Jump to content
BulForum.com

БТК / Виваком ADSL

Recommended Posts

Ами не съм на бтк и не знам за сървърите, но предполагам, че нямат. Това разбира се не може да те спре да си влизаш в интернет такива.

А ако ще правиш настройки на рутера... споко има си книжка, която кретен да си ще се справиш. Даже не ти трябва английски да знаеш...всичко е с картинки :) Ако имаш проблем махаш рутера влизаш тук и питаш. Ще ти се помогне.

• Replies 981
  • Created
  • Last Reply
Ами не съм на бтк и не знам за сървърите, но предполагам, че нямат. Това разбира се не може да те спре да си влизаш в интернет такива.

А ако ще правиш настройки на рутера... споко има си книжка, която кретен да си ще се справиш. Даже не ти трябва английски да знаеш...всичко е с картинки :) Ако имаш проблем махаш рутера влизаш тук и питаш. Ще ти се помогне.

IP-то, dns-a... от къде да ги видя.. ? пише ти ги на някой листче ли?или са ауто?

модема има и изход за лан ли?

и вярно ли е,че неможеш да отваряш data.bg?

модема има изход само и единствено за лан. data.bg в момента наистина не ми се отваря, но не знам защо така. досега не съм имал проблеми :wacko:

модема има изход само и единствено за лан. data.bg в момента наистина не ми се отваря, но не знам защо така. досега не съм имал проблеми :wacko:

мерси много :)

nav_m.gif БТК обяви старта на новата си ADSL Wi-Fi услуга

Месечната такса за безжичен достъп в комплект с ADSL 1024 е 33,39 лв. при 2 г. договор и 43,79 лв. при срок на споразумението 1 година.

От 5 юни клиентите на ADSL услугите на БТК могат да използват безжична Wi-Fi мрежа, съобщиха от националния телеком. Вариантът на високоскоростната слуга се предлага в комплект с Wi-Fi модем. “БТК ADSL Wi-Fi е удобно решение за домашни потребители, които имат преносим компютър или искат да създадат собствена локална мрежа вкъщи или в офиса”, обясняват от оператора.

От БТК твърдят Wi-Fi мрежата е достатъчно сигурна, като защитата на връзката се гарантира от надеждни механизми за кодиране. “Това означава, че само оторизирани потребителите ще имат достъп до безжичната Интернет услуга”, добавят от БТК.

Устройството е интегрирано с ADSL мрежата на БТК, като Wi-Fi модемът поддържа скорост на достъп до 54 Mbps в рамките на безжичната локалната мрежа и до 100 Mbps при кабелен достъп.

Операторът предоставя на клиента Wi-Fi устройството за целия период на договора, като месечната такса е 2,40 лв. при 2-годишен договор и 4,80 лв. при 12-месечен срок. По този начин Wi-Fi в комплект с БТК ADSL 1024 Безкрай ще струва на потребитеетели по 33,39 лв. на месец при двугодишен и 43,79 лв. при едногодишен договор.

cwdlogo.gif

http://www.btc.bg/bg/residential_details.p...l=3&cat=282

nav_m.gif БТК обяви старта на новата си ADSL Wi-Fi услуга

Месечната такса за безжичен достъп в комплект с ADSL 1024 е 33,39 лв. при 2 г. договор и 43,79 лв. при срок на споразумението 1 година.

От 5 юни клиентите на ADSL услугите на БТК могат да използват безжична Wi-Fi мрежа, съобщиха от националния телеком. Вариантът на високоскоростната слуга се предлага в комплект с Wi-Fi модем. “БТК ADSL Wi-Fi е удобно решение за домашни потребители, които имат преносим компютър или искат да създадат собствена локална мрежа вкъщи или в офиса”, обясняват от оператора.

От БТК твърдят Wi-Fi мрежата е достатъчно сигурна, като защитата на връзката се гарантира от надеждни механизми за кодиране. “Това означава, че само оторизирани потребителите ще имат достъп до безжичната Интернет услуга”, добавят от БТК.

Устройството е интегрирано с ADSL мрежата на БТК, като Wi-Fi модемът поддържа скорост на достъп до 54 Mbps в рамките на безжичната локалната мрежа и до 100 Mbps при кабелен достъп.

Операторът предоставя на клиента Wi-Fi устройството за целия период на договора, като месечната такса е 2,40 лв. при 2-годишен договор и 4,80 лв. при 12-месечен срок. По този начин Wi-Fi в комплект с БТК ADSL 1024 Безкрай ще струва на потребитеетели по 33,39 лв. на месец при двугодишен и 43,79 лв. при едногодишен договор.

cwdlogo.gif

http://www.btc.bg/bg/residential_details.p...l=3&cat=282

Сигурно са искали да кажат: надеждни механизми за криптиране на връзката... ама в БТК кой ли ти прави разлика :rolleyes:

toku 6to mi pusnaha BTC-2048,zarejdaneto na stranizi e v pati po barzo :punk ot dosega pozvanata ot men tarifa na evrokom za skromnite 66 lv.swvalqm ot data.bg sas okolo 250kb. ,arena.bg sas okolo 220kb.po 10-to balnata sistema davam 10 na BTC

toku 6to mi pusnaha BTC-2048,zarejdaneto na stranizi e v pati po barzo :punk ot dosega pozvanata ot men tarifa na evrokom za skromnite 66 lv.swvalqm ot data.bg sas okolo 250kb. ,arena.bg sas okolo 220kb.po 10-to balnata sistema davam 10 na BTC

а от тук :huh: .... ако стигнеш заявените скорости, ела се обади :P

а от тук :huh: .... ако стигнеш заявените скорости, ела се обади :P

az sam ot selo i kitaiski neznam ,ako mi obqsni6 malko po podrobno kakva ti e ideqta sas sigurnost 6te te razbera:)))

az sam ot selo i kitaiski neznam ,ako mi obqsni6 malko po podrobno kakva ti e ideqta sas sigurnost 6te te razbera:)))

ами т'ва са линкове към филми (предимно waf рилийзи), които се намират в ed2k мрежата. трябва ти emule или edonkey (не знам дали вече съществува), за да можеш да ги сваляш.

идеята ми е, че свързаността с тоя протокол и най-вече с пиърите, които са да кажем през няколко континента, не е същата, както при торентите. не ми е много понятно защо е така, но е факт. аз заявената скорост на download, която ми предоставят от isp-то никога не съм я достигал (понякога е било 2/3 от нея, но почти винаги е имало български пиъринг).

а бе скоростта си е супер и вече 3 месеца съм много доволен от БТК

и новата оферта на БТК за 14 дни да се пробва безплатно е супер за тези ,които са на някой друг доставчик...

а бе скоростта си е супер и вече 3 месеца съм много доволен от БТК

и новата оферта на БТК за 14 дни да се пробва безплатно е супер за тези ,които са на някой друг доставчик...

бе миналия месец забравих да си го платя и като гледам май ша си разчиста сметките с тях на края на тоя месец и да чукна на дърво още не са ми го спрели (тва са си 2 месеца неплащане по стандартите на всички останали доставчици ;) )

На мен и на още един приятел дойдоха сметките наведнъж за 2 месеца - прекарах си го Май и оня ден дойдоха 2 мес. такси. От офиса казаха че е нормално...

На мен и на още един приятел дойдоха сметките наведнъж за 2 месеца - прекарах си го Май и оня ден дойдоха 2 мес. такси. От офиса казаха че е нормално...

да, и нас неприятно ни изненадаха при първото плащане :bgrin:

да, и нас неприятно ни изненадаха при първото плащане :bgrin:

и къде е неприятната изненада :confused ако беше опитал да си платиш по-рано щяха да ти кажат че не им дължиш нищо, те ти го казват ако питаш как се плаща. пък и 2 месечни такси (съмнява ме да са точно 2 ;) ) са приблизително като да платиш 36 лв за включване + първа такса без все още да си консумирал нищо и да си чакал на някой да му дойде кефа при някой други доставчици :love :wub:

П.С.: май зех да звуча като ПР на БТК :) ма може да се дължи на това че преди дори не съм предполагал че в БГ може да се предлага услуга с такова качество насочена към обикновенния е-потребител :lol:

Някой поръчал ли си е Wireless Router-а на БТК? И има ли смисъл да го правя въобще или е по-добре просто да си купя някакъв обикновен и да си го свържа сам :)

П.С.: май зех да звуча като ПР на БТК :) ма може да се дължи на това че преди дори не съм предполагал че в БГ може да се предлага услуга с такова качество насочена към обикновенния е-потребител :lol:

Ей не знам ама и аз така... :)

Някой поръчал ли си е Wireless Router-а на БТК? И има ли смисъл да го правя въобще или е по-добре просто да си купя някакъв обикновен и да си го свържа сам :)

НЕ съм го поръчал и съм с Wireless PCI за Desktop-а, че да го връзвам с лаптопа, че да имам нет и на него и да трябва да държа включен големия за да има на малкия, абе... става ама ако не си спираш като мен големия.

От друга страна тия 2 и кусур на месец, не са много приятни, щото като ги сметнеш за 2 години се трупат и май купуването на обикновен става по-рентабилно. А ако не ти се дават пари за рутер, прилагаш мойта схема, иначе даваш малко отгоре и зимаш един ефтинджос рутер и пей сърце.

А иначе на какво разстояние закарва един обикновен рутер и колко стени може да "пробие" :)

Linksys може и да докарат обявените 100м обхват. През стени и на 50 да падне пак върши работа. Виж ако е за комшията - трябва да се пробва на място...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...