Danzki Posted December 19, 2011 Share Posted December 19, 2011 Явно е малко слаб сигнала,но при тези нива трябва да работи нормално. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted December 20, 2011 Share Posted December 20, 2011 (edited) Пробва ли да спреш антивирусни и всякакви други програми, които имат връзка с трафика и нета като цяло? Сигналът е нисък, но няма как да разкача при такива параметри. През какъв TAP ти минава сигнала преди модема? Ако имаш нещо от сорта на 8db, просто го махни и ще се нормализира, ако не ги викни да си оправят нещата. Явно са коригирали заради застудяванията, но са се престарали. Доколкото знам down трябва да е от -15 до +15, up от 40 до 53, а SNR над 30. При мен на Близу правиха корекция миналата седмица и сега е леко висок, но няма проблеми - down 19db, up 40, SNR 39,9, като съм с TAP 15db, а преди него е усилвателя. Ако сложа 20, ще заспи, но не наблюдавам проблеми и не ми се човърка. Ето тест от мен Скоростите трябва да са 15/3 и са си толкова. Edited December 20, 2011 by Lucky Luciano Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Danzki Posted December 20, 2011 Share Posted December 20, 2011 Над 13 не е добре и може да прави парчета.То зависи и от 1000 неща де.. Пп при -15 прав изобщо няма да хване обратния,а и да го хване ще е трагедия. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted December 20, 2011 Share Posted December 20, 2011 Ами и аз очаквах проблеми и в момента си правя експеримент, да видя дали наистина ще се скапе, но нейсе. Иначе съм го свалял до -10 и си работи, натам не съм бутал, нямах с какво. Обратния на -54 разкача. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted December 20, 2011 Share Posted December 20, 2011 Пробвах да спра антивирусната, но без резултат.И при вас ли миделите са на 3ти канал?Върти ми се в главата нещо като 6ти... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted December 21, 2011 Share Posted December 21, 2011 Не знам на кои канали е нета на DCC, но определено не е само на един. При Близу са от 129 до 134 или от 699 до 731MHz или поне дотам съм засичал модема, но като се има предвид, че доста рядко сядам на този нет, може и друго да има. Обратния е на 3, 4 и 5 ти канал. При теб, след като си постигаш скоростта, нещо друго шашка speedtest-a. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted December 21, 2011 Share Posted December 21, 2011 постоянно започнаха да изчезват канал1 и бтв от първа и съответно втора позиция. това става на телевизор с цифров тунер. след време се появяват, но пак изчезват ... и е доста неудобно да ги търсиш на някакви канали от сорта на 307 и т.нат. някой знае ли каква е причината? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted December 21, 2011 Share Posted December 21, 2011 (edited) Да, DCC са пълни идиоти, които си играят с нервите ви. Каналите не изчезват, а си правят гимнастики с кодиране и декодиране, които явно не са с цел тест, а от идиотия. Правят си "тестове" от 6 месеца, като постоянно само разместват каналите из пакетите и наистина няма никакво обяснение, освен гореспоменатото от мен. Edited December 21, 2011 by Lucky Luciano Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seem Posted December 21, 2011 Share Posted December 21, 2011 постоянно започнаха да изчезват канал1 и бтв от първа и съответно втора позиция. това става на телевизор с цифров тунер. след време се появяват, но пак изчезват ... и е доста неудобно да ги търсиш на някакви канали от сорта на 307 и т.нат. някой знае ли каква е причината? изключи си отметката за шпостоянно пресканиране , на мен така или ми ги заменяше с минусовите или нищо нямаше , изключваш я и пресканираш и нямаш грижи Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted December 21, 2011 Share Posted December 21, 2011 Не знам на кои канали е нета на DCC, но определено не е само на един. При Близу са от 129 до 134 или от 699 до 731MHz или поне дотам съм засичал модема, но като се има предвид, че доста рядко сядам на този нет, може и друго да има. Обратния е на 3, 4 и 5 ти канал. При теб, след като си постигаш скоростта, нещо друго шашка speedtest-a. Постигам ги, но мн мн рядко и то за няколко минути.Страници ми зарежда пак по няколко минути. Утре ще идват, та да видим какво ще кажат. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted December 21, 2011 Share Posted December 21, 2011 изключи си отметката за шпостоянно пресканиране , на мен така или ми ги заменяше с минусовите или нищо нямаше , изключваш я и пресканираш и нямаш грижи изключил съм я и пак същото. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seem Posted December 22, 2011 Share Posted December 22, 2011 изключил съм я и пак същото. а сега де , ми обаждай им се да идват или да ти казват кво се случва Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted December 22, 2011 Share Posted December 22, 2011 Ако някой има проблем, да знаем че нивото на сигнал-шум трябва да е над 35 (до към 40 dB). Signal To Noise Ratio 36.7 dB Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted December 23, 2011 Share Posted December 23, 2011 тоя телефон на поддръжката някой успявал ли е да се свърже? ... не мога да разбера как така ще кодирват канал1 и бтв, а програми като hbo, cinemax, tv+, film+ ще могат да се гледат безпроблемно дори и без декодер. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted December 23, 2011 Share Posted December 23, 2011 тоя телефон на поддръжката някой успявал ли е да се свърже? ... не мога да разбера как така ще кодирват канал1 и бтв, а програми като hbo, cinemax, tv+, film+ ще могат да се гледат безпроблемно дори и без декодер. Аз звънях 2,3 пъти на 070019933 и всеки път ми вдигаше някой от съпорта ( единия път беше към 23ч ). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted December 23, 2011 Share Posted December 23, 2011 успях да се свържа и ми казаха, че от тяхна страна всичко е наред ... обаче не само аз съм с такъв проблем(питах 1-2 приятели, които на телевизори с цифров тунер също нямат бнт и бтв от 4-5 дни). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted December 23, 2011 Share Posted December 23, 2011 Някой, който има техен приемник и плаща, да каже дали има BNT1 и останалите канали или за всички са ги спрели. Мисля, че избирателно ги кодират и то умишлено тези канали, защото са най-гледаните. От друга страна са толкова нагли, че по ПОТВ им върви реклама, в която се обяснява как за 18лв. на месец получаваш цифрова с безплатни HBO, Cinemax и спортни /;)/ канали, като може и на 2 ТВ безплатно аналогова ТВ. Чудя се Булсатци и Сателайт БГ къде блеят? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ELySiuM Posted December 23, 2011 Share Posted December 23, 2011 И да блеят и да не блеят, нищо не могат да направят. Това пиратстване е от септември миналата година, но за една атрофирала държава може и пет да не достигнат... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted December 23, 2011 Share Posted December 23, 2011 Заблуждаваш се, това пиратстване е откакто има DCC. За да предложат такава цена, няма как да плащат за всичко. И преди беше така и сега е така, но не е там въпросът. Имаше идея Булсат да направят нещо по въпроса с пиратещите ги оператори и не знам докъде я докараха към момента, но ще си покаже. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted December 24, 2011 Share Posted December 24, 2011 Заблуждаваш се, това пиратстване е откакто има DCC. За да предложат такава цена, няма как да плащат за всичко. И преди беше така и сега е така, но не е там въпросът. Имаше идея Булсат да направят нещо по въпроса с пиратещите ги оператори и не знам докъде я докараха към момента, но ще си покаже. Струва ми се, че ще остане само идеята.Гологановия заграби цяла телевизия, вие за някакви си два канала го правите на въпрос Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted January 2, 2012 Share Posted January 2, 2012 (edited) интернета тая вечер е леш ping abv.bg -t Ping statistics for 194.153.145.104: Packets: Sent = 158, Received = 152, Lost = 6 (3% loss), Approximate round trip times in milli-seconds: Minimum = 13ms, Maximum = 2827ms, Average = 242ms извинявам се, не леш а кенеф!!! Edited January 2, 2012 by exabyte Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
viking Posted January 3, 2012 Share Posted January 3, 2012 Пуснали са " Auto Motor Sport Channel" - евала,за което!!! Ако вкарат и МОТОРС ТВ ....... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
muenchen Posted January 5, 2012 Share Posted January 5, 2012 Някой с CI модул да има проблеми с разпадане на каналите? Бтв,нова тв, диема,кино нова от 2 седмици прекъсват и не могат да бъдат декодирани, след 1 мин. се оправят... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
L!GL!OtO n@ m@H@LAtA Posted January 6, 2012 Share Posted January 6, 2012 Колеги имам едно питане ... Ползвам Кабелна на ДЦЦ на едно ТВ , обаче искам да пусна и на още едно ТВ .Пробвах с различни сплитери , без успешно . Сега се замислям за усилвател на сигнала , но не знам дали ще има полза от това . Моля някой ако е имал същия проблем или има идея да сподели . Ще съм много благодарен ...!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted January 6, 2012 Share Posted January 6, 2012 Колеги имам едно питане ... Ползвам Кабелна на ДЦЦ на едно ТВ , обаче искам да пусна и на още едно ТВ .Пробвах с различни сплитери , без успешно . Сега се замислям за усилвател на сигнала , но не знам дали ще има полза от това . Моля някой ако е имал същия проблем или има идея да сподели . Ще съм много благодарен ...!!! Ако не можеш сам, обади се на хората от съпорта, те ще ти помогнат срещу 10лв Иначе аз никога не съм имал проблем.Единствено ако имаш интернет трябва да внимаваш къде включваш модема.Иначе не би трябвало да има проблем. Какво точно става когато сложиш сплитера?Няма никакъв сигнал? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts