Jump to content
BulForum.com

Blizoo (Евроком) & Mtel

Recommended Posts

Ъ-ъ-ъ... само при мен ли през няколко часа нета прекъсва за секунда-две? (ЕК, не ггбит)

P.S. е на, две минути след като постнах спря пак, тоя път за 15 минути...

Мисля ,че тва е от firewall-а (пречи на Lease-a да се поднови).Пробвай без или с уиндоу-ския само, дали пак ще ти прекъсва.При мен се оправи като махнах firewall-a.

• Replies 3.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

При мен с рестартиране не става, просто трябва (не много) търпеливо да чакам сам да дойде (даже нямам драйвъри инсталирани ако ставаше дума за този софтуер, направо минава през лан картата), а докато чакам имам няколко книжки "Страховитото в науката" подръка :lol:

Не твоя софтуер, а този на ЕК :)

Мисля ,че тва е от firewall-а (пречи на Lease-a да се поднови).Пробвай без или с уиндоу-ския само, дали пак ще ти прекъсва.При мен се оправи като махнах firewall-a.

е честно ако е било от това всичките тези безкрайни секундни прекъсвания ще се гръмна...да ама без файър лоул ще стане голям "купон"

...да ама без файър лоул ще стане голям "купон"

Не го изключвай а въведи в разрешените (trusted) адреси двата DNS сървъри, DHCP сървъра (gateway) и разреши на системния процес "svchost.exe" (става дума за Windows NT, 2000 и XP) да работи като сървър в trusted зоната. При Евроком без тази настройка понякога на половината от lease времето се случва системата да загуби връзка с DNS-ите и да останеш само с услуги по IP адреси, а след изтичане на цялото време връзката блокира напълно и трябва да се рестарира ръчно от команден ред. "Поправянето" на връзката от телевизорчетата в систем трея не върши работа.

Утре дали ще сме с нови скорости... :ghost :)

Ще е яко за майтап да пуснат по 20мбита до навсякъде и на 2ри да ги спрат :)

ЧУдя се дали си заслужава да чкам до 12 или утре сутринта ще го пуснат ...

И какво реши след голямото чудене? :)

Аз предлагам да обявиш ден на независимостта - тъй и тъй нищо не зависи от теб :P

Не го изключвай а въведи в разрешените (trusted) адреси двата DNS сървъри, DHCP сървъра (gateway) и разреши на системния процес "svchost.exe" (става дума за Windows NT, 2000 и XP) да работи като сървър в trusted зоната. При Евроком без тази настройка понякога на половината от lease времето се случва системата да загуби връзка с DNS-ите и да останеш само с услуги по IP адреси, а след изтичане на цялото време връзката блокира напълно и трябва да се рестарира ръчно от команден ред. "Поправянето" на връзката от телевизорчетата в систем трея не върши работа.

Това как се прави на Windows-кия firewall ?

Това как се прави на Windows-кия firewall ?

Не зная. Не му вярвам и не го използвам, но мисля че с него не трябва да има проблеми. Това което написах съм го пробвал със ZoneAlarm, след като в пристъп на параноя си бях отрязал достъпа самостоятелно :bgrin:

Ми и при мен тука на работата няма никой. А тръбя пред колегите, че ще има увеличение от днес и понеже нали си е първи април днес вече всички ми се смеят и ме бъзикат, че това била първоаприлска шега и съм се вързал много яко. Но аз още имам вяра в евроком, ще видим кой ще се смее последен. Просто бавно работят хората предполагам. Нали ?

:(

Нали ?

Казаха ми че в Тракия било пуснато увеличението само и то пробно. Другата седмица най-рано щяли да започнат :angry1 :dry:

Значи тези които сме на минима ще чакаме догодина 1 април (най рано ) да ни увеличат скороста :?

Edited by Stasio

Аз съм в Тракия и вече от половин месец съм с новите скорости. :)

На Оптима съм.

И 1 мегабит ъплоуд. :) А достигаш ли ги често тия скорости?

Да видим когато на всички официално се пуснат новите скорости какво ще стане :bgrin:

И аз си се чудя къде ми е заминал интернета, пък той отишъл в Тракия да се увеличат там скоростите. :lol: Сигурно така ще се менкаме. 1 месец един квартал има увеличение, след това интернета се пренасочва към друг квартал... :punk Иначе най-вероятно като пуснат на цял Пловдив увеличението нета ще стане 2 пъти по-голямо мазало отколкото е сега... :sick

Минима няма увеличение. Честно казано ако не я увеличат не знам дали някой ще остане на тая миризлива тарифа ... Все пак за 5 лева отгоре получаваш 6 пъти по-бърз нет. (а пък да не зачеквам темата с ъплоуд скоростта на минима, че от това по-трагично няма).

Скоро сигурно и аз ще си търся нов доставчик.

Edited by The AnGeL

И 1 мегабит ъплоуд. :) А достигаш ли ги често тия скорости?

Да видим когато на всички официално се пуснат новите скорости какво ще стане :bgrin:

Ами всеки път си свалям от Замунда с посочените скорости...демек 1100кб. :)

Иначе ъплоуда все още е ташак,100-110кб макс. :(