Jump to content
BulForum.com

winXP-vazmojno li e da napravij ...

fon_tomov

Recommended Posts

възможно ли е при win XP да се направи UZER , на който да му се забрани да трие , мести , преименува и копира файлове , без това да попречи да се играят игри или да се гледат филми? / по точно ме е страх да остава 5 годишният ми племенник сам пред PC-то /.Ако някой знае или пък някъде има обяснения на български - предварително благодаря.

Невъзможно.

Игрите, програмите, при своята работа нормално пишат по диска и не можеш да забраниш това.

Можеш да направиш юзър с лимитирани права, който да може да пише и чете в собствена директория (\Documents and Settings\user1....)

а след това да си поиграеш с конзоли от вида на gpedit.msc, ама там е по-сложно, намери някой да ти помогне.

Celta ti e toi da moje da polzva PC-to da gleda filmi i da bachka igri bez da pipa po OS i program files tova e nevazmojno,ako iskash da sazdavash akount na user no ima drug nachin koito teb bi zatrudnil.Az taka napravih na edin manik sled kato mu preinstall mashinata zashtoto mnogo se go durpashe da bara v windows OS.Ta znachi reshih mu problema kato mu dadoh na directoriata windows HIDDEN taka moje da napravish i ti no samo kato vzemesh da go polzvash triabva da UnHidden tezi raboti koito si ogranichil.Ako si se zanimaval znaesh che tova e elementarno da si napravish daden Files Hidden taka che niama da ti obiasniavam ot kade se pravi.Ako si navitak mu gi kriiy tezi direktoriii Windows,Program Files i tam koito sa ti boleshti tva e koeto mojesh da napravish....a ako ne si se zanimaval pishi che ne znaesh kak da go napravish i shte ti obiasnia to e elementarno. :)

antaro, това не е начин да се спре маника. ПРосто отива в Options и пуска да показва скритите неща.

Начина е именно да си поиграе с конзолите на Windows, оттам се правят Security templates, или се едитват вече готови, с което може да забрани достъп до Program files, windows или която си иска дир или котрол панел. Но това е по-сложно и по-добре някой да му помогне.

Благодаря за обясненията.Скрих му Win-a и Program File и преди да го пусна на PC -то си правя точка на възтановяване . Така съм почти сигурен че ще мога да си пусна компютъра след неговата намеса , но това не решава проблема с другите директории /примерно като влезе да си пуска филм и трепне с мишката - я ще затрие нещо , я ще направи излишни копия /.

Колкото до конзоли - там нещата са ми много неясни и няма да се пробвам ,

обмислям възможност за 2 PC, което ще реши проблема - просто като повреди нещо ще чака да му го поправя когато имам време - хем така ще се научи да внимава - Още веднъж - Благодаря

P.S някъде в Win-а срещнах функция "Родителски контрол"- кажете някаква достъпна литература / в смисъл че аз не съм достатъчно опитен и някои от книгите на които съм попадал просто не разбирам всичко /, от която да мога да ги науча тези неща , пък и не ми се дават по 20 -30 лева за неща , които няма да ми свършат работа./с английския не съм много добре така че ако може на български.

ако ще тръгваш на варианта с втори компютър, мисля че по-евтино ще ти излезне да купиш само втори хард колкото твоя и да направиш огледално копие, или пък по-малък хард и на него ghost image с компресия на основния ти хард.

и все пак, защо първо не пробваш програмите за интернет зали - Timeshield например, за други не се сещам сега, те да достатъчни да спрат един малък 5-годишен терорист според мен.

niko ne se pritesniavaj majna, malkite sa dosta po-umni. moiat plemennik v momenta e na 9 za parvi pat mi sedna na pc-to kogato beshe na 4.

dosega niamam edin iztrit project skapana os ili aplication, naj-goliamata belia beshe ce uninstalnal quake2. ta saveta mi e prosto mu obiasni kak da si puska igrite i nema da imash grizi ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...