Jump to content
BulForum.com

”Кварталът” било невинна игра за насилие !?

oL1pS

Recommended Posts

c_c404.jpgВестник Новинар съобщи, че редакцията е заплашена със съд и саморазправа от екипа на играта БГ Мафия, известна като "Кварталът". Вестникът съобщи, че играта предлага на тийнейджъри да изнасилват виртуално учителки, да пребиват деца и старци, да грабят, рушат, отвличат бебета, търгуват наркотици и оръжие. Целта на геймърите е чрез престъпления да забогатеят, за да си построят кафенета, хотели, клубове, заводи за коли, оръжие и алкохол или фабрики за наркотици. В тях произвеждат всякакви видове дрога, които играчът трябва да успее да пласира на улицата, за да има печалби и периодично да обновява имотите си, обяснява изданието. Часове след излизането на броя на вестника отдел "Киберпрестъпления" при ГД БОП свали играта. От службата са предупредили собствениците на сайта да не я качват в този й вид, защото в противен случай ще им бъде повдигнато обвинение за подбуда към извършване на престъпление по чл. 320 от НК. Днес създателите на играта Боян Кацарски Стоян Дойчев, Христо Гетов, Сребрин Ватралов и Петър Илиев съобщиха, че спират играта, тъй като медиите разпространявали "изключително едностранчива информация за това какво всъщност е играта". Според тях играта е опростено копие на реалността. Тя е създадена само и единствено за забавление и няма за цел подстрекателство към каквото и да било. Авторите подчертават, че правилата на играта не са вярно предадени от медиите: Когато правиш престъпления, накрая отиваш в затвора и не можеш да играеш за известно време. 2. Когато пиеш и употребяваш наркотици интоксикацията ти се повишава и накрая отиваш в болницата и не можеш да играеш за известно време. 3. Когато не си плащаш данъците и те станат много високи полицаите могат да те пратят в затвор.

Абе всичко не е ли тръгнало от журналистите?

Гледах някакъв новинарски анонс по повод играта, но тогава още и идея си нямах, че иде реч точно за тази.

Аз съм я разглеждала само като проект, но наисти всичко ми звучи доста пресилено.

Преди много месеци когато играех Хановете, Булфлийт и Империя накуп сред рекламите попаднах и на БГ Мафия. Регнах се, беше още тестова. Уникална тъпотия е откровено казано. И действително опциите при срещната жена на улицата бяха "пребий", "ограби", "изнасили". Други опция относно конкуренцията бе "ограби" (магазин, склад или квото там имаше). Срещнати други "гангстери" - отново "ограби" или "пребий". Общо взето - уникално безсмислени и тъпи действия. Съгласен съм че изобщо не е за малчовците, дето утре ще вземат да тестват на живо да пребият някой от махалата за "респект". Попресилени са нещата в пресата, но основната теза е абсолютно правилна. А авторите можеха да подходят много по-разсъдливо с оглед на аудиторията.

Хаха :) ОК идеално се връзвате на всичко, което ви казват по телевизията...

Раптъре, чел съм ти доста мнения батка, мислех те за по-умен :) не се засягай, просто явно лесно се връзваш...

Бтв темата не е Харесвате ли Бг Мафия...ясна е ... а тва което си написал, е единствения аргумент, който пишат навсякъде за играта(по вестниците, по телзвизията), който е направо АБСУРДЕН! Хах, играя ЦС в залата и татко е бивш военен, утре ще ме ядоса някой приятел и ще му направя хед шот...вие сте пълни идиоти ако вярвате на тва, което медиите ви казват, честно :)

Само 24 часа отразиха новината по-неутрално, всички други бяха...нямам думи...

Жалко, че Часът на Милен Цветков, беше точно с друг водещ тва предаване, иначе той поне в тва го бива малко от малко да разнищва историята...

Knoppix моите уважения, но не четеш внимателно явно. "Баш ма курац боли" какво са казали медиите - изрично споменах че ИГРАХ играта. Това, което казвам е базирано на това, което съм видял вътре - не на медийни излияния. Откровено казано даже не прочетох изцяло медийните писания. Никога не са ме вълнували особено.

И смяташ наистина, че тва ще повлияе на децата по улиците? :) По Бтв, когато говореха за играта в Тази сутрин...бяха толкова прости...

Първо играта никога не е била познавана като кварталът, вероятно искат да избегнат реклмата, щото ако играта се казва Кварталът, значи в БГ Мафия има още 5 игри:

Моят профил, Приятели...Иззход и т.н.

Второто което е, извиниха се че нямат кадри от БГ мафия(защото била спряна), и за да пуснат нещо подобно, с което да демонстрират на хората, какво представлява играта, те пуснаха кадри от САН АНДРЕАС с разни трепания, грабежи и т.н. ;) Ония глупак 15 мин говори едни и същи работи, щото даже няма за какво да се хване...Интересно ми беше какво щяха да дадат като кадри ако не беше спряна играта и ... щеше ли да придобие същия ефект за човек, който си няма понятие от тези работи и гледа предаването...

Задълбаваш се прекалено много. Остави какво говорят по телевизията. Естествено че нищо не знаят играта не беше популярна - има-няма 1000 души имаше регистрирани тогава... Явно след като спрях са въвели полицаи и т.н., защото ги нямаше в тестовата версия. Ако толкова ти е харесала - включи се там в петициите.

На мен лично ми беше интересно да видя дали е нещо откраднато като Флийта или нещо са измислили. Вярно, признавам, някой се е напънал да измисли нещо, но резултатът за мен лично бе плачевен. А параметрите, епитетите, фразите и "функциите" включени в пакета както и да го гледаш - не бяха НИКАК подходящи за деца.

Играта е от най-играните Онлайн игри българска в момента :) или по-скоро допреди да беше спряна. Познавам добре хората, които се занимават с нея и знам много добре как стоят нещата, но определено медиите и властите си нямат друга работа, търсейки сензацията там където не могат да я намерят, именно затова си я създават сами. Че чак хората създали играта ги изкараха Наркобосове :)

Това разбира се е излишно раздуто...

Ще ме извиниш, но да ми кажеш, че е най-играната - не съм съгласен. Най-играни са Флийта и Хановете. Лично мое мнение - най-добра като цяло е Империя, а и най-печеливша финансово за създателя й. Аз пък познавам част от хората, които правят тези игри и като човек, интензивно играл и трите мога да твърдя смело, че съм прав относно тези съпоставки.

БГ Мафия е просто един недовършен, недоизпипан проект, а вербалното й съдържание както се вижда й носи допълнителни проблеми. Неправилен подход за привличане на аудитория според мен. Между другото не бих се учудил ако този недостатък е използван от конуренцията.

и кво? ГДБОП чакаха некво лапе да каже в даскало че има такава и такава игра с такива и такива лоши думи...не на мен тия... :angry: ...аиде ся по същия начин както спряха играта така да спрат и шибаното правителство от партизански внучета, щото определено крадат повече, ама с тая разлика, че го правят в НЕ-виртуалния свят...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...