Alex Posted February 23, 2007 Share Posted February 23, 2007 От бая време съм се зарибил по fighting игри и реших да направя една тема специално за тях.Щото много ми се иска да разбера кой е фен на Street-a и кой не .Да обсъдим славните моменти дето сме прекарали с тия игри, а и да обменим опит.Ето тоя тип ми е идол.Дори брат ми като го видя тва се размаза, а той не е фен на тия игри. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ryu-san Posted February 24, 2007 Share Posted February 24, 2007 "Hail the Chief" хаха Ами.. аз има ли смисъл да казвам дали съм фен или? Иначе след Street Fighter най-много ми прави кеф да си троша пад-а на всички игри от Fatal Fury поредицата : като почнеш от Fatal Fury 1 : The King of Fighters и стигнеш до King of Fighters 2003. Най-великия отбор : Terry Bogard Joe Higashi Andy Bogard Kim Kaphwan Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted February 24, 2007 Share Posted February 24, 2007 Потчи всичи зарибени ! Но , една от любимите ми е darkstalkers и всички останали от поредицата ! Преди години не се намираше човек да ме бие , когато играх с Jon Talbain и от аватара ми се досещате за кой става въпрос ! А , незнам защо всички спряха да влизат по сървърите и загубих "трейнинг" ама сега не се виждам да ги играя тези игри ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
EazY-E Posted February 24, 2007 Share Posted February 24, 2007 ми разцъквах по аркадни машини преди години marvel vs capcom,steet fighter и mortal kombat. иначе любим 2d двубой ми е capcom vs snk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted February 24, 2007 Share Posted February 24, 2007 Шшшш тоя с Кен много добре го направи... Чудно как стават толкова поредни блока, но определено беше красиво... Иначе ако кажете къде има хубав Street, Zero Alpha 2 в най-добрия случай може да си спретнем wrzru турнирче Една много лоша кака... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alex Posted February 24, 2007 Author Share Posted February 24, 2007 То пича с Кен не прави блок, а париране.Подобно е на блок, ама не ти точи кръвчица.Мания направо аз с 300 зора мога на направя едно париране, а тоя направи толкова последователни, пък да не говорим, че блокира цял спешъл.На KoF отборът ми се състой от Terry, Kim и Kyo, а във версията по четворки (не помня коя беше) и Iori. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kalisto Posted February 24, 2007 Share Posted February 24, 2007 Шшшш тоя с Кен много добре го направи... Чудно как стават толкова поредни блока, но определено беше красиво... Иначе ако кажете къде има хубав Street, Zero Alpha 2 в най-добрия случай може да си спретнем wrzru турнирче Една много лоша кака... значи има точно такъв геим клуб на ул." Железарска" казва се YU-Arcade перфектен е за турнирче има аркадни автомати и xbox, мисля че имаше street fighter3 third impact и някоя от алфите и други фаитъри. откакто видях паринга на Ken не спирам да играя, и да се мача да го направя както е на видеото. Link to comment Share on other sites More sharing options...
raptor2721 Posted February 24, 2007 Share Posted February 24, 2007 Бахти и изруда аз такъв блок до 4 последователни пъти съм го докарвал и то със зор все пак го прави на специален иначе при нормални условия е доста по-лесно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
EazY-E Posted February 24, 2007 Share Posted February 24, 2007 Ето тоя тип ми е идол.Дори брат ми като го видя тва се размаза, а той не е фен на тия игри. БРЕХ ! Евала му правя на тоя пич,тотален изрод.Тва е едно от най-яките изпълнения които съм виждал,поклон ! Винаги тва ми е било комплекса,че така и не станах добър на 2д допалките. Kalisto,понеже имам само steet fighter alpha collection, ся смятам да тегля street fighter anniversary ,там я има street fighter 3rd strike.ти ми беше споменавал за няква специална версия на street fighter 3rd strike. как се казваше точно,щото чух ,че има японска версия за ps2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alex Posted February 24, 2007 Author Share Posted February 24, 2007 Аз до колкото разбрах пича е на някъв финал на Street Fighter, на някакъв огромен турнир във Вегас.Абе страшна работа. П.П. Тоя аркейд къде е ве на железарска така и не съм го видял.Къде е по-точно? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted February 24, 2007 Share Posted February 24, 2007 Абе той може да ти е идол ама с клавиатура едва ли ще го прави ! Сега ако аз си свикна на определен пад едва ли ще мога да правя същите неща с друг ! Якото е на това , че няма граници до където да стигнеш и затова винаги ще се стараеш към съвършенство ... иначе клипчето кърти ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
EazY-E Posted February 24, 2007 Share Posted February 24, 2007 тея игри се играят най-добре с аркейд стикове.с пад-ове е куца работа.адски ме е яд ,че си продадох аркейд стика за ps.ама то така и така нямаше смисъл от един,защото за да е обективно и честно ми трябваше още един... клавиатурата пък за никъв х♚й не става. от пад-овете е много важно да могат да се правят добри полукръгове и кръстачката да е удобно разположена Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alex Posted February 24, 2007 Author Share Posted February 24, 2007 Ем момчета кой на квото е свикнал.Аз на клавиетурата просто глеадах в една точка на монмитора и къртих мивки, ама като опре до аркада ша му ям главата.Сигурен съм, че 80% от нещата дето ги мога няма да мога да ги правя.Ся си мислех кат се съберем повечко хора може да забием някой ден в ония клуб да направим едно турнирче на SF-то. Мани пък ся като чета постовете се сещам, че KoF мога да играя на телефон, ама като пусна да го играя на пад-а на пц-то, направо suck ass, за нищо не ставам.Тва ми напомня, че трябва да го кача, да има кво да правя в автобуса като ходя на даскало. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kalisto Posted February 26, 2007 Share Posted February 26, 2007 клуба не мога да го ябясня точно каде е, за това предлагам като се разберем да ходим ще ви заведа. А и първо ще направим малко разгрявка на аркадите защото и аз сам свикнал само с джоистици и мие малко трудно с онея ръчки, но смятам че като се знае принципа на ударите, блока и super art-а няма да е чак толкова трудно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alex Posted March 2, 2007 Author Share Posted March 2, 2007 Даве никво съмнение, ама повечето от ударите на Iori Yagami ми посмъртно не могат да станат на клавиетура => никва тренировка и ще е много мъка поне първите няколко пъти. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rane Posted March 5, 2007 Share Posted March 5, 2007 и аз мноо се зарибих по тия файтинг игрички. някой може ли да ми даде линк за комбинациите на стрийт файтера или нещо такова. мноо бих се радвал ако се намери добър самарянин да ми каже Link to comment Share on other sites More sharing options...
EazY-E Posted March 6, 2007 Share Posted March 6, 2007 в gamefaqs.com има всичко за всяка версия. иначе се убедих,че единственият правилен и възможен начин да станеш добър на 2d fighting е със аркаден стик. пробвах да се уча на capcom vs snk 2 и street fighter 3rd strike с dualshock2 и според мен е невъзможно да стана добър.пък и да стана после ше ме утрепят на аркаден автомат. въобще е много неудобно като висок крак и висока ръка се падат на r1 и r2 (при xbox-а пък се падат на двете малки копчета,бялото и черното). Просто е много по интуитивно шестте удара да са наредени на едно място. Да не говорим ,че ръчката е хиляда пъти по добре от кръстачка.Не ти се уморява палеца и се действа по-бързо. Ако аналоговата ръчка не беше аналогова ,а имаше само 8 посоки щеше да става и с нея,ама в случая не е така. Хвърлих око на едно такова Link to comment Share on other sites More sharing options...
Curunir Posted March 6, 2007 Share Posted March 6, 2007 С ръчица е по-готино и по-кеф да лашкаш и мачкаш, но един не-dualshock, дърт PSX пад като мойта бракма върши по-добра работа по отношение на бързина - дигиталната кръстатка за посоките и малка/голяма ръка и крак на /\, X, O..., па оттам стой и гледай как се изкарва шорюкен достатъчно бързо, че да засече Вега, който вече се търкаля върху мен с кълбо. Изи, недей така бе, другарю, дърт играч си, как ще кажеш, че с ръчка се действа по-бързо отколкото с кръстачката, ти да не си с артритен палец? Link to comment Share on other sites More sharing options...
EazY-E Posted March 6, 2007 Share Posted March 6, 2007 факт е,че всички про-геймъри на 2д двубои (тези които ходят по състезанията) играят с ръчка. иначе не виждам,стария psx пад без аналози с кво е по-удобен от дуалшока.въобще 2та аналога с кво пречат ? за любителско цъкане с джойстик се свиква,не отричам,ама срещу мастърите от аркадните машини си обречен.а аз искам да се пробвам срещу тях. а най-скапаният пад за 2д двубой със сигурност е на дриймкаста.2 от ударите се падат на тригърите ,а те са дългоходови пък и разположението им е куцо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Curunir Posted March 6, 2007 Share Posted March 6, 2007 Да, добре, иди се пробвай в Тайван да играеш на ръчки с Дайго, който бездруго играе като машина, без грам въображение и много спам! По турнирите се играе на ръчки, защото игрите са произвеждани за ръчки и хората са циклили на тях на ръчки и защото е традиция аркадни турнири да се правят на ръчки. Играйте на каквито ви душа иска контроли, ако някой ме бутне на Street 2 докато съм с пад, ще си изям шапката. А аналоговите джуджавки правят пада тежък и падовете с аналози, които имам, имат ужасна кръстатка, много плитка и не става за мачкане. Link to comment Share on other sites More sharing options...
EazY-E Posted March 6, 2007 Share Posted March 6, 2007 Дайго не е ли японец ? Иначе не позна.Специално на 2д тупалки не съм "стар играч" ,а съм кажи речи нууб.Уча се тепърва. Street fighter 3rd strike ми се вижда най-пинизчийска.Тоест иска най-много умения.Дразня се обаче ,че са махнали старите класически герои.От старите аз познах само Ryu ,Ken,Chun Li,Akuma. В Street Fighter Alpha 3 си ги има пък всичките стари,но като геймплей е по-зле. В търд страйк парирането го усетих,ама за единични удари, и го правя по-скоро случайно ,отколкото предвидено. Curunir,имаш ли идея как Daigo парира цял спешъл.Смисъл,натиска напред точно в момента на всеки удар ли ?... или ? А и на комбота съм много зле.Уча Ryu и Ken.Техните комбота нали винаги почват с горен диагонал и силен крак или ръка,после надолу и еди кво си...Аз смогвам да я докарам до 4-5 удара макс. На клипчетата ги гледам че стигат над 20 удара и им дава някви точки. Та имаш ли идея как стават тея неща ? Ако си наистина добър на 2д тупали някой път ще е добре да се видим да ми покажеш някой работи. Иначе ти на кой стрийт файтър цъкаш най-много? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Curunir Posted March 6, 2007 Share Posted March 6, 2007 Много дълъг пост бе Подред - не се чувствай зле за нууб-мууб, аз на Текен не мога да мина първия човек SF3 не е лоша игра ама наистина е само Ryu/Ken/Akuma/Chun. SFA3 e ужасна игра. От алфите най-много харесвам 2, там нещата са в рамките на смисленото, в 3 вече е пълен хаос. За блока на SF3, почти напълно съм убеден, че се прави като дадеш напред в удара в точния момент, на жетонките до нас преди година-две гледах един малък змей, който го правеше чат-пат и съм му гледал ръцете. Много грозна картинка видях също, един сладур парира половината голяма магия на Ryu с тоя блок. Ако да речем цялата е 8 хита (не знам колко е), ония парира 4, просто лашкаше ужасно бързо ръчката напред. Комботата са ми малко мистериозни, аз залагам на flow, не толкова на комбота. Достатъчно копчета има за учене на повечето файтъри, за да се научат само спешълите и суперите, не обичам да уча по още поне 20 неща за комбота. Като видя ония разклонени таблици за свързване на комбота на King of Fighters да речем, където еди кое си се кенсълва и минава в еди кое си, а то в еди кое си, и ми се присира Не че не правя комбота, но те стават по-скоро от бързата последователност на по-обикновени удари, не толкова не някакви заучени неща. Дали съм добър на 2d-тата, знам ли, на някои мога да кажа, че съм. Някои SF-та, KoF, SNK vs Capcom, Capcom VS SNK. Самурай Шодауните така и не ги научих. Както и ония Marvel VS SF и подобни, от тях ми се повдига, като видя само суперите, които заемат екрана и... От Street-овете най-много цикля двойката с разните й там версии, Champion Edition, Turbo, New Challengers, SF2X. Харесва ми, че е на пръв поглед плоска игрица, а има толкова много в нея. Имам един приятел, той ми е и малко нещо учител на SF, отвори ми очите за доста играчи, които смятах, че са много зле, с него сме навъртяли поне 1000 часа на [Edit] Не знам как но форума реши да ми пусне поста.... на SF2 мулти. Харесва ми, че е изчистено, че има разнообразие в ударите, че има стил. И това е май... [/Edit] Link to comment Share on other sites More sharing options...
EazY-E Posted March 6, 2007 Share Posted March 6, 2007 Много дълъг пост бе За блока на SF3, почти напълно съм убеден, че се прави като дадеш напред в удара в точния момент, на жетонките до нас преди година-две гледах един малък змей, който го правеше чат-пат и съм му гледал ръцете. Много грозна картинка видях също, един сладур парира половината голяма магия на Ryu с тоя блок. Ако да речем цялата е 8 хита (не знам колко е), ония парира 4, просто лашкаше ужасно бързо ръчката напред. Комботата са ми малко мистериозни, аз залагам на flow, не толкова на комбота. Достатъчно копчета има за учене на повечето файтъри, за да се научат само спешълите и суперите, не обичам да уча по още поне 20 неща за комбота. Като видя ония разклонени таблици за свързване на комбота на King of Fighters да речем, където еди кое си се кенсълва и минава в еди кое си, а то в еди кое си, и ми се присира Парирането ми е ясно-като те удрят в тялото натискаш напред в точния момент.като те удрят надолу,натискаш надолу.При блока ти се точи малко кръв,при парирането никаква.То е един от най-яките елементи в 2д файтър.Относно парирания от Дайго спешъл - четох,че за да го парираш трябва да почнеш парирането преди самия спешъл.Тоест той предвиждаше ,че ония пич ше прави спешъл и се готвеше да го парира.Относно цели серии,не е само с помпане напред,мисля че трябва да редуваш назад и напред,но теоретически е невъзможно да уцелиш всичките.Нямам идея как го направи. просто лашкаше ужасно бързо ръчката напред. А тва с кръстачка няма как да стане.И да тръгнеш да я помпиш е по-куц вариант според мен. Относно комботата-с много удари..искат много умения и адски бързи ръце. И мноого тренировки.Именно те отличават добрите играчи от любителите.Имам мерак да ги науча,ама според мен по дългите ще станат само с ръчка Link to comment Share on other sites More sharing options...
Curunir Posted March 6, 2007 Share Posted March 6, 2007 Да, вероятно дългите изгъзици стават само на ръчка, като се започнат едни полукръгове и туй-онуй, да не говорим, че Зангиеф е невъзможен на пад. Но това е механична история, аз вярвам повече във въображението и адаптивния стил, не толкова в многото комбота. Не че комботата не стават или че не са ефективни, просто и с другото става. Link to comment Share on other sites More sharing options...
EazY-E Posted March 6, 2007 Share Posted March 6, 2007 Ми обикновените удари не са кой знае колко.Всеки има по 1 магия ,2-3 по специални удара и тва е.В самите серии е майсторството.Иначе ако разчиташ на дебнене и на единични удари,тва може да мине само срещу някой който не може комбота или срещу компютъра.Въобще с такъв предпазлив стил и единични удари,изродите от аркадните машини няма да ти оставят шанс. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.