ToHuTo Posted February 9, 2007 Share Posted February 9, 2007 Здрасти.Искам да си взема качествено захранване.Ако някои иска може да ми помогне със съвет. Значи пц ми е : Asus P5ld2 P4 630 3ghz Seagete 160gb Sata2 A-data 512mb 667mhz 6600GE 128mb ..A захранването е към кутията-Delux "350w" Kавичките не са случаини Какво да си взема за 50-60-70лв.Надявам се да ми стигнат защото повече не ми се дават. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted February 9, 2007 Share Posted February 9, 2007 Еми може да си вземеш примерно РSU FORTRON ATX-400PNF /400W 72 лв. или пък PSU FORTRON FSP350-60GLN 64 лв.Това е по цени на МОСТ мисля че са добър избор Link to comment Share on other sites More sharing options...
ToHuTo Posted February 9, 2007 Author Share Posted February 9, 2007 би ли ми обяснил каква е разликата между тях?!@ Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted February 9, 2007 Share Posted February 9, 2007 би ли ми обяснил каква е разликата между тях?!@ Eми първото е 400 вата а пък второто е 350.Първото е пасивно а второто е активно което така и незнам какво значи Другата разлика е в цената Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shade Posted February 9, 2007 Share Posted February 9, 2007 'Пасвно' и 'активно' се отнася за охлаждането на захранващия блок. Демек второто има перка, която да го охлажда и междувременно да извежда въздъх от кутията на компютъра. Аз бих препоръчал да не се скъпиш за 8 лева и да си вземеш 400-ватовото Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted February 9, 2007 Share Posted February 9, 2007 'Пасвно' и 'активно' се отнася за охлаждането на захранващия блок. ... Я пак?! По-добре погледни колко горе долу струва едно FANLESS захранване, демек без перка, и пак ще си говорим какво означава в случая 'пасивно' vs. 'активно'. Айде да не объркваме хората. По темата, наистина 400 ватовото взимай, 350 ватовото може и да държи добре, но ако решиш да ъпгрейднеш каквото и да било, или да сложиш още хардове, не се знае. Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutCold Posted February 9, 2007 Share Posted February 9, 2007 пасивно е всичко друго, ама не и безвентилаторно, както правилно е отбелязал tedy. взимай 400PNF, ако нямаш 90 лв. за един чифтек 450 гпс, с който ще имаш запас за бъдещ ъпгрейд. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted February 9, 2007 Share Posted February 9, 2007 Еми може да си вземеш примерно РSU FORTRON ATX-400PNF /400W 72 лв. или пък PSU FORTRON FSP350-60GLN 64 лв.Това е по цени на МОСТ мисля че са добър избор Някъде забрави ддс-то което за Фортрон няма бягане, цената му за крайни клиенти е около 80лв. Пасвно' и 'активно' се отнася за охлаждането на захранващия блок. Демек второто има перка, която да го охлажда и междувременно да извежда въздъх от кутията на компютъра. Аз бих препоръчал да не се скъпиш за 8 лева и да си вземеш 400-ватовото wink.gif Развесели ме,разликата е Active PFC и Passive PFC(Power Factor Correction). Това е корекция на фактора на мощността. Но в България много много не ни грее това защото плащаме активната мощност ,не реактивната както в някой странни(при КПД 0,93-0,96 сметката за тока пада драстично).А пасивните няма едно свястно направено захранване с пасивен коректор(всеки който си има идея от електротехника знае какъв дросел трябва да се ползва за едно 500В захранване ) всичките са с псевдо корекции колкото да влизат в изискванията за ЕС.Ако ще ползваш UPS взимай Active PFC ако не каквото и да е все тая. Чифтека е добър ако е производство на Делта, ако не дръж си го защото е по-зле от Фортрона. Или 350В фортрон за 47-48 лв или един Hiper от Вали. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted February 9, 2007 Share Posted February 9, 2007 Я пак?! По-добре погледни колко горе долу струва едно FANLESS захранване, демек без перка, и пак ще си говорим какво означава в случая 'пасивно' vs. 'активно'. Айде да не объркваме хората. По темата, наистина 400 ватовото взимай, 350 ватовото може и да държи добре, но ако решиш да ъпгрейднеш каквото и да било, или да сложиш още хардове, не се знае. Да наистина е по-добре 400 ватовото ама и 350 ватовото върши работа за някоя сносна машинка.Аз сега съм с РSU FORTRON ATX-350PNF и не съм имал особен проблем да закача няколко харда и т.н. даже и със старото куче марка захранване 300 вата.То не че компа ми е хубав де но смятам че с един Семпрон 3000+ на с754 с 1 хард и 1 ДВД писакча си бачка перфект. Някъде забрави ддс-то което за Фортрон няма бягане, цената му за крайни клиенти е около 80лв. Развесели ме,разликата е Active PFC и Passive PFC(Power Factor Correction). Това е корекция на фактора на мощността. Но в България много много не ни грее това защото плащаме активната мощност ,не реактивната както в някой странни(при КПД 0,93-0,96 сметката за тока пада драстично).А пасивните няма едно свястно направено захранване с пасивен коректор(всеки който си има идея от електротехника знае какъв дросел трябва да се ползва за едно 500В захранване ) всичките са с псевдо корекции колкото да влизат в изискванията за ЕС.Ако ще ползваш UPS взимай Active PFC ако не каквото и да е все тая. Чифтека е добър ако е производство на Делта, ако не дръж си го защото е по-зле от Фортрона. Или 350В фортрон за 47-48 лв или един Hiper от Вали. Не съм с ДДС съм го сметнал Едното е 40.5$ другото 35.5$ * 1.2*1.5=72 и 64 Разлигиле някой да обясни каква е разликата между пасивно и активно захранване.Само за едно не си прав че в България плащаме единствено активна енергия За домакинствата е така но заводите имат и електромери за реактивна мощност и си е плащат и нея Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutCold Posted February 9, 2007 Share Posted February 9, 2007 Чифтека е добър ако е производство на Делта, ако не дръж си го защото е по-зле от Фортрона.Или 350В фортрон за 47-48 лв или един Hiper от Вали. точно за чифтек, производство на делта говорех - GPS-450AA-101A. който каквото има, това хвали Link to comment Share on other sites More sharing options...
zizirixo Posted February 9, 2007 Share Posted February 9, 2007 още един глас за 400PNF в момента съм с такова... и е супер: тихо, с много филтри (имаше много дълбок токов удар и ТВ-то се изгаси, лампите премигнаха, но ПЦ продължи да си работи), с много защити (след спиране на тока не може на секундата да се включи, което е много добре защото като дойде тока, след като е спрял идва понякога повече от 230V та има едно закаснение от около 0.5-0.8 секунди преди да може да пуснеш пц-то) аве супер си е ! има 2 х 12V линии по 18A. Активното PFC е по-добро решение ако използваш Smart UPS Link to comment Share on other sites More sharing options...
ToHuTo Posted February 10, 2007 Author Share Posted February 10, 2007 Благодаря за изчерпателните отговори.Сега вече знам какво да си взема !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.