Ryu-san Posted February 16, 2007 Share Posted February 16, 2007 Така е, обаче има един проблем. Турците + циганите в България съставляват един доста голям % от цялото население на страната. Най-жалкото е, че за прословутите "купени гласове" всеки си трае. Всеки ги знае, че ги има, знае ги каде стават - е мама му стара, как никой не може да хване никой? Аз разбирам да е някаква сложна акция, ми то иде реч за група хора, които дори името не могат да си напишат на кирилица (ако знаят въобще какво е кирилица). Е мислите ли, че такива хора няма да бъдат сплашени лесно? По принцип съм против полицейския режим в държавите, обаче понякога някои неща трбва да бъдат прочистени с правилната страна на ножа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FalleN_213 Posted February 16, 2007 Share Posted February 16, 2007 Така е, обаче има един проблем. Турците + циганите в България съставляват един доста голям % от цялото население на страната. Най-жалкото е, че за прословутите "купени гласове" всеки си трае. Всеки ги знае, че ги има, знае ги каде стават - е мама му стара, как никой не може да хване никой? Аз разбирам да е някаква сложна акция, ми то иде реч за група хора, които дори името не могат да си напишат на кирилица (ако знаят въобще какво е кирилица). Е мислите ли, че такива хора няма да бъдат сплашени лесно? По принцип съм против полицейския режим в държавите, обаче понякога някои неща трбва да бъдат прочистени с правилната страна на ножа. Е за това си говорим Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted February 16, 2007 Share Posted February 16, 2007 Стига глупости... Как ще ги "сплашиш"? Не е виновен който яде баницата... Да се пишат актове от по 100 000 лева на партиите, за които се докаже, че купуват гласове... е, това би било някакво решение... Освен това, имайте впредвид, че доста хора от малцинствата гласуват за ДПС от страх... В някои райони на страната не е никак лесно да не си член на ДПС... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pyroman Posted February 16, 2007 Share Posted February 16, 2007 Президентът да наложи вето върху текста в Закона за избор на евродепутати, предвиждащ български граждани, живеещи извън страни членки на ЕС, да нямат право на глас в изборите за европейски депутати. Председателят на Дружеството за подпомагане на българските изселници в Истанбул добави и че социалистическата партия изостря раните, които би трябвало да лекува след стореното по време на тоталитарния режим. Това искат български изселници в Турция, които определят решението на парламента в София като дискриминация. Има вероятност организации на българските турци в южната ни съседка - в Измир, Бурса, в Одрин да потърсят правата си пред Европейския съд в Страсбург, съобщава Дарик радио. Председателят на Дружеството за подпомагане на българските изселници в Истанбул Неджиати Барлас обяви, че е обиден управляващите, взели решението, ограничаващо тяхното гласуване. Барлас добави, че Дружеството на изселниците в Истанбул обмисля да изпрати писмо до Георги Първанов, в което да изрази позицията си. Барлас предположи, че решението на парламента е мотивирано от факта, че изселниците в Турция са гласоподаватели на ДПС, но това е така, защото движението на Доган защитава интересите им в България. Взето от Тук Link to comment Share on other sites More sharing options...
FalleN_213 Posted February 16, 2007 Share Posted February 16, 2007 Е та какви са тези интереси в България при положение,че те трайно си живеят в Турция,плащат данъци в Турция,тук идват само да гласуват,живота и бъдещото им не зависят от България,90 % от тях дори незнаят Български и незнаят изобщо как се казва столицата на държавата ни. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BoFFo Posted February 16, 2007 Share Posted February 16, 2007 И в Англия и в Япония владетелите им имат власт не само на документи,незнам какво си учил по ст ,но не забравяй че законадателния орган(Парламента) в Англия се различават от този в България,пъво той е двукамерен,камарата на лордовете(горната) половината се посочват от кралицата а другата част си е наследствена,която пак е към кралския двор.При това положение няма как да мине нов законопроект или каквото и да е гласуване без одобрението на горната камара,сега дали вече лордовете са независими от кралицата или са зависми е друг въпрос. Също Волен Сидеров не е бил в листите на НДСВ ,той помолил Симеон да го сложи,но Сидеров явно не допаднал на Царя .. ДПС плюс БСП нямат необходимият вот,мисля че им трябват 2 или 3 Народни представители за да имат мнозинство.След последните избори като връчиха мандадт на Станишката да състави къбинет,3-ма от БНС гласуваха за тайно гласуване, а след това 3 ма от Атака гласуваха за МС,помните скандали щуротий Станишев се закле след това беше анулирано глаусването циркове... За мен ДПС не трябва да съществува,обаче е изключено да няма Турци и Цигани в българския парламент,тези два етноса съставляват занчителен % от българските граждани и трябва да имат представители в парламента ,но не и базата на етническа партия,а просто в листите на другите партии,и в Англия и в Франция имат представители на малцинствата в Парламента.А относно отменянето на Изборния туризъм,това гласуване ще важи единствено за евродепутатите,единствения начин да се махне този "туризъм" при всички избори е премахнването на двойното гражданство... А още по интересно стана и след Парламентарния контрол днес: За предсрочни избори заговори Станишев Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stardus7 Posted February 16, 2007 Share Posted February 16, 2007 Мн ясно ,че тези които не са в БГ не тряя да гласуват.На последните избори даваха няква баба по БТВ от турция , която не може да върже 2 думи на БГ , обаче гласува....За кой ли ще гласува?За ДПС.Мн ясно ,че ще са против. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pi4aga Posted February 16, 2007 Share Posted February 16, 2007 Президентът да наложи вето върху текста в Закона за избор на евродепутати, предвиждащ български граждани, живеещи извън страни членки на ЕС, да нямат право на глас в изборите за европейски депутати. айде честито на тия,дето гласуваха за Първанката на изборите Щото си вършил много добре работата,за 5 години мандат нито едно вето не наложи относно закони,които не само ощетяваха българина и предаваха националните интереси на държавата,ами бяха и в разрез с конституцията. Честито,българи. Сега ще видите как тия 300 000 сънародници от турция,които дори езика ни не могат да говорят,ще вкарат половината ДПС в европарламента. Врътката тук е,че въпросните не само,че няма да правят нищо за интересите на българия на тази си позиция,ами ще лобират и за влизането на Турция е ЕС Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted February 16, 2007 Share Posted February 16, 2007 Тъй като ме намесихте да изразя и аз мнението си. Радвам се, че няма да мога да гласувам. Когато знам, че това няма да могат да го направят и страшно много турци съм страшно доволен . А как се тълкува това през последните 3 месеца да си живял в България? Без да си напускал страната или повече от времето да си бил тук. А и между другото там където работя ако не се лъже се води част от европейския съюз. Нещо като посолствата . Link to comment Share on other sites More sharing options...
aJ|eKc Posted February 16, 2007 Share Posted February 16, 2007 Ако българските скапани депутати гласуват според СВОЯ бизнес интерес - ПРОТИВ турските кретенщини в нашата страна. Аз съм ОК. Защото гледната ни точка съвпада. Какво друго може да се каже. Link to comment Share on other sites More sharing options...
drugariaBrigadiR Posted February 16, 2007 Share Posted February 16, 2007 интересна политическа седмица беше: ДПС загуби доста гласове, което е много добре от гледна точка на това как влизаха в парламента с гласове от Турция, крайно време беше някой да сложи край на изборните екскурзии !!! Стачките на пенсионери, таксиджии неминуемо ще си отразят на кабинета, но за съжеление няма да могат катализират свалянето му, въобще очаква ни много интерестна пролет Link to comment Share on other sites More sharing options...
BoFFo Posted February 16, 2007 Share Posted February 16, 2007 Друго много важно е ,че това си важи само за евродепутати,явно е ,че този закон беше приет под изклютителния натиск на ЕС,поне за сега НДСВ не показва индикации да се разграничи от Тройната Коалиция,но и ДПС са големи лисици,ако коалицията се разпадне,ще има предсрочни парламентарни избори,а там закона за "българите извън ЕС" не важи,т.е ДПС пак ще си вземе нужният вот и ще си остана в Парламента дори може и да остане в управлението.На този етап е невъзможно да се премахне изборния туризъм в общинските и парламентарни избори,по простота причина че при следващото разногласие между НДСВ и БСП ще има вот на недоверие,а при нови избори един Бог знае какво ще стане... Положението е много деликатно,а и сега с наближаващите кампании за евродепутати се очаква развръзката на отношенията между ДПС-НДСВ-БСП Link to comment Share on other sites More sharing options...
nakatak_zick Posted February 16, 2007 Author Share Posted February 16, 2007 Положението е много деликатно,а и сега с наближаващите кампании за евродепутати се очаква развръзката на отношенията между ДПС-НДСВ-БСП да...доста ми е интересно как ще се групират. Би трябвало ндсв да се разграничат от бсп и дпс,но ще видим. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarkis_999 Posted February 16, 2007 Share Posted February 16, 2007 споко...те пак ще са в играта ако питаш мен Но не и в голямата игра , ако питаш мен Този план с бат бойко и после с герб не е от вчера това се замислили още преди години когато почнаха да създават медийният герой наречен бат бойко. ДПС не е желана от никой но нямаха друг избор. Когато БСП викна царя се надяваше че ДПС няма да им трябва но уви.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ryu-san Posted February 16, 2007 Share Posted February 16, 2007 Аз съм по-склонен да повярвам, че БСП ще се отцепят от НДСВ и ДПС, защото НДСВ са останали "въздържали се" на гласуването. Така че мисля, че Царя прекалено много го еня за да си изпусне гласовете на на ДПС. Докато БСП разчитат на пенсионерите... в каква държава живеем само - 60% от населенито или не са Българи или са пенсионери... май верно трябва да земем да учим турски, щото тия пенсионери все ще умрат някой ден... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarkis_999 Posted February 16, 2007 Share Posted February 16, 2007 да...доста ми е интересно как ще се групират.Би трябвало ндсв да се разграничат от бсп и дпс,но ще видим. НДСВ и БСП са едно и също нещо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted February 18, 2007 Share Posted February 18, 2007 За всички противници на новоприетия закон и специално за Господин abortivus - хората в чужбина им е през оная работа за България и са много малко тези, които се трогват да гласуват. Още по-малко са тези, които успяват да намерят избирателна секция. Студентите в Чужбина, които Славят България по-скоро нищо не славят, защото повече от половината забравят от къде са тръгнали още като спрат на паркинга на летище София. Другата половина са отишли да учат и едва ли ще карат ххх мили/километра за да намерят избирателната секция, която я работи, я не и е забита в някоя църква в някое далечно предградие. В Чужбина Времето е Пари, а никой не ти плаща да гласуваш за оная там държава, как и беше името, че отдавна я напуснах. Само турските "българи" напират да гласуват. Като толкова искат да гласуват да си се приберат в България, да живеят тук и да го правят. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted February 18, 2007 Share Posted February 18, 2007 Пепел ти на устата По-добре да си седят там където са. Тука си имаме достатъчно. И е излишно да му обясняваш, хабиш си думите само. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divaka Posted February 18, 2007 Share Posted February 18, 2007 интересна политическа седмица беше:ДПС загуби доста гласове, което е много добре от гледна точка на това как влизаха в парламента с гласове от Турция, крайно време беше някой да сложи край на изборните екскурзии !!! Стачките на пенсионери, таксиджии неминуемо ще си отразят на кабинета, но за съжеление няма да могат катализират свалянето му, въобще очаква ни много интерестна пролет Да,така е...Поне спряхме опита им към Европа,искам да попитам важи ли тоя закон и за парламентарни избори и президентски? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nakatak_zick Posted February 18, 2007 Author Share Posted February 18, 2007 Да,така е...Поне спряхме опита им към Европа,искам да попитам важи ли тоя закон и за парламентарни избори и президентски? не...само за евродепутати е...но се надявам ,че ще се приеме за всякакви закони. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LifeFeel Posted February 19, 2007 Share Posted February 19, 2007 http://www.wrzru.com/invision/index.php?s=...mp;p=1495001736 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pyroman Posted February 20, 2007 Share Posted February 20, 2007 НДСВ "цака" Доган и за местните избори НДСВ ще настоява принципът на отседналост да залегне и в Закона за местните избори. Това съобщи секретарят на партията Владимир Дончев, като коментира, че ако този принцип има значение при изборите за Европарламент, то още по-голямо значение има за местните избори. Дончев подчерта, цитиран от БНР, че тогава се избират органите на местната власт - кметове и общински съветници. Той допълни, че връзката на избирателя с избирателния район трябва да бъде трайно доказана. Взето от тук Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.