viiipeer_ Posted March 12, 2008 Share Posted March 12, 2008 Споко,не си . Просто е моментно явление явно.Аз преди като бях на ЕКК ЛАН и гледах скептично на Angelsoft,но вече повече от месец го имам,и твьрдо мога да кажа,че нета е повече от добьр! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted March 12, 2008 Share Posted March 12, 2008 Центъра, "Богомил"... Еми ти виждаш на 20 лв как е в моя район... За какво говорим...Локалният, ако въобще е критерий www.speedtest.net и ако не е нещо от DCC, това което е преди 10 ч. на близо 20 Mbit/s, ето го в момента, таванът му е сложен на 3 Mbit/s: Хора, и аз живея на ул. Богомил до СОУ "П. Хилендарски" и вчера си пуснах молбата за прекарване на нет-а от Angelsoft ... да не съм сгрешил или това е само моментен проблем? Аз също съм на Богомил до училището и също имам проблеми с прекъсвания. От вътрешни хора знам, че нашия район напоследък е проблемен. Все още не съм разбрал защо, понеже не ме тормозят толкова проблемите, но със сигурност ще се оправят. Винаги звънете на съпорта, когато има проблеми с нета, за да им се набива в очите. От месец-два насам се появиха тия нередности в нашия район. Явно проблема е локален, скоро ще разбера какъв точно. Така или иначе нета ни е въпреки проблема е добър Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilves Posted March 12, 2008 Share Posted March 12, 2008 Аз също съм на Богомил до училището и също имам проблеми с прекъсвания. От вътрешни хора знам, че нашия район напоследък е проблемен. Все още не съм разбрал защо, понеже не ме тормозят толкова проблемите, но със сигурност ще се оправят. Винаги звънете на съпорта, когато има проблеми с нета, за да им се набива в очите. От месец-два насам се появиха тия нередности в нашия район. Явно проблема е локален, скоро ще разбера какъв точно. Така или иначе нета ни е въпреки проблема е добър R_a_p_t_o_R, аз прекъсвания нямам, ти наблюдаваш ли същия таван на скоростите, за които говоря, че се превключват в 10 ч. сутринта? Посред бял ден, след 10 ч имаш ли международен трафик над 6 Mbit/s или бг-скорост над примерно 5 Mbit/s? Говоря за 35 лв. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted March 12, 2008 Share Posted March 12, 2008 (edited) Нямам подробни наблюдения, но не съм забелязал да пада трафика. Факт е обаче че скоро не съм достигал големи скорости от по 3мб/сек и 1мб/сек ъплоуд и нагоре. Кометата ми работи постоянно и не се оплаквам от трансферите. Но има понякога моментни прекъсвания за по минута-две, отделно и Lineage II го виждам често дропнат - има си проблеми в нашата мрежа и това си е. Ще поразпитам по-подробно какви са тези проблеми по трасето. Естествено обаче те ще се оправят - въпросът е кога Ето тест в момента: Виждат се редица парадокси - пинга е много добър както винаги, НО - погледнете ми даунлоуда (?!?!?) - това никога не е било. Отделно пък ъплоуда му виждате цифрата и това с работещ и качващ БитКомет! Също така слаби показатели и за София - отново при чудесен пинг: За сметка на това: Ясно личи че нещо не е наред... Edited March 12, 2008 by R_a_p_t_o_R Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilves Posted March 12, 2008 Share Posted March 12, 2008 (edited) Нямам подробни наблюдения, но не съм забелязал да пада трафика. Факт е обаче че скоро не съм достигал големи скорости от по 3мб/сек и 1мб/сек ъплоуд и нагоре. Кометата ми работи постоянно и не се оплаквам от трансферите. Но има понякога моментни прекъсвания за по минута-две, отделно и Lineage II го виждам често дропнат - има си проблеми в нашата мрежа и това си е. Ще поразпитам по-подробно какви са тези проблеми по трасето. Естествено обаче те ще се оправят - въпросът е кога Говориш за 3Mbit/s download и 1 Mbit/s upload ли? Тоест, сваляш най-много на 375 KB/s. Пусни един тест в момента как си, ако не ти представлява проблем и кажи на коя тарифа си. Примерно международен до Мюнхен или Франкфурт, където ни минава международното трасе, и един до София. За това ти говоря - до Пловдив през www.speedtest.com през деня ми показва винаги таван от 3000 kb/s, до София винаги таван от около 4600 kb/s и международният - таван 6000 kb/s. Ъплоуд и локалния до Пловдив, и до София е по-голям от даунлоуда и е към 5500 kb/s. (Преди 10 ч сутринта са по-високи.) Тези 4000 kb/s как ги изкара до Лондон, не знам, никога не към имал международен през деня над 3000. Започвам да се чудя дали няма някакво групиране, което не зависи от кабелите... Edited March 12, 2008 by Ilves Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
viiipeer_ Posted March 12, 2008 Share Posted March 12, 2008 (edited) Говориш за 3Mbit/s download и 1 Mbit/s upload ли? Тоест, сваляш най-много на 375 KB/s. Пусни един тест в момента как си, ако не ти представлява проблем и кажи на коя тарифа си. Примерно международен до Мюнхен или Франкфурт, където ни минава международното трасе, и един до София. Има предвид 3МБ/сек(демек мегабайта), а не мегабита! Edited March 12, 2008 by viiipeer_ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted March 12, 2008 Share Posted March 12, 2008 Има предвид 3МБ/сек(демек мегабайта), а не мегабита! Да, ама го е написал като за мегабит! И баш раптора, тц тц. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 12, 2008 Share Posted March 12, 2008 Хора, и аз живея на ул. Богомил до СОУ "П. Хилендарски" и вчера си пуснах молбата за прекарване на нет-а от Angelsoft ... да не съм сгрешил или това е само моментен проблем? Чакай чакай - хората спорят че вместо да има интернет "на кило" някак е по-малко ти питаш за проблем. То всичко зависи от натовареността на мрежата в крайна сметка, но пак е ЗНАЧИТЕЛНО ПОВЕЧЕ от това което получават мои приятели в САЩ Иначе верно през нощта е по-бърз нет-а а вечер е най-натоварен, но това е естествено и въпреки това е в пъти повече от това което би получил от БТК АДСЛ-а. R_a_p_t_o_R, ц ц ц ... да пускаш speedtest без да си спрял торентите liquid и ти..... Точно на вас ли да обяснявам как си влияят тез 2те работи И между другото тъкмо съм зачесал темата за speedtest - не винаги показва реално защото замерва само с 1 конекция, а ако пуснете няколко почва да сваля или качва по-добре. Експериментално го установих с нашите сървъри в LA - според speedtest-a имам около 4мбита до там и в същия момент свалям с над 12мбита като пусна http download с flashget-а на база данни, която току-що съм архивирал тъй че няма на света прокси което да е успяло да я кешира след като допреди секунди не е съществувала. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilves Posted March 12, 2008 Share Posted March 12, 2008 Чакай чакай - хората спорят че вместо да има интернет "на кило" някак е по-малко ти питаш за проблем. То всичко зависи от натовареността на мрежата в крайна сметка, но пак е ЗНАЧИТЕЛНО ПОВЕЧЕ от това което получават мои приятели в САЩ Иначе верно през нощта е по-бърз нет-а а вечер е най-натоварен, но това е естествено и въпреки това е в пъти повече от това което би получил от БТК АДСЛ-а. R_a_p_t_o_R, ц ц ц ... да пускаш speedtest без да си спрял торентите liquid и ти..... Точно на вас ли да обяснявам как си влияят тез 2те работи И между другото тъкмо съм зачесал темата за speedtest - не винаги показва реално защото замерва само с 1 конекция, а ако пуснете няколко почва да сваля или качва по-добре. Експериментално го установих с нашите сървъри в LA - според speedtest-a имам около 4мбита до там и в същия момент свалям с над 12мбита като пусна http download с flashget-а на база данни, която току-що съм архивирал тъй че няма на света прокси което да е успяло да я кешира след като допреди секунди не е съществувала. Прав си, че не може на 100% да се разчита на www.speedtest.net, но в общи линии си показва вярно. Друг въпрос е по трасето кое, как и защо... Аз конкретно за моя проблем говоря за нещо, което няма нищо общо с натовареността в момента. Или по-скоро, не натовареността сама по себе си води до това, което виждам, а факта, че точно в 10 ч сутринта и то редовно, се превключват скоростите. Значи, в 10 ч без няколко минути е нещо коренно различно от 10 и няколко. Говорим за локално пада от близо 20 Mbit/s на 3, бг - от 14Mbit/s на 4.5 и т.н. и остава така до вечерта, когато даже и пада примерно 50% международния, но там не мога да твърдя, че става в точно определен час или всеки ден. Не говорим за някакви постепенни промени или от 5 станало 4 примерно, в пъти... и явно настроено така да става... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted March 12, 2008 Share Posted March 12, 2008 Аз съм склонен да им вярвам, въпреки торентите, защото не един и двама се оплакват вече. А и човек вече усеща доколко торентите влияяят, разбира се че влияят но и зависи с колко се сийдва в момента, но преди няколко седмици и аз имах същия проблем, даже бях се оплаквал тогава, даунлода беше супер зле, а ъпа беше наред. И това навсякъде. И това продължи към 2 седмици. Но слава богу се оправи. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evil_Hacker Posted March 12, 2008 Share Posted March 12, 2008 138 мрежа (зад стадион ботев)- положението е такова от доооооста време (месец-2-3..?) Същата работа с кранчето - до към 9-10 сутринта после МАКСИМАЛНАТА която съм достигал през деня до към 24часа е 5996kbps(speedtest.net),и стигнах до извода,че скороста е лимитрана до 6мбита,и въпреки това пада с mbit-ове по-надолу в натоврените часове -_-Адекватен отговор от Netgroup или Гаров досега няма. От другата страна на богомил,само че точно в момента не мога да се сетя номера на мрежата (17* мисля ?:S) положението е същото.Packet loss-а си присъства с по 1-2% през целия ден,и през 1-2 часа има някви spike-ове където в продължение на 2-3мин се губят по 20% (случва се почти всеки ден -.-) Така че ЛИЧНО аз не препоръчвам на хора живеещи около стадион Ботев да се връзват в момента,защото нета за какъвто и да е gaming не става.За сваляне става - през нощта. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilves Posted March 12, 2008 Share Posted March 12, 2008 (edited) Е, за същото говоря - 173-а мрежа Богомил надолу към Петко Д Петков... Загуби освен вечерта, не съм виждал и много малко моментни прекъсвания, но категорично кранчето в 10 сутринта се завърта. Вярно е, че за сметка на 3-те мегабита локален и 4.5 бг, които по договор трябва да са поне 10 и съответно 8, имаме 6 мегабита международен, вместо гарантираните 4, но... Не е в 9-10, дори не е около 10, ами забележи точно в 10 ч сутринта става това всеки ден. Edited March 12, 2008 by Ilves Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted March 12, 2008 Share Posted March 12, 2008 Да, ама го е написал като за мегабит!И баш раптора, тц тц. Теди какво съм объркал? Имах предвид сваляне с 3 мегабайта в секунда - мисля мб/сек се изписва. А мегабита се изписва Mbit/s.... Поне аз така си мисля - поправете ме ако греша. Така или иначе не е толкова важно. Важното е че при нас има проблем, както казах знам го от вътрешни хора. Ще се постарая да проверя какво е точно и най-вече какво се прави по въпроса. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilves Posted March 12, 2008 Share Posted March 12, 2008 Аз затова попитах, защото 3 MB/s, при условие, че локалният трафик за мен през деня е до 3 Mbit/s... R_a_p_t_o_R, ще ти бъда благодарен, ако имаш възможност да провериш. Не за някакво влошаване на качеството, а конкретно за тази схема, която превключва на дневните скорости след 10 ч сутринта и дали е реалистично да се очаква това да го няма в скоро време. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evil_Hacker Posted March 12, 2008 Share Posted March 12, 2008 Ping statistics for 80.80.138.1: Packets: Sent = 100, Received = 81, Lost = 19 (19% loss), Approximate round trip times in milli-seconds: Minimum = 5ms, Maximum = 41ms, Average = 16ms За това става дума Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilves Posted March 12, 2008 Share Posted March 12, 2008 (edited) В интерес на истината, при мен няма подобно нещо или поне не го виждам в момента: Ping statistics for 80.80.138.1: Packets: Sent = 100, Received = 100, Lost = 0 (0% loss), Approximate round trip times in milli-seconds: Minimum = 3ms, Maximum = 21ms, Average = 4ms Ping statistics for 80.80.128.161: Packets: Sent = 100, Received = 100, Lost = 0 (0% loss), Approximate round trip times in milli-seconds: Minimum = 2ms, Maximum = 7ms, Average = 4ms Но иначе точно в момента след 22 ч. е на "най-ниските" скорости, без да имам нищо пуснато друго, на 35 лв. тарифа: И докато пиша това, вече и аз виждам следното: Ping statistics for 80.80.128.161: Packets: Sent = 100, Received = 87, Lost = 13 (13% loss), Approximate round trip times in milli-seconds: Minimum = 3ms, Maximum = 37ms, Average = 22ms което в интерес на истината пак го нямаше след колко... 10-ина минути: Ping statistics for 80.80.128.161: Packets: Sent = 100, Received = 100, Lost = 0 (0% loss), Approximate round trip times in milli-seconds: Minimum = 2ms, Maximum = 29ms, Average = 4ms Edited March 12, 2008 by Ilves Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ma6inata1 Posted March 13, 2008 Share Posted March 13, 2008 да т'ва с проблемите в скоростите и аз го забелязвам при мен според програмата която съм сложил да следи трафика през деня когато не съм в къщи. даже имаще вчера 5-6 прекъсвания за по 10 мин и загуба на пакети. но според мен тва всичкото се дължи че станахме много маймунки на клона (слизайте от моя клон ве ) но вече 2 месеца съм абонат на този доставчик и мога смело да заява доволен споредмен няма да оставят нещата така и ще ги оправят, и като се има предвид. че до края на 2008г. не трябва да има висящи кабели по дървета, стълбове и т.н. сигорно се работи по въпросо (надявам се ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted March 13, 2008 Share Posted March 13, 2008 И аз съм убеден че просто трябва да стиснем зъби и да изчакаме известно време. Търпение колеги. И за мен причините са същите - претоварване на системата, но нека все пак поразпитам. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilves Posted March 13, 2008 Share Posted March 13, 2008 Малко преди 10 ч. Веднага след 10 ч. Изведнъж всички сървъри да се натоварват от един и същ момент нататък всеки ден ми се струва абсурдно... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted March 13, 2008 Share Posted March 13, 2008 (edited) Изведнъж всички сървъри да се натоварват от един и същ момент нататък всеки ден ми се струва абсурдно... Що да не, като се има предвид, че Аз ставам точно в 10 . Спокойно колеги, стига мрънкате, тук никой не може да ви оправи, освен да ви съчувстваме, ако и от съпорта ви мотаят, остава да чакате, сигурно се работи по въпроса, както казаха, за висящи кабели и т.н. Само лошото е че дори Гаров изчезна и не дава информация вече, може би инспектира строежите Едит: Току що развих 5.5 МБ/с като свалях един торент. При това съм на 20 лв. Явно кранчето го спират след 10 при мен или не знам и аз. Edited March 13, 2008 by tedy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilves Posted March 13, 2008 Share Posted March 13, 2008 (edited) Не става въпрос за мрънкане, в крайна сметка темата е "Langame: въпроси, оплаквания, коментари". Мисля, че става въпрос и за трите неща. В смисъл, първо помага човек сам за себе си да се ориентира къде е проблемът, ако и други го имат, а и дава инфорцаия на интересуващи се. Примерно аз преди да се включа съм търсил информация в тази тема — има ли разлика в различните райони, какви са нивата на трафика на международен, български и т.н., има ли разлика в скоростите в течение на деня, проблеми и т.н. Иначе е ясно, че тук няма кой да ни "оправи" Между другото, да подчертая, че въпреки това съм много доволен от новия интернет доставчик като алтернатива на Евроком кабел. Edited March 13, 2008 by Ilves Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evil_Hacker Posted March 13, 2008 Share Posted March 13, 2008 (edited) Стига tedy-.- Гаров влиза в локалния форум почти всеки ден ;/ Следя му "last been online"-а постоянно ._. Това което ме притеснява е,че чете темата с проблемите, но не пише нищо в нея Edited March 13, 2008 by Evil_Hacker Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilves Posted March 13, 2008 Share Posted March 13, 2008 (edited) Това вече за 35 лв. тарифа е впечатляващо... Особено, ако остане така. Нещо за момента изпуснаха трафика, та го хванах това, явно се прави нещо... Дано настройват — скоростите варират яко - от показаните до по-ниски от преди... Edited March 13, 2008 by Ilves Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evil_Hacker Posted March 13, 2008 Share Posted March 13, 2008 (edited) Ping statistics for 80.80.138.1: Packets: Sent = 100, Received = 86, Lost = 14 (14% loss), Approximate round trip times in milli-seconds: Minimum = 5ms, Maximum = 62ms, Average = 24ms Packet lossа си продължава Но пък и при мен има някакво подобрение при скоростите: EDIT: Опа Edited March 13, 2008 by Evil_Hacker Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 13, 2008 Share Posted March 13, 2008 Стига tedy-.- Гаров влиза в локалния форум почти всеки ден ;/ Следя му "last been online"-а постоянно ._.Това което ме притеснява е,че чете темата с проблемите, но не пише нищо в нея Мога най-отговорно да ти заявя че не само ги чете ами и работи по въпроса. Вчера пихме с човека по 1 бира и в това време проведе поне 10 телефонни разговора. Не искам да издавам вътрешни работи, но не само че се работи по този проблем но и се замислят доста по-сериозни работи вкл. по-високи скорости, оптики и т.н.... За протокола: на мен и сега ми е повече от достатъчно въпреки че нямам нищо против и да е повече, но колкото да си върша работата ми стига че и остава. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts