djadomraz Posted September 7, 2010 Share Posted September 7, 2010 Като Мечката и Визио... то и аз познавах едно момче което имаше зала до офиса на Визио и при него в тъмните времена на dialup-a съм ходил да сваляm няколко десетки гигабайта архив и се свалиха за няма и половин час - нещо което в къщи сигурно седмица щях да го точа... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted September 7, 2010 Share Posted September 7, 2010 (edited) Би ли обяснил на тъп и прост човек като мен защо аджеба ДСС ползват кабелен модем като крайно устройство и защо У къщи не влаза оптичен кабел тогаз? Когато се махнах от ДСС и питах coolbox дали са вярни слуховете, че имат нещо общо с ДСС... щяха да паднат от смях отсреща. Явно и те кат' мен са тъпички. А относно тревата... по-добре да се пасе, отколкото да се пуши Продължаваш да се излагаш като кифладжия!!! Като за тъп и прост човек, аз мога да ти отговоря. ДСС освен интернет с кабелен модем, предлагат и такъв с медия конвертор - оптичен интернет.За разлика от прочутото чудо Cooolbox, ДСС не ползват междинни устройства ( т.н. сапунки ), защото не предлагат тройната услуга: Интернет + Цифрова ТВ + телефон.Съответно няма нужда от тези джаджи ( който бтв в началото правиха адски много парчета ). При ДСС оптиката влиза само в медията ( ако си с ново ПС и имаш оптична мрежова карта, мисля може да си ползваш и нея ) и от там през едно UTP влиза в ПС-то ти. По мое наблюдение единственото предимство на cooolbox е съпорта и по-високите стойности на международния интернет - понякога ( разбира се в момента и speedtest-a, защото при тях се хостват машините до които се прави теста ). Така, че престанете да спамите темата, защото като почне някой да търси нещо, трябва да се върни 3 стреници назад, за да прочете пост от предния ден. P.S. И за да се сложи край на меренето на... интернет скорости, ето какво е положението в момента.На заден план е темата на cooolbox където някой беше постнал пинг-а: Edited September 7, 2010 by pcworm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted September 7, 2010 Share Posted September 7, 2010 ... Ок, а би ли споделил тогава кой може да се пусне на оптика и на каква цена? Т.е. с други думи къде има покритие на оптика, защото ако човек има избор на поносима цена за оптика, надали е толкова луд да седи на модем . Сайт нямат за да се види КОЙ аджеба и къде, може да си пусне прословута оптика от ДЦЦ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpct Posted September 7, 2010 Share Posted September 7, 2010 Ок, а би ли споделил тогава кой може да се пусне на оптика и на каква цена? Т.е. с други думи къде има покритие на оптика, защото ако човек има избор на поносима цена за оптика, надали е толкова луд да седи на модем . Сайт нямат за да се види КОЙ аджеба и къде, може да си пусне прословута оптика от ДЦЦ. Аз живея на уличка зад "Мария Луиза",миналата година като се връзвах платих 30 лв за инсталация и 24 лв месечна вноска,оттогава до миналия петък както казах нямах нет около 12 часа една юлска вечер,явно като са почнали разправиите.Другото което е много важно е че съм на безсрочен договор,смисъл оптичния им нет беше така,така че когато и ако реша си заминавам без проблеми. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted September 7, 2010 Share Posted September 7, 2010 Аз дадох заявка за включване и когато изградиха покритие ми се обадиха.Иначе покритието е доста малко.До колкото знам в Кичука също има, аз съм в Смирненски срещу ХЕЙ-то. Но най-добре да се даде заявка или да се пита на касата където се плаща ( което към момента е доста кофти в предвид объркването с много каси и собственици ). Друг е момента, че ако се ползва оптичния интернет, няма как да се хване пакета с намаление.В момента плащам 39лв за Интернет ( 24лв ) + кабелна телевизия ( нямам цифрова, защото ТВ не гледам ).Не помня на 100%, но мисля, че нямаше и такса за инсталация на оптичния интернет. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted September 7, 2010 Share Posted September 7, 2010 Миналата година, ноември, ги питах дали може да ми пуснат оптика (тогава бях техен абоната на кабелен нет).След 2 седмици ми се обадиха и казаха, че не могат.Тази година март месец ги питах отново, след още две седмици, отново ми казаха, че няма да стане.Април месец им върнах кабелния модем и се включих към Coolbox.Живея в Кючука.Днес разкарах и телевизията им.Иначе таксите са както по-горе. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted September 7, 2010 Share Posted September 7, 2010 Спамърите ако обичат да си разасняват отношенията на лични. Следващите изцепки директно ще бъдат придружени със заслужена продължителна почивка. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romel Posted September 7, 2010 Share Posted September 7, 2010 (edited) Я..преди 5 мин паднаха абсолютно всички телевизии - цифрови и аналогови - да не би накрая хората на Гологана да завладяха шахтата ? Вярно , има ли при някой друг такова тотално прекъсване на всичко ? Edited September 7, 2010 by Romel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wispera Posted September 7, 2010 Share Posted September 7, 2010 Дам. Не знам какво става ама утре ще има тупалки в офиса. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iVAAN Posted September 7, 2010 Share Posted September 7, 2010 Я..преди 5 мин паднаха абсолютно всички телевизии - цифрови и аналогови - да не би накрая хората на Гологана да завладяха шахтата ? Вярно , има ли при някой друг такова тотално прекъсване на всичко ? Да и при мен положението е същото, за сега нет-а върви, да видим до кога. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted September 7, 2010 Share Posted September 7, 2010 Я..преди 5 мин паднаха абсолютно всички телевизии - цифрови и аналогови - да не би накрая хората на Гологана да завладяха шахтата ? Вярно , има ли при някой друг такова тотално прекъсване на всичко ? ... поне нет има иначе и при мен(в кичука) кабелната и цифровата изчезнаха. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Scooby Doo Posted September 7, 2010 Share Posted September 7, 2010 И при мен е така! Аз съм до полиграфията, помислих си, че е само при нас но явно е по-сериозно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romel Posted September 7, 2010 Share Posted September 7, 2010 ясно , аз съм в Кършака ...явно в целия град ... следва 2ра серия на филма DCC wars - " Гологана отвръща на удaра" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wispera Posted September 7, 2010 Share Posted September 7, 2010 Пак им умря коня. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бегемот Posted September 7, 2010 Share Posted September 7, 2010 ... поне нет има иначе и при мен(в кичука) кабелната и цифровата изчезнаха. същото в кичука Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
veso_masta Posted September 8, 2010 Share Posted September 8, 2010 На мен освен че ми спря телевизията ми спря и интернета. Отваря ми оная страница, където пише че не си платил... Сутринта в 4-5 часа имаше телевизия вече. Но интернет още няма. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
veso_masta Posted September 8, 2010 Share Posted September 8, 2010 Отидох отново в новите офиси, и за втори път ми признават плащането за 6 месеца... Имам интернет вече. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
one665 Posted September 8, 2010 Share Posted September 8, 2010 (edited) Отидох отново в новите офиси, и за втори път ми признават плащането за 6 месеца... Имам интернет вече. И профилактично да минаваме през офисите им, понеже си нямаме друга работа или ще играем "има/нема", докато на някой му омръзне или остане без средства. Или сутрин ще им напомняме, та да пуснат интернет, а вечер отново,та и Тв да върви. Edited September 8, 2010 by one665 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iVAAN Posted September 8, 2010 Share Posted September 8, 2010 Поръчковите статии продължават: http://news.plovdiv24.bg/189948.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
one665 Posted September 8, 2010 Share Posted September 8, 2010 Поръчковите статии продължават: http://news.plovdiv24.bg/189948.html Някой технически оборудван, може ли да преразкаже накратко, какво казва гологлавия човек от клипчето: http://news.plovdiv24.bg/190020.html нямам звук и не мога да го разбера. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rat Man Posted September 8, 2010 Share Posted September 8, 2010 Здравейте търпеливи абонати на DCC Не знам какво още ще изтърпите от този Гологанов според мен тепърва се започва купона. По Коледа ми е бедна фантазията какво ще измисли. Защо все от него вземат интервю не мога да разбера , по-точно знам но защо му вярвате. Искренно Ви завиждам за търпението а този който звъни на Георги Македонски лично да му сложи номера тук да може и други да се възползват щом и той вече е станал ШЕФ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpct Posted September 8, 2010 Share Posted September 8, 2010 Някой технически оборудван, може ли да преразкаже накратко, какво казва гологлавия човек от клипчето: http://news.plovdiv24.bg/190020.html нямам звук и не мога да го разбера. Говори за това как той е голямата жертва,как никой от родата му не бил крал,че Георги Македонски е човека който хаквал цялата мрежа и си спирал нета на който на него му харесва и че същия г-н Македонски не бил в България и никой не го виждал.... общо взето някви оправдания и нищо конкретно,явно така правят загубилите,почват да дават пресконференции и да се обясняват.На въпроса защо чак сега се дава тази пресконференция,отговаря "надявахме се разума да надделее".... то 2 месеца битки,този господин сега се сетил. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
one665 Posted September 8, 2010 Share Posted September 8, 2010 (edited) Благодаря. Голяма мизерия направиха, а няма алтернатива за част от кварталите. Edited September 8, 2010 by one665 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
viiipeer_ Posted September 8, 2010 Share Posted September 8, 2010 Защо ли шепне като някой плъх с извинение...? Ако беше наистина потърпевш, щеше да говори със сериозни аргументи и с по-уверен, а не замиращ глас... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
agenta087 Posted September 8, 2010 Share Posted September 8, 2010 Аз не съм абонат на DCC, но нека помогна на потребителите на тази печална компания! С малко справки от държавните институции и нека всеки сам да прецени къде да плаща, крещу кой да подава жалби в Съвета за електронни медии /СЕМ/ и в Комисията за регулиране на съобщенията /КРС/ и за по-напористите срещу коя фирма да заведат дело в съда! "АТВ САТ" - фирмата на Гологанов Данни от КРС - вижте само кога е пуснал уведомлението към КРС Данни от СЕМ - няма разрешително на тази фирма издадено за разпространение на телевизия - напишете и името в регистъра и нищо не излиза "ТВ САТ КОМ" - фирмата на Кирев Данни от КРС - вижте, обаче тук кога е пуснато уведомлението към КРС Данни от СЕМ - има разрешително за разпространение на телевизия - напишете името на фирмата в регистъра и ще Ви излезе DCC - Цифрова кабелна компания - която сигурно вече няма да съществува, след тези спорове и нови фирми и нови каси има всичко! Данни от КРС - уведомление пуснато до КРС Данни от СЕМ - напишете името на фирмата в регистъра и ще Ви излезе, а тази компания дори има договори за разпространение, а "ТВ САТ КОМ" - няма, но има лиценз, за разлика от фирмата "АТВ САТ" - която няма лиценз от СЕМ Това е положението в момента с държавните органи на тези фирми, нека всеки си направи изводите! Да реши къде ще плаща, кой ще съде, срещу кой ще подава жалби в СЕМ и КРС и дали ще остане абонат на някоя от трите фирми! Или по-точно ще остане абонат и той не знае на кого в момента! Надявам се да съм Ви помогнал! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts