INCINERATOR Posted March 23, 2011 Share Posted March 23, 2011 Това е глупаво, да не си луд да преподпишеш за по-висока тарифа.. Такива лелки... ай да си замълча. Как им е телевизията на тия? Скоро ще трябва да прекарвам ТВ (аналогово), та май нямам много избор - тия или ДЦЦ, дцц отпада по разни причини. То закакво ли питам, явно ще са тия, ама ако са много зле, все пак да се мисли за цифрова (за 3 телевизора май с аналогова ще е най-добре/евтино/изгодно). Ако платиш една цифрова имаш безплатна аналогова. Това е далавера за случай като мен - не искам всеки телевизор да е цифров. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
naka_g Posted March 23, 2011 Share Posted March 23, 2011 Тия от Близуто имат много некомпетентен персонал. Понеже ми е изтекъл договорът и реших да си го преподпиша. Обяснявам на лелката, че искам да вържа 5 телевизора, 2 на първия етаж и 3 на втория, тя ми вика, че не може на два етажа един абонамент. Ок, както и да е. Реших да вържа 2 абонамента тогава и да мина на тарифата за 80 канала. Лелката ми твърди, че като преподписвам договор не мога да мина на по-ниска тарифа, а дори трябва да е по-скъпа от тази до която съм бил до сега... Кво ти пука кво ти говори тая. На времето никои не съм питал мога ли д аси пусна 2 и 3 телевизор. DCC ми хареса, че имат такса пускане на 2 или 3 телевизор, но като дойдоха видяха, че имам пуснати кабели (май-по хубави от техните) и казаха всичко е ок. Като попитах за таксата ми казаха ква такса като нищо не сме направили. Евроком на времето ми взе такса (5лв. май) само щото имам 2 телевизор. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
enravotta Posted March 23, 2011 Share Posted March 23, 2011 Аз да питам, какъв е модела на топфилдите на близу-ако са TF6100, заключени ли им са менютата, в подменю"инсталация". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
INCINERATOR Posted March 23, 2011 Share Posted March 23, 2011 Кво ти пука кво ти говори тая. На времето никои не съм питал мога ли д аси пусна 2 и 3 телевизор. DCC ми хареса, че имат такса пускане на 2 или 3 телевизор, но като дойдоха видяха, че имам пуснати кабели (май-по хубави от техните) и казаха всичко е ок. Като попитах за таксата ми казаха ква такса като нищо не сме направили. Евроком на времето ми взе такса (5лв. май) само щото имам 2 телевизор. Близу искат по 5 кинта за всеки следващ телевизор който е на цифрова телевизия, а на аналогова можеш да вържеш колкото искаш. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted March 23, 2011 Share Posted March 23, 2011 Аз да питам, какъв е модела на топфилдите на близу-ако са TF6100, заключени ли им са менютата, в подменю"инсталация". Заключени са, но си има кодче Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
enravotta Posted March 24, 2011 Share Posted March 24, 2011 Заключени са, но си има кодче Търся софт да махна тоя тъп код, защото всеки път трябва да го вкарваш, а е 12 цифри, но топфилда изобщо не иска да се флашне. Иначе си направих и кабел РС232, защото оригиналния не работи, а трябва да се разменят два пина, обаче не става. Свалил съм всички възможни версии, програмката ми казва, че версията е несъвместима. Явно има и още някакво заключване, а то сигурно ще има и начин за активиране и дезактивиране на кода и неговата промяна. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted March 25, 2011 Share Posted March 25, 2011 За коя версия ти казва, че е несъвместима? Хардуерната или софтуерната? Мисля, че са направение само за надграждане и без сваляне на чипа и флашване през програматор няма как да стане. Предполагам искаш да качиш по-стара версия? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
enravotta Posted March 25, 2011 Share Posted March 25, 2011 За коя версия ти казва, че е несъвместима? Хардуерната или софтуерната? Мисля, че са направение само за надграждане и без сваляне на чипа и флашване през програматор няма как да стане. Предполагам искаш да качиш по-стара версия? Ето от тук си свалям : http://www.topfield.co.kr/ последната версия 40652, която е с дата 15.05.2008 год. Не виждам да има по нова-като не стана с тази версия-пробвах всичките. Четох навсякъде, но от теб чувам, че трябва да се сваля флаш чипа. Ако е това, е много тъпо направено. Навсякъде, където съм чел пише, че става само с кабела и действително тръгва да се флашва, стига до някъде и изписва съобщението-даже беше някакъв код, който изнамерих и разбрах какво означава-изписва го и на приемника и на компа. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iso14496 Posted March 25, 2011 Share Posted March 25, 2011 Ето от тук си свалям : http://www.topfield.co.kr/ последната версия 40652, която е с дата 15.05.2008 год. Не виждам да има по нова-като не стана с тази версия-пробвах всичките. Четох навсякъде, но от теб чувам, че трябва да се сваля флаш чипа. Ако е това, е много тъпо направено. Навсякъде, където съм чел пише, че става само с кабела и действително тръгва да се флашва, стига до някъде и изписва съобщението-даже беше някакъв код, който изнамерих и разбрах какво означава-изписва го и на приемника и на компа. Ако ползват модифицирана версия може да са направили така че bootloader-а да зарежда само криптиран и подписан от тях firmware. Въпросният bootloader е като MBR-а на PC-то, но за да го презапишеш ти трябва (най-малко) програматор. Ако пък ползват защита за запис, направо ти трябва друг flash чип. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted March 25, 2011 Share Posted March 25, 2011 (edited) Ако единствената причина да флашваш приемника е да махнеш кода - не се занимавай, няма сми. И още нещо това, което си дал като фирмуеър ти е хардуерната версия на приемника, а не тази на фирма. В сайта, който си дал, трябва да търсиш тази хардуерна версия. Като свалиш файла, той представлява последния фирмуеър за тази хардуерна версия. Edited March 25, 2011 by Lucky Luciano Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
enravotta Posted March 25, 2011 Share Posted March 25, 2011 Ако единствената причина да флашваш приемника е да махнеш кода - не се занимавай, няма сми. И още нещо това, което си дал като фирмуеър ти е хардуерната версия на приемника, а не тази на фирма. В сайта, който си дал, трябва да търсиш тази хардуерна версия. Като свалиш файла, той представлява последния фирмуеър за тази хардуерна версия. Явно е така, а и колегата от по горния пост сигурно е напълно прав. Да, аз наистина искам просто да махна този тъп код, но явно ще се отказвам от идеята си, а съм си мислил и друго-ако кача оригинален софтуер, напълно е възможно да няма БГ-меню, а от там съответно да няма български субтитри на програмите, по които вървят допълнително. Това ще е голяма прецаквация, щото няма как да направиш рестор поинт. Преди време така си ъпдейтнах единия телефон-нокия, изчезна ми българския, защото не му беше сложен един код за България и беше много готино, понеже всичките ми контакти са на български, как се търси контакт един по един. За два дни се научих да слагам БГ-меню на нокия-зора какво ли не прави ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tango Posted March 27, 2011 Share Posted March 27, 2011 Днес са минавали някакви агенти на blizoo и са звъняли по вратите на хората. Предлагали са за 18лв. пакет от кабелна (цифрова + аналогова за 2 ТВ),нет и дом. тел. Погледнах им сайта и видях,че няма такава програма. Някои може ли да обясни какво става. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormmaker Posted March 28, 2011 Share Posted March 28, 2011 Днес са минавали някакви агенти на blizoo и са звъняли по вратите на хората. Предлагали са за 18лв. пакет от кабелна (цифрова + аналогова за 2 ТВ),нет и дом. тел. Погледнах им сайта и видях,че няма такава програма. Някои може ли да обясни какво става. Съвсем простичко е - там работата върви отново на продажба и целта е да се вдигне максимално клиентската маса. Гонят се таргети и т.н. Няма време да ъпдейтват сайта Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
viiipeer_ Posted March 28, 2011 Share Posted March 28, 2011 Съвсем простичко е - там работата върви отново на продажба и целта е да се вдигне максимално клиентската маса. Гонят се таргети и т.н. Няма време да ъпдейтват сайта Сериозно ли? Този път как ли ще се казват? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pAbLo_ Posted March 28, 2011 Share Posted March 28, 2011 Dale4eeeee :laughing: Продажбата беше ясна отдавна. Да видим новите как ще са. АА и Тотал ТВ или ИТД Партнер или както се казват и те... И тях ги опяхме Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
viiipeer_ Posted March 28, 2011 Share Posted March 28, 2011 (edited) Dale4eeeee :laughing: Продажбата беше ясна отдавна. Да видим новите как ще са. АА и Тотал ТВ или ИТД Партнер или както се казват и те... И тях ги опяхме Хах, мина ми като идея, да го кажа.;-) Edited March 28, 2011 by viiipeer_ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aliendreamer Posted March 30, 2011 Share Posted March 30, 2011 пълна пародия са тея от близоо,но нямаше какво друго да сложим и сега си чупя нервите, получават се някакви spikes от време на време,доунлоуда и тои варира здраво а скайп и irc имат приятна навик да включват когато си искат и да дропват когато си искат фаил пълен.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
downsoft Posted March 30, 2011 Share Posted March 30, 2011 Откак смениха софтуера на приемника преди 3 дни цифровата накъсва здраво. Мошеническа работа. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tango Posted March 30, 2011 Share Posted March 30, 2011 То да беше само това . Днес една позната ми се обади,че се включила днес в промоцията от кабелна ТВ при тях за 10лв. тарифа на месец. На цифровият приемник след около 3ч. работа изгорял адаптера и сега ги търси и няма откриване. От офиса вдигат ръце и казват,че договора не е подписан при тях и се започва едно ходене по мъките. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evil_Hacker Posted March 30, 2011 Share Posted March 30, 2011 Аз не мога да повярвам, че още има хора в тоя форум които са прочели последните 10страници и въпреки това ДОБРОВОЛНО подписват договори... А тва дето го беше написал някой, че след 2 оплаквания можеш да прекратиш договора ако искаш - НЯМА ТАКЪВ ФИЛМ. Без адвокат е почти невъзможно Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted March 31, 2011 Share Posted March 31, 2011 Откак смениха софтуера на приемника преди 3 дни цифровата накъсва здраво. Мошеническа работа. Софтуера на приемника няма нищо общо с прекъсването на цифровата. Просто се премина към централизирано излъчване от София за цяла България и някъде се дъни мрежата. Изчезне ли тук, изчезва и в Русе, Хасково и т.н. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iVAAN Posted March 31, 2011 Share Posted March 31, 2011 Днес забелязах, че имам достъп до всички канали, въпреки, че съм на пакет с 80. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evil_Hacker Posted March 31, 2011 Share Posted March 31, 2011 (edited) Някой по запознат с тея техните кабели да ме светне, че за пореден път ми въртят курвенски номера.. Възможно ли е тези прекъсвания които имам по 5-6 пъти на ден за по 2-3мин всяко да се дължат на факта,че кабела който идва от тях има един 20на метров участък в който е закопан на 30см под земята? Днеска дойдоха за 15ти път и казаха, че проблема е в мен, да съм изровил кабела и да съм го сменил п.с. Става дума за черния кабел който си виси по стълбовете преди това -_- Edited March 31, 2011 by Evil_Hacker Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Profusion Posted April 1, 2011 Share Posted April 1, 2011 Някой по запознат с близу, може ли да ми каже какви настройки се слагат след модема в рутера, модема е сменен с някакви нови на сиско който раздават.. Има ли филтриране по мак или са нужния някакви конкретни ИП настройки? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted April 1, 2011 Share Posted April 1, 2011 Някой по запознат с тея техните кабели да ме светне, че за пореден път ми въртят курвенски номера.. Възможно ли е тези прекъсвания които имам по 5-6 пъти на ден за по 2-3мин всяко да се дължат на факта,че кабела който идва от тях има един 20на метров участък в който е закопан на 30см под земята? Днеска дойдоха за 15ти път и казаха, че проблема е в мен, да съм изровил кабела и да съм го сменил п.с. Става дума за черния кабел който си виси по стълбовете преди това -_- Ти ли си го закопал тоя кабел?Ако не си, не ги ли напсува поне?Все едно да ти продадат развален салам и да ти кажат, че проблема е склада от където го взимат да ходиш да си го смениш. Баси подигравката, ако така са ти казали... Дигаш телефона и правиш мнооо голям скандал, след което същото и в касата където си плащаш да видиш как ще дойдат да го прекопаят веднага. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts