Jump to content
BulForum.com

БТК / Виваком ADSL

Recommended Posts

В офиса имахме проблем с модема - по-новите модеми подържат по малък брой конекции, и май имаха по-малко памет. Старите модеми са по-добре. Понеже в офиса сме една камара компютри и все се ресетваше. После се обадихме и накарахме да ни го сменят с по-стария модем. Верно по-голям и грозен, ама по-стабилен.

Забиванията намаляха значително. Все пак ги има, че като се накачорат 100 маймуни и глей кво става. Даже закачихме едно реле и направихме програмка да прави пинг, като ако засече определено време ресетва модема :)

Така, че има голяма вероятност ако пускаш някакви торенти + някоя друга чат програма, да достигаш максимума на конекцийте и модема да дропи.

• Replies 981
  • Created
  • Last Reply

Работата е там, че повече от 2 години не съм имал проблеми и сега от няколко дена е ужас, а не правя нещо по-различно на компютъра :bgrin:

Даже закачихме едно реле и направихме програмка да прави пинг, като ако засече определено време ресетва модема :)

Мога ли да попитам как го рестартира? С някакъв хардуер или софтуерно нещо ?

Така, че има голяма вероятност ако пускаш някакви торенти + някоя друга чат програма, да достигаш максимума на конекцийте и модема да дропи.

Добре де а защо не сложите един рутер който да ги ограничава тези неща и който ще се разправя с локалната мрежа а модема единствено с въпросния рутер ще си "говори"?

Днеска нета е вече под всякаква търпимост, пусна ли някой торент да се сваля до 10-15секунда се е рестартирал модема :angry1 :angry1 Освен за браузване за нищо друго не става :angry:

Днеска нета е вече под всякаква търпимост, пусна ли някой торент да се сваля до 10-15секунда се е рестартирал модема :angry1 :angry1 Освен за браузване за нищо друго не става :angry:

Сложи модема и трафчето му под климатика.

Също така провери дали Win-а ти не е пипнал някоя гадинка която да товари мрежата (spam,scan,scam)

Сложи модема и трафчето му под климатика.

Също така провери дали Win-а ти не е пипнал някоя гадинка която да товари мрежата (spam,scan,scam)

Не е проблемът в уиндоуса по 2 причини: 1 - под линукс пак е същата хавата, 2 - като е спрян компа пак се рестартира модема :lol: За жегата едва ли му става толкова топло, понеже в моята стая е пуснат климатика и е 24-25 градуса :bgrin:

При мен пък, като се прибирах на обяд към 12:00 преди няколко дена skype работеше перфектно, но не можеха да се отварят интернет страници :lol:

• 3 weeks later...

Днеска дойдоха техници и ми смениха модема и всичко е ок, ама що трябваше 1 месец да ми прекъсва нета и да си късам нервите при условие, че работата се свърши за 5мин :blink:

Днеска дойдоха техници и ми смениха модема и всичко е ок, ама що трябваше 1 месец да ми прекъсва нета и да си късам нервите при условие, че работата се свърши за 5мин :blink:

Защото убежденията че проблема е в техния телевизор са трудни. А и за да си размърда задника еди кой си и да ти донесе друг модем трябва още 5 човека да се подпишат където трябва (образно говоря). Я кажи овика ли ги по мой образец че да се стреснат? :)

Мога ли да попитам как го рестартира? С някакъв хардуер или софтуерно нещо ?

Добре де а защо не сложите един рутер който да ги ограничава тези неща и който ще се разправя с локалната мрежа а модема единствено с въпросния рутер ще си "говори"?

Релето е на една платка и е свързана през COM порт-а към компютъра. И програмата праща сигнал да прекъсне тока на релето.

Защото убежденията че проблема е в техния телевизор са трудни. А и за да си размърда задника еди кой си и да ти донесе друг модем трябва още 5 човека да се подпишат където трябва (образно говоря). Я кажи овика ли ги по мой образец че да се стреснат? :)

Не, аз съм миролюбив човек :D Просто се обадих да пуснат заявка, след което се обадихме на познати работещи в БТК и така на другата сутрин дойдоха първо при мен :bgrin:

И да отбележа, че мрежата на БТК вече е включена в http://iptv.bg/ и може да се гледат он-лине телевизиите. Платените канали са още в тестов период и за тях нищо не мога да кажа :)

излизам преди 10 минути да пия кафе и виждам

post-266-1220943945_thumb.jpg

ма нещо кабела не мяза на лански, та са огледах и под терасата видях

post-266-1220943969_thumb.jpg

брех тия пичове колко умело ползвали старата, но все още работеща елекрическа мрежа за опора

post-266-1220943959_thumb.jpg

...

та толкоз по въпроса на кой къде са му кабелите мисля :huh:

От няколко дена не мога да браузвам докато тегля нещо с FlashGet, дори при сложени ограничения на 60% от максималната скорост на download и при сваляне само на един торент, с настройка само за по една конекция :confused

От няколко дена не мога да браузвам докато тегля нещо с FlashGet, дори при сложени ограничения на 60% от максималната скорост на download и при сваляне само на един торент, с настройка само за по една конекция :confused

Доколкото знам FlashGet-a не признава ограниченията на скоростта при сваляне на торенти.

От друга страна аз нямам този проблем, дори при сваляне на торенти браузването е напълно възможно (бавно, но става).

Почисти си кеша на браузъра, едно друго, погледни нещо другите програми които си сложил - antivirus-ни, firewall, т.н. - да не би да се шашка някоя от тях.

Ако си слагал наскоро нещо като софтуер провери да не е от него.

Днес жена ми се оплака че не може да отвори 1-2 линка (с Firefox), пробвах с Google chrome и се отвори.

Също така имай предвид че максималната скорост е различна в зависимост от това къде са хората от които сваляш - в БГ или извън...

Доколкото знам FlashGet-a не признава ограниченията на скоростта при сваляне на торенти.

Мерих го с DU Meter, който измерва целия поток download и upload.

Почисти си кеша на браузъра, едно друго, погледни нещо другите програми които си сложил - antivirus-ни, firewall, т.н. - да не би да се шашка някоя от тях. Ако си слагал наскоро нещо като софтуер провери да не е от него.

Почиствам го доста често, отскоро съм с Nod32, общо взето съвпада започването на проблема с инсталацията на Nod32.

Днес жена ми се оплака че не може да отвори 1-2 линка (с Firefox), пробвах с Google chrome и се отвори.

Едно и също беше положението и с интерент експлорер, мозила, опера.

Също така имай предвид че максималната скорост е различна в зависимост от това къде са хората от които сваляш - в БГ или извън...

Имах предвид, че съм пуснал флашгета да не сваля със неограничена скорост (ограничена само до скоростта на връзката), а с 90KB/s и пак не можеха да се отварят страници.

Почиствам го доста често, отскоро съм с Nod32, общо взето съвпада започването на проблема с инсталацията на Nod32.

Пробвай да го разкараш и да сложиш друга антивирусна. Възможно е нещо да спича въпреки че защо ще го прави само при пуснат flashget нямам ни най-малка представа.

Имах предвид, че съм пуснал флашгета да не сваля със неограничена скорост (ограничена само до скоростта на връзката), а с 90KB/s и пак не можеха да се отварят страници.

Това ме навява на мисълта че може модема нещо да е сдал багажа и при повече отворени сокети да се шашардисва нещо. Пробвай първо да смениш нод-а, след това пробвай евентуално чиста инсталация (но поне с хубав firewall нещо) без НОД, само flashget, пускаш нещо и пробваш да отваряш разни страници. Ако имаш 2ри дял или диск това става относително бързо и ще ти даде добра представа кой е виновника - софтуер или хардуер нещо.

Пробвай да го разкараш и да сложиш друга антивирусна. Възможно е нещо да спича въпреки че защо ще го прави само при пуснат flashget нямам ни най-малка представа.

Nod32 е нещо като интегриран пакет за цялостна сигурност. Тоест той ти прехваща и интернет трафика и следи за гадинки в него, по този начин работи като firewall и DPI.

Учудващо много проблеми изчезват заедно с NOD32 ;)

Nod32 е нещо като интегриран пакет за цялостна сигурност. Тоест той ти прехваща и интернет трафика и следи за гадинки в него, по този начин работи като firewall и DPI.

Учудващо много проблеми изчезват заедно с NOD32 ;)

Имах Kaspersky, но нещо му стана (никога не съм имал проблеми с него) и даваше грешки заради клоюча, който явно е изтекъл, а и не съм търсил нов, за по-лесно сложих Nod32 пък и да видя какво представлява, доста трудно си намерих начин по който да я update-вам.

• 4 weeks later...

малко впечатления от тарифата, която е за 25 лв. :unsure:

в момента съм на dcc, ама в последно време почти всеки път когато ми потрябва скорост за сваляне, получавам някакви мизерни 120-180 kB/s и не се търпи ... та, как е на ADSL-а? като изключим ниската скорост на upload ... и филтрират ли се портове? мулето как върви?

малко впечатления от тарифата, която е за 25 лв. :unsure:

в момента съм на dcc, ама в последно време почти всеки път когато ми потрябва скорост за сваляне, получавам някакви мизерни 120-180 kB/s и не се търпи ... та, как е на ADSL-а? като изключим ниската скорост на upload ... и филтрират ли се портове? мулето как върви?

1.1-1.2Mb заковавам редовно от замунда и арена с FlashGet!

1.1-1.2Mb заковавам редовно от замунда и арена с FlashGet!

С което отговори на въпроса на samkijot изключително изчерпателно искам да ти кажа. Човека питаше и за филтриране на портове, мулето как върви, ти му обясняваш че СВАЛЯШ торенти с 1.1-1.2мб от замунда с FlashGet... Сваляш защото има много други пиъри с БТК. Хайде пусни да сваляш торент с 5 сийдъра 100% от които да са на ЕК и после чакай да вдигнеш 1.1мб/сек. То навсякъде е така но все пак при БТК пиъринга е малко по-различен от този при останалите доставчици...

На въпроса: да филтрират се ВСИЧКИ входящи но конкретен могат да ти го отпушат като им пратиш email. Това за мен е по-добрия вариант отколкото да включат DMZ и да прехвърлят от-до всичко навътре (все пак имаш още 1 firewall така пък обикновено ти трябват под 10 порта отворени).

E-mule-то жена ми го ползва и върви да. Наскоро не се е ровила но преди 2 месеца сваляше някакви неща. Слабо върви но върви. Не знам защо но не е като торентите но всичко зависи от това колко хора го имат това което търсиш, тяхната връзка каква е и физически къде се намират.

Скоростта на upload не е чак толкова ниска - към 1мбит/сек беше последно е не е 5MB/sec като при други доставчици но е поносимо даже за сийдване на торенти а за работа нещо си е напълно достатъчно според мен.

Ето ти един актуален speedtest:

338726092.png

С което отговори на въпроса на samkijot изключително изчерпателно искам да ти кажа. Човека питаше и за филтриране на портове, мулето как върви, ти му обясняваш че СВАЛЯШ торенти с 1.1-1.2мб от замунда с FlashGet... Сваляш защото има много други пиъри с БТК. Хайде пусни да сваляш торент с 5 сийдъра 100% от които да са на ЕК и после чакай да вдигнеш 1.1мб/сек. То навсякъде е така но все пак при БТК пиъринга е малко по-различен от този при останалите доставчици...

На въпроса: да филтрират се ВСИЧКИ входящи но конкретен могат да ти го отпушат като им пратиш email. Това за мен е по-добрия вариант отколкото да включат DMZ и да прехвърлят от-до всичко навътре (все пак имаш още 1 firewall така пък обикновено ти трябват под 10 порта отворени).

E-mule-то жена ми го ползва и върви да. Наскоро не се е ровила но преди 2 месеца сваляше някакви неща. Слабо върви но върви. Не знам защо но не е като торентите но всичко зависи от това колко хора го имат това което търсиш, тяхната връзка каква е и физически къде се намират.

Скоростта на upload не е чак толкова ниска - към 1мбит/сек беше последно е не е 5MB/sec като при други доставчици но е поносимо даже за сийдване на торенти а за работа нещо си е напълно достатъчно според мен.

Ето ти един актуален speedtest:

338726092.png

Еми казвам за това,което знам и което ползвам...кратко и точно.Иначе нито мулета ползвам нито портовете са ми ясни кой отворен кой не! :lol:....човека все пак питаше предимно за дънлоуда а предполагам сваля 80-90% торенти.Поздрави :)

Djadomraz, че тоя твоя нет си е направо фурия, мен към СФ ми дава 4мбит и 115мс пинг :lol:

Нищо, аз плащам като за 12 мбита иначе... И общо взето ги има но с торенти иначе тоя спийдтест малко мъгла работа.

А за пинга - и там е мъгла леко, странно но до щатите пинга е съизмерим с този на Лангейм.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...