bigico Posted February 15, 2007 Share Posted February 15, 2007 Записвачката ми е NEC DVD_RW ND-3540A (DVD+R9:8x, DVD-R9:4x, DVD+RW:16x/8x, DVD-RW:16x/6x, DVD-ROM:16x, CD:48x/32x/48x DVD+RW/DVD-RW). Значи проблема ми е слдния.Снощи тряваше да запиша 2 диска но нерото не искаше да се покаже и да ме пита кво да права реших да ги направа ръчно влезах в неро избрах да записвам цд и продалжих нататак.Избрах 8х скорост дадах Бърн но неро ми каза,че в записвачката няма цд а то е вътре помислих че дисковете са развалени.Но сега пробвах да пусна THPS3 което е записано на 1сд и не тръгна пробвах с двд диск чете го.Значи нещо се прецака записвачката не иска да чете цд-да само двд дискове някои да знае какво да правя? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobar Posted February 17, 2007 Share Posted February 17, 2007 Ако е гарнационна носи я да я видят ако не е отваряш и на лещата с тампон за уши без нищо правиш няколко врътки и си ок Link to comment Share on other sites More sharing options...
N00KiE Posted February 17, 2007 Share Posted February 17, 2007 Ако е гарнационна носи я да я видят ако не е отваряш и на лещата с тампон за уши без нищо правиш няколко врътки и си ок Няма ли да е по-добре да си смени захранването ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xciter Posted February 17, 2007 Share Posted February 17, 2007 Е ся, няма нужда да се нахвърляме пак върху захранването, то не може сяка тема да е само то, я земи си потърси нов firmware за нек-а. На сайта на нек има а ако се разтърсиш може да намериш и доста моднати такива, аз съм със същата записвачка и някъв моднат... няма проблеми. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobar Posted February 17, 2007 Share Posted February 17, 2007 Няма ли да е по-добре да си смени захранването ? Лека форма на заяждане забелязвам браво но не знам дали знаят повечето хора, че захранването е гръбнака на компа! Аз си казвам мнението който иска слуша който не иска знае къде е маркуча за духане Идеята от форума е всеки да каже това което знае а аз все пак и това и си работя Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaZoR Posted February 18, 2007 Share Posted February 18, 2007 Значи ти нищо не знаеш.Има тема за захранвания, там можеш да споделиш мнението си за всички Фортрони които си ползвал и да обясниш надълго и нашироко ,защо барем като не си с Фортрон не ти работи половината хардуер. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jijane Posted February 18, 2007 Share Posted February 18, 2007 Записвачката ми е NEC DVD_RW ND-3540A (DVD+R9:8x, DVD-R9:4x, DVD+RW:16x/8x, DVD-RW:16x/6x, DVD-ROM:16x, CD:48x/32x/48x DVD+RW/DVD-RW).Значи проблема ми е слдния.Снощи тряваше да запиша 2 диска но нерото не искаше да се покаже и да ме пита кво да права реших да ги направа ръчно влезах в неро избрах да записвам цд и продалжих нататак.Избрах 8х скорост дадах Бърн но неро ми каза,че в записвачката няма цд а то е вътре помислих че дисковете са развалени.Но сега пробвах да пусна THPS3 което е записано на 1сд и не тръгна пробвах с двд диск чете го.Значи нещо се прецака записвачката не иска да чете цд-да само двд дискове някои да знае какво да правя? Преди една седмица имах абсолютно същия проблем. Вече нямам такъв проблем защото ми смениха писачката. Няма оправия на проблема, ако ти е в гаранция бягай да ти е сменят, ако ли не ще караш само на DVD Link to comment Share on other sites More sharing options...
bigico Posted February 18, 2007 Author Share Posted February 18, 2007 Е ся, няма нужда да се нахвърляме пак върху захранването, то не може сяка тема да е само то, я земи си потърси нов firmware за нек-а. На сайта на нек има а ако се разтърсиш може да намериш и доста моднати такива, аз съм със същата записвачка и някъв моднат... няма проблеми. туко що го смених не стана а отзи моднат от каде да го взема Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xciter Posted February 18, 2007 Share Posted February 18, 2007 link , използвах google... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bigico Posted February 19, 2007 Author Share Posted February 19, 2007 пак не става Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xciter Posted February 19, 2007 Share Posted February 19, 2007 Еми съдба, най-добре я занеси на сервиз, само не видях да си споменал кви дискове точно се опитваш да запишеш....(марка) Link to comment Share on other sites More sharing options...
bigico Posted February 20, 2007 Author Share Posted February 20, 2007 Сони бяха обаче квито и да пусна просто да ги чета не става Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted April 18, 2007 Share Posted April 18, 2007 До скоро и аз имах проблем със дисковете(ЦД), но някак сам се разреши като спрях да я тормозя. Проблема беше следния- когато вкарам някакво ЦД, независимо дали е празно или не, то устройството веднага го изкарваше все едно някой натиска Eject-а. ДВД-та четеше и записваше без никакви проблеми, но просто не приемаше ЦД. Оставих го така и си карах само на ДВД и след няколко дни пробвах пак и тръгна. Сега имам друг проблем- от днес едвам записва. Пускам едно ДВД да се записва и му давам да е на 12та скорост. До тук добре, но като започне и става ад- компютъра не може да се ползва за нищо друго. Як лаг, буфера в неро постоянно пада и се качва, харда чете като луд и докаго запише самото ДВД минават не 8минути, а 30. Вчера всичко беше наред, а от тогава до сега нищо не се е случвало на компютъра. Някакви идеи от какво може да е този проблем? Вече 2 ДВД-та записах и проблема си остава, а не е от ДВДтата тъй като вече записвах на тях дори на 16та. ЕДИТ: Update-нах firmware-а и сега всичко е наред. Но явно ще трябва да спестявам за нова вече... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xciter Posted April 18, 2007 Share Posted April 18, 2007 Що па, тя и бозата омазва драйверите яко понякога. Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted April 21, 2007 Share Posted April 21, 2007 Пак се появи и установих, че не се е оправило от firmware-а, а от рестарта. Като рестартирам и всичко върви прекрасно. Go figure... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.