Jump to content
BulForum.com

FAT32-NTFS-Other?

sMARTBomber

на FAT32 или NTFS сте?  

29 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Това е, меко казано, "най-странния" вот, който съм виждал досега (а такива в warez.ru имаше доста :woot )

И какво ще правим, ако резултата излезе твърдо в ползва на other :woot :D :lol:

Оф, машината ли. Ами 1.7 T-bred, Epox8RDA, 40GB/7200, 256DDR(266), ASUS GF256 и тн...

Mи начи почти няма да усетиш разлика в скоростта.

Минавай на NTFS :)

И според мен този вот е най-странния във форума.

Всяка ФС си има предимства и недостатъци и силно зависи от условията, в които се ползва. Така, че няма голям смисъл да се доверяваш на този вот при избора си!

Ако няма да имаш нужда от ДОС достъп до данните си, както и ако имаш достатъчно умения да работиш със средства като Recovery Console, и въобще не си някой ламер дето само знае какво е Старт Меню, слагай NTFS.

Аз от 1 година съм на Фат32 с ХР понеже искам да имам ДОС достъп на Ц: и никой друг не работи на тва ПЦ, и не съм имал проблеми досега. Ти си решаваш.

Абе знам че е така, но както бях писал по-рано имах проблеми със захранването и 2-3 пъти ми се скапваха дялове, при което ми избиваше и потичаше струйка пот точно там на гърба, където ти свършва фланелката и започват гащите ;)

А Recovery Console е супер тъпо нещо и ако разчиташ на нея, без ДОС и NDD няма оправия братче :wacko:

Та затова ме е хванала параноята и пускам разни "странни" poll-ове.

Не, Recovery Console не е тъпо нещо, просто в твоя случай нищо не е могло да те оправи, предполагам.

И с Фат да си, и с НТФС, скапе ли ти се дяловете, или диска, ти какво искаш, чудо ли да стане?! :wacko: Извода е - чест backup! и си смени захранването разбира се!!

Другата алтернатива е просто да инсталираш отново ХР отгоре и ако имаш късмет ще си възстановиш достъпа до НТФС файловете ;)

Gore6to ti prepory4vam NTFS + 4eknato "compress drive to save disk space"(ot Properties) Ste si dokara6 ~20% pove4ko mqsto na HDD. Sled kato instalira6 vsi4ko si napravi image na sistemniq dql primerno s Norton Ghost i boot disketa. 4-5CD i pri sledva6tiq problem hakva6 disketkata v A: i zarejda6 vsi4ko na novo - byrzo i brutalno!

Ako ne si go pravil pregladai Norton Ghost Tutorials vsi4ko e mnogo dobre obqsneno!

Vajnoto e i sistemno da si arhivira6 dokumentaciqta, taka 4e da ne ti lipsva sled izdynka ;)

ами след като проблема ти е захранването, предполагам чести спонтанни рестартирания на компютъра... тогава не разбирам кво толкова се чудиш ами не си сложиш NTFS вече. На един служебен компютър с 80 GB диск, всеки път като се рестартираше не съвсем коректно, и после scandiska ореше по 10-15 мин. което е твърде много, все пак компютъра се ползва за работи и е необходим "сега и веднага", та като го конвертирах в NTFS, сега го няма това неприятно чакане и ако не друго поне за това съм доволен, като страничен ефект.

ако искаш си направи ghost на системния дял и след това конвертирай само него в NTFS, после ако не си доволен нещо, можеш да го върнеш

а пък за poll-a ми е чудно - предполагам има много хора които имат по хардовете си едновременно няколко FS-а (примерно NTFS, FAT32 и ако има Linux - още една), тогава за коя да гласуват ?!?!

Абе аз съм сменил захранването и съм с Ghost отдавна, ама kicko e най-прав, ще взема да си сложа NTFS само на системния дял. Това е доста хитро и мъдро решение, пък за мястото няма толкова страшно, място има и писачки има ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...