cafu'wE Posted February 15, 2007 Share Posted February 15, 2007 Добър ден, трябва ми много спешно за днес 15.02 реферат по микроикономика за Акционерното дружество ( АД ) , всякаквка информация която може да се набави ще ми е от полза - с какво се занимава , на какви отдели се дели и т.н. Благодаря ви предварително Link to comment Share on other sites More sharing options...
frodo Posted February 15, 2007 Share Posted February 15, 2007 вид търговско дружество,ЮЛ фирмата е предметна капиталът е разделен на акции начален капитал-минимум 50хил.лв. дружеството отговаря пред кредиторите с цялото си имущество акционерите не отговарят може да се учреди от 1 ФЛ или ЮЛ ръководи се от органи,акционерите не участват в управлението-купуват акции и събират дивиденти учредяване-провежда се учредително събрание,на което се взема решение за учредяване,према се устав,записват се акции,избира се надзорен или съвет на дирикторите уставът съдържа-фирма,седалище,адрес на управление,предмет на дейност,срок на дружеството;размера на капитала,вид,брой,права на отделните акции;органи на управление и мандат;преимуществата които учредителите запазват за себе си,начин на разпределение на печалбата следва вписване в ТР-трябва да е приет устава,да е записан целия капитал като поне 25% са внесенида са избрани органите на управление вписват се същите неща коита са в устава следва обнародване в ДВ-декларативно действие тва може да го ползваш като скеле и да си допълниш по отделните въпроси Link to comment Share on other sites More sharing options...
cafu'wE Posted February 15, 2007 Author Share Posted February 15, 2007 благодаря за предоставената информация, но ще се радвам ако някой ми осигури по-подробна информация относно този вид дружество Link to comment Share on other sites More sharing options...
M-Star Posted February 15, 2007 Share Posted February 15, 2007 Виж какво казва Търговският Закон.А за повече информация трябва да търсиш в някой учебник по търговско право. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Белов Posted February 15, 2007 Share Posted February 15, 2007 Имам пищов по търговско право. Около 500 кб е. Ако ти трябва дай мейл ще ти пратя Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.