Jump to content
BulForum.com

bad sectory

Recommended Posts

Здравейте!

Моля ви кажете ми с каква програма мога да си оправя лошите сектори в харда?

Благодаря ви предварително!!!

:love

• Replies 50
  • Created
  • Last Reply

Четох в списанието на мтел, че друг също зададе подобен въпрос и отговора от списанието беше, че bad sectors не могат да се оправят, това е лоша повърхност на алуминиевия диск(hdd).Моето мнение е същото, като на списанието.Съжалявам, нов HDD.

Четох в списанието на мтел, че... това е лоша повърхност на алуминиевия диск(hdd).Моето мнение е същото, като на списанието.Съжалявам, нов HDD.

Ама тоя път не си взимай алуминиев като на колегата 333 ахахахахахахахха бе от къде ги вадите тия експертни мнения не знам... ама аз нямам въздух вече...

Така е като си купувате алуминиеви дискове - взимайте си дуралуминиеви или никел-кадмиеви, а най-добре тефлонови, че не загарят ахахаххаха

Ама тоя път не си взимай алуминиев като на колегата 333 ахахахахахахахха бе от къде ги вадите тия експертни мнения не знам... ама аз нямам въздух вече...

Така е като си купувате алуминиеви дискове - взимайте си дуралуминиеви или никел-кадмиеви, а най-добре тефлонови, че не загарят ахахаххаха

Уважаеми колега, това "експертно мнение" е от телевизия Есет, предаването се казва "първи стъпки".Не знам дали се излъчва в Пловдив, но съм го гледал в гр.Сф(когато съм там го хващам понякога).Дискетите са от феромагнит, но това е друга тема(източника е същия).

И двамата говотире глупости.

Лошите сектори се оправят, преди време един познат ми беше казал програмата ама не съм си представял че ще ми потрябва в един момент и затова пита. Неможе хард на 1г. неизлизал от кутията с 5г. да се скапе, просто е смешно.

Хич не е смешно. Скапва се и това е. Хардуерни лоши сектори не се оправят. Можеш да ги "скриеш", за да не се виждат от ОС, но не и да ги направиш използваеми отново. Скриването се прави например ако искаш да го шитнеш диска...

Ако не са хардуерни - ScanDisk ще ги оправи. Но ако не бяха хардуерни щеше да ги е оправил вече и нямаше да знаеш...

Аз знам че ако махнеш партишъна и после форматираш целия диск напълно, лошите сектори изчезват.

Разберете, че ако четящата глава на диска е одраскала плочата, или ако плочата е започнала да се размагнетизира - няма как форматиране да ти го оправи... ясно?!

Ако не са физически лошите сектори, а са така наречените "софтуерни" - тоест при запис някоя програма е омазала нещо или си спрял компа посредата на дискова операция - тези лоши сектори се оправят от ScanDisk...

Ненужно е да форматираш и в двата случая.

Добре тогава, в момента го форматнах на ниско ниво и изчезнаха!

Сега пуснах един скандиск да видя дали ще ги намери, и ще пиша после.

Но ако пак се появат, ще го връщам, както казах диска е на 1г и е още в гаранция.

Форматирането на ниско ниво прави точно това - скрива негодните сектори от ОС. Не очаквай ако има да ги намери СканДиск... По-скоро ще си проличи по капацитета на диска... ако се "губи" нещо, то то вероятно е именно тези лоши сектори, които сега след low level форматирането са скрити и не се отчитат. Няма да има проблем да си работиш с него още дълги години, освен ако лошщите сектори не са в резултат на започнало размагнетизиране - ако е почнал да се размагнетизира диска ще продължи - все повече и повече сектори ще гърмят...

Няма оправяне!Това е хардуерен проблем и не може да се оправи софтуерно.Все едно да си оправиш с програма изпържения процесор. Ако наистина има лоши сектори форматирането което ти си направил може да има лек ефект, но той е временен. А иначе има коли които се скапват на една година , та камоли хард диск.

пробвай нулиране със системната програма на производителя. ако не успее да ги "премахне", нищо не помага за съжаление. аз имам диск с лоши сектори, нулирането не помогна и в момента го ползвам само за "складиране" на инофрмация.

Хич не е смешно. Скапва се и това е. Хардуерни лоши сектори не се оправят. Можеш да ги "скриеш", за да не се виждат от ОС, но не и да ги направиш използваеми отново. Скриването се прави например ако искаш да го шитнеш диска...

Ако не са хардуерни - ScanDisk ще ги оправи. Но ако не бяха хардуерни щеше да ги е оправил вече и нямаше да знаеш...

Ти пък голям капацитет се извъди! И как ще познаеш какви са лошите сектори а? Може би ще отвориш диска да видиш дали не е надраскана плочата случайно? За твое сведение scandisk-а оправя нещо съвсем друго което в никакъв случай не е bad сектор!

За Петя използвай програмата от производителя на диска ти за да направиш пълен формат. Препоръчвам ако има в програмата запълване с нули да го пуснеш и него.

Другата програма която можеш да ползваш е HDD Regenerator има я в HirenBoot CD. Ако след това пак ти се появят лоши сектори потърси си гаранцията или си вземи нов диск.

Пич, да оправям хард дискове и хардуер ми е работата... за разлика от теб не чопля щайгата у дома, а си вадя хляба с това. Такива "съветници" като вас са мед за мен - знаеш ли колко клиенти са ми довели?! Ръсят акъл наляво и надясно, хората се подвеждат по тях и преебават неспасяемо нещата си - после псуват грозно, ама ходи го намери "умника" дето го е съветвал, та да му плати унищоженото...

petia_ - не ме слушай мен, слушай тях. Те са гледали предаването "Първи стъпки" по телевизията, дисковете са им алуминиеви и четат списанието на Мтел - те знаят по-добре... Аз няма да говоря. Ще си говорим като дойдеш при мен с унищожения диск. Тогава ще те пратя във форума да ти го оправят... :D

ай със здраве.

Пич, да оправям хард дискове и хардуер ми е работата... за разлика от теб не чопля щайгата у дома, а си вадя хляба с това. Такива "съветници" като вас са мед за мен - знаеш ли колко клиенти са ми довели?! Ръсят акъл наляво и надясно, хората се подвеждат по тях и преебават неспасяемо нещата си - после псуват грозно, ама ходи го намери "умника" дето го е съветвал, та да му плати унищоженото...

petia_ - не ме слушай мен, слушай тях. Те са гледали предаването "Първи стъпки" по телевизията, дисковете са им алуминиеви и четат списанието на Мтел - те знаят по-добре... Аз няма да говоря. Ще си говорим като дойдеш при мен с унищожения диск. Тогава ще те пратя във форума да ти го оправят... :D

ай със здраве.

Уважаеми abortivus, след като повърхността не е алуминиева, тогава каква е? Повърхността на дискетата каква е?Интересувам се от компютри и всичко свързано с тях.За сведение разбирам от електроника.

не знам колко пъти трябва да ви го напише abortivus - лоши сектори не се оправят. те просто могат да бъдат "скрити" и да не се използват. и малко полезно инфо от какво са направени http://bg.wikipedia.org/wiki/HDD :D

edit: и малко инфо за bad sectors http://www.hardwarebg.com/forum/archive/in...php/t-2950.html

И от колко време "опрвяш" дискове и хардуер ако не е тайна!

И КАКВО ТОЧНО ОПРАВЯ SCANDISK-а ЗНАЕШ ЛИ?

Защото това не са лоши сектори!

Та ще отговориш ли на въпроса гуру на хардуера и харддисковете или ще дрънкаш глупости.

И моля те въздържай се от коментари кой с какво се занимава и какво чопли. Щото като гледам до тука ти си чоплиш само носа май!

П.П. Е сега вече разбрахме кой де продал на Петя диск със маскирани лоши сектори, ако разбира се преди година не си чоплил задния двор на село с мотиката!

Разбира се, че няма да ти отговоря - не съм тук, за да си меря пишката с децата :D минал съм го тоя период... Не се пали - ще изгориш. Аз ще си замълча - щом вие повече разибрате, значи повече разбирате. Гледам - инсталирате Уиндоус ХР на логически дялове и то върху FAT32... значи сте експерти, спор не може да има. Сигурно можете и върху FAT16 да инсталирате ХР - не мога да се меря с вас. :)

Още веднъж - успех на всички!

Стига си се излагал ,че ти се смеят хората бе смешник :angry1 .

@petia_ Можеш да опиташ със софтуер от производителя на харда(барем да беше казала какъв е ,че свърши боба).Решението може да е временно -със сигурност ще трябва да го подменяш.Лошите сектори един вид се отделят на различни неизползваеми партиции ,зависи дали въобще е възможно.

ЕДИТ:Стенли също е дал доста инфо --->четеш и действаш.

не знам колко пъти трябва да ви го напише abortivus - лоши сектори не се оправят. те просто могат да бъдат "скрити" и да не се използват. и малко полезно инфо от какво са направени http://bg.wikipedia.org/wiki/HDD :D

edit: и малко инфо за bad sectors http://www.hardwarebg.com/forum/archive/in...php/t-2950.html

Тоя линк го прати на abortivus да прочете малко преди да ръси акъл и овчи мозък. Там пише:

Запаметяващото устройство използва няколко повърхности, наричани плочи. Традиционно плочите са изработвани от алуминий, но с нарастване на плътността на запис се правят от стъкло. Всяка плоча е покрита с магнитен слой, върху който информацията се записва и прочита от магнитна глава

и abortivus

Разбира се, че няма да ти отговоря - не съм тук, за да си меря пишката с децата минал съм го тоя период...

Не няма да ми отговориш защото НЕ ЗНАЕШ. А като НЕ ЗНАЕШ по добре си трай!

И ДА инсталирал съм ХР на Fat32 и на ЛОГИЧЕСКИ ДЯЛ,а това че повдигаш тук този въпрос само доказва твоето НЕЗНАНИЕ! И това че са те взели на работа преди един месец в някоя компютърна фирма не те прави "СПЕЦИАЛИСТ"!

а защо не на FAT16?!

Хората разработват нови, по-надеждни файлови системи, които да използват на 100% новите по-големи размери на хард дисковете... обаче истинските разбирачи си остават завинаги на старите FAT... по това ще ги познаете истинските мъже. :) Назад към FAT! По-добрата файлова система! Назад към ДОС!

Още вицове знаете ли или само до тук бяхте? Давайте насам, доста хора се веселят в момента с вас. :D

Явно никой не спазва правилата на форума.Пишете конкретно по темата.В тази тема не видях нито един виц.А темата за вицовете не е тук.

а защо не на FAT16?!

Хората разработват нови, по-надеждни файлови системи, които да използват на 100% новите по-големи размери на хард дисковете... обаче истинските разбирачи си остават завинаги на старите FAT... по това ще ги познаете истинските мъже. :) Назад към FAT! По-добрата файлова система! Назад към ДОС!

Още вицове знаете ли или само до тук бяхте? Давайте насам, доста хора се веселят в момента с вас. :D

Защото Fat16 поддържа само до 2GB дисково пространство!

И отворко можеш ли да кажеш когато имаш две операционни системи например Win98 и WinXP и искаш да виждаш всички дялове на диска и от двете операционни системи тогава какво правиш А?

Освен това Fat32 няма никви грижи с дискове/дялове с големина до 30GB, а WinXP пък няма никви грижи с Fat32 тогава ако можеш да ми кажеш какви са пречките да се инсталира WinXP на Fat32 и то на логически дял?

Или и на тези въпроси ще отговориш и като на въпроса за SCANDISK-a, на който НЕ ЗНАЕШ ОТГОВОРА!

А, "ГУРУ"?

До тука вицовете ги разказваш само ти!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...