Killerincho Posted February 14, 2007 Share Posted February 14, 2007 Всичко хубаво, но даваш ли си сметка, че такъв закон ограничава не само изселниците в Турция... Обясни на netrootbg и Godfather защо ги лишаваш от конституционното им право на глас... Освен това вкарването на ценз за уседналост е лош прецедент - днес ще е за уседналост, утре ще се поиска да се вкара ценз за състоятелност - хора с доходи под 100000 на година да не гласуват... после ще вземем правото на глас на жените - някакви кухи блондинки какво ми разбират от политика?!? А после ще решим, че право на глас трябва да имат само хора с кръвна група А и 0... накрая ще започнем да се чудим какво е това "право на глас" и за какво ни е изобщо... и ще си намерим някой да решава вместо нас. Не разбирате какво точно е застрашено в случая и на какво се посяга. Емоции ви пречат да мислите трезво. Манипулират ви. Ако днес се откажеш от едно свое право - утре ще е късно... а това точно правите - утре вие ще се окажете на хиляди километри от България и ще попаднете под това ограничение. Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety. Добре тогава приятелю. Би ли попитал от мое име Netroot and Godfather, дали са запознати с положението в България и дали знаят нещо за хората за които се предполага че ще избират. Приятели сме с тях и мога да ти кажа че не са особено запознати. Netroot е запознат горе долу щото той редовно си идва в България, когато има почивка и достатъчно се сблъсква с нашенската реалност. Изпадаш в крайности и ми редиш едни апокалипсиси тука, нещо което няма как да се случи. Аз не съм се отказал от правото си да гласувам, не мисля и да се отказвам. Не виждам никой в темата да се отказал от това си право. Иска ми се да чуя и тяхното мнение по въпроса наистина. Ще изчакам те да си кажат мнението по темата и тогава можем да продължим. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FalleN_213 Posted February 14, 2007 Share Posted February 14, 2007 Сравняваш несравними неща. Какво се хабиш и ти да му обясняваш,той си е решил човека да живее с мисълта "Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety" Benjamin Franklin. Защо ти abortivus не цитираш някой велик български управник ? Като пример ще ти дам Хан Крум с неговите закони които са решили маса проблеми в държавата.Явно си голям философ и историк. И защо ти abortivus даваш примери само с диктатури и геноциди и бла бла глупости и щуротии. Япония все още има император,Англия все още има кралица,Русия е Президентска Република има още много примери на държави в които съществува еднолична власт и в същото време не са нито диктатури нито има геноцид в тях. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nakatak_zick Posted February 14, 2007 Author Share Posted February 14, 2007 Вярно е ,че законя ощетява и доста българи,но лично аз мисля,че това е компромис който трябва да се направи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deftur Posted February 14, 2007 Share Posted February 14, 2007 1 - Същия принцип се прилага в повечето страни-членки на ЕС! 2 - Не смятам, че е редно с българкото членство да се прокарват турски интереси в Евроинституциите! 3 - Бъдете сигурни, че работата "ще се размирише"! Честит празник - Наздраве! Link to comment Share on other sites More sharing options...
333 Posted February 14, 2007 Share Posted February 14, 2007 Най-после се отървахме от турците.Урааа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted February 14, 2007 Share Posted February 14, 2007 Най-после се отървахме от турците.Урааа. хаха. ако такива, които мислят по този начин са болшинство, за политолозите ще има хляб в изобилие Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted February 14, 2007 Share Posted February 14, 2007 Не може ли да има референдум относно ДПС. Да видим дали БГ народа ще иска карабинери в парламента. Мен лично ме съмнява. Имало е реферндум за или против монархията ако не се лъжа, сега за една пиклива партия се дървят Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted February 14, 2007 Share Posted February 14, 2007 Не може ли да има референдум относно ДПС. Да видим дали БГ народа ще иска карабинери в парламента. Мен лично ме съмнява. Имало е реферндум за или против монархията ако не се лъжа, сега за една пиклива партия се дървят партията не е институция и не може да се провежда референдум по отношение на организация, която не представлява/защитава интересите на цялото общество, а само на една отделна част от него. това, което позволява или не съществуването на едно такова "обединение на интереси" е законът. в случаят - най-висшия закон в държавата. още на времето, когато кс е трябвало да се произнесе по "въпроса дпс" е имало доста интересен момент със "съотношението на силите", съпътстван от някои обстоятелства, което кара голяма част от хора, които поне малко отбират (следят) политиката в нашата мила родина, да имат едно (де да беше само едно) наум по отношение на корените на т.нар. движение за права и свободи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Tinkertrain Posted February 14, 2007 Share Posted February 14, 2007 Откакто партията НДСВ е в политиката явно са усетиха, че е време да направат и едно добро дело за тоя народ. Адмирации, че тоя път устискаха на коалиционния рекет на комунистите и турчолята и гласуваха тоя закон. Който му е много драго за България да си е седял тука. Не може хора от Турция гласуващи под строй да решават наща съдба. А за наще хора из САЩ, Канада и т.н. те просто са капка в морето, а и са съмнявам много да ги е еня за ситуацията тука щом са емигрирали. Link to comment Share on other sites More sharing options...
333 Posted February 14, 2007 Share Posted February 14, 2007 хаха. ако такива, които мислят по този начин са болшинство, за политолозите ще има хляб в изобилие Това означава, че на Вас Ви харесва да ни управляват ДПС, т.е. турците.Тогава по-добре ли ще Ви е ако вместо България, се казваме Турция?На мен не ми харесва да ни управляват турци, предолагам и на повечето българи също. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted February 14, 2007 Share Posted February 14, 2007 Само за информация във Франция по закон, право имат да гласуват тези които са живели в страната последние 6 месеца. И това важи за всякакви гласувания. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEFARIOUS Posted February 14, 2007 Share Posted February 14, 2007 Един истински българин, който примерно живее в Камерун, ще пожертва на драго сърце гласа си, за да не даваме на турците да ни избират евродепутати. Аз лично ще гласувам, но бих се отказал от това свое право ако с това щях да "прецакам" всички долни българи в кавички. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ton4o Posted February 14, 2007 Share Posted February 14, 2007 Просто и да спорите и да се заяждате на тази тема няма смисъл,за всичко свързано с това гнусно дпс е виновен само бай Тошо,ако не беше тръгнал да им сменя имената на тия,дпс щеше да си остане просто едно движение,а не партия Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ryu-san Posted February 15, 2007 Share Posted February 15, 2007 Какво се хабиш и ти да му обясняваш,той си е решил човека да живее с мисълта "Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety" Benjamin Franklin. Защо ти abortivus не цитираш някой велик български управник ? Като пример ще ти дам Хан Крум с неговите закони които са решили маса проблеми в държавата.Явно си голям философ и историк. И защо ти abortivus даваш примери само с диктатури и геноциди и бла бла глупости и щуротии. Япония все още има император,Англия все още има кралица,Русия е Президентска Република има още много примери на държави в които съществува еднолична власт и в същото време не са нито диктатури нито има геноцид в тях. Да, но в Япония и Англия императора и респективно кралицата имат само власт на документи, а реалното управление на страните се прави от парламентите на държавите. Мисля че като човек, който доста е чел за Япония (както може би личи) и който следва Английска Филология и е слушал в лекциите по Странознание на проф. Костурков ще мога да дам компетентно мнение. А колкото до ДПС - абе не ми се струва, че мястото на тази партия е в БГ, обаче има и разни други хора, дето доста ме дразнят - визирам Волен Сидеров, защото по време на комунизма той е защищавал създаването на ДПС, но явно тогава е бил млад и заблуден... както и когато на по-предишните избори е бил в листата на НДСВ... но както и да е. Идеята ми е, че расизма никога не е отговор а само замазване на положението. Мога с лекота на сърцето да кажа, че има турци и турци. Както има българи и Българи. Не може хора, които танцуват на турска и циганска музика да ги гледам по стадионите да ми викат "Зиг хайл" или там както им е на нацистите поздрава. Това не е ли „малко“ двулично? Щото според мен е доста. Аз си признавам - не съм най-големия обожател на турците, по-скоро съм безразличен към тях, защото те са заблудени хора, които подтиквани от отделни индивиди експлоатиращи религията им си втълпяват несъществуващо величие и т.н. Разбира се, ако някой тръгне да поругава майка България съм готов да „откликна радушно“ на жеста, но не бива да се бъркат Национализъм и Патриотизъм. Поне според мен, двете са доста различни. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diviq amp The E.X.C.E.N.T.R.I.X Posted February 15, 2007 Share Posted February 15, 2007 Този път Роялистите ме изненадаха приятно с решението си да подкрепят опозицията, но все пак нека не тълкуваме днешните събития в парламента твърде прибързано.Какво имам предвид- ами не забелязахте ли, че освен "ЗА"- то на НДСВ всички присъстващи от БСП ( "Коалиция за България" му викайте у вас си) гласували "Въздържал се"?! Ами като го забелязахте, не ви ли мина през ума 4е е малко необичайно,странно, дори нелогично партиите , съставлЯЮщи едно правителство (било то и настоящото) да гласуват всяка по различен начин? Щом представляват едно и също правителство би трябвало най-малкото да следват една обща политика, а когато това не се случва то това за пореден път доказва, че правилната дума е не "Правителство", а "Обръч от фирми", всяка със своя бизнес и интереси, които си осигуряват представителство от марионетки в една Фалшива власт чрез финансови средства". И съвсем естествено в една такава "Бизнес" среда се появяват разногласия... Подкрепям решението на парламента, защото знам за коя етническа партия гласуват турските "българи"; с очите си съм видял как и колко им плащат за това; зная, че тези туристи дори не говорят български, камо ли да прочетат бюлетина; знам , че заради тях имам мургава учителка по английски език със знания и произношение на хипопотам при 180 000 българи висшисти, които живеят в пълна мизерия...Но дълбоко се съмнявам, че тъй близките до сърцето ми депутати са гласували"за" или "против" този закон от патриотизъм, а не подтикнати от личен интерес. Иска ми се да вярвам, че това е началото на края на последното правителство, избрано с не- Български вот и провеждало политика в не-Български интерес. Иска ми се да бях сляп. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarkis_999 Posted February 15, 2007 Share Posted February 15, 2007 Споко, ДПС са история скоро ще бъдат заместени от създадената им алтернатива ГЕРБ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nakatak_zick Posted February 15, 2007 Author Share Posted February 15, 2007 Споко, ДПС са история скоро ще бъдат заместени от създадената им алтернатива ГЕРБ. споко...те пак ще са в играта ако питаш мен Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted February 15, 2007 Share Posted February 15, 2007 Да излязат от българия най добре... Но все още имат доста голяма власт ... мръсниците.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted February 15, 2007 Share Posted February 15, 2007 Наскоро в учебниците записаха термина "турско присъствие", заместващ думата ИГО... Повече отвсякога това присъствие е налице в сегашната конюнктура. Повече отвсякога се целуват недозамити анални отверстия от родните ибрикчии... Свиквайте - гаврят се с нас отново За справка се разходете из селата и вижте кой изкупува чернозема на безценица, идете в Министерството на земеделието и горите , където български няма да чуете... И разбира се - не пишете глупости моля! Че някой си е кривнал феса не е събитие.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
LifeFeel Posted February 15, 2007 Share Posted February 15, 2007 За съжаление при настоящето положение се очертава ПСП + ДПС да изкарат И още един мандат това какво означава - идните 7-8 години управление Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted February 15, 2007 Share Posted February 15, 2007 За съжаление при настоящето положение се очертава ПСП + ДПС да изкарат И още един мандат това какво означава - идните 7-8 години управление царедворците може много яко да им объркат сметките. при един вот на недоверие, ако пак решат да гласуват срещу своите ще стане много интересно. а симеончо неведнъж е доказвал, че е фурнаджийска лопата и гледа там, където му е изгодно да иде Link to comment Share on other sites More sharing options...
FalleN_213 Posted February 15, 2007 Share Posted February 15, 2007 Да, но в Япония и Англия императора и респективно кралицата имат само власт на документи, а реалното управление на страните се прави от парламентите на държавите. Мисля че като човек, който доста е чел за Япония (както може би личи) и който следва Английска Филология и е слушал в лекциите по Странознание на проф. Костурков ще мога да дам компетентно мнение. А колкото до ДПС - абе не ми се струва, че мястото на тази партия е в БГ, обаче има и разни други хора, дето доста ме дразнят - визирам Волен Сидеров, защото по време на комунизма той е защищавал създаването на ДПС, но явно тогава е бил млад и заблуден... както и когато на по-предишните избори е бил в листата на НДСВ... но както и да е. Идеята ми е, че расизма никога не е отговор а само замазване на положението. Мога с лекота на сърцето да кажа, че има турци и турци. Както има българи и Българи. Не може хора, които танцуват на турска и циганска музика да ги гледам по стадионите да ми викат "Зиг хайл" или там както им е на нацистите поздрава. Това не е ли „малко” двулично? Щото според мен е доста. Аз си признавам - не съм най-големия обожател на турците, по-скоро съм безразличен към тях, защото те са заблудени хора, които подтиквани от отделни индивиди експлоатиращи религията им си втълпяват несъществуващо величие и т.н. Разбира се, ако някой тръгне да поругава майка България съм готов да „откликна радушно” на жеста, но не бива да се бъркат Национализъм и Патриотизъм. Поне според мен, двете са доста различни. Абе не съм националист,но много се дразня от турците в управлението на страната ни. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kolioeng Posted February 15, 2007 Share Posted February 15, 2007 Мен не ме дразнят турците в управлението на страната ни, а това че защитават чужди (разбирай турски) имперски интереси.И крайно време беше за такъв закон,защото ако сравним гласовете на туристите от Турция с тези на живеещите по цял свят българи,то ще се получи огромна разлика.И мен ми писна да ме управляват турски агенти Link to comment Share on other sites More sharing options...
LifeFeel Posted February 15, 2007 Share Posted February 15, 2007 царедворците може много яко да им объркат сметките. при един вот на недоверие, ако пак решат да гласуват срещу своите ще стане много интересно. а симеончо неведнъж е доказвал, че е фурнаджийска лопата и гледа там, където му е изгодно да иде мда, ама на следващи избори НДСВ могат и да не минат 4% ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Tinkertrain Posted February 15, 2007 Share Posted February 15, 2007 Ама идва ГЕРБ, които ша земат бая над 4%. Сега е интересно дали кабинета ша оцелее въобще. То покрай тия избори сяка от трите партии гледа да цака другата. Е както ДПС удари БСП за пенсиите. Червените казаха 10% увеличение да прилапат електората, ама от ДПС веднага скокна Йордан Цонев и каза, че такова увеличение е невъзможно да стане. И като земем непрекъснатите протести на лекари пенсионери затворници таксиджии и кой ли не вече тоя кабинет бая са разклати. А и НДСВ, ако продължат тоя курс може и да прилапат някой друг глас щото на разумно мислещите хора им писна от комунисти и турчоля. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.