Jump to content
BulForum.com

Ръчни часовници

Crazy_Hamster

Recommended Posts

Та шляех се из нета аз и реших да вида какво става из света на ръчните часовници. И попаднах на един, който просто ме плени. http://www.gemnation.com/base?processor=vi...p;watch_id=2162

Това не е часовник, а самолет. Според мен е невероятен. За жалост нямам парите, но поне ще мога да си го гледам. Та чудех се дали някой е попадал на нещо друго интересно или просто нека покаже своя любимец.

М да,много як,руснаците винаги са имали навика да изненадват с нещо много красиво и нестандартно и хубавото е,че руските часовникарски компании работят съвместно със швейцарските компаний,затова няма разлика в качеството.Аз имам един стап не го помня как се казва,но само ако го навивам не изостава,дори сме ги мерили навремето с касио и касиото не струваше пред него,ако има някой чак толкова голям фен на часовници да даде скайп или искю и ще му пратя една малка моя колекция от соц времето

аз имам ето такъв само че черен но не го нося по принцип не нося часовници

http://www.bgdot.com/index.asp?csOp=6&IDGood=2560

по-точно , подариха го на баща ми и от там стана мой много го харесвам но ми е неудобно с часовник

иначе наскоро в последният брой на "FHM" видях един CVSTOS който ме плени отвсякъде но цената му беше 12,000$ ......

CVSTOS :love :love :love :wub:

М да,много як,руснаците винаги са имали навика да изненадват с нещо много красиво и нестандартно и хубавото е,че руските часовникарски компании работят съвместно със швейцарските компаний,затова няма разлика в качеството.Аз имам един стап не го помня как се казва,но само ако го навивам не изостава,дори сме ги мерили навремето с касио и касиото не струваше пред него,ако има някой чак толкова голям фен на часовници да даде скайп или искю и ще му пратя една малка моя колекция от соц времето

Лека корекция: Zenith, колкото и руско да звучи е чисто швейцарска фирма. Часовниците им са страшни, но на цени за които ние не сме дорасли. Само можем да се наслаждаваме на реплики на тази марка, който за непознавачи естествено са достатъчно добри. Аз имах пролетта една такава (250 лева), но се отказах да го нося, защото само се дразнех, че не мога да имам оригинален (за жалост).

HOME PAGE http://www.zenith-watches.com/index2.html

Иначе поздравления за темата.

Винаги съм бил голям фен на швейцарските часовници,за съжаление обаче не мога да имам това което искам :( В момента имам два-титанов Candino и Certina DS PRO:

C538_7148_42_52.jpg

Certina-та съм я тествал на 10-11 метра в морето (гмуркане с акваланг B) ) и не пропуска...

Иначе мечтата ми е да се сдобия някой ден с БРАЙТЛИНГ :love

Аз имам CANDINO и да ви кажа пък имам проблем с него, така че не му се радвайте много - изостава ми с по 3-4 мин на 2 седмици! За пръв път имам от тази марка и до момента съм със смесени чувства - на 8 месеца часовник не може да ми прави такива номера. Повече от 10 години съм носил Ориент за 150$ и ми е играл с 30 секунди на месец максимално. Както се сещате за автоматици говоря. Нелогично е CANDINO-то да ми прави тия стойки. И сега ще го връщам за баланс и т.н.

Аз моя вече го нося втора година и нямам никакви проблеми с него. Може да е единичен случай твоя. Но пък Кандино са евтини часовници. Бях си харесал един Tissot средна хубост, но стигнах до извода, че е по-добре скъп часовник от евтина марка, от колкото евтин от скъпа :)

Е нямам в предвид евтин за българския стандарт, евтин в сравнение с по-добрите марки. Сравнени с РАДО повечето са евтини. Дано да успеят да ти решат проблема.

В "Джулиани" вече ми се направиха на велики със сладки обяснения как "кой автоматик как работи". Има да им сипвам да ядат - не ми е за парите - много ценен подарък е часовника и няма да позволя да ми се лигавят!

Незнам аз тоя майстор като го видя там в мазето и се чудя изобщо може ли да прави нещо различно от смяна на батерии и скъсяване на верижки. В София нещата стоят по-различно, ако имаш път натам може да го оправиш по-лесно. Най-малкото персонала в магазина е по-наясно с това, което има по витрините...А и все пак теб едва ли те интересува кой автоматик как работи, интересува те да ти се поправи часовника.

Браво бе ти ме успокои - точно при тоя в мазето ме пращат! Но часовника е купен оттук, не че няма как да иде в София, но не знам как ще реагират. Дали изобщо да го оставям в ръцете на тоя тук или да им тегля една??

Аз лично със сложни повреди не съм имал вземане даване, но приятел имаше сериозен проблем със часовника и в крайна сметка го пратиха в София. Но пробвай да му го оставиш, сигурен съм, че ако не може да реши пробелма така и така ще го прати при някой по-компетентен.

Моето Кандино е подобно на това на Стефан,само че го имам повече от осем години...Много съм доволен,като се има в предвид че са в предвид че са горе-долу най-евтините сносни швейцарски часовници...Между другото,в тоя клас,машинките вътре са им еднакви (ЕТА) дали ще е Кандино,Тиссот или нещо от сорта е все тая,само външно се различават ;) За сервизиране може да попитате магазинчето за часовници на Заимов(преди т-образното кръстовище с Бетовен)В къщата до него има сервиз,носил съм неща при тях и съм доволен :) Това разбира се,ако не е гаранционен часовника,щом е в гаранция го пращат в София (Джулиани)...Софийският им сервиз е добър,на Сертината и бях отнесъл единия бутон за хронометъра и ми поръчаха нов (~60 лева и две седмици престой)

п.п.За мехничен нисък клас,+-30 сек.на месец е в рамките на нормалното,каквото и да ти разправят ония в магазина,над тях е много...

Хайде и малко по темата :) Сигурно се чудите кой от производителите на часовници е абсолютен номер едно?Ще ви подскажа малко-швейцарска фирма е :lol: :lol: Абсолютна прецизност,ръчна изработка,перфекционизъм до последния детайл,ограничени номерирани серии...на неземни цени разбира се...Фирмата се казва PATEK PHILIPPE.Тяхно творение е и най-сложният и скъп механичен часовник за момента,познат като CALIBR 89 :wacko: До момента,никой не е успял да ги измести от върха.Цената оставям на въображението Ви...

Ами на пръв поглед обикновени изчистени (бял циферблат с черсни стрелки),един вид супер обикновени са по 40-50 80 хиляди долара.Аз имам едно Армани,изглежда добре не изостава (да чукам на дърво).Иначе сам почитател на Breitling,а най-любимата ми марка е Maurice Lacroix,дано да си я купя някой ден ;)

един тeхен обикновен модел горе долу колко е(не този най-сложния)

Преди няколко години бях в Париж,и имах удоволствието да разгледам на "живо" техни образци в представителен магазин,най-евтиният струваше 8.000 $...Иначе горна граница на цените няма,примерно този хронограф модел 2006:

product-zoom-patek-philippe-11415.jpg

е с обявена цена 101.000 $ ;) А и понятието "техен обикновен модел" е толкова точно,колкото и "някво там Бугати Вйрон" примерно :)

Vacheron Constantin къртят..земи тия 3 милиона за часовник деа..иначе живот и здраве за бала мисля да си угодя с Raymond Weil! А дано :rolleyes:

Баща ми има Raymond Weil от преди 15 години някъде (ся не си мислете че е на дърва и въглища) перфектен е автоматик с 18К gold.Супер часовници са за мен и последните модели са им извънземни!!!

http://www.raymond-weil.ch/Modules/SRW/WAT...=251&Page=1

Ето този!!!

Баща ми има Raymond Weil от преди 15 години някъде (ся не си мислете че е на дърва и въглища) перфектен е автоматик с 18К gold.Супер часовници са за мен и последните модели са им извънземни!!!

http://www.raymond-weil.ch/Modules/SRW/WAT...=251&Page=1

Ето този!!!

Уникални са.. Това е моя любимец :)

http://www.raymond-weil.ch/Modules/SRW/WAT...MzQy&Page=1

:love ще го дочакам :punk

Еми този който си си харесал е подобен на баща ми,неговия е с черен циферблат.На мене ми харесват правоъгълни и квадратни форми повече.Кръглата е признавам само на Браитлинг и на Морис Лакроа.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...