Midex Posted July 30, 2007 Share Posted July 30, 2007 А каква е тая нова Минима+ в сайта на ЕКК, която за 28 лв с ддс дава 1536 килобита/с? Къде го видя това За 28 лв. се води "Оптима" (справка). За Пловдив както винаги не пише нищо...все едно, че сме им чужди... И с тази up/down - 1/3 са направо смешни на фона на средните скорости на останалите доставчици... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted July 30, 2007 Share Posted July 30, 2007 Къде го видя това За 28 лв. се води "Оптима" (справка).За Пловдив както винаги не пише нищо...все едно, че сме им чужди... И с тази up/down - 1/3 са направо смешни на фона на средните скорости на останалите доставчици... Уфф, моя грешка, къде съм гледал, разбира се че Оптима е за 28 лв. Мисълта ми беше, че от 1024 са я качили на 1536. Т.е. 1024 е задраскано, и срещи него пише НОВО 1536. Не разбирам, тия тарифи не са ли за целия доставчик, нали сме вече към една фирма, защо е нужно отделни тарифи за всеки град, нали точно затова се шумеше преди месеци като минавахме към тях, че се уравновесяват и тарифи, цени и всичко Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted July 30, 2007 Share Posted July 30, 2007 Уфф, моя грешка, къде съм гледал, разбира се че Оптима е за 28 лв.Мисълта ми беше, че от 1024 са я качили на 1536. Т.е. 1024 е задраскано, и срещи него пише НОВО 1536. Не разбирам, тия тарифи не са ли за целия доставчик, нали сме вече към една фирма, защо е нужно отделни тарифи за всеки град, нали точно затова се шумеше преди месеци като минавахме към тях, че се уравновесяват и тарифи, цени и всичко обади се и ги питай интересно ми е как ще го усучат и това. btw форума им май няма изгледи да се възстанови. а и защо им е? толкова много въпроси, на които няма как да отговарят освен с "обадете се на ...." Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dada Posted July 30, 2007 Share Posted July 30, 2007 Не разбирам, тия тарифи не са ли за целия доставчик, нали сме вече към една фирма, защо е нужно отделни тарифи за всеки град hahа, това е така,защото трафика когато трябва да дойде от София до тук се плаща преносна среда.Независимо дали преносната среда е собственост на ЕК ( в този случай трябва да се избиват пари за инвестицията ) или е под наем ( месечен наем ) трябва да се счита тази особеност при оформянето на цената. Ще мине доста време преди да може в Пловдив/Варна/Русе/Плевен и т.н. да има същият нет като цени в София. Това може да го предложи БТК,които отдавна са си изкарали парите за положените оптики из страната и не ги бърка да предлагат една цена навсякъде. А и не забравяйте - докато някои може да ни вземе повече пари за него,той ще го прави Независимо дали е ЕК/Langame/Visio/BTK Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted July 30, 2007 Share Posted July 30, 2007 (edited) dada, погледни малко по-назад в темата, по-специално страница 14 . При плащането на предпоследните сметки на всеки (мисля) раздадоха брошури Точно с тогавашните цени и параметри на софийските тарифи. Включително и на мен дадоха такава. Тогава Оптима е била 1024, и 28 лв при плащане в пакет. Така че освен ако ЕК сами не си признаят, че ЛЪЖАТ клиентите си, би следвало тарифите да са едни и същи със същите параметри. Edited July 30, 2007 by tedy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blame Posted July 30, 2007 Share Posted July 30, 2007 Pinging gmail.com [64.233.161.83] with 32 bytes of data: Request timed out. Reply from 64.233.161.83: bytes=32 time=152ms TTL=244 Request timed out. Reply from 64.233.161.83: bytes=32 time=133ms TTL=244 Request timed out. Reply from 64.233.161.83: bytes=32 time=185ms TTL=244 Reply from 64.233.161.83: bytes=32 time=179ms TTL=244 Request timed out. Reply from 64.233.161.83: bytes=32 time=151ms TTL=244 Ping statistics for 64.233.161.83: Packets: Sent = 9, Received = 5, Lost = 4 (44% loss), Approximate round trip times in milli-seconds: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted July 30, 2007 Share Posted July 30, 2007 Външния е ужасен Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gyumishev Posted July 30, 2007 Share Posted July 30, 2007 Външния е ужасен Дааа бих казал,че външния го немааа.............. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
po_taka Posted July 30, 2007 Share Posted July 30, 2007 ot nqkolko dena m/u 11-12-13 chasa nqma net za po polovin 4as nqkade, tova e ve4e po4ti sedmica. Sedi mi Limited or No Connectivity ili miga poslednata (zelena) lampi4ka na modema,posle sam si idva neta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abatt doom Posted July 30, 2007 Share Posted July 30, 2007 При мен беше така в събота и неделя точно около 12 - 13 часа. Мига последния диод на модема ONLINE. Звънях няколко пъти и някакъв калъф ми дига и почна да ми разправя , че ще праща техници. Обясних му , че горните диоди светят без прекъсване и вероятно според мен е закачен модема , ама нещо при тях става. Накрая ми каза да го изключа за около 30 минути и било възможно да се оправи. След 2 часа в събота се закачих , а в неделя след около час и малко !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gadniqt Posted July 31, 2007 Share Posted July 31, 2007 Вчера и аз нямах нет известно време ,но като се обадих на съпорта,вдигнаха много бързо,и проблема беше ооправен до няколко минути(чак да не повярваш ).Даже днес ми звъняха на гсм-а(незнам откаде го имат) да ме питат дали проблема е оправен . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
po_taka Posted July 31, 2007 Share Posted July 31, 2007 87.97.207.124 : здравейте , как сте Vasil : Добър ден,с какво мога да ви помогна? 87.97.207.124 : вчера ми спря нета и не можахме да се разберем sry Vasil : какъв е точно проблема 87.97.207.124 : Аз съм от Пловдив , Кабелен интернет Vasil : да 87.97.207.124 : не нямам проблем имам няколко въпроса 87.97.207.124 : преди няколко месеца , ни сменихте скоростите и имената на "тарифите" 87.97.207.124 : с тези като в София и съответно станахме и нии с минима,оптима и другите такива Vasil : да 87.97.207.124 : и с тяхните скорости разбира се 87.97.207.124 : идеята ви беше да ни изравните с софия 87.97.207.124 : но сега вдигате само софииските скорости , защо ? Vasil : Ами да наистина това е идеята Vasil : но за сажаление не се предвижда скоро увеличение на скоростите в град Пловдив Vasil : нямам и нформация защо е така Vasil : Сажалява! 87.97.207.124 : ок... 87.97.207.124 : а какво става с форума ви ? Vasil : Ами работи се по новата му версия...макр че доатса се позабави Vasil : но скоро ще бъде пуснат 87.97.207.124 : phpbb ли ще е пак ? 87.97.207.124 : и в саита,продължавате ли да работите по пускането на информация за Скоростите,цените....за Пловдив ? Vasil : Да Vasil : Скоро ще бъдат пуснати 87.97.207.124 : ок , нали може да покажа разговора в бившия форума на ек Пловдив ? Vasil : Разбира се. 87.97.207.124 : мерси,приятен ден Vasil : Приатен ден и на вас Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blame Posted July 31, 2007 Share Posted July 31, 2007 а на мен в офиса днес плащайки нета ми казаха, че до няколко дни ще има увеличение...развален телефон -- меко казано. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eleutherios Posted July 31, 2007 Share Posted July 31, 2007 а на мен в офиса днес плащайки нета ми казаха, че до няколко дни ще има увеличение...развален телефон -- меко казано. А да ти казаха с колко, щом 'ще има' и те 'знаят' значи трябва да знаят и с колко Аве кво да говоря смотана работа, дано да има на всички тарифи с по 35% увеличерние на доун. и по 50% на Ъп. айде успех Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
basten Posted July 31, 2007 Share Posted July 31, 2007 Пазят 1 към 3 ъп към доун, така че желанието ти няма как да се сбъдне. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eleutherios Posted July 31, 2007 Share Posted July 31, 2007 Между другото забелязвам последните дни тва ИП се сменя като мръсни гащи Много лошо така как е при вас? Хубаво поне че не играя игри в нета Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Breez Posted August 1, 2007 Share Posted August 1, 2007 К'во ги траете още?! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MBlaST Posted August 2, 2007 Share Posted August 2, 2007 След като 5 години бях клиент на ЕК, от този месец вече всичко е история . Минах на DCC и мога да кажа, че е по-добре във всяко едно отношение. ( и кабелната и нета, и цената) За 25 лв. на месец получавам 150-160КБ в двете посоки, когато мрежата е натоварена, а засега това не е много често.През по-голямата част от времето скоростта е към 400-650КБ, при сваляне от родните торент тракери. Външният е нещо от този порядък. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
van4o_87 Posted August 2, 2007 Share Posted August 2, 2007 (edited) Хора днеска в сайта на ЕК че дигат двойно скоростите.Някой да го е усетил тва увеличение.Минима става от 512 на 1024.Пише че от 1 август влизат във сила ама никаква промяна. Edited August 2, 2007 by van4o_87 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eleutherios Posted August 2, 2007 Share Posted August 2, 2007 (edited) Хора днеска в сайта на ЕК че дигат двойно скоростите.Някой да го е усетил тва увеличение.Минима става от 512 на 1024.Пише че от 1 август влизат във сила ама никаква промяна. Да ама ако не си забелязал това е в секцията СОФИЯ За П-в и другите градове още не са си попълнили сайта с информация. Edited August 2, 2007 by Eleutherios of Pelorygion Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted August 2, 2007 Share Posted August 2, 2007 Хора днеска в сайта на ЕК че дигат двойно скоростите.Някой да го е усетил тва увеличение.Минима става от 512 на 1024.Пише че от 1 август влизат във сила ама никаква промяна. т'ва сигурно е само за софия. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eleutherios Posted August 2, 2007 Share Posted August 2, 2007 Изпратих им мейл с въпрос кога ще има увеличение на скоростите или изравняване на тарифите с тези от София. Дали ще ми отговорят? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted August 2, 2007 Share Posted August 2, 2007 Хора днеска в сайта на ЕК че дигат двойно скоростите.Някой да го е усетил тва увеличение.Минима става от 512 на 1024.Пише че от 1 август влизат във сила ама никаква промяна. Ммм дааа...ако прочетеш малко по-горе в темата коментирахме точно тази разлика между ЕК-София и ЕК-провинция. Направо им се чудя на ЕК, особено като сравнявам с останалите доставчици, толкова ли им е скъп тоя трафик, та са ни оставили на тези мизерни скорости, че и в съотношение 1:3 up/down...и се натискат до последно преди да им се отпусне от сърцето някой и друг килобайт... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blame Posted August 2, 2007 Share Posted August 2, 2007 Не е ясно какво точно мъдрят, но ако го направят и в Пловдив 3 мегабита връзка за 28лв на месец, КОМ-а ще им сипе на всички провайдери включително и на БТК... За динамичните ИП-та. От 2 седмици съм с едно и също ИП като всяка вечер модема се спира. Май не са от най-динамичните... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted August 2, 2007 Share Posted August 2, 2007 Някой да е имал проблеми с интернет-а? Модема е закачен,но има проблем между него и ПС-то ( ПС активити свети постоянно ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts