MDMA Posted December 26, 2003 Share Posted December 26, 2003 Nqkoi moje li da mi obqsni kak da si konfiguriram modema i da si pusna net-a pod freebsd 5.1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shiro Posted December 26, 2003 Share Posted December 26, 2003 probvai da rygnesh tva v /etc/rc.d/rc.local dhcpcd -t 10 -d eth0 rc.local e fail koito se puska na start-up i za da fanat efect changes-ite trqa restart. Inache prosto si go napishi v konzolata i ako pak ne ti trygne neta ne go draskai v rc.local Syotvetno zavisi dali si s lanka ili ti e na USB, ako neshto ne stava - svalqi driveri i instalirai. Nqma kade da hodi modema ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MDMA Posted December 27, 2003 Author Share Posted December 27, 2003 probvai da rygnesh tva v /etc/rc.d/rc.localdhcpcd -t 10 -d eth0 dhcpcd vaobshte nqma... ako nqkoi moje da mi obqsni po podrobno kakvo trqbva da napravq za da si podkaram net-a shte sam mu mnogo blagodaren Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted December 27, 2003 Share Posted December 27, 2003 dhcpd няма връзка в този случай MDMA, нищо не казваш по въпроса за връзката (UTP или USB), а това е ОСНОВНОТО. Все пак аз ти препоръчвам UTP връзка (чрез мрежовата карта на компютъра). Тогава или си правиш настройките ръчно в /etc/rc.conf или се обаждаш в Евроком и им казваш MAC адреса на мрежовата карта - тогава можеш да ползваш dhclient, който да задава настройките по DHCP протокол. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shiro Posted December 27, 2003 Share Posted December 27, 2003 shiro@darkstar:~$ dhcpcd -bash: dhcpcd: command not found shiro@darkstar:~$ su root Password: root@darkstar:/home/shiro# dhcpcd **** dhcpcd: already running **** dhcpcd: if not then delete /etc/dhcpc/dhcpcd-eth0.pid file root@darkstar:/home/shiro# Tova li oznachava da "nqma" dhcpcd Probvai ot root ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted December 27, 2003 Share Posted December 27, 2003 Tova li oznachava da "nqma" dhcpcd Probvai ot root ... Още малко и швепс , на човека му трябва клиента и то при положение, че се е обадил на 635063 и е казал да му въведат MAC адреса на мрежовата карта Link to comment Share on other sites More sharing options...
procdump Posted December 27, 2003 Share Posted December 27, 2003 $ dhclient rl0 ; kato rl0 go smenq6 s _imeto_ na vun6niq interface (v slu4ai 4e ima 2 lan karti) spored ifconfig -a. Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted December 27, 2003 Share Posted December 27, 2003 MDMA, бих те псъветвал да слушаш procdump, той е bsd-freak-а Link to comment Share on other sites More sharing options...
MDMA Posted December 29, 2003 Author Share Posted December 29, 2003 QUOTE(Godfather @ Dec 27 2003, 02:57 AM) dhcpd няма връзка в този случай MDMA, нищо не казваш по въпроса за връзката (UTP или USB), а това е ОСНОВНОТО. modema e vurzan kam USB. kato trugva bsd-to usbd-to zasicha modema kato BrodCom Cable Modem na addr2.na ifconfig -a ne mi vadi drug device osven lo0 help... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted December 29, 2003 Share Posted December 29, 2003 modema e vurzan kam USB. kato trugva bsd-to usbd-to zasicha modema kato BrodCom Cable Modem na addr2.na ifconfig -a ne mi vadi drug device osven lo0help... Препоръчвам ти да си вземеш една мрежова карта (станаха вече без пари) и си вържи модема през нея. Обади се в Евроком на поддръжката да ти заложат MAC адреса на картата в DHCP сървъра и така няма да имаш никакви проблеми, с която и да е ОС. Предимствата на връзката по UTP с мрежова карта са много и вече бяха дискутирани в този форум. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.