Jump to content
BulForum.com

Въпрос за покупка на устройство

Recommended Posts

Искам да питам дали са добри по принцип тези машинки, не ми се дават много пари за такава машина. Давам до 200 лв. макс, което би трябвало да значе, че ще си купя мастилно струино, а не лазерно устройство. Има ли някои работи в спецификацията на които трябва да обърна особено внимание(примерно формат на печатане-а4,а3 и тн., вид тонер касета, марка,побиране на хартия, разделителна способност,скорост ма печатане, дисплей и тн.). Трудна ли и ем подръжката. Колко струват тонер касетите за тях и могат ли те да се пълнят. Запушват ли се много, като мастилноструйните принтери. Има ли някои наложени марки, които са добри.

какво мислите за тези модели, стрували си да взема някои от тях. Може ли да предложите нещо по-добро за тези пари.

1. http://technomarket.bg/product_detail.php?...uct_id=09024090

2. http://technomarket.bg/product_detail.php?...uct_id=09024490

3. http://technomarket.bg/product_detail.php?...uct_id=09014357

4. http://technomarket.bg/product_detail.php?...uct_id=09023443

5. http://technomarket.bg/product_detail.php?...uct_id=09023488

6. http://technomarket.bg/product_detail.php?...uct_id=09009132

Това са. Благодаря предварително за помоща.

Аз като този който показа като №4(Всъщност с F370 но кото ги гледам нямат особена разлика). Сега всеки ще ти каже разни работи за това че маслено-сруйните не струват и тем подобни но ако е за домашна употреба като мен да се вадят по 2-3 копия седмично а не за голяма натоареност ще ти свърши работа. Когато си копувах моя го взех защото беше нас сметка 110 лв иначе като гледам повечето(Не съм сигерен за тези точно) Pixmi на Cannon могат да печатат и въху дискове което си е голяма краста и е много ефектно и мисля че като гледам цените си струва парите но ти сам си решаваш все пак.

а тея джаджи как се представят при сканирането? в смисъл могат ли напълно да заместят един stand-alone scaner? щото само скенера е някъде 30-40-50 лв. по-евтин от тея 3-в-1.

къде е врътката?

Сканирал съм снимки и към довелен от качеството сравнително добро е. Естесвено не може да докара качесвото на някакъв скенер за 150 лв сканирал съм и с такъв разлика неистина има и не е малка. Врътката е там че по принцип като изключим високо качесвените фотопринтери от вискоя клас никой почти не копува маслено-струен принтер всички части за принтери от ниския клас се вкорват при производството на мулти-функционални устристства по същия принцип се вкорват и частите от нисък клас скенери. Затова цената е по-ниска.Ако смяташ да вадиш от 10 до 100 копия на ден просто сабери още толкова пари за скенер и лазерен принтер. Аз съм ученик 12 клас в интерес на истината го взех за удобство когато искам да си изкрам някакъв материял или за да направя някое домашно по белзо лесно и пригледно. За около 2 месеца съм изкарал около 30 стреници сканирал съм повече и на мен ми върши добра работа. Но ако го зимаш за офис по-добре се откажи.

значи.... преди време сканирах едни снимки от семейния фото албум с този принтер - Epson Perfection 2480, който беше в офис. резултата беше този (в интерес на истината не съм го настройвал много, щото и не исках снимките да стават много големи. вече не помня на какви параметри съм ги сканирал):

img305ic5.th.jpg

сега, интересно ми е дали тези 3-в-1 могат да докарат такъв резултат или т'ва става само с stand-alone скенер ....

тъй като "изкочиха" още бая семейни снимки, мисля да взема един скенер, но се чудя дали да е само скенер или може да е някоя от тези джаджи

и още нещо. примерно този epson e 2400 х 4800.

1200 X 2400 "доволно" ли ще е за сканиране на снимки ... или е относително? :)

Ами честно казано е доста относително, но да с повечето 3 в 1 с малко настрийки може и по-добър резултат да докараш зависи от цената. Не съм опитвал чак такава резолюция с моя но изкарах снимка на фото хартия и поне за мен качество не се загуби но ако е за снимки се ориентираи към нещо по-сериозно като разделителна способност.

значи идеята ми е тези снимки от семейния фотоалбум да ги сканирам и в последствия, ако мога да ги "възстановя" (някои от тях) на хартиен носител

аз лично ползвам канон като този от първия линк мп 160 доволен съм идеален е за домашни нужди и скенера е супер ако го земеш няма няма да съжеляваш само консумативите му да те светна са около 80-90лв.

Ами ще може но по-добре не се насочваи кем Ф серията не НР това просто не е силната и част и за наистина качествено възтоновяване ще ти трябва нещо по-качествено 200 лв може и да ти свъшат работа но не съм сигурен

mersi mnogo verno e 4e ka4estvoto e ot zna4enie, no nai vajno e za men konsumativite da ne sa mu skupi predlagat mi edin printer za 35 lv prili4en Canon s konsumativi za 12 lv originalni i mislq 4e e dobur varqnt az sa skenera 6a mislq po natatuk. No spored men e ako moga da zvemq printer , koito e s golqm toner i moje da pravi po 130-140 kopiq ,i tozi toner e za 15 lv nqkade 6te si vzema takyv printer ili multifunkiconalno ustroistvo

• 1 year later...
кокло копия се правят с HP 21 Black Inkjet Print Cartridge (5 ml)? :unsure:

какво ще рече "150 стр. при 5% запълване" :huh:

5% отговаря на .. каквото е казано - 5% от повърхността на листа да е покрита с мастило. Това е горе долу лист пълен само с обикновен текст с шрифт примерно 12pt Times.

Ако разпечаташ на А4 черен правоъгълник с размери 210х297 мм, това ще значи 100% покритие.

Ами моята глава е същата на принтера и изкара от топче хартия което е 500 листа половината без избеляване да има и като направих 1 курсова работа цветна с цветен бекграунд 15 страници почна да изписва на индикатора за мастило, че е свършило и после разпечатах към 20 още черно-бели и почна да избелява леко, но ако задам максимална наситеност (пробвал съм и на пълна глава и тогава ръси толкова мастило че маже направо) със "свършило" ги вадеше нормални, но реших да не го мъча и отидох да напълня мастилничката като услугата е 6 левчета. Разлика спрямо преди като качество няма никакво само дето вече не бачка индикатора за мастило, но не е болка за умиралка все пак знам колко вади по-принцип. Значи по мой сметки трябва да изкара 250-260 страници при всички случай ако са пълни от край до край с текст с масовия 12 шрифт. За пълненето не знам как е обаче ако изкара останалите около 200 листа без да свърши ще е доволно.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...