трябвало да имам нет?!? Edited March 17, 2008 by viiipeer_ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasshko Posted March 17, 2008 Share Posted March 17, 2008 Ми мисля, че беше нещо такова, switch-aко ти е у вас. Би трябвало да спре и интернета. Като не си платиш тока и на съседа му спира нета Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted March 17, 2008 Share Posted March 17, 2008 (edited) Трябва ми информация дали около района на Братската могила Лангейм имат покритие и дали интернета е стабилен. Edited March 17, 2008 by Sothbiss Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
viiipeer_ Posted March 17, 2008 Share Posted March 17, 2008 Ми мисля, че беше нещо такова, switch-aко ти е у вас. Би трябвало да спре и интернета.Като не си платиш тока и на съседа му спира нета Ти четеш ли изобщо какво пиша?!?Или само пишеш ей така колкото да има?!? Правиш ли разлика между адаптер и switch?!? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 17, 2008 Share Posted March 17, 2008 Значи адаптера ако не е само адаптер ами има и батерия (като това което е при мен) е нещо като UPS и даже да спре тока продължава да подава ток още известно време на switch-a... Но sasshko за едно нещо е прав - ако не си платиш тока ще мине малко време и ще му спре неговия интернет Относно backup на захранването не знам как се прави и т.н. но най-вероятно наистина като ти спрат тока от енергото след 2-3 часа макс и на комшиите ти ще спре нетя Sothbiss, най-добре им се обади в офиса - те ще ти кажат най-точно. За стабилен - навсякъде е горе-долу еднакво, не е като при ЕК да хване комшията да се закачи към кабела с 2 иглички за да гледа ТВ после ти защо така нямаш интернет. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasshko Posted March 17, 2008 Share Posted March 17, 2008 Аз верно не правя голяма разлика между адаптер и switch, карай не е важно. Дано да си прав и навсякъдев да е стабилен нета, защото се самонавих нещо, а пък и обичам разнообразието и може от новият месец да съм с Лангейм. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts