Jump to content
BulForum.com

Blizoo (Евроком) & Mtel

Recommended Posts

LOL!

След онзи драматичен ден бях оставил на гласовата им поща едно учтивно, едно любезно-заплашително и едно изключително гневно съобщение (Сряда вечерта). Днес ми се обаждат да ме проверят. Изглежда все пак някой ги слуша тия съобщения :lol:

Edited by Antares

• Replies 3.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Абе ме знам дали не е казано някъде нагоре, ама ако имаш подписан срочен договор как става развалянето и има ли неустойки?Защото майка ми плащат почти 20 лева защото са "от едно време" и като се дигна джангър какви са тези безобразни суми за аналогова телевизия отговора беше - ами подпишете за година и половина и ще ви бъде на половина + цифров приемник... Ама аз такива неща и заробващи договори не признавам :pirate и питам как става "отцепване при нужда"

Абе ме знам дали не е казано някъде нагоре, ама ако имаш подписан срочен договор как става развалянето и има ли неустойки?Защото майка ми плащат почти 20 лева защото са "от едно време" и като се дигна джангър какви са тези безобразни суми за аналогова телевизия отговора беше - ами подпишете за година и половина и ще ви бъде на половина + цифров приемник... Ама аз такива неща и заробващи договори не признавам :pirate и питам как става "отцепване при нужда"

Като платиш всички оставащи такси до края на договора накуп.

[...] :pirate и питам как става "отцепване при нужда"

Няма такова нещо "при нужда".

Единият начин е ако има промяна на общите условия до месец да заявиш, че не си съгласен с тях и те са принудени да прекратят договора ти.

BTW, на мен ли така ми се струва или от сайта им е изчеснал всеки намек за LAN интернет?

Като платиш всички оставащи такси до края на договора накуп.

Ясно, чистокръвни БТК педе...приятели. :blink: Има и нещо интересно: добре де, да приемем че трябва да отида в чужбина за 6 месеца :lol: по рано имаше един такъв номер: плащаш няколко лева и така те спират, а като поискаш пак плащаш някой лев и те включват отново....ако имаш договор за още 12 месеца например какво правим :beer: :confused

Ясно, чистокръвни БТК педе...приятели. :blink: Има и нещо интересно: добре де, да приемем че трябва да отида в чужбина за 6 месеца :lol: по рано имаше един такъв номер: плащаш няколко лева и така те спират, а като поискаш пак плащаш някой лев и те включват отново....ако имаш договор за още 12 месеца например какво правим :beer: :confused

Договора се удължава с времето за което си поискал временно спиране.

Договора се удължава с времето за което си поискал временно спиране.

хах то като се замисля мога да го удължавам до безкрайност :tongue едва ли могат да ми кажат кога ДА се върна от ...Холандия например ;)

Днес звънях по телефона да питам за blizoo Премиум + пакета от промоцията в момента и по-конкретно за интернета 50 Мbps. Казаха ми, че за този интернет 50 Мbps трябва предварително да заявя, тъй като техни техници трябва да дойдат на място да огледат и да кажат, дали е възможно свързване, т. е. предполага се, че може и да не може :) За другите пакети/тарифи интернет няма проблеми. Казаха ми, че всички услуги се доставят по един кабел и за интернета 50 Мbps се слагал някакъв оптичен модем.

Та тук от форума има ли някой, който се е вързал на 50 Мbps да сподели впечатления?

абе включиха ме скоро, ама чак днес си взех телефона.

включих го към модема ама нито звъни, нито набира

някой знае ли дали нещо трябва да се направи за да сработи

Edited by paspartu

тяхния "телефон" работи не повече от 50% от времето

(от личен опит)

тяхния "телефон" работи не повече от 50% от времето

(от личен опит)

Това не е точно така. При мен техният телефон работи в над 99% от времето.

Трябва телефонният апарат да е нагласен на тонално набиране - да не би да е от това проблема?

Edited by sheep

Ping statistics for 74.125.39.147: (google.com)

Packets: Sent = 100, Received = 84, Lost = 16 (16% loss),

Approximate round trip times in milli-seconds:

Minimum = 46ms, Maximum = 3329ms, Average = 490ms

Ping statistics for 62.221.132.142: (sofia.cabletel.bg)

Packets: Sent = 69, Received = 40, Lost = 29 (42% loss),

Minimum = 10ms, Maximum = 229ms, Average = 48ms

Добрите пакети отиват до крайната си дестинация. Лошите пакети, след като рутъра ги дропне отиват в Близу. Този доставчик е адът за телекомуникациите.

Обади се на съпорта в Пловдив (57 58 59 мисля че беше номера) й им кажи. Аз имах същия проблем и след разговор със съпорта телефона тръгна и си работи без проблем.

@Antares

При мен е така:

Ping statistics for 74.125.87.99:

Packets: Sent = 102, Received = 102, Lost = 0 (0% loss),

Minimum = 52ms, Maximum = 94ms, Average = 58ms

Ping statistics for 62.221.132.142:

Packets: Sent = 104, Received = 103, Lost = 1 (0% loss),

Minimum = 8ms, Maximum = 35ms, Average = 12ms

От няколко дни забелязвам от време на време дразнещо пикселизиране на част от картината (все едно е слаб сигнала). Проверих нивото на сигнала на приемника и показваше 68 %, така че едва ли това е причината.

Edited by danzel_

Добрите пакети отиват до крайната си дестинация. Лошите пакети, след като рутъра ги дропне отиват в Близу. Този доставчик е адът за телекомуникациите.

E все си мисля че където си ти има Н3... може нещо да се бъркам но доколкото те знам къде си и като им гледам покритието май има. Гаров също може да има и при теб. Как си издържал на ЕК толкова години не знам...

Кой каквато ще статистика да ми вади. За мен този доставчик е изпята песен и на момента, в който напусна майчиното огнище (което се надявам да стане скоро) се махам от тях. За мен е абсурдно за две седмици да не могат да открият и отстранят даден проблем. Навъртял съм повече сметка за телефон да им звъня, отколкото плащам за интернет. Обясних им го максимално кротко снощи. За мен този доставчик е подплатен с некадърност и нехайство. Който каквото иска да говори, който в каквото иска да ме убеди. Не ме интересуват причините за гадните им услуги, както тях не ги интересува начина, по който вадя парите за таксата им.

хващам безжичен нет на евроком. как мога да разбера дали е кабелен или е през лан? интересно ми е тъй като на DCC преди да станат тея мизерии upload-а беше 100-120kB максимум(кабелен, за 15 лв. на месец), докато този е 300kB средно ...

По пинга и скоростта, която достигаш :) Пинг под 20 до abv, dir.bg и т.н. и скорост над 1МБ, 99% си на ланката...

Edited by Vetim

че на кабелния над 20 ли му е пинга до бг сървъри:confused при мен с лан е средно 4мс

Кабелен + wifi - става горе-долу толкова... Иначе ако е директно си е около 10мс.

оказа се кабелен ... влезнах в меню на моторолски модем :)

иначе пинг-а е около 30-40ms към пловдив.

как са DNS сървърите на евроком?

Edited by samkijot

От няколко дни раздават на всички нови абонати приемник с USB,HDMI и Ethernet port, Blizoo N8750c е модела, не е лош като фунции.Може да се гледат снимки и слушат mp3 ки от флашка, да записва на флашка предавания,timeshift.

Edited by k-otixxx

Това по подразбиране ли е за всички или трябва специално да си го поискаш. И какво значи нови абонати - ако преподписваш на друга тарифа?

От няколко дни раздават на всички нови абонати приемник с USB,HDMI и Ethernet port, независимо от пакета на който си включен Blizoo 8750c е модела, не е лош като фунции.Може да се гледат филмчета по лана и от флашка, да записва на флашка предавания.

Чувствам се леко прецакан, тъй като ме включиха преди около 2 седмици и ми сложиха Topfiled приемник. Дали ако искам от новите ще се навият да ми го сменят?