lubb Posted November 11, 2008 Share Posted November 11, 2008 Като плащате казвате да ви пуснат новите скорости и от 1-во число на другия месец сте готови. Това е хватката. От началото на ноември си ползвам 6-те mbit-a. Държи си 650 kb/s, някой път се излъгва и по-бързо да тръгне +1 тъпо е, че не те прехвърлят автоматично, а трябва ти да си кажеш. а скоростта при мен варира от 540кБ до 750 кБ, като най-често се върти около 600 и малко. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
buyu Posted November 11, 2008 Share Posted November 11, 2008 Да това увеличение е за хората с модемите на тарифа Минима, която сега става... Интро.. явно не искат да се чувстваме минимални Скоростта варира понякога, да. Вечер пада и до 500, но през деня удря и 700 И аз сметнах, че е тъпо това заявяване от страна на потребителите. Касиерката отвърна, че това се водело изцяло нова тарифа и услуга и трябвало да ми я активират. Нищо, важното е, че тръгна бързия нет Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Horna Posted November 12, 2008 Share Posted November 12, 2008 Какъв интернет какви скорости ..5 човека на ЕК на 5 различни точки имат нета на host вече месец..да ви пикам на нета.Омръзна ми по Скайп да са като пелтеци и робокопи..аман!!Как ги търпите още незнам.Махнах се навремето и продължават да ми трошат нервите.. Кинта да не видят!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted November 12, 2008 Share Posted November 12, 2008 (edited) Downstream Value Frequency 687000000 Hz Locked Signal to Noise Ratio 37 dB Power Level 4 dBmV Upstream Value Channel ID 2 Frequency 25008000 Hz Ranged Power Level 46 dBmV А това за скоростите верно ли трябва да идеш до офиса или и по тел може, че имам още едно РС на друг адрес на ЕК и ще си остане в тяхната мрежа да знам да ходя да се разправям. Edited November 12, 2008 by host Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted November 14, 2008 Share Posted November 14, 2008 А това за скоростите верно ли трябва да идеш до офиса или и по тел може, че имам още едно РС на друг адрес на ЕК и ще си остане в тяхната мрежа да знам да ходя да се разправям. Ако е за смяна на тарифа - да ходи се до офиса, защото се преподписва договора. Или по скоро, се прави допълнение към стария за смяна на тарифата. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jackson_Fan Posted November 14, 2008 Share Posted November 14, 2008 да не се вдигне цената като се смени тарифата ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Judge Dredd Posted November 15, 2008 Share Posted November 15, 2008 (edited) Като плащате казвате да ви пуснат новите скорости и от 1-во число на другия месец сте готови. Това е хватката. От началото на ноември си ползвам 6-те mbit-a. Държи си 650 kb/s, някой път се излъгва и по-бързо да тръгне The AnGeL имаше в предвид че имаше увеличение от 6 на 8мбит-а още май месец мисля, а после и на 10 - септември. Въпреки това + тарифата и при мен остана на 6. От съпорта ми наговори някакви глупости и се отказах да се занимавам с тях. До 6-те мбит-а нямаше проблеми със смяната да става атоматично. Като изтече срока - минавам на долната тарифа. Edited November 15, 2008 by Judge Dredd Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
buyu Posted November 15, 2008 Share Posted November 15, 2008 Ами мен касиерката ме попита дали имам сключен договор за 1 или 2 години, който още да не е изтекъл. Защото ако имате такъв договор няма и да ви се сменят автоматично скоростите. Каза ми, че тези които са сключили договор за дадена скорост напр. 6 мбит-а си остават с тях до края на срока на договора. Единствено ако ви е изтекъл срока на договора получавате увеличение. Така че всички с изтекъл 1 или 2 годишен договор на най-ниската тарифа, бегом към касите Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
The AnGeL Posted November 20, 2008 Share Posted November 20, 2008 (edited) Та за моя проблем, че получавам по-ниска скорост, от колкото трябва... Днес ходих до касата, поразпитах там каква тарифа са ми записали, казаха "интро+", уж всичко ОК. Питам ги каква скорост трябва да получавам, навряха ми в лицето едно листче и там си пише 10 мегабита. После ми казват "ама нали знаете, че скоростите са негарантирани". Викам си нормално, очаквах да го споменат. Разказах им как преди съм сменил тарифата, как вече 2 увеличения нищо не получавам и те ми препоръчаха да се обадя на съпорта и тун паравих голямата грешка да си платя и за следващия месец, с надеждата, че тоя път от съпорта няма пак да ме резнат. Обаждам се аз на съпорта казвам квото имам да казвам и онзи почва да ми обяснява как скоростите били негарантирани и дрън дрън. Пита ме на кой адрес съм, казвам му и той продължава "във вашия район капацитета на мрежата е 30 мегабита и 3ма човека го запълват, примерно , и затова не сте видяли реално ефекта". Тогава леко ми кипна и с малко по-раздразнен тон взех да му разправям защо аз плащам 22 лева а получавам услуга за 17 и кво ми пречи да си мина на по-ниската тарифа, пък да си получа същата скорост. Нали и без тва явно капацитета бил запълнен. Общо взето разговора пеодължи така около негарантираната скорост, като аз се опитвам да го уверя, че при тях някъде има грешка и че като свалям ми забива на 750 и повече не иска, щото съм ограничен откъм трафик. Той ми се смее и с насмешка казва "вие мислите, че при нас имам софтуерен проблем ли?!", след тва ми казва, че при тях пишело, че съм на интро+ и трябвало да си имам 10те мегабита и не ъсм ги получавал, щото трафика е разделен. Преди да се разпсувам казах едно благодаря и затворих. Та така другия месец ще се минава на интро за 17 лева и ще трябва да ги трая още 1-2 месеца, докато дойде cooolbox-a. Edited November 20, 2008 by The AnGeL Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Judge Dredd Posted November 20, 2008 Share Posted November 20, 2008 (edited) Аз стигнах до същия извод На мен ми изгряха с не си спомням вече и много добре - с някакво обяснение за капацитетите и прочие глупости - дето от '98 влача активно На НетМетъра се вижда шейпър като слънце Не може ония 3-мата да влачат денонощно и поне веднъж да не видиш поне 8 мбита. PS. Доживях да видя 1МБ/с на торент , ама пак ще мина на по-ниската тарифа Edited November 21, 2008 by Judge Dredd Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolf Posted November 26, 2008 Share Posted November 26, 2008 Еврокомци се оляха последните 10 дни - връзката на работата е лагава до немай къде, а последните дни редовно спира по за 2-3 часа без явна причина. Това е в Кючука. Затворили са всички телефони на районните офиси, а разговора с поддръжката е като с магнетофон - " какво ви показват лампичките, рестартирахте ли" и т.н.т. И ефект никакъв . Ще трябва да ги сменяме, но алтернативите не са по добри. Другата ни фирма е към Супер Любо, но и там не е по добре. За Визиото не искам и да мисля. Остават DCC и евентуално да дочакаме ITD. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Hamster Posted November 27, 2008 Share Posted November 27, 2008 Както си зяпах настройките на модема и видях, че Frequency Plan-а е на North American Standart. Така ли трябва да е по принцип? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted November 27, 2008 Share Posted November 27, 2008 Както си зяпах настройките на модема и видях, че Frequency Plan-а е на North American Standart. Така ли трябва да е по принцип?Да. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gyumishev Posted November 29, 2008 Share Posted November 29, 2008 ТРАГИЧНО!! на минима+ съм!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Hamster Posted December 1, 2008 Share Posted December 1, 2008 Тоя интернет почва здраво да ме нерви. През определено време губи пакети и като цъкам нещо онлайн и замръзва за 3-4 секунди. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted December 1, 2008 Share Posted December 1, 2008 (edited) ТРАГИЧНО!! на минима+ съм!! Ми тя затва се нарича "Минима", какво се оплакваш.. А плюса е от тва, че имаш и хубав пинг в плюс.. Edited December 1, 2008 by tedy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sincity Posted December 1, 2008 Share Posted December 1, 2008 Ами мен касиерката ме попита дали имам сключен договор за 1 или 2 години, който още да не е изтекъл. Защото ако имате такъв договор няма и да ви се сменят автоматично скоростите. Каза ми, че тези които са сключили договор за дадена скорост напр. 6 мбит-а си остават с тях до края на срока на договора. Единствено ако ви е изтекъл срока на договора получавате увеличение. Така че всички с изтекъл 1 или 2 годишен договор на най-ниската тарифа, бегом към касите Освен това забрави да споменеш, че за да ти пуснат новите, по-високи скорости, искат да предподпишеш за една година, което аз категорично отказвам да направя, защото очаквам скоро Куулбокс до Събота пазара и се сбогувам и аз с ЕК. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
buyu Posted December 1, 2008 Share Posted December 1, 2008 Не пропускам, защото не съм подписвал за още 1 година. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jackson_Fan Posted December 1, 2008 Share Posted December 1, 2008 eц, дърпам с 6-700 .. мани мани Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gyumishev Posted December 1, 2008 Share Posted December 1, 2008 Ми тя затва се нарича "Минима", какво се оплакваш..А плюса е от тва, че имаш и хубав пинг в плюс.. Само,че не се нарича вече така.Нарича се Интро + !!А твоя пост ми е малко непонятен?!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted December 1, 2008 Share Posted December 1, 2008 Само,че не се нарича вече така.Нарича се Интро + !!А твоя пост ми е малко непонятен?!! Моят пост беше леко ироничен, липсваха му само смайлитата. Или не се вижда ясно що за пинг, що за чудо! Забрави го моя пост. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FuRyFoX Posted December 8, 2008 Share Posted December 8, 2008 Само,че не се нарича вече така.Нарича се Интро + !!А твоя пост ми е малко непонятен?!! minima i intro sa dve razli4ni uslugi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lud_Canar Posted December 10, 2008 Share Posted December 10, 2008 аз имам 1 въпрос.. освен следенето по MAC адрес правят ли друго ЕК, защото мисля да си взема рутер та да знам с какви функции да търся.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
The AnGeL Posted December 10, 2008 Share Posted December 10, 2008 аз имам 1 въпрос.. освен следенето по MAC адрес правят ли друго ЕК, защото мисля да си взема рутер та да знам с какви функции да търся.. Отдавна няма следене по МАС адрес. Поне не този на ЛАН картата Така че един най-обикновен рутер ще ти свърши работа. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolf Posted December 10, 2008 Share Posted December 10, 2008 .. Не следят и по MAC - каквото и да бучнеш в модема, тръгва. Следят само MAC адреса на модема. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts