muenchen Posted February 25, 2013 Share Posted February 25, 2013 Нека споделя и моето мнение - Крайно грубо вмешателство от страна на ТВ САТ КОМ!!! Имам договорни отношения с ДС Корпорейшън, а получам сигнал на ТВ САТ КОМ, нямам интернет! Телевизия има, като качеството е по-лошо от това на ДС Корпорейшън. Не знам кой е крив и кой е прав, но в случай,че ТВ САТ КОМ се окажат прави, отивам и си разтрогвам договрните отношения с ДС Корпорейшън и си търся друг доставчик, който няма да е ТВ САТ КОМ. Не искам да гледам тяхната телевизия(качеството и е като ПОТВ...) и не искам да гледам Асеновград от уеб камера... ДС Корпорейшън имат в пъти по-добра картина и по-интерсни канали. Ще изчакам седмица, дано се върнат! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bate Pavcho Posted February 25, 2013 Share Posted February 25, 2013 Нека споделя и моето мнение - Крайно грубо вмешателство от страна на ТВ САТ КОМ!!! Имам договорни отношения с ДС Корпорейшън, а получам сигнал на ТВ САТ КОМ, нямам интернет! Телевизия има, като качеството е по-лошо от това на ДС Корпорейшън. Не знам кой е крив и кой е прав, но в случай,че ТВ САТ КОМ се окажат прави, отивам и си разтрогвам договрните отношения с ДС Корпорейшън и си търся друг доставчик, който няма да е ТВ САТ КОМ. Не искам да гледам тяхната телевизия(качеството и е като ПОТВ...) и не искам да гледам Асеновград от уеб камера... ДС Корпорейшън имат в пъти по-добра картина и по-интерсни канали. Ще изчакам седмица, дано се върнат! Абе за каналите можем да поспорим. Не виждам особено голяма разлика, като изключим TV+ и Film+, но и тяхното качество беше под всякаква критика. Освен това мачовете може да се гледат и по спортните джазири, които при ТВСатКом са даже повече. Не виждам как ДС Корпорейшън ще спечелят ,т.к. едва ли ТВСАТКОМ щяха да държат техниците си две години без да правят нищо ако не знаеха, че ще спечелят спора. Така че щом ТВСАТКОМ не ти харесват си търси друг доставчик. Между другото аз съм към съвсем друг доставчик. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted February 25, 2013 Share Posted February 25, 2013 Нека споделя и моето мнение - Крайно грубо вмешателство от страна на ТВ САТ КОМ!!! Имам договорни отношения с ДС Корпорейшън, а получам сигнал на ТВ САТ КОМ, нямам интернет! Телевизия има, като качеството е по-лошо от това на ДС Корпорейшън. Не знам кой е крив и кой е прав, но в случай,че ТВ САТ КОМ се окажат прави, отивам и си разтрогвам договрните отношения с ДС Корпорейшън и си търся друг доставчик, който няма да е ТВ САТ КОМ. Не искам да гледам тяхната телевизия(качеството и е като ПОТВ...) и не искам да гледам Асеновград от уеб камера... ДС Корпорейшън имат в пъти по-добра картина и по-интерсни канали. Ще изчакам седмица, дано се върнат! Не бих го нарекъл вмешателство. Договорните ти отношения са доста под въпрос при тия постоянни спорове. Трябваше да ти светне червената лампа преди 2 години, когато оставиха абонатите си без услуги в продължение на месец. Сам си си виновен, че си се вързал на тъпотиите на DC Corporation. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ascona Posted February 25, 2013 Share Posted February 25, 2013 (edited) Отиваш в офиса, заедно с оборудването ако имаш срочен договор сГологанов и го прекратяваш срещу констативен протокол, където се описвапричината за прекратяването и техниката, която им връщаш. Ако нямаш срочен договор, директно викаш друг доставчик, а оборудването сизапазваш и го връщаш, срещу предоставянето на другото копие от договорати. by Lucky Luciano П.С. Това е тествано! Точно за 1 минута ми прекратиха договора! Само връщаш цифровият приемник! Edited February 25, 2013 by ascona Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted February 25, 2013 Share Posted February 25, 2013 Сегашното качество е много по-добро от мазньочите на Гологанов. Там първо бяха много натъпкани каналите, следователно компресирани и следователно с отвратително качество. Второ се излъчваха някакви супер пълнежи - гръцки и не знам си какви още. И трето поне 20-30 канала се повтаряха из пакетите - следователно лошо организирана програмна схема и пълно безхаберие от страна на доставчика. В момента няма ТВ+ и Филм+, но има целия пакет Джазира+трите HD канала на Джазира и всичко е свободно. Изобщо не може да става дума за сравнение на двата програмни пакета - Пакета на Кирев е доста добре подбран, но има един проблем - каналите в минусовите пакети са с едни и същи имена, което е проблем за голяма част от телевизорите. Примерно моя ми добавя само един пакет с BNT1, сканирам ли някой минусов, основния изчезва и на негово място е наличен само минусовия. Ясно е защо е така, но трябва да се направи някакво преименуване на минусовите, ако ще и добавяне на _ в имено или нещо такова. От онзи ден не съм гледал какво е положението. Ако тази вечер мога, ще видя как е. Относно интернета - с какъв модем си? Ако си със Cisco - влез в модема на 192.168.100.1 Оттам, ако си в модема в адрeс бара добавяш /gscan.asp Ще ти се отвори друг прозорец и най-долу пишеш стартова честота 426000000 и даваш рестарт. Би трябвало да се закачи и да имаш нет. Ако качеството на аналоговата е лошо, тоест снежинки или черти - трябва да ти видят сигнала, защото може да е нисък/висок и модема да не може да се закачи. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kanata Posted February 25, 2013 Share Posted February 25, 2013 Lucky Luciano но има един проблем - каналите в минусовите пакети са с едни и същи имена, което е проблем за голяма част от телевизорите. Примерно моя ми добавя само един пакет с BNT1, сканирам ли някой минусов, основния изчезва и на негово място е наличен само минусовия. Ясно е защо е така, но трябва да се направи някакво преименуване на минусовите, ако ще и добавяне на _ в имено или нещо такова. От онзи ден не съм гледал какво е положението. Ако тази вечер мога, ще видя как е. При мен е същата работа Lucky Luciano с какъв телевизор си . Иначе относно качеството по добре е от това на DC Corporation. Просто ако пуснат Хоби тв и не кодират каналите за да мога да си ползвам само телевизора ще съм много доволен. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted February 25, 2013 Share Posted February 25, 2013 Хоби няма да има, поне така ми се струва. С LG съм, но при повечето марки го има този проблем. Мисля, че и със смяна на PID ще се реши проблема, но трябва да се пробва. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fori_ox Posted February 25, 2013 Share Posted February 25, 2013 Дано ви се занимава да прескенирате за минусовите канали, че вчера си играх 1 час да ги подреждам и сега нямам нерви да прескенирам. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted February 25, 2013 Share Posted February 25, 2013 От доста време се чудя защо все още има хора, останали при тези след многобройните прекъсвания и глупости? Освен ако нямат избор а да ненавиждат близу по някакви други причини. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ascona Posted February 25, 2013 Share Posted February 25, 2013 (edited) Братле, djadomraz "близу" имат ли ТВ+ , ФИЛМ+ , някоя от спортните Ал Джазири? Даже май на аналоговите канали близу нямат НОВА СПОРТ... Няма как да се сравняват DCCorporation и TVSATCOM с БЛИЗУ! По разнообразие на каналите са в пъти по-добре [DCCorporation и TVSATCOM]! По цена също са на по-добри цени! Схемата е че сега всички който са на DCCorporation и TVSATCOM ще бъдат ощетени, защото предполагам че който и да спечели делото, другият ще му прави номера и ще му реже кабелите, което ме навежда на мисълта, че няма смисъл вече и от двата доставчика! Затова някой трябва да им отнеме лицензите и всичко да приключи! П.С. А дори и да им отнемат лицензите, лично моето мнение е че няма да се обвържа с БЛИЗУ НИКОГА! Трябва Cooolbox да загинат и да остане само БЛИЗУ, за да си помисля дали има смисъл да се свържа към тях... Edited February 25, 2013 by ascona Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kanata Posted February 25, 2013 Share Posted February 25, 2013 На всеки друг бих плати но не и на Близу. много пари за нищо стига майна те дори нямат Дискавъри . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ELySiuM Posted February 25, 2013 Share Posted February 25, 2013 (edited) Братле, djadomraz "близу" имат ли ТВ+ , ФИЛМ+ , някоя от спортните Ал Джазири? Даже май на аналоговите канали близу нямат НОВА СПОРТ... Няма как да се сравняват DCCorporation и TVSATCOM с БЛИЗУ! По разнообразие на каналите са в пъти по-добре [DCCorporation и TVSATCOM]! По цена също са на по-добри цени! Схемата е че сега всички който са на DCCorporation и TVSATCOM ще бъдат ощетени, защото предполагам че който и да спечели делото, другият ще му прави номера и ще му реже кабелите, което ме навежда на мисълта, че няма смисъл вече и от двата доставчика! Затова някой трябва да им отнеме лицензите и всичко да приключи! П.С. А дори и да им отнемат лицензите, лично моето мнение е че няма да се обвържа с БЛИЗУ НИКОГА! Трябва Cooolbox да загинат и да остане само БЛИЗУ, за да си помисля дали има смисъл да се свържа към тях... Не знам дали дцц клонингите са в пъти по-добри от близалките, но със сигурност са в пъти по-големи пирати от тях. Специално за тв+ и филм+ само Кулбокс си плащат. Иначе доколкото знам клонингите шерват от булсатска делта, затова и качеството е като на Велико Търново 665. Оттам и добрата цена - то като не плащаш за нищо ти е широко около врата. Явно затова им е станало скучно и почнаха селските вечеринки. Тоя гологлавия бастун не са наяде, тръгнал да реве за нелоялна конкуренция, че от теб по нелоялен има ли бе, цървул... Близалките също имат ал джазири между другото. Edited February 25, 2013 by ELySiuM Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted February 25, 2013 Share Posted February 25, 2013 То хубаво имате разни канали ама първо интернета е кофти, второ с тези прекъсвания и номера как издържате вие си знаете. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kanata Posted February 25, 2013 Share Posted February 25, 2013 Е то до сега биваше та скоро пак ще си тръгне поне пари няма да видят . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted February 26, 2013 Share Posted February 26, 2013 Изобщо не може да сравнявате Близу/Кулбокс/Булсатком с DCC и другия пловдивски оператор, чието име няма да назова. Първите оператори си плащат за всеки един канал, докато другите се възползват от бездействието на някои институции и си правят каквото искат, "тестват" доста канали и се правят на луди... Ако в тази загубена държава органите и по специално КРС, КЗК, че да не кажа и МВР си вършеха работата, изобщо нямаше да има оператори като DCC, другите, МСАТ Варна, RN Бургас и т.н. Не може едните да плащат за нещо, да инвестират много пари, а вторите да се правят на луди... Просто не може. Именно заради това не съм абонат на тези оператори - не е коректно да взимаш пари за нещо, за което ти не плащаш. Тоест правят пари от въздуха... Откакто излезе един сателитен оператор, който скоро ще залезе, се пускат и едни еротични HD канали, пускат се едни Film Box, Fight Box и т.н. канали, за които не се плащат права, а се "тестват"... @Дядо - много си прав. Не знам какъв мазохист трябва да си, че да подпишеш срочен договор, да плащаш като поп и да те е*ават. Оператори като DCC не трябва да имат абонати. Каква е гаранцията, че сега като почнете да плащате на ТВ САТ КОМ, утре няма Гологанов да мина и да почне да обира коаксиалната мрежа, като каже, че той я е полагал в шахтите на Кирев? Тогава к'о прайм? Пак без сигнал, пак нерви, че и си плащаш за удоволствието. Аз лично, ако нямам интернет/ТВ повече от 24 часа в случай на голяма авария, без значение на кой доставчик съм, този доставчик моментално си обира кабелите от имота ми. Искам качествена услуга, за която си плащам. Не ми пука кой е оператора, ако услугата е качествена. За 2 години и нещо ми се е наложило да викам Близу само веднъж, когато някой беше ровил в шахта, където не му е работа и беше прекъснал кабел. На други две места, ползвам Кулбокс, където за 4 години, нито веднъж не ми се е налагало да търся съпорт, за разлика от мястото където в момента съм на Близу, където с Кулбокс си говорехме всяка вечер и в един момент ми писна на шапката и ги разкарах. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted February 26, 2013 Share Posted February 26, 2013 Братле, djadomraz "близу" имат ли ТВ+ , ФИЛМ+ , някоя от спортните Ал Джазири? Даже май на аналоговите канали близу нямат НОВА СПОРТ... Няма как да се сравняват DCCorporation и TVSATCOM с БЛИЗУ! По разнообразие на каналите са в пъти по-добре [DCCorporation и TVSATCOM]! По цена също са на по-добри цени! Схемата е че сега всички който са на DCCorporation и TVSATCOM ще бъдат ощетени, защото предполагам че който и да спечели делото, другият ще му прави номера и ще му реже кабелите, което ме навежда на мисълта, че няма смисъл вече и от двата доставчика! Затова някой трябва да им отнеме лицензите и всичко да приключи! П.С. А дори и да им отнемат лицензите, лично моето мнение е че няма да се обвържа с БЛИЗУ НИКОГА! Трябва Cooolbox да загинат и да остане само БЛИЗУ, за да си помисля дали има смисъл да се свържа към тях... И какво ти гарантира, че утре няма да ги подгонят DCC и ТВ САТ КОМ и няма да останеш без Film+ и TV+? И какво толкова има по тия канали. Аз лично един път съм пускал филм по Film+ HD и тва ми беше. Не помня да съм се задържал дълго отново. Ама то в крайна сметка - всеки каквото си гледа. Защо просто не си вземеш един сателит тогава, да хванеш 2000+ канала и да не станеш от дивана? Такса до колкото знам няма, а след няколко години ще си избиеш и техниката в която си инвестирал. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
z-man Posted February 26, 2013 Share Posted February 26, 2013 (edited) Колеги не забравяйте ,че има улици и райони където няма толкова глоям избор от доставчици . Edited February 26, 2013 by z-man Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted February 26, 2013 Share Posted February 26, 2013 Аз все си мисля, че N3, Mtel, Coolbox все някъде има редом с DCC.Да не говорим, че Bulsatcom нямат карта на покритие. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ascona Posted February 26, 2013 Share Posted February 26, 2013 И какво ти гарантира, че утре няма да ги подгонят DCC и ТВ САТ КОМ и няма да останеш без Film+ и TV+? И какво толкова има по тия канали. Аз лично един път съм пускал филм по Film+ HD и тва ми беше. Не помня да съм се задържал дълго отново. Ама то в крайна сметка - всеки каквото си гледа. Защо просто не си вземеш един сателит тогава, да хванеш 2000+ канала и да не станеш от дивана? Такса до колкото знам няма, а след няколко години ще си избиеш и техниката в която си инвестирал. 26.02.2013 г. - 22:00 Барселона - Реал Мадрид Купа на Испания по TV+ Това малко ли е, за да си го гледам спокойно? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted February 26, 2013 Share Posted February 26, 2013 (edited) Ами не, щом те влече. Но нали знаеш, че по сателита ще хванеш канал, на който този мач ще се излъчва в 3D?Пък и това не ми отговаря на въпроса "Какво ти гарантира, че няма да подгонят DCC и ТВ САТ КОМ и да им забранят да излъчват TV+ и FILM+ докато не платят?". То май е обществена тайна, че те не плащат за тия канали, а ги препредават нелегално. Ако това се случи, пак ще има обещания, пак ще има извинения и ти ще си седиш 3 месеца без TV+ (може и повече, щом не ги беше срам 1 месец да оставят хората без услуга, защо да ги е срам за някви си 3 месеца да ти махнат 1 от стотиците канали), с надеждата, че ще ти го върнат някога. Те реално никъде не са ти гарантирали, че ти ще гледаш TV+ и FILM+, та могат още утре да ти го спрат и ти не можеш да им кажеш "копче".пакет СТАНДАРТЕН на Bulsatcom е 12.80 лв. и включва TV+, легално.Колко толкова по-малко плащаш на DCC, че си заслужава да седиш в несигурност дали като пуснеш телевизора ще имаш телевизионна услуга или не? Edited February 26, 2013 by w00x Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted February 26, 2013 Share Posted February 26, 2013 Правилно - при Булсатком най-доброто гледаш за 14.80лв. Отсяти програми, а и можеш да си вземеш приемничето и да си ходиш с него на вила, на язовир /ако има рибари/ и т.н. ТВ+ и Филм+ и в момента ги няма при Кирев, но има заместители - Джазирите. МТел изобщо не ги бройте като доставчик на ТВ, ама изобщо - компресирани канали и боклучави STB-та. @w00x - навсякъде, където има Близу или Булсатком е по-добре отколкото DCC. А Булсатком има навсякъде, където можеш да пернеш чиния. Има и друг момент и плюс лично за мен на сателитната телевизия - не си зависим от нищо - я от някой тиквеник, който реши да понареже кабели, я от някой разсеян с багер, който копа някаква авария, я от профилактика на EVN - защото при кабелната телевизия - спре ли тока през две улици за 6 часова профилактика и ако сигнала идва оттам към абоната - дотук. Няма ли ток, няма ТВ. При сателитната, ако ще в цялата махала да няма ток, има ли при теб, имаш ТВ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted February 26, 2013 Share Posted February 26, 2013 (edited) Във форума на сеткомбг бях видял хора, които си гледаха мачовете на 3Д без пари по сателитни чинии и говореха за канали от рода на над 2000. Ако чак толкова се застоявах пред телевизора, нямаше да се замисля много много. На тия 2000 канала ще им се радвам като първия път, когато ни прекараха кабелна телевизия.Единствения плюс на кабелните оператори пред Bulsatcom/Cooolbox е ако искаш да прекараш телевизията на повече телевизори и тя пак ще е кабелна, а не цифрова. Edited February 26, 2013 by w00x Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pavel66 Posted February 26, 2013 Share Posted February 26, 2013 (edited) Здравейте,правих си експерименти как с моето LG 32LD350 да успея да запаметя и минусови канали (заради еднаквите имена на програмите при LG и някои други марки не става).И намерих начин!Смених държавата от настройките от Финландия на Германия и стана! Хоби няма да има, поне така ми се струва. С LG съм, но при повечето марки го има този проблем. Мисля, че и със смяна на PID ще се реши проблема, но трябва да се пробва. Edited February 26, 2013 by pavel66 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted February 26, 2013 Share Posted February 26, 2013 (edited) Във форума на сеткомбг бях видял хора, които си гледаха мачовете на 3Д без пари по сателитни чинии и говореха за канали от рода на над 2000. Ако чак толкова се застоявах пред телевизора, нямаше да се замисля много много. На тия 2000 канала ще им се радвам като първия път, когато ни прекараха кабелна телевизия. Единствения плюс на кабелните оператори пред Bulsatcom/Cooolbox е ако искаш да прекараш телевизията на повече телевизори и тя пак ще е кабелна, а не цифрова. И при двата можеш да си пуснеш допълнителни приемници, като те получават пакета на основния. При Булсатком допълнителния е 2лв. на месец, а при Кулбокс не знам, но със сигурност може. Да не казвам, че много хора се комбинират при Булсатком и взимат 4 приемника, като ги слагат в две домакинства и си делкат таксата по 10лв. на месец за пълен пакет без HBO и Cinemax, като за още 3лв. отгоре може и тези канали да се пуснат... Варианти много. @pavel66 - то става, но не можеш да стане на автоматичното сканиране и подреждане, а трябва да се добавят пакет по пакет, което е тъпо, досадно и отнема време. Ами ако не знаеш на коя честота са тези пакети... Трябва да го оправят. Между другото снощи си пуснах кабелче и се заиграх да подредя каналите - трябва да кажа, че 50% са пълнежки, с тази разлика, че не е като при Гологанов с гръцки и други канали, които почти ги няма, а с немски, италиански и турски канали. За гледане стават не повече от 80 канала, като единственото, което ми е в плюс от Булсатком са Джазирите и 2-3 музикални канала... Всичко друго е пълнеж и канали, които имат аудитория, но тя е малобройна... Edited February 26, 2013 by Lucky Luciano Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted February 26, 2013 Share Posted February 26, 2013 И при двата можеш да си пуснеш допълнителни приемници, като те получават пакета на основния. При Булсатком допълнителния е 2лв. на месец, а при Кулбокс не знам, но със сигурност може. Да не казвам, че много хора се комбинират при Булсатком и взимат 4 приемника, като ги слагат в две домакинства и си делкат таксата по 10лв. на месец за пълен пакет без HBO и Cinemax, като за още 3лв. отгоре може и тези канали да се пуснат... Варианти много. На мен идеята ми беше, че при кабелните оператори е безплатно, докато при Coolbox трябва да доплатя още 5лв на телевизор на месец, та излиза по-солено. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts