Jump to content
BulForum.com

reklami po neta

dancho

Recommended Posts

Мисля, че става въпрос за popup-прозорци в браузъра му.

Повечето бадстройки на IE поддържат такава функция (пробвай Avant Browser, най-добрия браузър според мен).

Иначе имаше там най-различни Popup Killer, Zero Popup и разни такива

Ad-aware наистина върши полезна работа. По принцип внимавам какво слагам на ПЦ-то и гледам излишни екстри като програмки да не слагам, но дори и при това този софт успя да откие доста рекламни приложения по ПЦ-то и да ги отреже, където бе възможно естественно ;) Така че ползвайте го, наистина върши работа :)

BoardMan

ti fred li si we

tva izob6to ne raboti

premahnah 30 i sled 10 min pak scannah i novi 2

netrootbg

kak da go ciriliziram Mozillata

Яко... Ами това е предназначението на програмата, бе - да премахва такива работи. Но мисля, че все пак си имаше и функция да работи във фонов режим и да ги прихваща преди да са се лепнали. Огледай малко опциите преди да раздаваш квалификации за хората, които се опитват да ти помогнат...

Ако искаш въобще да не хващаш такива тъпотии - ами освен да си смениш ОС-а, за друго не се сещам... Всички такива боклучета из Мрежата са правени за Уиндоус - с него ли си няма оттърване от тях... Това е истината... И Мозила да му сложиш пак ще ги хващаш.

Освен това - тия неща се хващат не само онлайн - лепват ти ги и разни игри и програми, които инсталираш (че дори и кодеците вече) - така че не си мисли, че като смениш браузъра и си спасен - спасен дръжки. Проблема е в ОС, не в браузъра.

ov3rm4n е прав, но има решение и за тези проблеми.

Ad-Aware в по-голямата част хваща разни spy кукита, по-малко други файлове по диска.

Въпроса е по настройките на браузъра, за игрите не говоря, аз по принцип имам само 3-4 инсталирани игри. Например блокирането на всякакви кукита и други автоматично д-лоадващи се боклуци е сигурно решение за повечето проблеми от това естество, аз лично блокирам доста неща, ActiveX, Third-party cookies, и някои други, които хич не са ми изтрябвали. Само понякога разрешавам third party кукита защото наистина ми трябват.

И познайте, пускам Ad-Aware вднъж месечно и открива не повече от 3-4 Low Risk тракващи кукита.

С каквато и ОС да си, щом тя поддържа стандарти като ActiveX, кукита, и тем подобни, всички са изложени на такива рискове.

Нека поне 40-50% от хората минат на Линукс например и ще почнат да се екслоатират и повече от нейните дупки, които без съмнение ги има.

...premahnah 30 i sled 10 min pak scannah i novi 2...

Tova sa cookies nai-veroiatno. Ne e bolka za umirane, no pone ot razni gadorii ot tipa na Gator (iam go kade li ne) ste te predpazi. Az lichno si darza aktiven Ad-Watch monitor-a i sam dovolen. Ne mi se lepiat vsevazmozni prostotii......

furiozo e prav mozilla nqma nudja ot kirilizaciq no moje bi encodinga ne mu e nastroen.

zatova dancho izpulni slednite neshta

"Edit->Preferences->Navigation->Languages"

Sled tova natiskash na butona Add i namirash kude pishe Bulgarian [bg] i mu davash ok.

sled tova v spisuka go premestvash nagore s butona move up.

sled tova malko po dolu ima default character coding. davash mu da e

Cyrillic (Windows - 1251).

daje tva vtoroto e nai vajnoto.

Edit: Zabravih da ti kaja kak da si zabranish Pop Up prozorcite.

"Edit->Preferences->Privacy&Security->Popup Windows"

Sled tova aktivirash purvata opciq. "Block unrequested pop windows".

Sushto trqbva da aktivirash i poslednata opciq za da znaesh koga ima blokirani reklami.

Tova e ako eventualno ti trqbva da gi razreshavash za nqkoi saitove.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...