Jump to content
BulForum.com

PSU

Recommended Posts

Здрасти.Искам да си взема качествено захранване.Ако някои иска може да ми помогне със съвет.

Значи пц ми е :

Asus P5ld2

P4 630 3ghz

Seagete 160gb Sata2

A-data 512mb 667mhz

6600GE 128mb

..A захранването е към кутията-Delux "350w"

Kавичките не са случаини ;)

Какво да си взема за 50-60-70лв.Надявам се да ми стигнат защото повече не ми се дават.

Еми може да си вземеш примерно РSU FORTRON ATX-400PNF /400W 72 лв. или пък PSU FORTRON FSP350-60GLN 64 лв.Това е по цени на МОСТ мисля че са добър избор :)

би ли ми обяснил каква е разликата между тях?!@ :wacko:

Eми първото е 400 вата а пък второто е 350.Първото е пасивно а второто е активно което така и незнам какво значи :D Другата разлика е в цената :D

'Пасвно' и 'активно' се отнася за охлаждането на захранващия блок. Демек второто има перка, която да го охлажда и междувременно да извежда въздъх от кутията на компютъра.

Аз бих препоръчал да не се скъпиш за 8 лева и да си вземеш 400-ватовото ;)

'Пасвно' и 'активно' се отнася за охлаждането на захранващия блок. ...

Я пак?! :D

По-добре погледни колко горе долу струва едно FANLESS захранване, демек без перка, и пак ще си говорим какво означава в случая 'пасивно' vs. 'активно'. Айде да не объркваме хората.

По темата, наистина 400 ватовото взимай, 350 ватовото може и да държи добре, но ако решиш да ъпгрейднеш каквото и да било, или да сложиш още хардове, не се знае.

пасивно е всичко друго, ама не и безвентилаторно, както правилно е отбелязал tedy. взимай 400PNF, ако нямаш 90 лв. за един чифтек 450 гпс, с който ще имаш запас за бъдещ ъпгрейд.

Еми може да си вземеш примерно РSU FORTRON ATX-400PNF /400W 72 лв. или пък PSU FORTRON FSP350-60GLN 64 лв.Това е по цени на МОСТ мисля че са добър избор :)

Някъде забрави ддс-то което за Фортрон няма бягане, цената му за крайни клиенти е около 80лв.

Пасвно' и 'активно' се отнася за охлаждането на захранващия блок. Демек второто има перка, която да го охлажда и междувременно да извежда въздъх от кутията на компютъра.

Аз бих препоръчал да не се скъпиш за 8 лева и да си вземеш 400-ватовото wink.gif

Развесели ме,разликата е Active PFC и Passive PFC(Power Factor Correction).

Това е корекция на фактора на мощността.

Но в България много много не ни грее това защото плащаме активната мощност ,не реактивната както в някой странни(при КПД 0,93-0,96 сметката за тока пада драстично).А пасивните няма едно свястно направено захранване с пасивен коректор(всеки който си има идея от електротехника знае какъв дросел трябва да се ползва за едно 500В захранване :bgrin: ) всичките са с псевдо корекции колкото да влизат в изискванията за ЕС.Ако ще ползваш UPS взимай Active PFC ако не каквото и да е все тая.

Чифтека е добър ако е производство на Делта, ако не дръж си го защото е по-зле от Фортрона.

Или 350В фортрон за 47-48 лв или един Hiper от Вали.

Я пак?! :D

По-добре погледни колко горе долу струва едно FANLESS захранване, демек без перка, и пак ще си говорим какво означава в случая 'пасивно' vs. 'активно'. Айде да не объркваме хората.

По темата, наистина 400 ватовото взимай, 350 ватовото може и да държи добре, но ако решиш да ъпгрейднеш каквото и да било, или да сложиш още хардове, не се знае.

Да наистина е по-добре 400 ватовото ама и 350 ватовото върши работа за някоя сносна машинка.Аз сега съм с РSU FORTRON ATX-350PNF и не съм имал особен проблем да закача няколко харда и т.н. даже и със старото куче марка захранване 300 вата.То не че компа ми е хубав де но смятам че с един Семпрон 3000+ на с754 с 1 хард и 1 ДВД писакча си бачка перфект.

Някъде забрави ддс-то което за Фортрон няма бягане, цената му за крайни клиенти е около 80лв.

Развесели ме,разликата е Active PFC и Passive PFC(Power Factor Correction).

Това е корекция на фактора на мощността.

Но в България много много не ни грее това защото плащаме активната мощност ,не реактивната както в някой странни(при КПД 0,93-0,96 сметката за тока пада драстично).А пасивните няма едно свястно направено захранване с пасивен коректор(всеки който си има идея от електротехника знае какъв дросел трябва да се ползва за едно 500В захранване :bgrin: ) всичките са с псевдо корекции колкото да влизат в изискванията за ЕС.Ако ще ползваш UPS взимай Active PFC ако не каквото и да е все тая.

Чифтека е добър ако е производство на Делта, ако не дръж си го защото е по-зле от Фортрона.

Не съм с ДДС съм го сметнал ;) Едното е 40.5$ другото 35.5$ * 1.2*1.5=72 и 64 ;)

Разлигиле някой да обясни каква е разликата между пасивно и активно захранване.Само за едно не си прав че в България плащаме единствено активна енергия ;) За домакинствата е така но заводите имат и електромери за реактивна мощност и си е плащат и нея ;)

точно за чифтек, производство на делта говорех - GPS-450AA-101A.

който каквото има, това хвали :D

още един глас за 400PNF в момента съм с такова... и е супер: тихо, с много филтри (имаше много дълбок токов удар и ТВ-то се изгаси, лампите премигнаха, но ПЦ продължи да си работи), с много защити (след спиране на тока не може на секундата да се включи, което е много добре защото като дойде тока, след като е спрял идва понякога повече от 230V та има едно закаснение от около 0.5-0.8 секунди преди да може да пуснеш пц-то) аве супер си е ! има 2 х 12V линии по 18A. Активното PFC е по-добро решение ако използваш Smart UPS :unsure:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...