Jump to content
BulForum.com

проблем с принтер HP640C

dufy

Recommended Posts

имам проблемче с HP640C . поразпитах малко и ми казаха че трябвал да се занули от някъв ,,промп,, .Та въпроса ми е някои знаели как се нулира тая машинка и ако може да помогне

Благодаря предварително!

ми проблема е че като дам да печата главата излиза и стига до половината на оста дето се движи и спира. почват да светят двата диода едновременно, сякаш няма някоя от главите, ама си са там. Мастило има със сигурност поне за черната е сигурно защото е прозрачна и се вижда.

Според мен проблема ти е в някоя от главите. Ако имаш някоя стара смени и пробвай! Най напред почни със цветната. Ако е седяла дълго време без мастило нещо изгаряше по тях и трябва да се смени с нова и работата ще се пправи. Казвам ти да смениш със стара за да не се набутваш с кинти за нова. Като смениш главата пусни печат ако е празна главата просто нищо няма да излезе на листа но принтера ще си печата. По този начин ще разбереш коя от двете глави е заминала.

пробвах и със стари глави но ефекта е същия, излизат от гнездото стигат до половината и забиват там, и лампите мигат, а дали са запушени главите незнам да ли за една вечер е възможно да се запушат, защото печатах вечерта и сутринта неще. странно но факт

Като махнеш главите отзад в леглата им се виждат едни контакти като пътчици понякога като се зацапат не правят хубав контакт, та опитай да ги изчистиш хубаво и пробвай с глави за които и сигурен че работят. Поне начина по който описваш проблема ме навежда на мисълта за главите. Ако и това не помогне мисля че ще е най-добре да го закараш на някой сервиз. Все пак друго е когато човек има контакт с машината, да я разгледа по подробно. Може да се очкаже че някое кабелче се е разместило или прекъснало все пак иправлението на главите е с лентов кабел, а пък принтерчето вече е бая на възраст. Та огледай хубаво и около главите.

Според мен проблема не е в запушени дюзи. Тогава принтера печата но на черти т.е. там където е запушено не излиза мастило и като погледнеш напечатаното стои на едни ивици.

Според мен проблема е че принтера нещо не му харесва някоя от главите.

Едни от моделите на НР печатаха ако е празна цветната глава (не помня дали този е от тях) демек зареждаш само черната и нямаш грижи. Лошото при тях беше че цветната глава като е празна дълго време и изгаряха дюзите (ако не се лъжа) и принтера се държеше по описания начин. След смяна с нова глава (или работеща стара) всичко се оправяше. Имал съм подобни проблеми и когато са замърсени много контактните повърхности там където главата контактува с принтера и след почистването им всичко беше ОК.

Значи:

1. Празна глава

2. Изгоряла глава

3. Недобри контакти

Все пак проблема може да се окаже от нещо друго затова препоръчах да го погледнат в някой сервиз.

Едва ли е от главите. По-скоро ми се струва, че има проблем с датчика за капака. Или пък с позиционирането. За него е отговорна главно една прозрачна лента с черни линии зад оста. Виж да не се е зацапала или скъсала.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...