N00KiE Posted February 7, 2007 Share Posted February 7, 2007 Значи, имам идея до месец да си се сдобия с возило, към момента имам 2 хилки (лева) в мен, до края на месеца ще са 2500, готов съм и до 3к да скоча, стига да се появи нещо изгодно. Тъй като от началото на тази година има доста голямо движение в цените на автомобилите на старо доста гледам последните дни и се чудя какво да си харесам. Главно съм се насочил към Опел, първоначално си мислех за Кадет, но с тези паднали цени взех да се ослушвам и за Вектра или Астра. Та дайте да обсъдим за тези пари, които имам какво е на далавера да се вземе в момента и откъде. Отворен съм към всякакви предложения. Link to comment Share on other sites More sharing options...
UzITo Posted February 7, 2007 Share Posted February 7, 2007 В момента ДДС се плаща върху цената на покупката т.е. гледа на каква цена си купил колата ако е 100 евро 20 евро ти е ДДС . Съща така има такси ако е на самоход ( за ноемра , евро 1 , отделно разни други такси които са към 400 евро ) ако е на автовоз няма тези главоболия идва малко по-евтино и малко по-късно колата докато миен границите . Това е за коли от Германия мисля , че ще е най-добре да се насочиш за кола от там тези от Италия са по-евтини но им е зет тока отвсякъде . Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted February 7, 2007 Share Posted February 7, 2007 Миналата седмица един пич си вкара Нисан от Германия и го питахме специално колко пари му са разходите от тук до тук. Той каза 1000 ЛЕВА. КОлата е бензин 1,6 90 коня. Каза, че за 60 евро си е намерил самолетен билет, а другото е за номера и бензин. Въпреки, че малко ми се виждат тия пари, НО да видим. Аз също искам да се сдобия с возило, но ще изчакам до лятото и може би то ще е от Германия. Ще видим да дойде това време Link to comment Share on other sites More sharing options...
N00KiE Posted February 7, 2007 Author Share Posted February 7, 2007 Ами чак такива приключения до Германия не ми се предприемат, да не говорим, че на тема коли съм доста бос.Предпочитам да я взема оттук, или от някой който си играе да внася коли. Днес говорих с един познат, друг негов познат в събота ще докара с автовоз няколко коли от Италия, но ме посъветваха да избягвам коли внесени оттам. Та както и да е, това, което търся е евтина поддръжка и нормален разход на гориво, нямам състезателни наклонности, тъй, че "бегачки", "резачки" и т.н не не вълнуват много, трябва ми кола с цел достигане на от точка А до точка Б. Предпочитам да си карам на бензин, стига разликата с каране на газ да не е прекалено голяма. Общо взето това е. Link to comment Share on other sites More sharing options...
UzITo Posted February 7, 2007 Share Posted February 7, 2007 Опел корса , Волксваген поло ( 96-97 нататък ) опел астра с 1.4 1.6 двигател , голф с 1.4 1.6 двигател . Зависи от това дали ти трябва с 2 или с 4 врати , дали комби или обикновенна . На колите с 4 врати им е по-високата цената . Определено от Италия не но и ти си преценяш . Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted February 8, 2007 Share Posted February 8, 2007 Ами чак такива приключения до Германия не ми се предприемат, да не говорим, че на тема коли съм доста бос.Предпочитам да я взема оттук, или от някой който си играе да внася коли. Днес говорих с един познат, друг негов познат в събота ще докара с автовоз няколко коли от Италия, но ме посъветваха да избягвам коли внесени оттам. Та както и да е, това, което търся е евтина поддръжка и нормален разход на гориво, нямам състезателни наклонности, тъй, че "бегачки", "резачки" и т.н не не вълнуват много, трябва ми кола с цел достигане на от точка А до точка Б. Предпочитам да си карам на бензин, стига разликата с каране на газ да не е прекалено голяма. Общо взето това е. Аз бях се спрял на италиански дизел на Пунто, но като казах на баща ми и веднага ме одряза. Не знам защо. По принцип искам италианска кола по ред причини. Но и аз взех да се замислям Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted February 8, 2007 Share Posted February 8, 2007 Ми според моя бегъл опит мога да кажа следното: Винаги почти съм карал инталянски коли - Ланчия Y10 , фиат Типо ( ГАЗ ) и бях много доволен. После карах ескорт 1,6 на газ.... малееее мъка мъка мъка След това се насочих към дизел. Взех си 1,9TDI Ланча Делта и противно на очакванията и на многото хора които ми казваха ИТАЛЯНСКИ ДИЗЕЛ!!! - НЕЕЕЕ ! От две години го карам гори около 6/100 , когато реша да я пържа върви много 7-8/100. Така че те съветвам да не се лъжеш по клишета! Важното колата да е в добро състояние , а не определена марка. Спорд мен си я вкарай сам ( дали ти дали някой друг ) , не използвай автосалони или напълно непознати. Успех с избора. Link to comment Share on other sites More sharing options...
velvet_underground Posted February 8, 2007 Share Posted February 8, 2007 Бих те посъветвал да си купиш кола на бензин. Просто със старите дизели може да си навлечеш голяма беля на главата, а и ако не караш много-много, няма смисъл от тоя дизел. В никакъв случай не купувай Форд...по автосалоните ще те омаят,но честно казано съм виждал само един Форд,който е без кой знае какви проблеми. Може да пробваш с Seat,VW,Fiat Punto/имам наблюдения над няколко такива Рунтота и дори съм учуден,че не са се разпаднали,защото доста талиански коли леко се скапват.Единственият проблем освен консумативи на едното беше скоростна кутия-беше сменена,ама и то хайванчето не беше виждало по-ужасно каране в продължение на 3-4 години/,Astra/неизгнила/. А лафовете да ходиш сам да си докарваш кола ги забрави, щото то не е като да си купиш вафла от магазина- пак може да се вкараш в фголямо приключение. Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted February 8, 2007 Share Posted February 8, 2007 Извинявам се, че доста ще се отклоня от темата. Дали някои ще има идея как стои въпроса с внасянето на кола и регистрация на името на чужденец. Един от колете ми си купи от Германия BMW 318 - 91 г. Иска да отидем до България и да го регистрираме. Някаква идея дали има някакъв проблем(канадец е) и колко ще излезе всичко. Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro123 Posted February 8, 2007 Share Posted February 8, 2007 Spored men ako idesh sam i ti e za purvi put,i nqmash poznati tam 6ansa da se nabutash oste e dosta golqm.Purvo obikalqi tuka salonite pone moge da gi testvash kolite.To 2 ruka kola na tiq godini si e powe4e kusmet da e namerish svqstna Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted February 8, 2007 Share Posted February 8, 2007 Ми според моя бегъл опит мога да кажа следното: Винаги почти съм карал инталянски коли - Ланчия Y10 , фиат Типо ( ГАЗ ) и бях много доволен. После карах ескорт 1,6 на газ.... малееее мъка мъка мъка След това се насочих към дизел. Взех си 1,9TDI Ланча Делта и противно на очакванията и на многото хора които ми казваха ИТАЛЯНСКИ ДИЗЕЛ!!! - НЕЕЕЕ ! От две години го карам гори около 6/100 , когато реша да я пържа върви много 7-8/100. Така че те съветвам да не се лъжеш по клишета! Важното колата да е в добро състояние , а не определена марка. Спорд мен си я вкарай сам ( дали ти дали някой друг ) , не използвай автосалони или напълно непознати. Успех с избора. Е да де но все пак си и гледам и джоба. За сега преценявам и гледам и събирам инфо. Определено обаче не искам японска кола. Сяка европейска марка от малкия клас е добре дошла ПОнеже имаме Опел Вектра и гледам, че потдръжката на Опел не е кой знае какво та сега се озъртам и за Тигри и Корси и такива работи. А пък велвет дизела го искам поради друга причина :) Умуваме още пък и трай бабо за хубост са казали хората Spored men ako idesh sam i ti e za purvi put,i nqmash poznati tam 6ansa da se nabutash oste e dosta golqm.Purvo obikalqi tuka salonite pone moge da gi testvash kolite.To 2 ruka kola na tiq godini si e powe4e kusmet da e namerish svqstna Не съм луд да купувам кола сам . Имам приятел там който ако не друго поне знае немски . За дизелите знам, че е много хубаво да го купиш зимата и особено ако е студеничко. Ако зимата пали от раз без проблем значи би трябало да е добре Link to comment Share on other sites More sharing options...
drugariaBrigadiR Posted February 8, 2007 Share Posted February 8, 2007 виж в mobile.de как вървят там колите, сложи още около 1000 лв./ нормативно признати разходи :P/ и така.....друг е въпроса, че може и нещо с лек удар да вземеш и тука да го оправиш, а също ако ти се ходи иди до Дупница има доста автосалони там и цените са доста по ниски от Пловдивските Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted February 8, 2007 Share Posted February 8, 2007 Кола и Жена , какъвто боклук ти се падне :) С Опелите трябва да се внимава... още гният. За Форд съм съгласен. Кордобите са доста добра алтернатива. Дизиел преди 97-98г. не е добра инвестиция спорд мен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
N00KiE Posted February 8, 2007 Author Share Posted February 8, 2007 Имам желание да взема колата от Пловдив, имам познат, при който мога да мина преглед на колата тънко ( 1 бутилка уиски) преди да я взема, просто не ми рискува да ми пробутат неква кошница със замаскирани кусури. Имам и доста приятели с Кадети/Вектри, изобщо като поддръжка изобщо не им идва кой знае колко много, поне за мен това е доста важно. За Фиат ми е трудно да се ориентирам, понеже едни ми ги хвалят, втори ги плюят и ми е малко трудно да се ориентирам къде е истината. Другото, което е, че съм карал само Опели досега, (книжката си я взех на Аскона) и колкото и да са дървени си ми харесва возията им, като сметнем парите, които струват. Определено ще е бензин, дори ако разхода ме устройва бих карал на бензин вместо на газ ( тука май взех да се повтарям ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ant9 Posted February 8, 2007 Share Posted February 8, 2007 Защо не се оглеждаш за Рено 19. За 3000лв може да искочи някоя колица, гледай да е 1.7 пълен инжекцион, втора фаза, разхода на такова Рено е около 10-12 градско, зависи от крака ти . Рената имат много добри двигатели, проблема може да изкочи от скоростна кутия, електроника, окачване, жило на съединител. По-малко гният от Астрите, Кадетите. А и хечбека е идеален за тварене на хладилник например или по-обемен багаж, стига да ти се наложи. Плюс е че в България Рено 19 е най-разпространената кола след Опелите, части има даже и по моргите. Най-големия плюс на Реното е мекото возене(няма нищо общо с немска машина за тия пари 3000лв, в пъти по-добро и комфортно е), седалките са удобни. Link to comment Share on other sites More sharing options...
drugariaBrigadiR Posted February 8, 2007 Share Posted February 8, 2007 жена ми има Пунто 1200 с клима, кво да ти кажа, не е лошо, малко е слабо, но пък е икономично, не са много скъпи частите, нейното досега не е имало сериозен проблем вече 6 месеца го кара / всяка дупка я познава /, аз имам голф 2-ка/ 1800, 90 магарета,89 год/, за 8 месеца съм дал 35 лв. за части и труд/ шарнир и семеринг/ абе здрава кола е, може би от старите кошници Голфа е 1 от най здравите. Но все пак всичко е до късмет, пожелавам ти да си купиш нещо добро и запазено, да я караш с кеф Link to comment Share on other sites More sharing options...
N00KiE Posted February 8, 2007 Author Share Posted February 8, 2007 Честно казано 3000 е теоретичния максимум, ако взема за толкова пари оставам без стотинка в джоба :> По-скоро се ослушвам нещо в рамките на 2000-2500, 3000-то е като за изключителни случаи. Откакто съм взел книжката съм карал само чат-пат колите на познати и моя не съм имал, та не ми се изхвърля като за първа кола. Edit: http://i.mobile.bg/perl/main.cgi?topmenu=2...&f1=details http://i.mobile.bg/perl/main.cgi?topmenu=2...&f1=details http://i.mobile.bg/perl/main.cgi?topmenu=2...&f1=details Teзи 3-те си ги похаресах вчера, нещо подобно търся, някой може ли да даде некво мнение около тях ? На 2-те Вектри, даже е възможен лизинг (така пише), някой взимал ли е така кола, какви са условията и т.н. ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted February 8, 2007 Share Posted February 8, 2007 Не се връзвай на лизинг , ако не е просто разсрочено плащане от продавача , защото от разсрочено плащане до лизинг има разлика. Според мен щом ти харесват опелите бих ти препоръчал Астра. А за по евтина кола Типо за 1500 до 2000лв ще вземеш сносно Типо. Евтини части , макар и често да се сменят. Избягвай Моно инжекцията и при двата случая. Пълната инжекция също не е за предпочитане за старите коли , просто ще даваш десетки левове по Елкони и най накрая ще кажат че грешките могат да се изчистят само след смяна на софтуер или нов компютър. Карбуратор е чиста работа. Колкото по - малко електроника има по двигателя , толкова по добре. ( Говоря за по - стари коли разбира се ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
UzITo Posted February 8, 2007 Share Posted February 8, 2007 Само не забравяй , че за регистрация , гражданско отговорност , винетки и другите му глупости ще ти трябва някой лев отгоре да имаш . Link to comment Share on other sites More sharing options...
velvet_underground Posted February 8, 2007 Share Posted February 8, 2007 Двете вектри са една и съща кола И бих те посъветвал да не се възползваш от "лизинг" и "разсрочено плащане" .По-добре плащай веднъж,за да ти е мирна главата Link to comment Share on other sites More sharing options...
ant9 Posted February 8, 2007 Share Posted February 8, 2007 Тези Вектри които си харесъл съм сигурен че ще са с разбита предница или тя ще е пред разбиване. Недей изобщо поглежда дизел, за твоите пари(до 2500) по-добре на газ, отколкото дизел(много главоболия зимата ще имаш с него). Най-добре изглежда Голфа, 1.8 но е с газова, и все пак задължително отиваш на преглед във сервиз, да го вдигнат да видят отдолу предните носачи дали са изядени или заварявани, и щом е Голф задължително двигателя и скоростната кутия колко са ръчкани. И при най-малки съмнения се откажи. За да съберещ повече пари може да направиш следното, теглиш кредит до 3000лв, може дори само 1000лв от някоя банка, може да увеличиш периода за който да го изплащаш на примерно 2 или 3 години. Так ще събереш поне 3500лв, а при желание може и повече. Тогава вече избора ти ще се разшири. Link to comment Share on other sites More sharing options...
drugariaBrigadiR Posted February 8, 2007 Share Posted February 8, 2007 по повод на Голфа, 1800 куб. няма 70 коня, почват от 90, 112, 136,160.......На снимката изглежда много добре, но на место най добре. а пък и 93 г. ? ако искаш да провериш годината : www.doppel-wobber.de всичко за Голф от 1 -ката до 5-та Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThE_UfO Posted February 8, 2007 Share Posted February 8, 2007 За тези пари единственото добро което можеш да си вземеш е някаква фиестичка 1.1 5-6 градско бензин, извънградско пак толкова. там разни селски голфове, рена 19 дето се чупят под път и над път...единствено ако изкочи астричка по запазена от фиеста, ама астрата ще ти гори повече. Link to comment Share on other sites More sharing options...
drugariaBrigadiR Posted February 8, 2007 Share Posted February 8, 2007 За тези пари единственото добро което можеш да си вземеш е някаква фиестичка 1.1 5-6 градско бензин, извънградско пак толкова. там разни селски голфове, рена 19 дето се чупят под път и над път...единствено ако изкочи астричка по запазена от фиеста, ама астрата ще ти гори повече. с това 1,1 пък и форд бая зор ще види извън града, ще има да диша прахта на селските голфове Link to comment Share on other sites More sharing options...
N00KiE Posted February 8, 2007 Author Share Posted February 8, 2007 За тези пари единственото добро което можеш да си вземеш е някаква фиестичка 1.1 5-6 градско бензин, извънградско пак толкова. там разни селски голфове, рена 19 дето се чупят под път и над път...единствено ако изкочи астричка по запазена от фиеста, ама астрата ще ти гори повече. Aaaa фиести твърдо не Имам един приятел точно с 1.1, верно малко гори, ма през 2-3 месеца му е на ремонти . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.