Jump to content
BulForum.com

DCC

Recommended Posts

• Replies 4.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

здр.

някой знае ли как се отключват затворените менюта за настройки на цифровия приемник Topfield 6100 DCC?

искам да пресканирам ръчно а не само връщане на фабрични настройки.мерси! :rolleyes:

здр.

някой знае ли как се отключват затворените менюта за настройки на цифровия приемник Topfield 6100 DCC?

искам да пресканирам ръчно а не само връщане на фабрични настройки.мерси! :rolleyes:

Не съм на 100% сигурен, но мисля че не може.

Преди малко пак имаше супер лаг, но тъкмо да се оплача и се оправи интернетя :)

Edited by pcworm

• 2 weeks later...

Моля кажете ми до колко часа работят касите им в съботааааа. Спешно е.

От днес имам оптика на ДСС :) малко по-късно ще пусна повече инфо, защото доста хора гледам питат, а няма почти никаква информация

612230725.png

612232357.png

612233039.png

Edited by pcworm

В Кючука е.

Изпревари ме.Тъкмо мислих да сменя модема и се чудих този или другия месец да го направя.Но сега отивам при първа възможност да заръчам оптиката.А я кажи безплатно ли ти я пуснаха, защото когато питах колко ще ми струва, касиерката ми каза, че ще е безплатно, като за настоящ абонат.

В Кючука е.

Изпревари ме.Тъкмо мислих да сменя модема и се чудих този или другия месец да го направя.Но сега отивам при първа възможност да заръчам оптиката.А я кажи безплатно ли ти я пуснаха, защото когато питах колко ще ми струва, касиерката ми каза, че ще е безплатно, като за настоящ абонат.

Смирненски :) Безплатно е, като се доплаща разликата в цената и се смята кой ден от месеца се пуска интернет.Също така си връщане в комплект модема, диска, кабели и т.н.

До сега бях на 15лв с кабелен модем, сега съм на 24лв с оптика ( това е ниската тарифа ) и искаха да доплатя 8.10лв

Инсталацията става за около 1ч ( сплайсване + зависи от къде минава кабела в апартамента ви ) като при мен ползваха вече готовите дупки от коаксиалния кабел.

Ето и тест от торенти - zamunta и arena с уговорката, че скороста варираше.Файла с повече сийдъри скочи до 8.6 , но другия падна на 1.5 и т.н. Това е скороста която се поддържаше през по-голямата част от времето на сваляне.

speedoptic.th.jpg

Edited by pcworm

612944878.png 612945760.png 612946372.png

Единствено БГ трафика е повече, външният почти не се различава. В този смисъл струва ли си за малко допълнителен бг торент-трафик още 9лв на месец?

Аз очаквах по-високи международни скорости при оптиката.

На фона на 1mbit ъплоуда при кабеларката не само си заслужава ми направо е задължително :tongue

... ама то ъплоуда е почти един и същ. като гледам стойностите, само download-а на bg peering-a е по-висок. всичко друго си е както е "на кабеларката" :rolleyes:

На фона на 1mbit ъплоуда при кабеларката не само си заслужава ми направо е задължително :tongue

Да и за мен ъплоуда е доста от значение, но най-вече много по-ниския пинг!Случва се да ползвам и за работа ПС-то :) и когато имам пинг 200мс към бг машини направо се не трае ( макар и рядко да се случва ).

После като се прибера ще пусна да търпа нещо от чужд тракер.Ето малко тестове от ftp-та, защото според мен те са доста по-достоверни:

UK

# wget ftp://ftp.slackware.org.uk/slackware/slackware-13.0-iso/slackware-13.0-install-d1.iso
--2009-11-05 12:48:10--  ftp://ftp.slackware.org.uk/slackware/slackware-13.0-iso/slackware-13.0-install-d1.iso
	   => `slackware-13.0-install-d1.iso'
Resolving ftp.slackware.org.uk... 83.170.99.252
Connecting to ftp.slackware.org.uk|83.170.99.252|:21... connected.
Logging in as anonymous ... Logged in!
==> SYST ... done.	==> PWD ... done.
==> TYPE I ... done.  ==> CWD /slackware/slackware-13.0-iso ... done.
==> SIZE slackware-13.0-install-d1.iso ... 620077056
==> PASV ... done.	==> RETR slackware-13.0-install-d1.iso ... done.
Length: 620077056 (591M)

4% [>									  ] 25,220,040   925K/s  eta 11m 15s

RU

# wget ftp://ftp.chg.ru/pub/Linux/Slackware/slackware-12.1-iso/slackware-12.1-install-d1.iso
--2009-11-05 12:50:33--  ftp://ftp.chg.ru/pub/Linux/Slackware/slackware-12.1-iso/slackware-12.1-install-d1.iso
	   => `slackware-12.1-install-d1.iso'
Resolving ftp.chg.ru... 195.178.192.118, 193.233.9.194, 2001:640:20:ff00::194
Connecting to ftp.chg.ru|195.178.192.118|:21... connected.
==> TYPE I ... done.  ==> CWD /pub/Linux/Slackware/slackware-12.1-iso ... done.
==> SIZE slackware-12.1-install-d1.iso ... 691970048
==> PASV ... done.	==> RETR slackware-12.1-install-d1.iso ... done.
Length: 691970048 (660M)

1% [									   ] 8,096,664	322K/s  eta 44m 41s

USA

# wget ftp://slackware.mirrors.tds.net/pub/slackware/slackware-13.0-iso/slackware-13.0-install-d1.iso
--2009-11-05 12:53:17--  ftp://slackware.mirrors.tds.net/pub/slackware/slackware-13.0-iso/slackware-13.0-install-d1.iso
	   => `slackware-13.0-install-d1.iso'
Resolving slackware.mirrors.tds.net... 204.246.0.134
Connecting to slackware.mirrors.tds.net|204.246.0.134|:21... connected.
==> TYPE I ... done.  ==> CWD /pub/slackware/slackware-13.0-iso ... done.
==> SIZE slackware-13.0-install-d1.iso ... 620077056
==> PASV ... done.	==> RETR slackware-13.0-install-d1.iso ... done.
Length: 620077056 (591M)

2% [>									  ] 18,219,340  1.10M/s eta 9m 38s

... ама то ъплоуда е почти един и същ. като гледам стойностите, само download-а на bg peering-a е по-висок. всичко друго си е както е "на кабеларката" :rolleyes:

Дам ама за мен от 4 до 6 пъти по-голям ъплоуд си е стойност :)

Edited by pcworm

е, къде го видя този от 4 до 6 пъти по-голям ъплоуд? :blink:

613367055.png613369207.png

това е за 15 лв.

Е или аз не виждам вече хептен или при мене е 4Мб и 6Мб

612232357.png

Ето и торент теста

torrent-vunshen.jpg

като това може да се каже е макса който качи.Държеше 850-900к през повечето време.Предполагам са малко сийдърите иначе може да качи и до към 1.5, но едва ли повече.

Edited by pcworm

Здравейте. От вече 1 ден съм абонат на DCC , всичко е Ок, ниски латенции, сравнително постоянна скорост ...

Имам въпросче - четох договора, но нещо не схванах - позволено ли е да си ползвам wireless мрежа за лаптопеца / имам едно адаптерче, което може soft AP / ?

Здравейте. От вече 1 ден съм абонат на DCC , всичко е Ок, ниски латенции, сравнително постоянна скорост ...

Имам въпросче - четох договора, но нещо не схванах - позволено ли е да си ползвам wireless мрежа за лаптопеца / имам едно адаптерче, което може soft AP / ?

Стига да може да си го конфигурираш, нямаш грижи :)

• 2 weeks later...

А бе започвам да се навивам и аз за оптика. То явно coolbox ще дойдат до Победа 2018 година ... а съпорта на Нетгруп при проблем ме докарва до неистова ярост от невъзможноста да разбия нечия глава или поне апаратура :sayjin та ми се щеше някй да вметне - как е съпорта тук ? То не може да е по зле от Нетгруп, това е ясно , въпроса е дали що годе ги бива .... другото е хм ...колко остър ъгъл може да вземе оптичното влакно, че всичко ми е по разни тесни кабелни канали хем пълни , хем с остри чупки ( в кръста ) :blink: и като последно 10 някой от Кършака включил ли се е , че тук никаква реклама не съм видял , ама и ни багери , оптични влакна и други такива не съм мяркал ;)

А бе започвам да се навивам и аз за оптика. То явно coolbox ще дойдат до Победа 2018 година ... а съпорта на Нетгруп при проблем ме докарва до неистова ярост от невъзможноста да разбия нечия глава или поне апаратура :sayjin та ми се щеше някй да вметне - как е съпорта тук ? То не може да е по зле от Нетгруп, това е ясно , въпроса е дали що годе ги бива .... другото е хм ...колко остър ъгъл може да вземе оптичното влакно, че всичко ми е по разни тесни кабелни канали хем пълни , хем с остри чупки ( в кръста ) :blink: и като последно 10 някой от Кършака включил ли се е , че тук никаква реклама не съм видял , ама и ни багери , оптични влакна и други такива не съм мяркал ;)

За съпорта... не съм бил на Нетгруп и не знам как е, но според мен бива :)

За ъгъл мисля 90 градуса.

Реклами няма, няма и багери и т.н. , защото се ползва вече изграденото трасе.

Ахм... поне един като каже че бива, това е повече от нетгруп , за които сигурно няма да има и един ;) А не знам ...аз съм на DCC телевизия от почти 2 години и кабела към кутията ми идва каточели от покрива, а не от мазето със зелето : ) и затова като четох разни нови канали и багери реших , че при мен явно няма покритие пък картата не е указано къде е кабелна , къде е оптика покритието ... не че ми пречи да питам де .....

Аз съм от Кършака, имам нет от .. 2 седмици. И ето първите впечатления:

Малко зор беше с прекарването, понеже съм на квартира, без договор, а те си имат някаква политика, та се наложи интернета да е на име на хазяйна ми.

Като цяло - добър нет, с ниски латенции, очакванията ми бяха по-ниски. Под 13Мб/с не съм паднал все още...

Честичко си дропва... за по 30 секунди, не е фрапиращо.

Модемчето им е сравнително добро.

Като цяло съм абонат на DCC от твърде скоро, за да мога да дам конкретен коментар по support-а, просто за сега не съм имал нужда да се обаждам на техниците.

Иначе кабелната ... Добра е, 90-тина канала, за сега от нея нямам оплаквания.