RaptoR Posted April 16, 2008 Share Posted April 16, 2008 Интересно ми е да ми кажеш какви ще да са били тия модеми понеже аз преди Моторола 4200 нямам спомени да имаше други.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted April 16, 2008 Share Posted April 16, 2008 Интересно ми е да ми кажеш какви ще да са били тия модеми понеже аз преди Моторола 4200 нямам спомени да имаше други.... Имаше. Преди тях имаше някакви Турбоком и още нещо и те препоръчваха турбокомите. После предлагаха мотороли и още някакви други, след това само моторолите останаха. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted April 16, 2008 Share Posted April 16, 2008 Имаше. Преди тях имаше някакви Турбоком и още нещо и те препоръчваха турбокомите. После предлагаха мотороли и още някакви други, след това само моторолите останаха. Да, помня ги Турбоком-ите...но не знам дали помните, че предлагаха по това време и Atlanta - WebSTAR, какъвто имах аз в началото. След това ЕК постепенно зарязаха другите марки и останаха само на Моторола...първоначално 4200...след това 5100, който също си взех впоследствие, за да сменя Атлантата...Виден се е вързал "чак" в края на 2002-ра и миналата година даже ми подари (по обясними причини ) неговия модем...ама малко изместихме темата май... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted April 16, 2008 Share Posted April 16, 2008 Да, помня ги Турбоком-ите...но не знам дали помните, че предлагаха по това време и Atlanta - WebSTAR, какъвто имах аз в началото. След това ЕК постепенно зарязаха другите марки и останаха само на Моторола...първоначално 4200...след това 5100, който също си взех впоследствие, за да сменя Атлантата...Виден се е вързал "чак" в края на 2002-ра и миналата година даже ми подари (по обясними причини ) неговия модем...ама малко изместихме темата май... Първоначално се започна с турбокомите и Motorola SB4100 като Motorolа-та беше препоръчителна, но и цената и беше почти два пъти по-висока. След това се появи SB4200, от време на време имаше и Scientific Atlanta Webstar, след това Motorola SB5100 и еволюцията му SB5101. Като цяло се залагаше на Моторола тъй като е най-добре да се работи с една марка модеми, а и Моторола по принцип могат да работят и при по-лоши нива ако се сравнява с Webstar. Turbocomите изчезнаха тъй като фирмата производител спря да ги поддържа и изчезна в неизвестност. В момента се залага изцяло на S-A Webstar поради факта, че БГ шефа на фирмата е вносител на Scientific-Atlanta... а и цената им винаги е била по-ниска от тази на моторолите. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Белов Posted April 18, 2008 Share Posted April 18, 2008 Е как може.. скапаняци! Оптима! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eleutherios Posted April 18, 2008 Share Posted April 18, 2008 - Батка, голяма прецаквация е. Май само аз (освен тракия) съм видял тези нови скорости, а? Когато онзи ден техниците бяха да ми сменят прецакания модем, аз ги запитах какво става с новите скорости, те измрънкаха нещо...с половин уста. И ми стана ясно, че нещо невърви. Даже не ги и попитах повече. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Белов Posted April 18, 2008 Share Posted April 18, 2008 Батка, голяма прецаквация е. Май само аз (освен тракия) съм видял тези нови скорости, а? Когато онзи ден техниците бяха да ми сменят прецакания модем, аз ги запитах какво става с новите скорости, те измрънкаха нещо...с половин уста. И ми стана ясно, че нещо невърви. Даже не ги и попитах повече. Ама не аз нямах проблем със скоростите до 1-2 дни в смисъл лепкай си ~9. Но от онзи ден са ми мн зле.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fibaman Posted April 18, 2008 Share Posted April 18, 2008 И аз съм на Оптима (в Каршияка) и повече от 5000-5200 не сам вдигал... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted April 18, 2008 Share Posted April 18, 2008 Току що "опънаха" тази оптика от ITD net Цък! Добре се вее и закача в клоните на дърветата... И как да различим дали е оптика или обикновен лан кабел? А на мен ми прилича на Photoshop А и датата на снимката е отпреди година. Значи миналия проследих кабела до другия блок, но не мога да потвърдя със сигурност какъв е. Наистина прилича на оптика, но не е 100% сигурно. Ако някой разбира снимал съм го - ТУК Който разбира да обясни. Иначе далеч не е лошо опънат - с обтяжки, аванси и всичко. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eleutherios Posted April 18, 2008 Share Posted April 18, 2008 Някой да ме застреля, моля http://ekk.bg/mod_news_view_76.html Гледам...и не вярвам на ушите си Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted April 18, 2008 Share Posted April 18, 2008 (edited) Някой да ме застреля, моля http://ekk.bg/mod_news_view_76.html Гледам...и не вярвам на ушите си А? защо? Те 9 мбита не могат да занесат на клиентите си, 12 писали, смях. И това сигурно е само за София, Пловдив ще чака до Май 2009 . Следващото увеличение ще е до 14 мбита след 2 г. И тогава вече може и да докарат по 7-8 мбита стабилни. Защо ли сайта на ЕК ми се отваря толкова бавно... Сигурно е хостнат на ЕК Edited April 18, 2008 by tedy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted April 18, 2008 Share Posted April 18, 2008 Eleutherios, а това че отгоре в ляво пише София нещо не те ли навява на определени мисли? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Белов Posted April 18, 2008 Share Posted April 18, 2008 (edited) aaa typ sam to bilo za sofia.. whatever.. Edited April 18, 2008 by Белов Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eleutherios Posted April 18, 2008 Share Posted April 18, 2008 Eleutherios, а това че отгоре в ляво пише София нещо не те ли навява на определени мисли? Да, навяваме. Аз просто констатирам А рано или късно ще застигне и нас, имайте вяра. Просто им ВЕРВАЙТЕ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted April 18, 2008 Share Posted April 18, 2008 ... Просто им ВЕРВАЙТЕ Някои и на Царя ВЕРВАХА.... :ph34r: И на Седефчо Първанов, и на Ахмедчо и на СерГЕЙчо. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted April 18, 2008 Share Posted April 18, 2008 Някои и на Царя ВЕРВАХА.... :ph34r: И на Седефчо Първанов, и на Ахмедчо и на СерГЕЙчо. Ахахаххахаах аз му викам Първаноглу Тея от ЕК се оляха направо. Те не са направили още сегашното увеличение, а вече са заявили ново Иначе сигурно и в Пловдив ще дойде към 2014г. ще могат да ви доставят стабилни 12мбит (може би :ph34r: ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted April 18, 2008 Share Posted April 18, 2008 Ахахаххахаах аз му викам Първаноглу Тея от ЕК се оляха направо. Те не са направили още сегашното увеличение, а вече са заявили ново Иначе сигурно и в Пловдив ще дойде към 2014г. ще могат да ви доставят стабилни 12мбит (може би :ph34r: ) Ами хората се натискат да хващат абонати в София но със скорости от 12мбита трудно ще бият MegaLan и PowerNet - мой приятел е на последните (PN), платил за 1 година и му направили 50% отстъпка, сега за няма и 18лв/месец получава средно 60мбита български и 10тина-15 международен, айде сравнете го това с ЕК. Добре че е кабелната телевизия че инак отдавна нямаше да ги има на пазара... И ако продължават в Пловдив да пускат единствено реклами без покритие много скоро всички ще се усетят интернет-а им що за стока е... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KenwooD Posted April 19, 2008 Share Posted April 19, 2008 Аз засега немога да се оплача.Всички квото са казали,си го имам.9мбита постоянни,интернета прекъсва или спира супер рядко(2-3 пъти в годината). Това е за Тракия.За другите квартали незнам...ДСОПР Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stasio Posted April 19, 2008 Share Posted April 19, 2008 Хаха... Незнам как да си го обясна... Отваря ми единствено форума . Няма АБВ няма гоогле.цом. Няма външен , няма български Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KenwooD Posted April 19, 2008 Share Posted April 19, 2008 И при мен спря нета за 20минути някъде.Само скайп бачкаше и си чатих с 1 приятел. Тъкмо ги похвалих и виж кво стана Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gyumishev Posted April 21, 2008 Share Posted April 21, 2008 Някой да ме застреля, моля http://ekk.bg/mod_news_view_76.html Гледам...и не вярвам на ушите си Значи днес бях до офиса на Евроком за да си сменям тарифата от Минима на минима+ и служителката без да я питам ми обясни,че от 01.05.08 година минима+ ще е 8Mbps.На въпроса ми сигурно ли е това отговори,че е 100% сигурно!Даже бяха написали с химикал на листовката 8Mbps.Дано да се окаже верно!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KenwooD Posted April 21, 2008 Share Posted April 21, 2008 Значи днес бях до офиса на Евроком за да си сменям тарифата от Минима на минима+ и служителката без да я питам ми обясни,че от 01.05.08 година минима+ ще е 8Mbps.На въпроса ми сигурно ли е това отговори,че е 100% сигурно!Даже бяха написали с химикал на листовката 8Mbps.Дано да се окаже верно!! По тая логика Оптима трябва да стане 12Mbps...а дано Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eleutherios Posted April 21, 2008 Share Posted April 21, 2008 Хахах, егати кефа. Започна война с БТК, само се зачетете по-внимателно в рекламата. Честно, на мен и 9 Мбита ми стигат, аз искам ЪПЛОУДА ДА СЕ УВЕЛИЧИ, по дяволите Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KenwooD Posted April 21, 2008 Share Posted April 21, 2008 (edited) Хахах, егати кефа. Започна война с БТК, само се зачетете по-внимателно в рекламата. Честно, на мен и 9 Мбита ми стигат, аз искам ЪПЛОУДА ДА СЕ УВЕЛИЧИ, по дяволите И на мен са ми напълно достатъчни 9Mbps. Ъплоуда ако го направат поне на половината - ще е супер Нямам търпение да дойде 1-ви Май да видим как ще се развият нещата Edited April 21, 2008 by KenwooD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eleutherios Posted April 21, 2008 Share Posted April 21, 2008 И на мен са ми напълно достатъчни 9Mbps.Ъплоуда ако го направат поне на половината - ще е супер Нямам търпение да дойде 1-ви Май да видим как ще се развият нещата ШШшт, тихо да не ни чуят пичовете на ЛанГейм, че пак ще оспамят и ще плюят, а и Теди ще се развихри Аз тия дни ще си плащам кабеларката и нета, ще ги питам мацките, но не съм оптимист, просто its impossible Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts