sharkbg Posted September 1, 2010 Share Posted September 1, 2010 (edited) Още ли липсва намесата на необходимите органи за изясняване на тази глупост и лицата да бъдат подведени под отговорност дори тези от plovdiv24 за манипулация с цел лична облага? Изобщо в кой кривата и в кой правата лопата? Edited September 1, 2010 by sharkbg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iso14496 Posted September 1, 2010 Share Posted September 1, 2010 (edited) [...] П.П. както попита един съкилийник от форума - какво ще стане на 03.09.2010 .. прочетох 4-5 страници назад, но така и не попаднах на нещо конкретно, а само "ще видим след 3-ти" Тук е посочена заветната дата 3-ти. Явно вече се пишат по 2-3 страници на ден, и трябва да се връщаш повечко. Началото на епопеята е тук. Edited September 1, 2010 by iso14496 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
viking Posted September 1, 2010 Share Posted September 1, 2010 Тия да се вземат в ръце и да си оправят интернета и кабелната телевизия,че направиха абонатите си на маймуни! Не е редно да си платил навреме и да ти излизат съобщения,че не си,а и интернет да нямаш! СЕЛЯНИЯ Е ТОВА! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Danzki Posted September 1, 2010 Share Posted September 1, 2010 Ако имате добра алтернатива не мога да разбера защо ги търпите и си чешете клавиатурите.Като останат без абонати ще се оправят. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolf Posted September 1, 2010 Share Posted September 1, 2010 (edited) Ами защото не можах да убедя жената и дъщерята че трябва да сменяме доставчика. Гледат си каквото дойде по телевизията и изобщо не забелязаха липсващите канали преди седмица и малко. Май хората дето се интересуват какво става се броят на пръсти и повечето от тях са тук. Edited September 1, 2010 by wolf Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iVAAN Posted September 1, 2010 Share Posted September 1, 2010 Ако имате добра алтернатива не мога да разбера защо ги търпите и си чешете клавиатурите.Като останат без абонати ще се оправят. За съжаление едната ми алтернатива е Близуу, от които се отървах преди 2 години, а втората ми е НетГруп ли са Булсат ли са и аз не знам. Иначе повече от година чакам обещаното покритие на Кууулбокс в моята част на Кичука, ама сигурно докато ги дочакам ще изляза в пенсия. Отосно това кой колко е платил на ДЦЦ - на мен ми взеха 29.90 за нет + кабелна + цифрова. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stasio Posted September 1, 2010 Share Posted September 1, 2010 Ако имате добра алтернатива не мога да разбера защо ги търпите и си чешете клавиатурите.Като останат без абонати ще се оправят. Еми да не си мислиш ,че всички възрастни хора разбират за какво става на въпрос. ПРеди години убеждавах наще 2 месеца да се махна от Еврокомския интернет , защото те като не го ползват и казват:" еми интернет , като интернет - какво може да му има " , а майка ми просто полудяваше от факта ,че трябват да се правят нови дупки , и че щяла да гледа кабели . От друга страна не всеки има време през седмицата да си подаде заявка за интернет и през седмицата да си е в тях , докато му го прекарват. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted September 1, 2010 Share Posted September 1, 2010 Датата 3ти се свързва с това, че тогава ( поне до скоро беше така ) спираше интернета.Имаше няколко дена - 1ви и 2ри възможност да си платиш без да ти спре интернет-а и без да плащаш после глоба от 6лв ( за повторно свързване wtf?!? ). При мен алтернативата също не е голяма.Cooolbox имат клиент на 200 метра от нас, но това не пречи да чакам включване от март 2009та Иначе към момента сериала не ми е дотегнал, чакам да видя какво ще се случи в следващите 10тина серий Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iVAAN Posted September 1, 2010 Share Posted September 1, 2010 Иначе към момента сериала не ми е дотегнал, чакам да видя какво ще се случи в следващите 10тина серий Хаха, и на мен сериала ми е доста интересен, но от време на време ми идва в повече Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted September 1, 2010 Share Posted September 1, 2010 За съжаление едната ми алтернатива е Близуу, от които се отървах преди 2 години, а втората ми е НетГруп ли са Булсат ли са и аз не знам. За първото да, ама за втората част защо "за съжаление"? Че Нетгруп (сега Булсат) са в пъти по-добре от ДЦЦ...Тва да имаш тия, и да седиш на ДЦЦ е престъпление. Иначе повече от година чакам обещаното покритие на Кууулбокс в моята част на Кичука, ама сигурно докато ги дочакам ще изляза в пенсия. Отосно това кой колко е платил на ДЦЦ - на мен ми взеха 29.90 за нет + кабелна + цифрова./quote] Така е, Кулбокс много се пънат да се обаждали обратно при настъпване, и да се правят заявки предварително, ама и аз забравих вече кои времена ме ментеха че еди кога си щяло да има (преди 1-2г. се обадих да питам по принцип), преди седмици като се разбра за булсат се обадих и пак същата история. За момента нямам избор и ще се седи на Булсат, поне знам, че е временно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted September 1, 2010 Share Posted September 1, 2010 (edited) Бре, махнали са даже и филтъра на портовете. Към момента нещата са добре, няма загуби, пинга е доста нисък, НО едва ли ще е за дълго: # ping abv.bg PING abv.bg (194.153.145.104) 56(84) bytes of data. 64 bytes from abv.bg (194.153.145.104): icmp_seq=1 ttl=61 time=2.97 ms 64 bytes from abv.bg (194.153.145.104): icmp_seq=2 ttl=61 time=2.89 ms 64 bytes from abv.bg (194.153.145.104): icmp_seq=3 ttl=61 time=2.88 ms 64 bytes from abv.bg (194.153.145.104): icmp_seq=4 ttl=61 time=2.93 ms 64 bytes from abv.bg (194.153.145.104): icmp_seq=5 ttl=61 time=2.92 ms 64 bytes from abv.bg (194.153.145.104): icmp_seq=6 ttl=61 time=2.91 ms 64 bytes from abv.bg (194.153.145.104): icmp_seq=7 ttl=61 time=2.88 ms 64 bytes from abv.bg (194.153.145.104): icmp_seq=8 ttl=61 time=2.85 ms 64 bytes from abv.bg (194.153.145.104): icmp_seq=9 ttl=61 time=2.92 ms 64 bytes from abv.bg (194.153.145.104): icmp_seq=10 ttl=61 time=2.99 ms ^C --- abv.bg ping statistics --- 10 packets transmitted, 10 received, 0% packet loss, time 9032ms rtt min/avg/max/mdev = 2.858/2.918/2.994/0.039 ms Все пак се надявам скоро да се намесят компетентните органи и сериала да не се проточи повече от 1 сезон ( идва края на лятото ). П.С. Забравих да спомена да не се плаща през epay ( ще цитирам от друг форум ): "Платилите през и-пей след 30 юни не са отразени при нас , хората трябва да си търсят парите на старите каси и да сезират Комисията за защита на потребителите ако не им ги върнат.Платилите по банков път към DCC след 30 юни да проверят на новите каси дали им е отразено плащането и ако не е тогава на старите с горепосочената процедура. Платилите през Изипей и по банков път към твсат ком няма да имат проблеми" Edited September 1, 2010 by pcworm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
viking Posted September 2, 2010 Share Posted September 2, 2010 (edited) В тъпотиите сме сигурно най-добрите на световно равнище! Заради двама малоумници половината град да стои без интернет при платена сметка е повече от безумие!!! Още по-голямото безумие е ,че се надлъгват един пред друг кой бил истинския???!!!??? Къв истински бре??? Истината е да не ни прекъсва интернета и телевизията!!!! Това е истината!!! Истинския е КЛИЕНТА!!! Как не го разбраха малоумниците!?! За да си платиш таксата в бившето ДСС се оказва по-трудно отколкото да си извадиш от новите документи,а за да получиш крайния резултат май е още по-трудно! Ква ти европа,къв ти 21-ви век,кво нормално отношение към клиент....... Edited September 2, 2010 by viking Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
viiipeer_ Posted September 2, 2010 Share Posted September 2, 2010 В тъпотиите сме сигурно най-добрите на световно равнище! Заради двама малоумници половината град да стои без интернет при платена сметка е повече от безумие!!! Още по-голямото безумие е ,че се надлъгват един пред друг кой бил истинския???!!!??? Къв истински бре??? Истината е да не ни прекъсва интернета и телевизията!!!! Това е истината!!! Истинския е КЛИЕНТА!!! Как не го разбраха малоумниците!?! За да си платиш таксата в бившето ДСС се оказва по-трудно отколкото да си извадиш от новите документи,а за да получиш крайния резултат май е още по-трудно! Ква ти европа,къв ти 21-ви век,кво нормално отношение към клиент....... Какво очакваш от някакви си доставчици, дошли от провинцията... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BODY Posted September 2, 2010 Share Posted September 2, 2010 Тук провинцията няма нищо общо ... всичко е до самосъзнание ... е да, и до контрол от страна на държавата, защото досега ако имаше държава България тези 2-мата щяха да са на топличко за дълго ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joro Filipov Posted September 2, 2010 Share Posted September 2, 2010 П.С. Забравих да спомена да не се плаща през epay ( ще цитирам от друг форум ): "Платилите през и-пей след 30 юни не са отразени при нас , хората трябва да си търсят парите на старите каси и да сезират Комисията за защита на потребителите ако не им ги върнат.Платилите по банков път към DCC след 30 юни да проверят на новите каси дали им е отразено плащането и ако не е тогава на старите с горепосочената процедура. Платилите през Изипей и по банков път към твсат ком няма да имат проблеми" То, горе-долу, по това време спряха да идват искания за плащане през и-пей, но го забелязах скоро - в калабалъка от сметки една по-малко не се забелязва. А нет и цифрова имам, до днес, сега има цифрова, а на модема свети първия диод, а втория и третия мигат - с рестарт не се оправи, явно нещо става...А се включих към тях, щото бях доволен преди и предлагаха плащане през и-пей. Сега ще чакам следващо известяване за сметка или да идват да си прибират гиргилеците... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
victory Posted September 2, 2010 Share Posted September 2, 2010 сега има цифрова, а на модема свети първия диод, а втория и третия мигат - с рестарт не се оправи, явно нещо става... Изключен си от мрежата. Това става. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
one665 Posted September 2, 2010 Share Posted September 2, 2010 Изключен си от мрежата. Това става. И ако откажа да платя към нито един от двамата нови, защото на пракктика и двамата са нови, намирам си нов доствчик, какво става с оборудването. Утре може да се пръкне някой трети умник дето да каже, че той е най-истинския и да ми иска неустойки за каквото се сети ли>>? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
victory Posted September 2, 2010 Share Posted September 2, 2010 И ако откажа да платя към нито един от двамата нови, защото на пракктика и двамата са нови, намирам си нов доствчик, какво става с оборудването. Утре може да се пръкне някой трети умник дето да каже, че той е най-истинския и да ми иска неустойки за каквото се сети ли>>? Така е. Прав си. Затова задържаш оборудването и когато дойдат у вас... ще ги накараш да ти подпишат протокол от името на ДСС. Иначе - прав им път. Глупостите за това кой истински и кой - не - в техните офиси. И двете фирми нямат нищо общо с ДСС, следователно нямат никакви права към договорите и оборудването на ДСС. Иначе може да постъпиш както намериш за добре. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slick Posted September 2, 2010 Share Posted September 2, 2010 Така е. Прав си. Затова задържаш оборудването и когато дойдат у вас... ще ги накараш да ти подпишат протокол от името на ДСС. Иначе - прав им път. Глупостите за това кой истински и кой - не - в техните офиси. И двете фирми нямат нищо общо с ДСС, следователно нямат никакви права към договорите и оборудването на ДСС. Иначе може да постъпиш както намериш за добре. Всъщност, дойдат ли увас, без оригинален договор подписан от теб - можеш да ги почерпиш с една студена вода. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
victory Posted September 2, 2010 Share Posted September 2, 2010 (edited) Всъщност, дойдат ли увас, без оригинален договор подписан от теб - можеш да ги почерпиш с една студена вода. Договора може да бъде и откраднат... от офиса на ДСС, затова неговото физическо притежание не е гаранция. Но, протокол, издаден и подписан от името на ДСС е 1000% гаранция за нас като потребители, а ако някой твърди, че ги предствлява - да покаже Нотариално заверено пълномощно в оригинал. Edited September 2, 2010 by victory Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slick Posted September 2, 2010 Share Posted September 2, 2010 Естествено, че трябва да е с пълномощно. Всеки може да звънне на вратата и да каже че си иска техниката. Но ако някой цъфне на вратата с оригинален договор, вероятността той да си е закен собственик на техниката е голяма. Тежко им на ДСС-тата, ако клиентите им си знаят правата Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
one665 Posted September 2, 2010 Share Posted September 2, 2010 (edited) Естествено, че трябва да е с пълномощно. Всеки може да звънне на вратата и да каже че си иска техниката. Но ако някой цъфне на вратата с оригинален договор, вероятността той да си е закен собственик на техниката е голяма. Тежко им на ДСС-тата, ако клиентите им си знаят правата Ами аз си знам правата, проучих фирмата. Искаше ми се да съм коректна към тях, но... ще си остане с искането. Лошото е, че липсват алтернативи. Edited September 2, 2010 by one665 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koce Posted September 2, 2010 Share Posted September 2, 2010 Днес пак мислех по темата и доста странно взима да става .На края на месеца ако не платя няма кои да ми вземе такса че се отказвам.Ако има още съществува ДЦЦ и ми вземат тогава всички подписали на която и да е каса са прецакани.Мисля че правилното е съдът да реши на кои е мрежата и от ДЦЦ в коя фирма се преименува.И чак тогава да се подписва с нея. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted September 2, 2010 Share Posted September 2, 2010 имам един въпрос към т.нар. подводници(да се разбира информатори) на "правилните каси", които казват, че като платиш там няма да има проблеми с интернет-а ... е, проблеми има и след като си платиш. слабо ме интересува кой с кого си бърка по дупките - услугата е в **за ... но има и друго. след като така "рекламирания" като актуален номер 070042244 е даван като единствен надежден да получиш информация какво става, защо той по дяволите няма сигнал? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
one665 Posted September 2, 2010 Share Posted September 2, 2010 (edited) Днес пак мислех по темата и доста странно взима да става .На края на месеца ако не платя няма кои да ми вземе такса че се отказвам.Ако има още съществува ДЦЦ и ми вземат тогава всички подписали на която и да е каса са прецакани.Мисля че правилното е съдът да реши на кои е мрежата и от ДЦЦ в коя фирма се преименува.И чак тогава да се подписва с нея. Ами то ДЦЦ не се закрива, нито преименува, нищо не се прави по нея. Справка търговския регистър - единия съдружни иска да изключи другия, но фирмата си я има и си спорят. И в новите, и в старите каси те карат да подпишеш анекс /различна форма/, че си съгласен въпросната нова фирма да ти е доставчик. На споразуменията не пише, че новата ти предоставя услугата. А никой не може да ти покаже оригиналния ти договор, който си подписал с ДЦЦ. От СЕМ лиценз за разпространение /линейни мрежи или нещо такова/ има само Цифрова кабелна компания. Всички фирми в БГ се идентефицират по БУЛСТАТ той е единтичен, сменя се името, но булстата се запазва. Всички с малко повече четене могат да разберат, като си прочетат касовите бележки на кой са платили. Аз се отказах да им платя и не искам да преподписвам с никой, но ако които бяха платили / няколко страници по назад бяха качили споразуменията/ дали може да кажат фискалните бонове за плащането от кои компании са? Това ще да е интересен казус. Edited September 2, 2010 by one665 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts