viking Posted February 3, 2011 Share Posted February 3, 2011 Сега разговарях с техен оператор и ми отговориха, че са кодирани каналите за постоянно. Очаква се след 2-3 месеца да дадът CI модули и карти. Когато имали повече информация сме щели да разберем от инфо канала, офисите им или от саита им. Тъпото е,че са кодирали /просто за пример/ БТВ Екшън на цифрова ТВ,а на аналогова го гледаш без проблем и не е единствения канал така! Най-вероятно се е забъркала няква страхотна помия за пореден път и се чудят как да се измъкнат от нея...... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Scooby Doo Posted February 3, 2011 Share Posted February 3, 2011 btv екшън, филм+, ринг, канал3, 3 дискавърита, виасат хистори, експлорър, разни немски италиански, както и HD-тата не са кодитани. Да бяха изчакали с кодировката още 3 месеца тогава. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
matild Posted February 3, 2011 Share Posted February 3, 2011 Да бяха изчакали с кодировката още 3 месеца тогава. Това с трите месеца са го казали само да им се махне човека от главата. Те самите не знаят какво се случва с тях , а вие очаквате инвестиции да направи някой от двамата... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
viking Posted February 3, 2011 Share Posted February 3, 2011 (edited) Това с трите месеца са го казали само да им се махне човека от главата. Те самите не знаят какво се случва с тях , а вие очаквате инвестиции да направи някой от двамата... Най-вероятно на тях са им ги кодирали и сега се чудят какво да правят.... Направих един рестарт на приемника и сканирах наново,намери дори още канали,но тези,които са кодирани пак така си останаха..... Edited February 5, 2011 by viking Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DONTONI Posted February 5, 2011 Share Posted February 5, 2011 За интернет - ДА, но за ТВ са светлинни години назад - докато не се появат в мрежата им каналите FIlm+, Евроспорт 2 с БГ Аудио, TLC, FLN, Viasat Nature, Histori Chanell,ORT1, NG WILD, MEZZO,MTV HD и др. в HD формата, а и още куп в стандартния цифров формат доста хора ще предпочитат да ползват комбинирана услуга на друг Оператор за голямо съжаление. Лошото е,че повечето сме ограничени от това,че няма голям избор на Оператор, а при тия които има пък нямат покритие навсякъде. А бе с една дума - Българска му работа!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
achod Posted February 6, 2011 Share Posted February 6, 2011 Здавейте...моля за професионално мнение.Имам 3 приемника,дадени ми от оператора-2 TOPFIELD-а и един DC 215,с които нямам проблеми.Попадна ми още 1 TOPFIELD,но от Евроком.До скоро го ползвах заедно с другите,но от началото на февруари изписва "Кодиран Сигнал" на повечето от каналите.Има ли начин чрез смяна на софтуер/фирмуер-а,да работи както другите три?Въобще ще се получи ли нещо,все пак им плащам за 3 приемника и ми се ще този да ми е нещо като бонус. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted February 6, 2011 Share Posted February 6, 2011 Не, няма да стане. Заключват ги по сериен номер - нямат ли твоя сериен номер в системата като "платил", няма как да гледаш. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
boshko22 Posted February 6, 2011 Share Posted February 6, 2011 (edited) Може ли да ми кажете на какви мегахерци да задам или поне как мога да променям стойностите на вече намерен и активен и запаметен канал. Не мога да намеря как и къде да се променят. Може ли да ми кажете ID на мрежата какво е? това QAM скорост на предаване ли е? Аз на моя ТВ имам ID на мрежата и скорост на предаване, от тези работи трябва ли да се пипа нещо при сканирането? Това е за DCC-то. Можете ли да ми кажете какъв цифров приемник и от къде да си купя за да хващам всичките канали на ДЦЦ, защото са ги кодирали. Благодаря ви предварително ) Edited February 6, 2011 by boshko22 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted February 6, 2011 Share Posted February 6, 2011 Както са ти отговорили в един друг форум - само от офиса нa DCC. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
boshko22 Posted February 7, 2011 Share Posted February 7, 2011 (edited) Както са ти отговорили в един друг форум - само от офиса нa DCC. blagodarq a ako e nqkakuv universalen priemnik ili ne6to drugo nqma li da mi gi razkodira? Edited February 7, 2011 by boshko22 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vortex87 Posted February 7, 2011 Share Posted February 7, 2011 (edited) blagodarq a ako e nqkakuv universalen priemnik ili ne6to drugo nqma li da mi gi razkodira? Няма да стане да пиратсваш.Вкъщи сме с 2 тяхни приемника и прескачането на каналите става супер бавно,заради тази кодировка.Зарежда около 10сек като прескачаш от пакет в пакет. btw И както ти казаха и в другия форум пиши на кирилица! Edited February 7, 2011 by Vortex87 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikolasss Posted February 7, 2011 Share Posted February 7, 2011 интересно когато булсат спрат ирдето картите какво сте стане с нас абонатите на гогоганов откаде сте намери какво да кодира Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
viking Posted February 7, 2011 Share Posted February 7, 2011 Незнам на тези тарикати как им се занимава да кодират приемници по серийни номера ..... и то за кодират чужди канали Не е истина.....иначе доста народ през годините се нагледа на цифрова със собствени приемници,но ето намериха им цаката :ph34r: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted February 7, 2011 Share Posted February 7, 2011 Е, нали и те хляб трябва да ядат. Ще кодират чужди канали, да не го правят само DCC Нормално е, но не са си направили пак сметката, защото много сериозно се заговори за спиране на Ирдето, което ще е край за DCC и другите, които свалят от Булсат... а и тези другите са много. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sharkbg Posted February 7, 2011 Share Posted February 7, 2011 (edited) Така е и те са хора, и също като нас работят за пари а не за въздуха Ирдетото мисля, че няма да го спрат веднага. Постепенно ще го изключват. Давам му поне три четири месеца до краха му. Edited February 7, 2011 by sharkbg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted February 7, 2011 Share Posted February 7, 2011 Те ако го спрат веднага, без съответната кампания и съобщения до всички абонати, нали се сещаш колко пари ще върнат и колко глоби ще отнесат? Нещото, което правят сега е нарушаване отвсякъде на договорите, та какво остава, ако го резнат директно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
victory Posted February 8, 2011 Share Posted February 8, 2011 защото много сериозно се заговори за спиране на Ирдето, което ще е край за DCC и другите, които свалят от Булсат... а и тези другите са много. Това се говори от поне година и половина... и беше "планувано" за декември миналата година като краен срок Само да вметна, че китайците разбиха използваното 1024 битовото криптиране от abbyy за три месеца... а не би трбвало да се справят в близките 100-150 години с цялата налична изчислителна мощ на земята Но, това е друга тема. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted February 8, 2011 Share Posted February 8, 2011 (edited) За декември бяха само слухове. От вчера е факт. Всички ирдето карти, регистрирани в Ст. Загора и Варна са напълно спрени. На другите е спрян достъпа само до HBO, засега. И да разбият другата кодировка, това няма да огрее много кабелните оператори. Едит: Има напълно спрени ирдето карти, като дори има и спрени от допълнителните делти, които са втори, трети и т.н. на първа ирдето. За Варна и Заарата се каза, че са спрени всички напълно. Edited February 8, 2011 by Lucky Luciano Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
k-otixxx Posted February 8, 2011 Share Posted February 8, 2011 Всички ирдето карти, регистрирани в Ст. Загора и Варна са напълно спрени. На другите е спрян достъпа само до HBO, засега. На всички с ирдето карти е спрян достъпа до HBO,а за тези градове не са напълно спрени регистрираните ирдето карти. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
victory Posted February 8, 2011 Share Posted February 8, 2011 (edited) Да спират каквото и когато си поискат... underground never die, welcome to the jungle Edited February 8, 2011 by victory Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
matild Posted February 8, 2011 Share Posted February 8, 2011 В общи линии, кодирали са каналите не за да ви вземат 3-те лева за "цифрова" (в кавички, щото нещото, дето ми идва по СКАРТ не мога да го нарека цифрова) , ами за да си събират таксите изобщо, щото който си имаше читав тунер на телевизора - за какво да плаща? И виждам че е успешно - аналоговия пакет е с гадно качество, но пък за сметка на това - с тъпи канали А някой знае ли как може да се гледат HD-каналите сега, ако речеш да си ги плащаш? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted February 8, 2011 Share Posted February 8, 2011 Мисля, че са свободни. Няма логика да ги заключат, след като не предлагат нито HD оборудване, нито карти. Не че това е истинско HD, но пак е нещо. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
matild Posted February 8, 2011 Share Posted February 8, 2011 Мисля, че са свободни. Няма логика да ги заключат, след като не предлагат нито HD оборудване, нито карти. Не че това е истинско HD, но пак е нещо. Да ама не. Заключени са от снощи . Евроспорта на HD си е нещо впечатляващо, особено сега - зимните спортове... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vortex87 Posted February 8, 2011 Share Posted February 8, 2011 Дано по-скоро прокарат тия карти,щото тази кодировка ме влудява.За да прескочиш от бтв -1 на бтв -3 примерно ми отнема 20-30сек. Някой има ли идея защо бтв,нова,диема и тн се дублират точно преди минусовите канали.Сега даже не работят. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted February 8, 2011 Share Posted February 8, 2011 Раздаването на карти е свързано с инвестиции. Трябва да сменят кодировка, а те нямат пари. Хич и не се надявайте на карти Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts