Jump to content
BulForum.com

Xandros 2.01

Dreamer

Recommended Posts

http://www.xandros.com/

Xandros Desktop OS version 2 is an intuitive graphical environment that works right out of the box and offers unrivaled compatibility with Microsoft Windows. This new release adds the kind of industry-leading usability features you've come to expect from Xandros, like drag-and-drop CD burning in Xandros File Manager and single-click creation of zip and tar file archives.

First Impressions on Xandros 2.0 Standard Edition

http://www.osnews.com/story.php?news_id=5442

The best solution for desktop computer users who want maximum compatibility with Microsoft Windows. It includes the full version of CodeWeavers CrossOver Office and CrossOver Plugin, the ability to resize NTFS partitions during installation, the additional applications CD and user manual.

Price: £69.00£81.08 Including VAT at 17.5%

Application compatability: http://www.codeweavers.com/site/products/c...supported_apps/

Свалил съм го и съм го качил извън warez.ru понеже тук няма място. По-настоятелните ще намерят от къде да го свалят :)

Лично аз ще го пробвам по-късно днес...

• 2 months later...

Onzi den si drapnah tazi dosta dobra distribuciq i dnes kato q instalirah se natuknah na nqkolko problema. Znachi purvo instalaciqta e na 1 CD, a vtoroto e sus paketi na programi i vuobshte neshta koito e dobre da se instalirat. Problema mi e obache che nqma kak da gi instaliram poneje ne moga da razbera ot kade. Na onazi Java Desktop pone imashe YaST, chrez koito mojeshe da se dobavqt i premahvat programi. Ta vaprosa mi e ako nqkoi znae kak da si instaliram neshto ot vtoriq disk da pomaga. Osven tova kompilatora mi e neshto mnogo oskyden i kogato se opitam da make-na neshto pokazva che nqma instaliran nito gcc nito neshto drugo koeto da poddurja C++. Pomagaite :cry

XandrOS e debian базирана дистрибуция ... изключително стабилна и лека, по отношение на наторване на машината, върви идеално дори на 666 Hz ... Браво на Dreamer, че я е качил, веднага я пускам да се сваля ...

@Dreamer : thnx за качването, но поне дай линк, къде точно си я uploadnal.

които иска може да я пробва -> инсталацията е супер лесна, за разлика от чистия debian, както и всичко останало!

аз тая я имам, но мерси все пак, мислех си, че е излезнала още по нова версия, но както винаги не се зачитам достатъчно ...

Dreamer@ ако излезне по нова версия свиркай да я тестваме ;)

еми manos, update-vai prez apt-get!

apt-get update

apt-get install gcc

лично не съм ползвал дистрибуцията, но съм и бил на презентация. Това е дебиан все пак... не че работите са трудни, но нещата са доста по-различни отколкото на други дистрибуции. Както казах не съм пробвал дистрибуцията все още, но на презентацията много ме накефи и смятам в най-скоро време да го направя... надявам се да съм ти помогнал!

Може да е нужно да смени адреса на сорсес за apt-get с такива на дебиан. Мисля, че по дефолт са тези на Ксандрос.

ami znachi s taq komanda mislq che shte stane samo che trqbva da se svalqt ot xandros.org. az gi imam na vtoroto CD, koeto se vodi Aplication CD i na nego ima sumati polezni raboti. kakuv e smisala da gi svalqm nanovo kato gi imam na cd veche. ne moje da nqma nikakuv nachin da se instalirat tezi paketi ama az ne moga da go namera. dano nqkoi da znae i da pomogne che mnogo se qdosvam taka :angry1

manos ... просто влизаш през File Manager с root права и си browse-ваш файловете от cd-то. Цъкаш някой и то те пита кво да го прави. Избираш Аpply to XandrOS Network и си готов... пакета се инсталира и програмата check-ва дали го има на сайта на XandrOS.

@Dreamer: можеш ли да ми пратиш sources.list на apt-get-a за дебиан тъй като по default na xandros na ftp-то няма почти нищо, което да ми е полезно. Мерси предварително.

• 3 months later...

Вече има Xandros 2.01 :) И го имам, но няма как да го кача в момента. Ако някой се нуждае "спешно" от него ще измисля как да му го пратя.

Вече има Xandros 2.01 :) И го имам, но няма как да го кача в момента. Ако някой се нуждае "спешно" от него ще измисля как да му го пратя.

Качи го по някое време да го тествам ... Само едно нещо не ми хареса на миналата версия, което може би присъства и в тази, apt-get-а ми омаза dependencies, и не можеше да се инсталира нищо през него. Надявам се да са коригирали проблема.

• 5 months later...

Аве XandrOS-a е готин и наистина върви дори и на 200MHz. Това което ми хареса е инсталатора и е наистина много готин. И буутлоудър-а много е як. Иначе не бих го инсталл-нал 2-ри път.

kachih si

Xandros.Desktop.OS.3.0.Deluxe

sega iskam da go mahna no neznam kak stava PLS Help

mnogo vi se molq pomognete sad.gif

Амиии :rolleyes:

rm rf /

май така беше :lol:

Аве XandrOS-a  е готин и наистина върви дори и на 200MHz. Това което ми хареса е инсталатора и е наистина много готин. И буутлоудър-а много е як. Иначе не бих го инсталл-нал 2-ри път.

Амиии :rolleyes:

rm rf /

май така беше :lol:

PLS shte mi kajesh li kak po tochno stava

da ne zema da obarkam neshto

sas instalnia disk se uninstalva nali

znachi i iskam da te pitam shte izguba li sichko ot

disk C, D i E

premestih si kakvoto mi trqbva v E takache shte e hubavo ako ne mi izchezne nishto ot nego

PLS shte mi kajesh li kak po tochno stava

da ne zema da obarkam neshto

sas instalnia disk se uninstalva nali

znachi i iskam da te pitam shte izguba li sichko ot

disk C, D i E

premestih si kakvoto mi trqbva v E takache shte e hubavo ako ne mi izchezne nishto ot nego

Писал съм ти на ПМ дано ти свърши работа това. И внимателно да не омажеш нещо.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...