Jump to content
BulForum.com

въпросче?

Recommended Posts

значи мисля да си взимам само дъно процесор и графична карта, замислил съм се за АМД.

Но се чудя АМД Х2(ако има не лоши цени) АМ2, или с939 Атлон 64 4000+ или какво нямам никва идея.

Предложете Процесор и дъно. По принцип не мисля много за парите, но се надявам да не ходя гол и бос после :cry :angry: :D :unsure:

значи мисля да си взимам само дъно процесор и графична карта, замислил съм се за АМД.

Но се чудя АМД Х2(ако има не лоши цени) АМ2, или с939 Атлон 64 4000+ или какво нямам никва идея.

Предложете Процесор и дъно. По принцип не мисля много за парите, но се надявам да не ходя гол и бос после :cry :angry: :D :unsure:

AM2 без колебание тъй като ще можеш да мислиш за ъпгрейд после. Aко пък парите не са толкова проблем можеш да помислиш за Intel Core 2 Duo E4300 (за клок) и ASUS P5B-нещо си, с i965 чипсет.

За АМД - сам избери процесор, а дъното предлагам да е:

EPOX AF 570 Pro, Nforce 570, AM2, DDR2, PCIexpress, SB7.1, Lan1000, ATA133, SerialATA Raid, ATX 176.75 лв

или като по-евтин вариант:

EPOX AF 550 Pro, Nforce 550, AM2, DDR2, PCIexpress, SB7.1, Lan1000, ATA133, SerialATA Raid, ATX 150.68 лв

Цените са от jarcomputers с ддс.

...По принцип не мисля много за парите...

то за всеки е различно, така че не е лошо да споменеш с каква сума си съгласен да се разделиш.

от епоксите не са лоши също MF4-J3 и MF4 Ultra3. иначе разликата между едно- и двуядрените сякаш не е толкова голяма като цена и си заслужава да вземеш Х2.

то за всеки е различно, така че не е лошо да споменеш с каква сума си съгласен да се разделиш.

от епоксите не са лоши също MF4-J3 и MF4 Ultra3. иначе разликата между едно- и двуядрените сякаш не е толкова голяма като цена и си заслужава да вземеш Х2.

Защо да си взима nForce 4 при положение, че съществува nForce 5?

Ако няма да е C2D и има възможност да си намери хубави ДДР1 памети и процесор да взима 939.Така или иначе "големите" на АМД са безбожно скъпи ,а един 3800+ Х2 на DFI LP ще му разбие спойката :D И за какъв ъпгрейд да мисли после?Аз още не съм усетил някъква липса....на новия цокъл след време може би,но не и сега.

Защо да си взима nForce 4 при положение, че съществува nForce 5?

не казвам, че трябва да си вземе нфорс 4, а просто че са по-евтини и доста добри. при закупуване на нов хардуер, при мен поне, основна роля играят финансиите.

иначе 939 също е вариант, но да се намерят нов процесор (особено Х2) и дфи лп е почти невъзможно, а владо не е уточнил дали е съгласен да взима нещо втора ръка.

той всъщност чете ли нашите писаници?

значи, парите са в мен аз си бях харесал епокса със Нфорсе 4 и едно подобно МСИ, но се сетих 4е имам 4 утройства на ИДЕ , а новите платки ги боли за някой глупак дето има 4 ИДЕ. Баща ми трябваше да пита някви негови познати ама те не се били занимавали с ЕПокс а нещо не ми се иска много ДДС.

от Джар Компютърс ми дадоха следмата оферта КК8 Атхлон 64 3200+ АМ2 Бокс( каза пича че нямало голяма разлика в бързодейстието м/у 3200 и 3800 (тва и други хора ми го разправяха) та зна4и

КК8 Атхлон 64 3200+ АМ2 Бокс 155 лв.

Albatron K8NF4 AM2 s. AM2 Nvidia нещо си това ми рекламираха като платка (имаха я под ръка та за тва си мисля, не знам добра ли е, не е ли) 124 lewa

VGA - GALAXY Nvidia 7300 GT 128 mb DDR3 83 $

Дайте ми няква идея за дъно (модерно де) с два ИДЕ Конектора и без вагредени видеота и т.н

ако трябва да се сравнява епоска с асрока.. то мисля че epox >>>> asrock

виж ако искаш прочети ето тази тема за epox mf4 ultra и ще разбереш сички минуси и плюсове на дъното.

за разликата междо 3200 и 3800, ако и двата са едноядрени тогава единия процесор просто ти варви на 2000mhz вътрешна честота, а другия на 2400mhz. НО ако едното е 3200+ а другото 3800+ X2,тогава вече имаш 2x2400mhz, 2x512кеш.. и т.н и разликата става голяма в полза на 3800 разбира се :lol:

а нямаше ли някаква pci карта с ide контролери, за които можеш да си вържеш допълнителните устройства? разтърси се малко с гугъл. иначе от ера можеш да си купиш (без ддс) ATHLON64 3200+ AM2 за 135.28 лв. - с 20 по-евтино отколкото jar.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...