leshhh Posted January 30, 2014 Share Posted January 30, 2014 Някой получавал ли е честитки от тези идиоти ? Пращат ми по пощата писъмца,че дължа на Гризу 39 лева,а не съм абонат от 2008-а ,като съм си платил абсолютно всички такси.... Не ,че ще видят пари от мен ,но започват да ми лазят по нервите. когато ми изтичаше договора лятото се уверих, че съм изряден отвсякъде точно заради такива жалки рекети и днес получих смс, че им дължа 250лв!! веднаха им звъннах и точно за 5секунди провериха в системата, че всичко било платено и т.н. и е станала някаква грешка.. ако мине номера.. колко народ е изгърмял така... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sheep Posted January 31, 2014 Share Posted January 31, 2014 Е как да мине номерът? Представи си, че се вържеш на този sms и отидеш на касата да ги плащаш тези пари. Нали пак ще проверят в същата тази система и ще видят, че е станала грешка. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
leshhh Posted February 1, 2014 Share Posted February 1, 2014 (edited) Е как да мине номерът? Представи си, че се вържеш на този sms и отидеш на касата да ги плащаш тези пари. Нали пак ще проверят в същата тази система и ще видят, че е станала грешка. да ама не ми писаха да мина през касата да ги платя, а фирма за събиране на дългове ще ме улесни като ме посетят на адрес... Edited February 1, 2014 by leshhh Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
leshhh Posted February 5, 2014 Share Posted February 5, 2014 нова честитка имам от близуто! след като номера с 250-те лв не мина, сега ми пращат писмо, че им дължа 101лв за рутер, който въобще не съм взимал, не съм се и подписвал, че ще взимам.. ебати изнудването! добре, че не са уцелили човека... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
306TDI Posted March 4, 2014 Share Posted March 4, 2014 (edited) нова честитка имам от близуто! след като номера с 250-те лв не мина, сега ми пращат писмо, че им дължа 101лв за рутер, който въобще не съм взимал, не съм се и подписвал, че ще взимам.. ебати изнудването! добре, че не са уцелили човека... Добре дошъл в клуба. При нас искаха 300лв писах жалба станаха 40лв. Сега след повече от 5месеца искат 20лв. А дори нямам и договор Номера е "АКО МИНЕ" Ходих исках да платя та да ме оставят на мира, но не ми издават договор или поне някакъв документ с който прекъсваме отношения. Касиерките ми казват, че няма как да ми дадът такъв документ понеже несъществуващия ми договор е прекратен и ми предлагат само касова бележка. Еми не мерси. BTW когато си поисках договора ми отговориха, че общите им правила ги имало на сайта и да си ги прочета там. Смешници са тея близу, добре, че нямам подписан тяхен договор. Edited March 4, 2014 by 306TDI Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
future Posted March 5, 2014 Share Posted March 5, 2014 да ама не ми писаха да мина през касата да ги платя, а фирма за събиране на дългове ще ме улесни като ме посетят на адрес... Аха, продали са ти дълга на колекторска фирма, т.е минаваме към цесия. За да се случи обаче, трябва Близу да те уведоми по надлежният ред (писмено, срещу твой подпис), че дълга ти е продаден на 3-то лице. Иначе няма цесия. Т.е. дори да имаш дълга и да не го отричаш, платиш ли на колекторската фирма, дълга пак ти остава. Докато не са изпълнени всички законови изисквания за цесиране. С други думи: плащаш на колекторската фирма, тя си прибира паричките, близу "продава" по същия начин задължението на друга колекторска фирма, тя пак ти иска и така. Като в същото време дълга си стои. Другият метод: чрез съдия-изпълнител. Също незаконен. Съдия-изпълнителя ИЗПЪЛНЯВА влязло в сила решение на съда, чрез изпълнителен лист, резултат на изпълнително дело, въз основа на влязло в сила решение на гражданския съд. Съдия-изпълнителя не може да бъде цесионер или да съди сам и после да изпълнява собсвените си решения. Обаче, хората като чуят за съдия-изпълнител и бързат да плащат. Резултата е същия: платил си някакви пари, а дълга ти стои. С две думи: никакви плащания. Ако мислят, че имат да взимат нещо: да си заведат иск в съда. Като го спечелят - тогава вече си длъжник. Друг е въпроса, че дори да мине тази процедура и да си осъден, ще платиш. Осъждането и плащането са коренно различни неща. И аз имам да взимам едни 3к лева, от осъден длъжник, но се оказа, че никак не е лесно по ред причини. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaZoR Posted March 8, 2014 Share Posted March 8, 2014 Хал хабер си нямам от кабелни модеми DOCSIS и т.н. Предстои ми преподписване с Blizoo ,но от няколко дни имам доста сериозни загуби.По-запознатите да споделят нормални ли са тези стойности.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Danzki Posted March 9, 2014 Share Posted March 9, 2014 Добре са ти нивата,явно проблема е другаде. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kanata Posted March 24, 2014 Share Posted March 24, 2014 (edited) По случая с рекета и аз хванах някаква промоция пуснах си интернет чрез тези момичета на БЛИЗУ , които обикалят по апартаментите без да подписвам никакви договори черно на бяло с уговорката от момичето , че срока ще бъде 1г. на стойност 5лв. След изтичането на 1 г. мога , или да се откажа , или да продължа на 15лв. на месец ,и аз се съгласих. Точно след 3 дни дойде пича пусна ми жицата ,и си тръгна , и аз все още нямам договор реших да ида до офис да видя за какво става въпрос. Платих от средата на март 3лв. , и съм бил сключил с тях договор за 24 месеца от които първите 12 са на 5 лв а останалите на 15лв. а сега де. Звъннах пак на тази промоутърка за да я питам аз кога и къде ще си видя договора и да се разпиша а тя продължава да ме обеждава че съм с 1г. договор. Аз сега на кой да вярвам при положение , че до сега нищо не съм видял и разписал черно на бяло. Edited March 24, 2014 by kanata Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted March 25, 2014 Share Posted March 25, 2014 (edited) С 24 месечен договор си. Първите 12 по 5лв., след това по 15лв. Ето офертата. В нея пише 24 месеца, по-долу в сайта 18 месеца, но като цъкнеш на условия за ползване, излиза точното инфо, че става дума за 24 месеца, първите 12, от които са на 5лв. Явно промоутърката те е промотирала по специален начин Пуснаха и ти телевизия поне? По принцип ти се полага безплатна аналогова, но не всички техници си правят устата за нея, защото някои ги домързява, ако няма окабеляване. Ако има старо, директно пускат, без да питат. Edited March 25, 2014 by Lucky Luciano Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iso14496 Posted March 25, 2014 Share Posted March 25, 2014 По случая с рекета и аз хванах някаква промоция пуснах си интернет чрез тези момичета на БЛИЗУ , които обикалят по апартаментите без да подписвам никакви договори черно на бяло с уговорката от момичето , че срока ще бъде 1г. на стойност 5лв. След изтичането на 1 г. мога , или да се откажа , или да продължа на 15лв. на месец ,и аз се съгласих. Точно след 3 дни дойде пича пусна ми жицата ,и си тръгна , и аз все още нямам договор реших да ида до офис да видя за какво става въпрос. Платих от средата на март 3лв. , и съм бил сключил с тях договор за 24 месеца от които първите 12 са на 5 лв а останалите на 15лв. а сега де. Звъннах пак на тази промоутърка за да я питам аз кога и къде ще си видя договора и да се разпиша а тя продължава да ме обеждава че съм с 1г. договор. Аз сега на кой да вярвам при положение , че до сега нищо не съм видял и разписал черно на бяло.Мога само да спекулирам, че са те закачили с договор сключен от разстояние. Същото като това с което Виваком се обаждаха на пенсионери, да им кажат че са спечелили телефон или да ги предупредят че договорът им е изтекъл. Това че плащаш такси по този договор е равнозначно на приемането/подписването му. Доколкото си спомням Закона за Защита на Потребителя, имаш право да се откажеш от такъв договор в рамките на две седмици. Така че прави си сметката. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
future Posted March 25, 2014 Share Posted March 25, 2014 Мога само да спекулирам, че са те закачили с договор сключен от разстояние.Доколкото си спомням тези договори ги забраниха преди година-две. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted March 25, 2014 Share Posted March 25, 2014 Чак преди 2 не са, но май от поне година ги обявиха за невалидни този вид сключени договори. Като спре да те кефи, след първата година спираш да плащаш, пък те да покажат подписан от теб договор, по който да искат пари. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted March 25, 2014 Share Posted March 25, 2014 Аз не знам с кой акъл си позволил да ти прекарат услуга, като не си подписал договор за нея. Утре може и три годишен да се окаже. Каката, която те е зарибявала, май другаде си гледал... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kanata Posted March 26, 2014 Share Posted March 26, 2014 Ами дайте съвет какво да правя ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
viiipeer_ Posted March 26, 2014 Share Posted March 26, 2014 Оте****ш ги! Ами дайте съвет какво да правя ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
viiipeer_ Posted March 30, 2014 Share Posted March 30, 2014 Здравейте, интересува ме - модулите от Близу - кодирани ли са, или могат да работят и при друг оператор с Conax кодиране? Благодаря! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exo Posted June 10, 2014 Share Posted June 10, 2014 Моля тези, които са абонати на LAN интернета, нека да постнат няколко speedtest-а към България и към чужбина. Благодаря Ви предварително. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hotrider Posted June 19, 2014 Share Posted June 19, 2014 Моля тези, които са абонати на LAN интернета, нека да постнат няколко speedtest-а към България и към чужбина. Благодаря Ви предварително. случайно избрани дестинации: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Danzki Posted June 30, 2014 Share Posted June 30, 2014 http://blizoo.bg/turk_pack.html Ебати изметта,турски пакет ..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted July 1, 2014 Share Posted July 1, 2014 Пакетът е поне от няколко месеца и с него си гонят турските студенти - нищо ненормално... Всеки оператор има турски канали. Който няма - губи турските студенти и живеещите тук турци, а те си плащат добре. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted October 15, 2014 Share Posted October 15, 2014 КЗК глоби Близу с близо 1 милион лева Ха, дано по-често да им се случва на тея измамници. Още ме търсят за 15лв, където ме метнаха с едно прекратяване на договор.Ама ще има и да си ги търсят още дълго време. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted October 15, 2014 Share Posted October 15, 2014 Мен ме търсиха 2-3 години без да съм им бил никога клиент. С това си и останаха. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted October 15, 2014 Share Posted October 15, 2014 На мен ми искат едни около 160 лева за едногодишен договор за нет на село. Писма пращат, туй онуй... Как пък не платих нещо, което не съм ползвал.... И не бързайте да се радвате - сега ще се обжалва и т.н. и т.н., като изобщо не е ясно дали ще се стигне до ефективно плащане и неговия размер... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted October 16, 2014 Share Posted October 16, 2014 (edited) Мен ме термозиха 2 години по телефона, като съм си прекратил договора когато бяха още Евроком. Даже единия път по телефона на служителката казвам, как така те не знаят, че договора е прекратен, като дойдоха на времето някакви и откачиха кабелите?!?! Някаква фирма за финансови вземания ми звъняха постоянно по телефона. Сканирам им фактури, бележки и т.н. и ги пращам на меил, другия месец пак същия номер.... Дори в офис не искаха да ми помогнат. Всичко се реши след разговор на висок тон на кол центъра им. После ми звъня някакъв от отдел жалби да ми се извинява, че станало грешка. Ама това, че ме тормозиха нямаха как да ми го компенсират.. Edited October 16, 2014 by jozo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts