Jump to content
BulForum.com

Проблем с монитора ми LCD LG L1919S

Recommended Posts

:cry посъветвайте ме какво да се правя!!! Купих си монитора преди 4 месеца работеше безотказно! Но днес си пускам един филм и на една от тъмните сцени един пиксел започна да свети (на черен фон) в ярко зелено!!! Просто ме дразни адски много! Като се обадих в сервиза ме увериха, че така съм го купил и че до сега не съм го забелязал (аз да ме съм адски тъп и сляп) и да прочета ИСО 13406-02 (това е стандарт за качеството на LCD монитори)! Но не ми казаха че може да се поправи! Помогнете ми да си намеря правата, щото ми писна от тъпата ни страна! Дал съм 450 лв. за тоя монитор ползвам го както си му е реда, бърша му праха ала бала всичко! с някви кърпички простотиииии и кво накрая ми свети няква точка като на мерника на CS-a майна и не мога да го гледам полудявам ей!!!!! Кажете кво да правя!!!!???? Е баси и тъпотията ЧЕСТНО!!!!!!!!!!!

За съжаление са прави. Има определен брой мъртви пиксели допустими по стандарт и не са длъжни да ти заменят монитора заради тях. И е напълно възможно да не си го забелязал до сега - както сам казваш забелязал си го на изцяло "черен" кадър - просто до момента не имало условия да го забележиш, скривали са го тези до него...

Прочети си гаранцията наистина - там пише.

Отварйте си очите като купувате! Не само какво купувате, а и при какви условия!

бях чувал че някой си играл да натисне диплеяе с остър предмет на мястото на изгорелия пиксел и той се оправял - не знам дали е вярно, но ппоне може да си смени цвета.....

За смяна на монитора трябва да имаш повече от един - зависи от гаранцията - може и да искат и 10 изгорели да ти го сменят...

Напълно нормално е да изгори и в последствие. Това е минуса на евтините монитори. При по-скъпите шанса е по-малък и съответно при дадени серии има гаранции за 0 изгорели пиксели при което ако изгори или се сменя монитора или му се сменя панела само.

Ferante, дай му поне телефон и някакви координати, та да може да те намери след като изпълни ценния съвет "натискане с остър предмет върху екрана"... ще иска да ти каже нещо със сигурност.

Напълно възможно е да си го купил така и да си забелязал в последствие.Винаги е така,като забележиш един дефект вече погледа ти се приковава към него и винаги го "търсиш"

Nishto ne moje da se napravi. Kato zqlo monitora ti moje da si raboti perfektno no da ima dead pixels taka 4e tova da ne te pritesnqva mnogo osobeno ako e po periferniqta na panela.

.... и съответно при дадени серии има гаранции за 0 изгорели пиксели при което ако изгори или се сменя монитора или му се сменя панела само.

т'ва важи за 1 или 2 седмици след покупката (не помня точно колко), но не и през целия период на гаранцията ;)

Преди месец и аз се бях панирал с моя. Някакъв пиксел ми прикова вниманието и един ден полудях, вече бях тръгнал към сервиза (моя е с гаранция за 0 пиксела 3 години). Светеше едно такова сиво, и интересното беше че и на светъл и тъмен фон го забелязвах. Някой каза, че като го видиш вече, и постоянно подсъзнателно го търсиш.. Така е.

И какво се оказа, въпреки забърсванията, вече мислех, че е пиксел.

Изгасих монитора и странично го погледнах така че почти огледално се получи под наклон и видях, че това е някаква много твърда точка, плюнка ли беше кво не знам, ама явно беше някаква бабунка, която е почти като леща (отпическия прибор, а не бобовата култура) и светеше странно. Явно на тъмен фон е отразявала светлината от полилиея.

Та изчегъртах някакси тва чудо и разбира се всичко се оказа напразна паника :) .

Та изгаси монитора и го разгледай отблизо и отстрани, понякога даже на опипване можеш да не забележиш бабунката.

Преди месец и аз се бях панирал с моя. Някакъв пиксел ми прикова вниманието и един ден полудях, вече бях тръгнал към сервиза (моя е с гаранция за 0 пиксела 3 години). Светеше едно такова сиво, и интересното беше че и на светъл и тъмен фон го забелязвах. Някой каза, че като го видиш вече, и постоянно подсъзнателно го търсиш.. Така е.

И какво се оказа, въпреки забърсванията, вече мислех, че е пиксел.

Изгасих монитора и странично го погледнах така че почти огледално се получи под наклон и видях, че това е някаква много твърда точка, плюнка ли беше кво не знам, ама явно беше някаква бабунка, която е почти като леща (отпическия прибор, а не бобовата култура) и светеше странно. Явно на тъмен фон е отразявала светлината от полилиея.

Та изчегъртах някакси тва чудо и разбира се всичко се оказа напразна паника :) .

Та изгаси монитора и го разгледай отблизо и отстрани, понякога даже на опипване можеш да не забележиш бабунката.

Офффф, ами не знам пробвах забърсвах ама не е това!!!

ПЛЮНКА ВИКАШ А!!!! ХЕХЕХЕХ! Явно играеш като мен на ФИФА-та!!! :D

Оффф...мина ми вече не ми пука! Но определено не го е имало преди доста се забелязва сериозно! Аз по принцип доста често гледам филмите от близко...просто ги преглеждам предварително! Та не може да не съм го забелязал! А бе здраве да е!!!

т'ва важи за 1 или 2 седмици след покупката (не помня точно колко), но не и през целия период на гаранцията ;)

tc, BF моделите от няколко месеца вече са с пълна 3-годишна гаранция. Предполагам, че tedy има такъв.

adibas, пак ще кажа, че е нещо много нормално да изгори пиксел на монитор. Вероятноста за месец/два да не го видиш при положение, че свети друг цвят на тъмно за мен е нула. Ако е прашинка или половин пиксел, който свети черно или сиво тогава наистина може и да не си го забелязъл. Ама да ти свети червено/зелено/синьо на черен фон няма как да не се забележи. Та това е положението, свикни с него или го пробутай на някой :)

• 1 year later...

Изрових тази тема, за да не отварям нова за нещо, за което вече е писано.

Купих си 20" Асус преди около 2 месеца и поливина от технополис. Работише без никакви проблеми, но тези дни забелязах мъртви пиксели. Не са един или два, а доста значиелна бройка. Разбрах, че има някакво ограничение относно гъстотата, за да мога да приложа гаранцията. В дясната част на монитпра ми под тъмно сив фон се виждат 2 ивици от пиксели с различни цветове (я зелен, я червен, син и т.н.) като всяка точица е на разстояние от 1-2 см една от друга. Двете ивици са вертикални и са по цялата дължина на монитора. На син фон забелязах още мъртви пиксели (поне 3-4) разпръстнати хаотично из монитора. На бял фон открих 2 в горния ляв ъгъл (имат жълт цвят). Прилагам снимка с илюстрация на двете ивици, които описох по-горе. Надявам се гаранцията да проработи, тъй като както сами се досещата броя им е доста голям, но нз дали покрива тези изисквания за гъстотата.

deadpixelsgd3.png

И за финал: Ако някой е запознат с тези неща да ми каже дали гаранцията ще работи за моя случай.

Благодаря предварително.

PS: Сега се загледах отново по-подробно. Цветовете на пикселите при тъмно сив фон е предимно син, но има и други. И също се зачудих дали е възможно нещп видео картата да прави проблеми заради горещините. Навеждаме на тази мисъл факта, че когато дам Restore down на прозореца и почна да местя прозореца се получават някакви цветни линии, които следят движението на прозореца:

asd2ii3.png

Очаква отговор с нетърпение :)

Щом има движещи се ивици (предполагам тия шотове си ги симулирал в Photoshop), твърде е възможно да не е от монитора.

Пробвай на VGA (т.е. на другия вход) на монитора, пробвай различни резолюции, пробвай под Safe Mode (може нещо драйвера), и под BIOS (примерно). Пробвай ако можеш и монитора при приятел на друго видео.

Пробвай да извадиш кабела от компютъра, би трябвало да светне екрана с надпис някакъв No Signal, за да видиш дали пак ще ги има пикселите.

За подобен брой пиксели иначе не виждам кой производител няма да ти признае гаранция (ако е от него).

А и това с гаранцията винаги се гледа под лупа още като се купува.

Да не говорим, че Acer не са от най-добрите (така да го кажем).

здравей и аз съм с LG явно ти е изгорял пиксел но за един пиксел няма да ти го сменят то си имаше едни условия ако имаш 2-3 изгорели пиксели на квадратен сантиметър чак тогава може да го сменят.Затова скъпите модели даржат на качеството и при тях и при един изгорял пиксел ти го сменят а при евтините ни се знае кого може да избие.Но са ми казвали че като се пусне ако не изгори някой в началото после няма да има проблеми.

10x за инфото. Утре ще имам възможност да тествам на друг компютър и ще пиша допълнително. Относно резолюцията опитах да я сменя и тогава нямаше разлика. Още нещо, което ме навежда на мисълта че може да е от видеото е, че когато го включих не ми направи впечатление да има някакви проблеми. След някой друг час работа почнаха да се появяват точките (това беше през най-горещите температури на деня). Видео картата започна да ми дава артефакти непосредствено след увеличаване на температурите(преди някоя и друга седмица). И от двете си правя извода, че може да и е дошъл предела на картата и да избива по всевъзможни начини. Но това са просто догадки. Утре като тествам на друг компютър ще пиша допълнително.

Еми както ти казах, извади кабела от компютъра, монитора трябва да светне със съобщение от вида No Signal, може и да се движи по екрана това.

Най-лесния начин.

То като цяло в Технополис и Техномаркет гледат да ти пробутат с изгорели, които при тях са бол... Тъй че или НЕ купувайте изобщо от там или проверявайте сантиметър по сантиметър с лупа за изгорели!

Пробвах на друг компютър. Когато дам за фон основните светове няма никакви мъртви пиксели. Не съм пробвал с нюансите, но явно проблема си е от картата. Благодаря на всички, които се отзоваха

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...