dufy Posted February 20, 2007 Share Posted February 20, 2007 имам проблемче с HP640C . поразпитах малко и ми казаха че трябвал да се занули от някъв ,,промп,, .Та въпроса ми е някои знаели как се нулира тая машинка и ако може да помогне Благодаря предварително! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SET Posted February 20, 2007 Share Posted February 20, 2007 Ako може все пак да споменеш какво е проблемчето? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dufy Posted February 21, 2007 Author Share Posted February 21, 2007 ми проблема е че като дам да печата главата излиза и стига до половината на оста дето се движи и спира. почват да светят двата диода едновременно, сякаш няма някоя от главите, ама си са там. Мастило има със сигурност поне за черната е сигурно защото е прозрачна и се вижда. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SET Posted February 21, 2007 Share Posted February 21, 2007 Според мен проблема ти е в някоя от главите. Ако имаш някоя стара смени и пробвай! Най напред почни със цветната. Ако е седяла дълго време без мастило нещо изгаряше по тях и трябва да се смени с нова и работата ще се пправи. Казвам ти да смениш със стара за да не се набутваш с кинти за нова. Като смениш главата пусни печат ако е празна главата просто нищо няма да излезе на листа но принтера ще си печата. По този начин ще разбереш коя от двете глави е заминала. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dufy Posted February 21, 2007 Author Share Posted February 21, 2007 пробвах и със стари глави но ефекта е същия, излизат от гнездото стигат до половината и забиват там, и лампите мигат, а дали са запушени главите незнам да ли за една вечер е възможно да се запушат, защото печатах вечерта и сутринта неще. странно но факт Link to comment Share on other sites More sharing options...
SET Posted February 22, 2007 Share Posted February 22, 2007 Като махнеш главите отзад в леглата им се виждат едни контакти като пътчици понякога като се зацапат не правят хубав контакт, та опитай да ги изчистиш хубаво и пробвай с глави за които и сигурен че работят. Поне начина по който описваш проблема ме навежда на мисълта за главите. Ако и това не помогне мисля че ще е най-добре да го закараш на някой сервиз. Все пак друго е когато човек има контакт с машината, да я разгледа по подробно. Може да се очкаже че някое кабелче се е разместило или прекъснало все пак иправлението на главите е с лентов кабел, а пък принтерчето вече е бая на възраст. Та огледай хубаво и около главите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobar Posted February 24, 2007 Share Posted February 24, 2007 Има варианта и за запушени дюзи нали СЕТ поне така си мисля аз! От това също може да ти прави проблем! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SET Posted February 24, 2007 Share Posted February 24, 2007 Според мен проблема не е в запушени дюзи. Тогава принтера печата но на черти т.е. там където е запушено не излиза мастило и като погледнеш напечатаното стои на едни ивици. Според мен проблема е че принтера нещо не му харесва някоя от главите. Едни от моделите на НР печатаха ако е празна цветната глава (не помня дали този е от тях) демек зареждаш само черната и нямаш грижи. Лошото при тях беше че цветната глава като е празна дълго време и изгаряха дюзите (ако не се лъжа) и принтера се държеше по описания начин. След смяна с нова глава (или работеща стара) всичко се оправяше. Имал съм подобни проблеми и когато са замърсени много контактните повърхности там където главата контактува с принтера и след почистването им всичко беше ОК. Значи: 1. Празна глава 2. Изгоряла глава 3. Недобри контакти Все пак проблема може да се окаже от нещо друго затова препоръчах да го погледнат в някой сервиз. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobar Posted February 25, 2007 Share Posted February 25, 2007 845 печата с празна цветна Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted February 25, 2007 Share Posted February 25, 2007 Едва ли е от главите. По-скоро ми се струва, че има проблем с датчика за капака. Или пък с позиционирането. За него е отговорна главно една прозрачна лента с черни линии зад оста. Виж да не се е зацапала или скъсала. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.