Jump to content
BulForum.com

Langame

Recommended Posts

Ами на мен май 2 пъти ми се обаждаха че били на адреса и да ме включват а аз в същия момент съм в другия край на града по закона на мърфи... май и с теди беше подобно положението :)

Иначе за чакането не мога да ти кажа нищо - аз нямах зор тогава и изобщо не гледах колко време е минало пък и така като ме нямаше май с 2-3 седмици се проточи работата че освен 2та пъти когато ми звъняха че са там а мен ме няма после имах уговорка да ми звънят предния ден или аз трябваше да звъня не помня... в крайна сметка ме дебнаха да ме уцелят в къщи даден ден и накрая успяха :D

Edited by djadomraz

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Това, което споделят някои за надеждността и различните скорости е малко обезпокояващо за тези, които мислят да се прехвърлят към Langame, но да се надяваме, че това са изключения.

Един въпрос - ако не броим инцидентните обаждания за включване в момента, защото имат възможност, обаждат ли се предварително за инсталацията? Поне днес за утре или сутринта за следобяд, или горе-долу звънят и ако има някой, действат, ако не - друг път...

Преди десетина дни съм се записал и никой не се е обаждал още... Явно не е много често "щастливото" вързване след няколко дни... Макар че на същия адрес чакаме двама за вързване...

Споко мойто момче, аз чаках също 20-на дни, че и платих 60 лв такса. И до ден днешен не съжалявам.

Споко мойто момче, аз чаках също 20-на дни, че и платих 60 лв такса. И до ден днешен не съжалявам.

Е аз преди години платих 140лв такса за инсталация и чаках два месеца, така че сега това нищо не е. :)

• 2 weeks later...

Ами, дочаках си и аз реда, след като толкова време се колебаех и си траех на Евроком. На 16-я работен ден ми се обадиха и ме включиха от първия път, като засега впечатленията са следните, за информация на други, които може би се интересуват.

Два теста за сравнение по едно и също време:

242519139.png 242519234.png

242527063.png 242526979.png

Първоначално имах странното чувство, че връзката е хем бърза, хем бавна, защото имаше някакво странно запъване при зареждане, най-вече на международни страници, вкл. и на speedtest.net. Даже тест-страницата не можеше по едно време въобще да я зареди. Махайки дадените ми DNS сървъри обаче мисля, че оправи "пъргавината". Може и да се дължи на това, че съм през безжичен рутер, но без зададените DNS сървъри върви нормално.

Момчетата - любезни, дойдоха, свършиха си работата, както си му е реда. Единственото, което малко ме притеснява, че мрежовият кабел се "люлее" от дупката на терасата до уличния стълб на около 20-25 метра и по-точно, че постоянното търкане в отвора може да го прекъсне... Вероятно ще му навия малко скоч за всеки случай.

Така че, да не казвам голяма дума преди поне да минат поне няколко дни, но засега е според очакванията и много по-добре от Евроком... Благодаря на всички, които ми дадоха информация, за да направя този избор.

P.S. Но го има примерно и това, вероятно в тоя час е така:

242620761.png 242620893.png

Тарифата ми е 35 лв.

Edited by Ilves

Един малък технически въпрос. От къде идва кабелът за нета им - през балкона или от външната врата, както е при евроком - как е при вас? Благодаря! :)

Да питам: утре да нося ли пари, защото ще ходя да се записвам за прекарване на нет? В смисъл - кога се плаща иснталационната такса и таксата за месеца? Благодаря! :)

Да питам: утре да нося ли пари, защото ще ходя да се записвам за прекарване на нет? В смисъл - кога се плаща иснталационната такса и таксата за месеца? Благодаря! :)

Да носиш пари КЪДЕ? Ще се записваш да прекарваш КОЙ нет? Нещо не се разбра какво точно е положението при теб, към кой доставчик си, към кой ще се включваш или изключваш...

А на въпроса за инсталационната такса - аз платих инсталационната такса и таксата за първия месец заедно когато дойдоха момчетата да ми прекарат нет-а: нагласихме кабелите, едно друго, дадох парите и ги пратих по живо по здраво и така. Малко преди свърши месеца отидох и си платих за следващия и така...

Да носиш пари КЪДЕ? Ще се записваш да прекарваш КОЙ нет? Нещо не се разбра какво точно е положението при теб, към кой доставчик си, към кой ще се включваш или изключваш...

А на въпроса за инсталационната такса - аз платих инсталационната такса и таксата за първия месец заедно когато дойдоха момчетата да ми прекарат нет-а: нагласихме кабелите, едно друго, дадох парите и ги пратих по живо по здраво и така. Малко преди свърши месеца отидох и си платих за следващия и така...

Ми щом съм писал в тази тема, значи, че става въпрос за този доставчик, а в момента съм на евроком на модем и реших да не се излагам да го споменавам но..... Живея близо до офиса им и ще ида направо там да се запиша. Благодаря за информацията! :P

Ми щом съм писал в тази тема, значи, че става въпрос за този доставчик, а в момента съм на евроком на модем и реших да не се излагам да го споменавам но..... Живея близо до офиса им и ще ида направо там да се запиша. Благодаря за информацията! :P

Ами спокойно можеше да е обратното :P Знае ли човек... И аз така си помислих ама с много мислене не става работата, редно е да си сигурен преди да изръсиш нещо :)

Значи за твоя случай: щом имаш нет а днес е 10ти значи си платил на ЕК за тоя месец. Отивай по-бързо да се записваш че не е ясно кога точно ще дойдат да ти прекарат нет-а, а ако го прекарат преди края на месеца на ЕК им казваш че временно спираш интернета че да не се разправяш с глупости, да идват да си взимат сплитери и т.н. (щото май им напираха подобни желания при изключване)... Но при всички положения изчакай да те включат а ако до 29ти не дойдат плащаш на ЕК за още 1 месец и ако си карък на 2ри максимум 3ти ще дойдат да ти пуснат новия нет и един месец ще имаш 2 нет'я и така :)

Ами спокойно можеше да е обратното :P Знае ли човек... И аз така си помислих ама с много мислене не става работата, редно е да си сигурен преди да изръсиш нещо :)

Значи за твоя случай: щом имаш нет а днес е 10ти значи си платил на ЕК за тоя месец. Отивай по-бързо да се записваш че не е ясно кога точно ще дойдат да ти прекарат нет-а, а ако го прекарат преди края на месеца на ЕК им казваш че временно спираш интернета че да не се разправяш с глупости, да идват да си взимат сплитери и т.н. (щото май им напираха подобни желания при изключване)... Но при всички положения изчакай да те включат а ако до 29ти не дойдат плащаш на ЕК за още 1 месец и ако си карък на 2ри максимум 3ти ще дойдат да ти пуснат новия нет и един месец ще имаш 2 нет'я и така :)

2-3-5 дена не е непреодолим проблем да нямам нет, докато го прекарат, но за тези сплитери на евроком..... не знаех, че чак до там са изпаднали! :D Вече очаквам и кабелите да започнат да вадят от стените! :D Към края на месеца ще разправям истории и преживявания от срещата със съпорта на евроком май :lol: и първи трепети с новия нет! (ц ц ц то като есе стана :P ) ;) (ако админите сметнат, че темата стана като чат - да трият)

Внимавай само да не стане така да останеш без нет за 1месец. Като се откажеш в края на месеца от Евроком и чакаш да дойдат Лангейм, те постоянно казват, тея дни ще дойдем и така може да откараш 1месец :D

Между другото може да дойдат да ти прекарат за 3дни, може и за 1 месец зависи къде си...

Кви са тия скрийншоти за фототапет... то е така като ползваш боклук като флашгет или биткомет. Могат и 100 000 000 ГБ/с да ти изпишат.

Някой, който е в центъра, забелезял ли е същия проблем и откога е така?

Скоростите точно до 10 ч сутринта са едни, след което се превключват на драстично по-ниски. До 10 ч. всяка сутрин локалната свързаност има почти 20 на 14 Mbit/s (down/up), българският трафик е близо 15 на 15 Mbit/s, а международният - над 9 на 3 Mbit/s.

10:00 всяка сутрин скоростите падат като по www.speedtest.net това, което до Пловдив е било почти 20 пада на 3 Mbit/s и остава така до края на деня. Българският трафик държи на по-ниска скорост от международния - 4.5 на 5.5 Mbit/s (download-а по-нисък от upload-а), а международният е 6 на около 2-3 Mbit/s, но вечер за 2-3 часа пада и на 4, че и на 2 Mbit/s. Превключването обратно на високите скорости мисля, че става след 1 ч. сутринта...

Добре са скоростите в сравнение с Евроком, където през по-голямата част от денонощието държи на близо 3 Mbit/s на 480 kb/s, но явно има разлика и значение тук в коя част на мрежата е човек. Аз примерно през деня не съм виждал въобще бг-скорост 8 Mbit/s, както е обявено в тарифата за 35 лв., а 4.5 ...

По телефона от Нетгруп казаха, че някакви оптики щели да сменят, но въпросът ми е дали някой знае от кога е така, за да си правя извода въпрос на какво време е това да се промени...

Ilves, аз съм на 20 лв и постоянно имам 17/7 мбит бг и локален, а външния е около 12/2 като вечер падат само малко. А нощем до 10 сутринта наистина скоростите са доста по-високи.

Не си единствения, който слушам, че е на 35 лв и има по-ниски скорости от мен. Явно наистина правят промени по мрежата, и аз чух за оптики, предполагам може и месец-два да минат, но мисля че е за много добро. Ще видим. Гаров напоследък нещо го няма никакъв, вероятно има връзка.

Edited by tedy

Нетгруп, 173-а мрежа.

20 лв тарифата през деня:

245300210.png 245299366.png

35 лв тарифа през деня:

245301119.png 245302048.png

Явно засега поне не съм от "късметлиите"... :unsure:

Не съм специалист по въпроса и не знам как става, но очевидно точно в 10 ч сутринта кранчето се позатваря, вероятно за да осигури някакви минимални гарантирани скорости за всички конкретно за тази мрежа, а може би и за други. И тези скорости през деня не могат да бъдат надхвърлени в нито един момент. От друга страна, нали точно това се говореше, че при Лангейм каквото остане, се разпределя към останалите и е нормално много по-високите скорости от обявените? Очевидно самата връзка по кабела до мен позволява по-високи скорости, като тези преди 10 ч.

Edited by Ilves

245312127.png

Тарифа 20лв.

P.S. ти в кой кватрал си?

Центъра, "Богомил"... Еми ти виждаш на 20 лв как е в моя район... За какво говорим...

Локалният, ако въобще е критерий www.speedtest.net и ако не е нещо от DCC, това което е преди 10 ч. на близо 20 Mbit/s, ето го в момента, таванът му е сложен на 3 Mbit/s:

245313508.png

Edited by Ilves

От доста време не съм замервал.

245313196.png 245313428.png

Муле и торент ползват също външен ъплоуд в момента на теста. 35лв/Тракия.

Хора, и аз живея на ул. Богомил до СОУ "П. Хилендарски" и вчера си пуснах молбата за прекарване на нет-а от Angelsoft ... да не съм сгрешил или това е само моментен проблем? :unsure:

Не ми е много понятна тази организация на нещата, но ще изчакам да видя дали ще има положителна промяна... В крайна сметка пак е по-добре от Евроком кабел засега...

vasilb, и аз там живея и съм вързан от около една седмица. Логично е и ти да видиш същото, което показвам и описвам. Аз съм на 35 лв., имам и съсед на 20 лв тарифата. В понеделник се обаждах на Нетгруп и ми казаха, че имат проблем в Центъра и щели да подменят някакви оптики. Казаха, че до седмица щяло да се оправи. Какво означава това и дали ще стане, мога да се надявам, но това е положението в момента. Докато те вържат, може и да се е променило... Прекъсване на нета досега не съм имал, загуби на пакети през деня нямам, но вечер има периоди, когато това става и ми е падала примерно скоростта под "еврокомската" - 2 на 1 Mbit/s не просто моментно, а за 2-3 часа. Доволен съм обаче и не съжалявам, че се включих.

Edited by Ilves