plameni Posted June 22, 2010 Share Posted June 22, 2010 Не съм казал че неможе само че според теб кой може да си го позволи ? Ясно е кой, който тръгва да става FTTH ISP. Ако някой си спомня, това беше преди две години: ITD Network влага 1 млн. лв. в първата у нас мрежа с оптичен достъп до дома колкото до "медната" ftp мрежа , квото и да си говорим тя е за окабеляване на сгради , не на квартали Е поне за една-две пресечки не може ли? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bate_pesho Posted June 27, 2010 Share Posted June 27, 2010 Някой да си изкаже мнението за Visio в момента ? Предлагат много добър интернет и на добра цена и мисля да се абонирам в близко бъдеще . Ако може някой да изкаже някакви впечатления спрямо тях . В момента съм на Angel Soft и съм крайно разочарован . Много бих искал да си прекарам Cool Box , защото много приятели ми го препоръчаха , но в момента те нямат покритие в Кършияка. Много хора в моя квартал ги хвалят , че нямат никакви проблеми и са доволни , но пък други от крайните квартали твърдят , че нет-а им е спирал и скоростите не са реални . В оферетата им пише 100 Мбит / с , което е приблизително 8 Мб . Аз ще съм безкрайно доволен ако имам връзка от 4 мб , но без да спира или да намаля. Кажете си мнението и дали съм се насочил в правилна посока Благодаря предварително на всички изкази впечатленията си . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evil_Hacker Posted June 27, 2010 Share Posted June 27, 2010 Някой да си изкаже мнението за Visio в момента ? Предлагат много добър интернет и на добра цена и мисля да се абонирам в близко бъдеще . Ако може някой да изкаже някакви впечатления спрямо тях . В момента съм на Angel Soft и съм крайно разочарован . Много бих искал да си прекарам Cool Box , защото много приятели ми го препоръчаха , но в момента те нямат покритие в Кършияка. Много хора в моя квартал ги хвалят , че нямат никакви проблеми и са доволни , но пък други от крайните квартали твърдят , че нет-а им е спирал и скоростите не са реални . В оферетата им пише 100 Мбит / с , което е приблизително 8 Мб . Аз ще съм безкрайно доволен ако имам връзка от 4 мб , но без да спира или да намаля. Кажете си мнението и дали съм се насочил в правилна посока Благодаря предварително на всички изкази впечатленията си . Ако от Енджълсофт не си доволен,от Визио ще ревеш.Остро тука entry.bg и не се замисляй (На лан/оптика/-та) Link to comment Share on other sites More sharing options...
NetZombie Posted July 14, 2010 Share Posted July 14, 2010 Добро утро, момчета! Клиент съм на "Визио" на тарифата от 20 лв. и трябва да ви кажа, че въобще не съм доволен! Когато казвам, че съм недоволен, имам предвид качеството на самия нет - бавно ми се зареждат клиповете в ю-туб и други такива,телевизия он-лайн не мога да гледам в никакъв случай.При тестове на спийдтест от нулата до върха ми поддържа 8-10, а след като се спусне отива различно 12/15/17/, но 20 съм го виждал много рядко!Пингът е висок към Пловдив 14-17. Ще се махам от тях съвсем скоро точно поради лошото качество на нета.Даже пловдивски сайтове ми зарежда бавно...не ми ги отваря веднага, а Мотцилата тръгва да набира и да зарежда.Закъснението е няколко секунди, но при браузването се усеща. В момента чета отзиви за нетдоставчиците в града ни и ще направя своя избор, но ще изчакам малко информацията да ми улегне в главата Много се радвам за този форум, който благодарние на потребителите му, ще ми помогне да взема правилно решение! Link to comment Share on other sites More sharing options...
iliyan Posted July 15, 2010 Share Posted July 15, 2010 Добро утро, момчета! Клиент съм на "Визио" на тарифата от 20 лв. и трябва да ви кажа, че въобще не съм доволен! Когато казвам, че съм недоволен, имам предвид качеството на самия нет - бавно ми се зареждат клиповете в ю-туб и други такива,телевизия он-лайн не мога да гледам в никакъв случай.При тестове на спийдтест от нулата до върха ми поддържа 8-10, а след като се спусне отива различно 12/15/17/, но 20 съм го виждал много рядко!Пингът е висок към Пловдив 14-17. Ще се махам от тях съвсем скоро точно поради лошото качество на нета.Даже пловдивски сайтове ми зарежда бавно...не ми ги отваря веднага, а Мотцилата тръгва да набира и да зарежда.Закъснението е няколко секунди, но при браузването се усеща. В момента чета отзиви за нетдоставчиците в града ни и ще направя своя избор, но ще изчакам малко информацията да ми улегне в главата Много се радвам за този форум, който благодарние на потребителите му, ще ми помогне да взема правилно решение! Същата работа и при мен. 5-ти ден нямам нет на Визио, а онзи идиот от техн. поддръжка само ми казва обадете се след 15 мин. Звъня след 15 мин. и никой не вдига. Не знам как да ги накарам да дойдат да си видят кабелите.... да ида да набия някой в офиса ли за да се сетят или да набарам техника и да го обеся на лан мрежата?? От следващия месец минавам на друг доставчик и Визиото да забравят. Яд ме е само дето 2 години плащах всеки месец като поп, а накрая никой не те ебава за жив. Ако не си бях платил нета, сигурно да са ми го спряли, ама като е за поддръжка никой няма. НЕ ПРАВЕТЕ ТАЗИ ГРЕШКА, Визио са измамници. И най-интересното е как укриват данъци, като дават едни хвърчащи листчета без подпис и печат. Скоро време и това ще се промени... чух, че щяло да има акция "Наглите" в интернет доставчиците и май първите качулки ще са в офисите на Визио. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NetZombie Posted July 15, 2010 Share Posted July 15, 2010 Като се обадиш на телефона за поддръжка - 624-394 поискай да ти дадат номера на телефоните в централния офис. Като звъннеш в централния офис настоявай да ти дадат номера на Стефан, който е един от шефовете не "Визио".Стефан също стои в централния офис и има телефон! Обясни му на него как те държат вече 5-ти ден без нет, пък той знае какво да направи...като ги награби, ще видиш как до 1-2ч. ще ти пуснат нета! Важното е да успееш да се свържиш със Стефан и простичко да му обясниш за какво иде реч. Питай го този техник, който обслужва района ти,толкова ли много работа има, че те държи с дни без нет.И се интересувай, каква е причината мързел на техника или мащабна авария в района ти! На мен Стефан ми помогна и вече близо 1г. нямам проблеми със спирането на нета, откакто Стефан ги награби!Знаеш ли колко набързо си оправиха мрежата, щото преди 2 дни имам нет - 5 дни нямам! Не казвам, че не прекъсва!!! Прекъсва, но като се обадя и да 2ч. ми го пускат. Понякога пак ги домързява и ми вдигат нервите, но не е както беше преди. Аз ако остана без нет 5 ди ще полудея бе...отивам в централния офис и такъв разговор ще имам със Стефан, че пушилка ще се вдига! Но ще се махам твърдо от "Визио"!Сега чета тук форума и сондирам мнения. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iliyan Posted July 15, 2010 Share Posted July 15, 2010 Като се обадиш на телефона за поддръжка - 624-394 поискай да ти дадат номера на телефоните в централния офис. Като звъннеш в централния офис настоявай да ти дадат номера на Стефан, който е един от шефовете не "Визио".Стефан също стои в централния офис и има телефон! Обясни му на него как те държат вече 5-ти ден без нет, пък той знае какво да направи...като ги награби, ще видиш как до 1-2ч. ще ти пуснат нета! Важното е да успееш да се свържиш със Стефан и простичко да му обясниш за какво иде реч. Питай го този техник, който обслужва района ти,толкова ли много работа има, че те държи с дни без нет.И се интересувай, каква е причината мързел на техника или мащабна авария в района ти! На мен Стефан ми помогна и вече близо 1г. нямам проблеми със спирането на нета, откакто Стефан ги награби!Знаеш ли колко набързо си оправиха мрежата, щото преди 2 дни имам нет - 5 дни нямам! Не казвам, че не прекъсва!!! Прекъсва, но като се обадя и да 2ч. ми го пускат. Понякога пак ги домързява и ми вдигат нервите, но не е както беше преди. Аз ако остана без нет 5 ди ще полудея бе...отивам в централния офис и такъв разговор ще имам със Стефан, че пушилка ще се вдига! Но ще се махам твърдо от "Визио"!Сега чета тук форума и сондирам мнения. Аз също се махам и съм се насочил горе-долу към доставчик. Сега само искам да видя дали ще имам проблем с Wi-fi рутера, че съм с лаптоп и не ми се мъкнат само кабели из апартамента. Но при толкова доставчици, не знам как има още балъци да седят на Визио. А и с новата наредба от догодина всички кабели да са под земята ще видим кои ще оцелеят. Само качествените и силните. Такива разни мрежи тип "паяжина" ще си отидат. То вече всеки купил суитчове, рутери и кабели и ЛАН мрежи взе да прави из града... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NetZombie Posted July 15, 2010 Share Posted July 15, 2010 Аз също се махам и съм се насочил горе-долу към доставчик. Сега само искам да видя дали ще имам проблем с Wi-fi рутера, че съм с лаптоп и не ми се мъкнат само кабели из апартамента. Но при толкова доставчици, не знам как има още балъци да седят на Визио. А и с новата наредба от догодина всички кабели да са под земята ще видим кои ще оцелеят. Само качествените и силните. Такива разни мрежи тип "паяжина" ще си отидат. То вече всеки купил суитчове, рутери и кабели и ЛАН мрежи взе да прави из града... "Визио" като са стипци и до последно отлагат да си вкарат кабелите под земята и да си оправят мрежата, ще видим догодина, колко хора ще останат при тях. Ама има много хора, които не разбират и не знаят, какво е да имаш качествен нет!Тях знаеш ли, колко ги бърка дали пингът име е висок или скоростта им не е 20 а 12 мегабита.Най-дразнещото е, че взимат потребителите си за балъци - плащаш си за 20 мегабита, а тарикатите ти пускат 12-15 и то в най-добрия случай, иначе през повечето време според спийдтест скоростта ми е 8-9 мегабита. Засега съм се спрял на Ейнджълсофт и Куулбокс Link to comment Share on other sites More sharing options...
chorbaka Posted July 15, 2010 Share Posted July 15, 2010 Като се обадиш на телефона за поддръжка - 624-394 поискай да ти дадат номера на телефоните в централния офис. Като звъннеш в централния офис настоявай да ти дадат номера на Стефан, който е един от шефовете не "Визио".Стефан също стои в централния офис и има телефон! Обясни му на него как те държат вече 5-ти ден без нет, пък той знае какво да направи...като ги награби, ще видиш как до 1-2ч. ще ти пуснат нета! Важното е да успееш да се свържиш със Стефан и простичко да му обясниш за какво иде реч. Питай го този техник, който обслужва района ти,толкова ли много работа има, че те държи с дни без нет.И се интересувай, каква е причината мързел на техника или мащабна авария в района ти! На мен Стефан ми помогна и вече близо 1г. нямам проблеми със спирането на нета, откакто Стефан ги награби!Знаеш ли колко набързо си оправиха мрежата, щото преди 2 дни имам нет - 5 дни нямам! Не казвам, че не прекъсва!!! Прекъсва, но като се обадя и да 2ч. ми го пускат. Понякога пак ги домързява и ми вдигат нервите, но не е както беше преди. Аз ако остана без нет 5 ди ще полудея бе...отивам в централния офис и такъв разговор ще имам със Стефан, че пушилка ще се вдига! Но ще се махам твърдо от "Визио"!Сега чета тук форума и сондирам мнения. Не мога да разбера защо да звъни на сумати места за да му дадът гмс-а на Стефан.Просто звънни на съпорта и го поискай. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iliyan Posted July 15, 2010 Share Posted July 15, 2010 Не мога да разбера защо да звъни на сумати места за да му дадът гмс-а на Стефан.Просто звънни на съпорта и го поискай. Съпорта вика обади се след 15 мин и после няма кой да ти вдигне. Това им е номера, вдигат, разбират за проблема и ти казват да се обадиш след 15 мин. После познай кво се случва.... никой не ти вдига.... Спрял съм се на ДЦЦ защото кулбокса нямат поддръжка в района на централна гара и около Биллата. Само не знам дали няма някакви ограничения за ви-фи рутера, защото съм с лаптоп и кабели не искам да мъкна из целия апартамент. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NetZombie Posted July 15, 2010 Share Posted July 15, 2010 Не мога да разбера защо да звъни на сумати места за да му дадът гмс-а на Стефан.Просто звънни на съпорта и го поискай. Защото ГСМ-а на Стефан никой няма да му го даде!!! Да иска на номера на Стефан в централния офис. Съпорта вика обади се след 15 мин и после няма кой да ти вдигне. Това им е номера, вдигат, разбират за проблема и ти казват да се обадиш след 15 мин. После познай кво се случва.... никой не ти вдига.... Спрял съм се на ДЦЦ защото кулбокса нямат поддръжка в района на централна гара и около Биллата. Само не знам дали няма някакви ограничения за ви-фи рутера, защото съм с лаптоп и кабели не искам да мъкна из целия апартамент. Нашите са на "ДСС" и нета им е бетон!Това мога да го гарантирам щото съм го видял с очите си...често ходя да го замервам и никога не съм го виждал да пада под 15 мегабита според спийдтест. И то от директно от нулата веднага скача на 15 и ги поддържа докрай!За близо 2г. само веднъж му спря нета, но не беше от тях, а от модемчето - дребна работа, беше забило и след рестарт нета си тръгна! N3 нямат ли покритие при вас? Link to comment Share on other sites More sharing options...
iliyan Posted July 15, 2010 Share Posted July 15, 2010 Защото ГСМ-а на Стефан никой няма да му го даде!!! Да иска на номера на Стефан в централния офис. Нашите са на "ДСС" и нета им е бетон!Това мога да го гарантирам щото съм го видял с очите си...често ходя да го замервам и никога не съм го виждал да пада под 15 мегабита според спийдтест. И то от директно от нулата веднага скача на 15 и ги поддържа докрай!За близо 2г. само веднъж му спря нета, но не беше от тях, а от модемчето - дребна работа, беше забило и след рестарт нета си тръгна! N3 нямат ли покритие при вас? На картата на сайта показва, че няма поддръжка.. кулбокса също няма, за сега съм се спрял на ДСС, ама днес чух, че имали някакви бизнес проблеми и можело да се разпадат. Не знам дали е за тук темата, ама ако чуе някой нещо, нека да пише Link to comment Share on other sites More sharing options...
NetZombie Posted July 15, 2010 Share Posted July 15, 2010 Хм...това пък откъде го чу?! Е как така нито N3, нито Куулбокс да няма покритие! Ти видя ли добре на сайтовете им и звънна ли на телефоните им за клиенти? Оттам най-ясно ще ти дадат информаци. Краен вариант за теб са Ейнджълсофт, ако нещо се откажеш от ДСС! Добре де ти къде живееш горе-долу...да не си на Луната бе човек?! Аз минавам на Куулбокс съвсем скоро. ДСС също предлагат оптичен интернет, да не се излъжеш да се пуснеш на кабеларката! Link to comment Share on other sites More sharing options...
chorbaka Posted July 15, 2010 Share Posted July 15, 2010 Защото ГСМ-а на Стефан никой няма да му го даде!!! Да иска на номера на Стефан в централния офис. Като бивш служител на тази фирма мога да ти кажа че този номер се даваше на доста хора, които искат да говорят с някой висшестоящ, защото им е писнало да ги лъжа, че техника в момента е някъде по трасето и им оправя нета. По друг начин обаче стояха нещата когато се искаше телефона на Жоро, защото от там идваше истинската опасност за всеки служител във Визио. За малкия ми престой във фирмата мога да кажа ,че там работеха мяколко кадърни ланаджии , които оправяха малкото им авариии бързо и качествено, но имаше и такива които не си вдигаха задниците дори и въпросния Жоро да остане нет. Точно заради вторите се носи и лошото име на фирмата, но мога да Ви уверя че още има хора в определени квартали където нета спира за 2-3 часа на година. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted July 15, 2010 Share Posted July 15, 2010 Като се обадиш на телефона за поддръжка - 624-394 поискай да ти дадат номера на телефоните в централния офис. Като звъннеш в централния офис настоявай да ти дадат номера на Стефан, който е един от шефовете не "Визио".Стефан също стои в централния офис и има телефон! Чуден номер... що направо на Жоро да не звъним? Бахти системата, звъниш където трябва но искаш тел. на друг офис, там на конкретен служител и тогава си казваш проблема... и то защо - защото ако си кажеш проблема на който се предполага да го чуе те засилват в 9та глуха. Ей така се прави, да! Link to comment Share on other sites More sharing options...
NetZombie Posted July 15, 2010 Share Posted July 15, 2010 Чуден номер... що направо на Жоро да не звъним? Бахти системата, звъниш където трябва но искаш тел. на друг офис, там на конкретен служител и тогава си казваш проблема... и то защо - защото ако си кажеш проблема на който се предполага да го чуе те засилват в 9та глуха. Ей така се прави, да! Абе ти на всяка манджа мерудия слагаш! Аз съм потребител на Визио близо 5 г. и съм си имал работа с техниците, и със служителите в офисите! Аз за да му давам такъв съвет значи има защо!И чети постовете на момчето преди да напишеш нещо за "протокола"! Момчето се е свързало с техниците, но онези се гъбаркат с него! Според теб на кой трябва да позвъни, на чистачката ли? Нещата са ми до болка познати и не се навирай там, където не ти е ясно за какво става дума! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted July 15, 2010 Share Posted July 15, 2010 Абе ти на всяка манджа мерудия слагаш! Аз съм потребител на Визио близо 5 г. и съм си имал работа с техниците, и със служителите в офисите! Аз за да му давам такъв съвет значи има защо!И чети постовете на момчето преди да напишеш нещо за "протокола"! Момчето се е свързало с техниците, но онези се гъбаркат с него! Според теб на кой трябва да позвъни, на чистачката ли? Нещата са ми до болка познати и не се навирай там, където не ти е ясно за какво става дума! Ти ментално ограничен ли си или какво, за да схванеш, че Дядомраз критикува Визио, а не момчето! Че трябва да се стига до шефове за да му обърнат внимание. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NetZombie Posted July 15, 2010 Share Posted July 15, 2010 Ти ментално ограничен ли си или какво, за да схванеш, че Дядомраз критикува Визио, а не момчето! Че трябва да се стига до шефове за да му обърнат внимание. А ти по себе си ли съдиш, преди да поставиш някакъв епитет на някого?! Ти като адвокат на Дядомраз ли се явяваш?!Ако има нещо Дядомраз може да ми пише на лично, че не съм го разбрал, какво точно е искал да каже и не мисля, че има нужда от посредник! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evil_Hacker Posted July 15, 2010 Share Posted July 15, 2010 Мечке? ти ли си ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted July 15, 2010 Share Posted July 15, 2010 Абе ти на всяка манджа мерудия слагаш! Аз съм потребител на Визио близо 5 г. и съм си имал работа с техниците, и със служителите в офисите! Аз за да му давам такъв съвет значи има защо!И чети постовете на момчето преди да напишеш нещо за "протокола"! Момчето се е свързало с техниците, но онези се гъбаркат с него! Според теб на кой трябва да позвъни, на чистачката ли? Нещата са ми до болка познати и не се навирай там, където не ти е ясно за какво става дума! Бъзикам се че Визио са трагедия откъм организация а не че съвета ти е грешен. Много лошо говори за една фирма че за да може да си реши проблем с поддръжката на нещо трябва да намериш правилния човек в правилното време иначе попадаш в 9та глуха... ПС: Прочетох какво съм писал и разбирам защо си го приел все едно лично се бъзикам с теб, но критиката ми беше насочена към фирмата и необходимите чалъми за работа с нея. Всяка нормална фирма за подобни случаи има софтуер за "trouble tickets" и се следи кога е подаден сигнала, кой го е приел, кой е назначен да го оправи, кога той е казал че го е оправил и т.н. При това някои от тези дори са безплатни (а много добре знам Жоро колко много мрази да плаща за софтуер) ПС2: tedy просто ме познава отдавна и много добре разбра накъде ми беше насочена иронията... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NetZombie Posted July 15, 2010 Share Posted July 15, 2010 Бъзикам се че Визио са трагедия откъм организация а не че съвета ти е грешен. Много лошо говори за една фирма че за да може да си реши проблем с поддръжката на нещо трябва да намериш правилния човек в правилното време иначе попадаш в 9та глуха... SORRY, разбирам, че съм те разбрал погрешно.Аз си помислих, че ми се смееш на съвета, който му дадох на момчето. Затова може би реагирах по-остро, за което се извинявам. Сичко е точно! А тоя за каква мечка говори...ма тук и мечки ли има?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted July 15, 2010 Share Posted July 15, 2010 Имаше един мечок-единак, който обясняваше как Visio са върха на сладоледа, и че по-точни от тях няма и няма да има, и беше голям кеф да го бъзика човек, но на модераторите не им се стори чак толкова забавен колкото на мен и му обясниха къде зимуват раците, a пък после той се беше заканил да ги изнасили, но си остана със заканите... иначе голям сеир беше Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 15, 2010 Share Posted July 15, 2010 Тъкмо щях да се обадя, че не е Мечката, а и няма как да знае за него... П.П. Мечката май някой от колегите го банна.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted July 15, 2010 Share Posted July 15, 2010 Май Виден го отнесе а така добре се забавлявах тогава... А за знаене май ако прегледа 10тина страници назад темата ще намери някое "мечешко" Link to comment Share on other sites More sharing options...
iliyan Posted July 16, 2010 Share Posted July 16, 2010 На картата на сайта показва, че няма поддръжка.. кулбокса също няма, за сега съм се спрял на ДСС, ама днес чух, че имали някакви бизнес проблеми и можело да се разпадат. Не знам дали е за тук темата, ама ако чуе някой нещо, нека да пише Май се оказах прав за ДЦЦ............ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.