mori66 Posted September 17, 2008 Share Posted September 17, 2008 От няколко дена скоростта на ланинтернета на евроком е отвратителна, на флашгета ми показва между 200 и 300 к при положение че винаги е било към 800к,отделно на speed test ми показва d-532 kb/s u-536 kb/s ,много е бавен и трудно ми отваря страниците някой има ли подобен проблем Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iso14496 Posted September 17, 2008 Share Posted September 17, 2008 От няколко дена скоростта на ланинтернета на евроком е отвратителна, на флашгета ми показва между 200 и 300 к при положение че винаги е било към 800к,отделно на speed test ми показва d-532 kb/s u-536 kb/s ,много е бавен и трудно ми отваря страниците някой има ли подобен проблем Това което си написал нещо не се връзва. Предполагам че ланинтернета е "лан интернета", за който обикновено се пише в темата за Гигабит (по исторически причини). Този нет в най-ниската тарифа е 250KB/s външен и 2500KB/s БГ трафик. Не си посочил откъде сваляш за да имаме някаква идея за сравнение. Кабелния интернет е с еднаква скорост - при него това няма значение. По принцип най-често срещаните проблеми предизвикват загуба на пакети, което се отразява забележимо на външните (тези с висок ping), и по-малко на вътрешните сайтове. Бавно отваряне на сайтове може да се причини от всичко, от проблеми с DNS-а до разните spyware и adware-и и malware-и. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mori66 Posted September 17, 2008 Share Posted September 17, 2008 Това което си написал нещо не се връзва. Предполагам че ланинтернета е "лан интернета", за който обикновено се пише в темата за Гигабит (по исторически причини). Този нет в най-ниската тарифа е 250KB/s външен и 2500KB/s БГ трафик. Не си посочил откъде сваляш за да имаме някаква идея за сравнение. Кабелния интернет е с еднаква скорост - при него това няма значение. По принцип най-често срещаните проблеми предизвикват загуба на пакети, което се отразява забележимо на външните (тези с висок ping), и по-малко на вътрешните сайтове. Бавно отваряне на сайтове може да се причини от всичко, от проблеми с DNS-а до разните spyware и adware-и и malware-и. свалям от замундата ,теста си го правя на http://www.speedtest.net/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasho_1989 Posted September 27, 2008 Share Posted September 27, 2008 (edited) Днес скоростите прогресивно намаляват...и ми се късат нервите.Някой с подобен проблем май ще ги зарязвам тези боклуци от ЕК... Edited September 27, 2008 by sasho_1989 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sobis Posted September 27, 2008 Share Posted September 27, 2008 Днес скоростите прогресивно намаляват...и ми се късат нервите.Някой с подобен проблем май ще ги зарязвам тези боклуци от ЕК... Вече 3-ти ден полужението е трагично. При достигане на скорост от 300 к. пия по една ракия за здраве . Вечерно време дори и страниците не зарежда Скоро време ще играят големите клещи Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ikin Posted September 27, 2008 Share Posted September 27, 2008 От няколко дена не ми зарежда страницата на www.wrzru.com.Някой да има подобен проблем?На Гигабит съм.Незнам къде да пиша за този поблем и затова реших тук Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
The AnGeL Posted September 27, 2008 Share Posted September 27, 2008 (edited) От няколко дена не ми зарежда страницата на www.wrzru.com.Някой да има подобен проблем?На Гигабит съм.Незнам къде да пиша за този поблем и затова реших тук Има си тема за Гигабит? И в интерес на истината и на мен не ми го отваря (ЕК). Edited September 27, 2008 by The AnGeL Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilb Posted September 27, 2008 Share Posted September 27, 2008 Има си тема за Гигабит? И в интерес на истината и на мен не ми го отваря (ЕК). Може би имат технически проблем, защото аз съм на нет груп и също не ми го отваря. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iso14496 Posted September 27, 2008 Share Posted September 27, 2008 Може би имат технически проблем, защото аз съм на нет груп и също не ми го отваря. В друга тема на този форум пише че имат проблеми със сегашния си hosting. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubb Posted October 1, 2008 Share Posted October 1, 2008 хммм днеска отидох да си плащам нета и съвсем случайно видях брошурта за нета с промоциите, в която забелязах , че за нови абонати скоростта на най-нискта тарифа (интро) е 6 мгбпс. и попитах- за стари абонати няма ли да има увеличениена скоростите (сега тегля с 2мгбпс) , а тя ми вика- ми те скоростите вече са увеличени, ако няма промяна се обадете другия път като плащате. викам си - супер, скоростта ще ми се вдигне тройно. прибирам се, рестартирам си модема, ама нъцки - пак си е 2 мегабита скоростта. някой с най-евтината тарифа да каже как е при него. п.с. с нетърпение чакам ИТД да довтасат в моя район и веднага ги отсвирвам тея льольовци евроком. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
The AnGeL Posted October 2, 2008 Share Posted October 2, 2008 хммм днеска отидох да си плащам нета и съвсем случайно видях брошурта за нета с промоциите, в която забелязах , че за нови абонати скоростта на най-нискта тарифа (интро) е 6 мгбпс. и попитах- за стари абонати няма ли да има увеличениена скоростите (сега тегля с 2мгбпс) , а тя ми вика- ми те скоростите вече са увеличени, ако няма промяна се обадете другия път като плащате. викам си - супер, скоростта ще ми се вдигне тройно. прибирам се, рестартирам си модема, ама нъцки - пак си е 2 мегабита скоростта. някой с най-евтината тарифа да каже как е при него. п.с. с нетърпение чакам ИТД да довтасат в моя район и веднага ги отсвирвам тея льольовци евроком. И при мен е същата история, само дето съм на минима +, а получавам 6 мегабита, вместо 10. И също като теб чакам ИТД. Просто единственото, което е по-зле от евроком в момента, е Dial-Up. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubb Posted October 2, 2008 Share Posted October 2, 2008 И при мен е същата история, само дето съм на минима +, а получавам 6 мегабита, вместо 10. И също като теб чакам ИТД. Просто единственото, което е по-зле от евроком в момента, е Dial-Up. вчера им писах на ИТД и още сутринта имах отговор, и то много добре оформен, записан... абе направо само заради отношението към клиента си струва да се отиде на ИТД. иначе по темата - от време навреме със спийдтеста ми изкарва 4 мегабита скорост , ама реално като свалям торенти или с IE скоростта си е 2мегабита. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AFLQKA Posted October 2, 2008 Share Posted October 2, 2008 оле тва би трябвало да значи,че по принцип имам новата скорост (15мбпс),защото преди като беше 12 стигаше мах 10~11 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted October 2, 2008 Share Posted October 2, 2008 Да, даунлоуда вече го докарват, но явно пинга и ъп-а ще си останат трагични, поне в рамките на страната. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Hamster Posted October 4, 2008 Share Posted October 4, 2008 Някой да има проблеми с нета днеска? От Изгрев съм и днеска цял ден нета е кочина. На оптима съм. И сваля със 100 и нещо от датата. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FuRyFoX Posted October 6, 2008 Share Posted October 6, 2008 Някой да има проблеми с нета днеска? От Изгрев съм и днеска цял ден нета е кочина. На оптима съм. И сваля със 100 и нещо от датата. Аз си мисля, че каквато и услуга да имаш (която да минава по кабел) в квартала ти ще е проблемна . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted October 19, 2008 Share Posted October 19, 2008 (edited) Не знам какво става, но тази сутрин нета полудя. Долните резултати са през 54Mb WiFi, на 6 м и през стена: Edited October 19, 2008 by alchemy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
viiipeer_ Posted October 19, 2008 Share Posted October 19, 2008 това може би е инцидентно! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted October 19, 2008 Share Posted October 19, 2008 (edited) това може би е инцидентно! Едва ли е инцидентно. По-скоро спийдтеста се е сбъгясал: Не знам как би могло да стане при положение, че мрежата ми е 802.11g. Edited October 19, 2008 by alchemy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
viiipeer_ Posted October 19, 2008 Share Posted October 19, 2008 (edited) Може би Евроком са решили да "ударят конкуренцията" първи с IPv6 Бъзик Speedtest-а не се е бъгнал! Edited October 19, 2008 by viiipeer_ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eleutherios Posted October 19, 2008 Share Posted October 19, 2008 Едва ли е инцидентно. По-скоро спийдтеста се е сбъгясал: Не знам как би могло да стане при положение, че мрежата ми е 802.11g. чийтър Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted October 19, 2008 Share Posted October 19, 2008 Едва ли е инцидентно. По-скоро спийдтеста се е сбъгясал: Не знам как би могло да стане при положение, че мрежата ми е 802.11g. Затова ако изкараш съмнителни резултати пусни до същото място още 2-3 теста. Все пак е флашче това и като нищо може да се бъгне леко по някакви незнайни причини. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted October 22, 2008 Share Posted October 22, 2008 Плащаш за Оптима получаваш това :Радвам се че от 1-ви вече не съм им абонат.Да си заврат високоскоростният нет някъде..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gyumishev Posted October 23, 2008 Share Posted October 23, 2008 От известно време нета на Евроком наистина е много зле.Ако не го оправят и мен ще ме изгубят като клиент.Ето това е на плюсовата тарифа: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted October 25, 2008 Share Posted October 25, 2008 Да отбележа, че сървърите, с които си тествате скоростите в Пловдив/София са на ITD, така че може и заради това да са толкова ниски. При мен (БТК) са около 4-5Мбит, но под 800к не ми пада външния, а торенти свалям с 1300-1400 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts