midas Posted February 28, 2008 Share Posted February 28, 2008 Какво питам? Аз питам . Иначе от сайтове също максимума до сега ми е 130, от торентлийч също, ама скоростта повече ходи към 60 к (20лв тарифа). Само незнам как спийд теста показва 300-400... аа докато писах поста пуснах от nVidia да свалям драйвъри и се сваляха с 300 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dtpl Posted February 29, 2008 Share Posted February 29, 2008 едно въпросче - чувам че визио имали някакъв локален ?? адресче, нещо ? иначе от bt.wrzru.com повечето неща ги свалям с по 2-3 мегабайта Link to comment Share on other sites More sharing options...
viiipeer_ Posted February 29, 2008 Share Posted February 29, 2008 Не сьм на визио,но доколкото знам те нямат локален,а и всички ISP-та в Пловдив нямат! Това че сваляш 2-3 MB/Sec от bt.wrzru.com е така защото визио и всички останали ISP-та без ЕКК,БТК,Cabletel имат локална врьзка помежду си! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teddy-King Posted February 29, 2008 Share Posted February 29, 2008 едно въпросче - чувам че визио имали някакъв локален ?? адресче, нещо ? иначе от bt.wrzru.com повечето неща ги свалям с по 2-3 мегабайта Локални сайтове хоствани от частни лица Менят се често, но обикновено има поне един работещ. А игрите всичките са в FTP-то, директо от експлорера си ги прехвърляш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivo_ Posted March 2, 2008 Share Posted March 2, 2008 два дни без нета мама му платих си нета на 29-ти и на 1 няма нет и така до преди малко отивам в офиса и кво ми казват то вашия квартал (Смирненски) много проблемен нов техник има и не може да намери аварията се някви улигофрени слагат за техници Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted March 3, 2008 Share Posted March 3, 2008 Честит ви празник ! Някой има ли идея защо скъпият ни доставчик сменя DNS ?Плащам си на 29ти сметката и заедно с бележката ми връчиха едно листче с нов DNS и ми викат че трябвало да си сменя старият. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teddy-King Posted March 3, 2008 Share Posted March 3, 2008 Нов DNS-server за потребителите на VISIO: 80.72.72.910 пъти по-бърз от предния. Трябва да си въведете в настройките новият DNS. Старият вече няма да се поддържа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
elabela Posted March 6, 2008 Share Posted March 6, 2008 ае Visio SuX няма к'во да си говорим - по Нова година бях 6 дни без нет щото некадърните не можеха да се сетят че ми е изгорял адаптера Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted March 6, 2008 Share Posted March 6, 2008 ае Visio SuX няма к'во да си говорим - по Нова година бях 6 дни без нет щото некадърните не можеха да се сетят че ми е изгорял адаптера Под изгорял адаптер предполагам имаш предвит мрежовата ти карта. В този случай е предмониторен проблем . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teddy-King Posted March 10, 2008 Share Posted March 10, 2008 Ето ги и официално новите скорости: Тарифен план 6 мегабитa * Интернет и БГ трафик - 6 Mbit/s * Пловдивски трафик - 100 Mbit/s * Статичен реален IP-адрес * Месечна абонаментна такса: 20 лв. Тарифен план 8 мегабита * Интернет и БГ трафик - 8 Mbit/s * Пловдивски трафик - 100 Mbit/s * Статичен реален IP-адрес * Месечна абонаментна такса: 24 лв. Тарифен план 10 мегабита * Интернет и БГ трафик - 10 Mbit/s * Пловдивски трафик - 100 Mbit/s * Статичен реален IP-адрес * Месечна абонаментна такса: 30 лв. Тарифен план 12 мегабита * Интернет и БГ трафик - 12 Mbit/s * Пловдивски трафик - 100 Mbit/s * Статичен реален IP-адрес * Месечна абонаментна такса: 36 лв. Тарифен план 14 мегабита (VIP) * Интернет и БГ трафик - 14 Mbit/s * Пловдивски трафик - 100 Mbit/s * Статичен реален IP-адрес * Месечна абонаментна такса: 42 лв Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasshko Posted March 10, 2008 Share Posted March 10, 2008 Ако обявените скорости бяха верни... щях отдавна да съм техен клиент, още повече пък, че не са 1:1 даун: ъп, а международния липсва Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teddy-King Posted March 10, 2008 Share Posted March 10, 2008 Странно... Компетентното ти мнение не се връзва с тестовете ми от предишната страница. Но има ли значение - ти знаеш най-добре, все пак никога не си ги виждал! За какво ти е... Много ме кефат хората тук, които разправят истории за Визио. Хайде смело - интересно ми е! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jonas Posted March 11, 2008 Share Posted March 11, 2008 ае Visio SuX няма к'во да си говорим - по Нова година бях 6 дни без нет щото некадърните не можеха да се сетят че ми е изгорял адаптера Ми по скоро има предвид че е изгорял адаптера с който ония са си захранвали някой свич от него .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivo_ Posted March 11, 2008 Share Posted March 11, 2008 брей гледам вече на 20 лв нета е 6мб/с omg от дата тегля с 750-800 а от чужди сайтове с 700 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lada_1500 Posted March 11, 2008 Share Posted March 11, 2008 верно че има увеличение,от бг торенти дърпам с 700к еми честито дет се вика Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teddy-King Posted March 11, 2008 Share Posted March 11, 2008 Ето ми ги и тестовете. За 30лв не свалям с обявените 10Мв. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasshko Posted March 11, 2008 Share Posted March 11, 2008 А какво ще правим с този нисък ъплоуд до БГ ? А и до чужбина? Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 11, 2008 Share Posted March 11, 2008 Айде сега нисък. Мои приятели в щатите още са на 256кбита upload... Настрана че съвсем до скоро Т1 линия се водеше върха на сладоледа и струваше към $1000/месец ... верно минаха 3-4 години оттогава но над 1мбит да е нисък - недей тъй Верно че има други доставчици които дават и повече но все пак не е нисък upload-a... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasshko Posted March 11, 2008 Share Posted March 11, 2008 От снимката по- горе не виждам ъплоуда да е 1мб/сек а 4х по- малък. Или ме лъжат очите Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 11, 2008 Share Posted March 11, 2008 Това което виждаш е 2мбита/сек почти ... за да имаш 1 мегабайт в мегабити това е 8... 256кбита са 32килобайта... демек на спеедтест-а дясната цифричка като е 2037 в мегабити това е 2 а в мегагбайти това е 0.248 ... capiche? Link to comment Share on other sites More sharing options...
avokado6 Posted March 11, 2008 Share Posted March 11, 2008 От снимката по- горе не виждам ъплоуда да е 1мб/сек а 4х по- малък. Или ме лъжат очите Саше, за пореден път се изказваш неподготвен. Май трябва или да попрочетеш малко или да смениш диоптъра. Айде ще ти кажа защо, за да не ти се отговаря в нов пост. Правиш ли разлика между бит и байт, респективно и с представка "мега"? Edit: Хехе, Дядо Мраз никога не спи- изпревари ме с Лекцията. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasshko Posted March 12, 2008 Share Posted March 12, 2008 avokado6, много ме дразните като започнете да се правите на професори, а сте далеч от истината. КАКВО ПОКАЗВА СНИМКАТА ??? 2037kb/s ТАКА ЛИ Е? Не знам дали ти правиш разликата между бит и бай. Но от тая картинка виждам, че максимум ъплоуда ти е 254кб/сек или сиреш 2mbit. А ти плащаш за 10Mbit. Виждаш ли разликата или ти трябва по- голям дьоптер. Тарифен план 10 мегабита * Интернет и БГ трафик - 10 Mbit/s * Пловдивски трафик - 100 Mbit/s * Статичен реален IP-адрес * Месечна абонаментна такса: 30 лв. Link to comment Share on other sites More sharing options...
viiipeer_ Posted March 12, 2008 Share Posted March 12, 2008 Прави ми впечатление,че вече са махнали надписа симетрични скорости! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted March 12, 2008 Share Posted March 12, 2008 А ти плащаш за 10Mbit. плащаш за 10, ама не са гарантирани, тоест тези 10 мегабита могат да бъдат всяко едно по-малко число Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 12, 2008 Share Posted March 12, 2008 avokado6,много ме дразните като започнете да се правите на професори, а сте далеч от истината. КАКВО ПОКАЗВА СНИМКАТА ??? 2037kb/s ТАКА ЛИ Е? Не знам дали ти правиш разликата между бит и бай(+т). Но от тая картинка виждам, че максимум ъплоуда ти е 254кб/сек или сирешч 2mbit. А ти плащаш за 10Mbit. Верно картинката им е подвеждаща, но я погледни как изглежда страницата докато се прави теста: A ето и картинката от въпросния тест: Виждаш ли разликата или ти трябва по- голям дьоиоптер. Тарифен план 10 мегабита * Интернет и БГ трафик - 10 Mbit/s * Пловдивски трафик - 100 Mbit/s * Статичен реален IP-адрес * Месечна абонаментна такса: 30 лв. Далече съм от мисълта да се заяждам въпреки че си направих кефа да ти пооправя правописните грешки но ще ти отговоря както едно време съпорта на евроком имаха навика да казват "погледнете си договора господине". Я хвърли все пак 1 око дали пише ГАРАНТИРАНИ 10 мегабита или са НЕгарантирани. Ако е второто то значи 10те мегабита може да ги стигнеш евентуално но не е задължително да ги стигаш винаги. Пак да повторя - не се заяждам въпреки че може да изглежда така, а те бъзикам истимаро с цел да те накарам да се замислиш над разни подробности, и най-вече над правописа... ако тръгна да се заяждам тона ми щеше да е съвсем различен И тези 10мбита за които плащаш са около 1мегабайт и малко (1-1.2MB) на секунда. Пловдивския сигурно само с други абонати на Визио ще можеш да го поддържаш и пак няма да е особено ясно дали ще е винаги защото за имаш ти 100мбита, трябва switch-a към който си закачен всички останали абонати да са си спрели компютрите или просто нищо да не правят или този switch да е гигабитов което силно ме съмнява поради разликата в цените между 100мегабитовите и гигабитовите switch-ове но дори да е така пак трябва да си на 1 ръка разстояние от оптиката и да има кой друг да ти ги даде защото 100мбита са над 10мб/сек и за човек с по-стар компютър това е близо половината от скоростта с която твърдия му диск може да чете данни... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.