Jump to content
BulForum.com

Проблем с NEC DVD_RW ND-3540A

Recommended Posts

Записвачката ми е NEC DVD_RW ND-3540A (DVD+R9:8x, DVD-R9:4x, DVD+RW:16x/8x, DVD-RW:16x/6x, DVD-ROM:16x, CD:48x/32x/48x DVD+RW/DVD-RW).

Значи проблема ми е слдния.Снощи тряваше да запиша 2 диска но нерото не искаше да се покаже и да ме пита кво да права реших да ги направа ръчно влезах в неро избрах да записвам цд и продалжих нататак.Избрах 8х скорост дадах Бърн но неро ми каза,че в записвачката няма цд а то е вътре помислих че дисковете са развалени.Но сега пробвах да пусна THPS3 което е записано на 1сд и не тръгна пробвах с двд диск чете го.Значи нещо се прецака записвачката не иска да чете цд-да само двд дискове някои да знае какво да правя?

Ако е гарнационна носи я да я видят ако не е отваряш и на лещата с тампон за уши без нищо правиш няколко врътки и си ок ;) :punk

Няма ли да е по-добре да си смени захранването ? :bgrin:

Е ся, няма нужда да се нахвърляме пак върху захранването, то не може сяка тема да е само то, я земи си потърси нов firmware за нек-а. На сайта на нек има а ако се разтърсиш може да намериш и доста моднати такива, аз съм със същата записвачка и някъв моднат... няма проблеми.

Няма ли да е по-добре да си смени захранването ? :bgrin:

Лека форма на заяждане забелязвам :punk браво но не знам дали знаят повечето хора, че захранването е гръбнака на компа! Аз си казвам мнението който иска слуша който не иска знае къде е маркуча за духане :punk Идеята от форума е всеки да каже това което знае а аз все пак и това и си работя ;)

Значи ти нищо не знаеш.Има тема за захранвания, там можеш да споделиш мнението си за всички Фортрони които си ползвал и да обясниш надълго и нашироко ,защо барем като не си с Фортрон не ти работи половината хардуер.

Записвачката ми е NEC DVD_RW ND-3540A (DVD+R9:8x, DVD-R9:4x, DVD+RW:16x/8x, DVD-RW:16x/6x, DVD-ROM:16x, CD:48x/32x/48x DVD+RW/DVD-RW).

Значи проблема ми е слдния.Снощи тряваше да запиша 2 диска но нерото не искаше да се покаже и да ме пита кво да права реших да ги направа ръчно влезах в неро избрах да записвам цд и продалжих нататак.Избрах 8х скорост дадах Бърн но неро ми каза,че в записвачката няма цд а то е вътре помислих че дисковете са развалени.Но сега пробвах да пусна THPS3 което е записано на 1сд и не тръгна пробвах с двд диск чете го.Значи нещо се прецака записвачката не иска да чете цд-да само двд дискове някои да знае какво да правя?

Преди една седмица имах абсолютно същия проблем. Вече нямам такъв проблем защото ми смениха писачката. Няма оправия на проблема, ако ти е в гаранция бягай да ти е сменят, ако ли не ще караш само на DVD :bgrin:

Е ся, няма нужда да се нахвърляме пак върху захранването, то не може сяка тема да е само то, я земи си потърси нов firmware за нек-а. На сайта на нек има а ако се разтърсиш може да намериш и доста моднати такива, аз съм със същата записвачка и някъв моднат... няма проблеми.

туко що го смених не стана а отзи моднат от каде да го взема

Еми съдба, най-добре я занеси на сервиз, само не видях да си споменал кви дискове точно се опитваш да запишеш....(марка)

• 1 month later...

До скоро и аз имах проблем със дисковете(ЦД), но някак сам се разреши като спрях да я тормозя. Проблема беше следния- когато вкарам някакво ЦД, независимо дали е празно или не, то устройството веднага го изкарваше все едно някой натиска Eject-а. ДВД-та четеше и записваше без никакви проблеми, но просто не приемаше ЦД. Оставих го така и си карах само на ДВД и след няколко дни пробвах пак и тръгна.

Сега имам друг проблем- от днес едвам записва. Пускам едно ДВД да се записва и му давам да е на 12та скорост. До тук добре, но като започне и става ад- компютъра не може да се ползва за нищо друго. Як лаг, буфера в неро постоянно пада и се качва, харда чете като луд и докаго запише самото ДВД минават не 8минути, а 30. Вчера всичко беше наред, а от тогава до сега нищо не се е случвало на компютъра. Някакви идеи от какво може да е този проблем? Вече 2 ДВД-та записах и проблема си остава, а не е от ДВДтата тъй като вече записвах на тях дори на 16та.

ЕДИТ: Update-нах firmware-а и сега всичко е наред. Но явно ще трябва да спестявам за нова вече...

Пак се появи и установих, че не се е оправило от firmware-а, а от рестарта. Като рестартирам и всичко върви прекрасно. Go figure...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...