Goonie Posted February 7, 2007 Share Posted February 7, 2007 Е, за София не мога да кажа. Пък и винаги има толкова слухове по всякакви въпроси - за самото кандидатстване, за изпитите, изпитващите... Имам чувството, че на някой му прави удоволствие да ги пуска, за да стресира останалите. Може наистина на някой да са му искали пари (и ти да вярваш, че казва истината, з-то ти е много близък), но всички тия истории са толкова изопачени и украсени... Не може нещо да се случи на един човек по точно определен начин и това да е гаранция, че така ще е и при другите, че това е моделът, който ще се следва във всички случаи. Пък такива предложения се отправят към този, спямо когото номерът може да мине. Не може преподавателят едно към гьотьора да прави такива предложения, все пак и той си пази поста. Говоря лично за себе си. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KnoppiX Posted February 7, 2007 Share Posted February 7, 2007 Айде бе вие идиоти ли сте? Кви кинти и глупости...и в ПУ и в СУ имам приятели които са влезли с изпит, не 1 или 2ма, а бая хора... Особено пък в ПУ се влиза адски лесно Право...въпроса с връзките наистина го има, ако си 3каджията на випуска...ако си кадърен след като завършиш ПУ-то даже с Право, преспокойно ще си намериш работа. Вярно е, че държавата ни е такава, ама айде по-полека...не слагайте личните си неуспехи в графата "държавата е виновна за всичко!!!" Колкото до сервитьорките и зидарите които взимат същите пари, кажи ми колко време може да я върши тая работа и то тва работа ли е... Едно е да вършиш това, което ти е кеф, друго е по цял ден квото намериш или няква тежка уморителна работа...1/2 от темата са пълни глупости... Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted February 7, 2007 Share Posted February 7, 2007 Колкото до сервитьорките и зидарите които взимат същите пари, кажи ми колко време може да я върши тая работа и то тва работа ли е... Едно е да вършиш това, което ти е кеф, друго е по цял ден квото намериш или няква тежка уморителна работа...1/2 от темата са пълни глупости... Не съм казал зидар. И по тоя въпрос може да прочетеш предният ми пост. След като се докажеш или се научиш на занаят, хората ти дават възможност. Има и 50 годишни зидари. Аз не въждам какъв е проблема? Не може само 20 годишни строители да има. Нали се иска и опит в тая работа. На кой му е кеф да е адвокат? Кой е тоя дето му е кеф да оправдава виновни хора? Убийци, изнасилвачи, крадци, които може да похитят и него? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted February 7, 2007 Share Posted February 7, 2007 момчета и момичета, които се канят да кандидатстват. едно ще ви кажа - прависти и икономисти се бълват с хиляди всяка година и наистина в правото, за да си намериш прилична работа трябват яки връзки. както и да е, не ми е това мисълта. скоро в българия (а и не само) ще има огромен недостиг на иженери и това се говори отдавна по радиа, телевизии и т.н. така че, ако питате мен, се записвайте инженерни специалности, щото вече, дето ми сменят гумите имат икономическо образование! Валентин Кирчев доц. в ТУ. Той ни изнесе лексия за "глада" от инженерни кадри. ТОва е и една от причините да стискам зъби и да се мъча на горе към 4-ти курс в ТУ Link to comment Share on other sites More sharing options...
velvet_underground Posted February 7, 2007 Share Posted February 7, 2007 Има инженерни кадри, работещи за 200-300 лева Не мислете, че като има глад за някакви специалисти, всички ще бачкат за извънземни суми. Друга е работата Link to comment Share on other sites More sharing options...
sincity Posted February 7, 2007 Share Posted February 7, 2007 Доста се измести темата от първоначалния й замисъл май. Има ли хора, които са влезли студенти в ПУ без изпити? Има. Това си е факт. И то говоря именно за по-престижните специалности. Има ли хора, които завършват тези същите специалности, без да са чели почти нищо? Има. Оттук нататък не знам за какво се спори. Трагично е нивото на висшето образование в България като цяло. Качественото образование тук е изключение, а не правило, за съжаление. Някой се беше усъмнил, че съдиите получават 1000 лева. А всъщност получават над 1000 повечето. Но абсолютно си заслужават тази заплата. Отговорността им е много голяма. w00x, на кой му е кеф да е адвокат се питаш? Невинаги адвокатите защитават виновни лица все пак. Даже напротив. Повечето дела се спират или прекратяват. Link to comment Share on other sites More sharing options...
E.T. Posted February 8, 2007 Share Posted February 8, 2007 Непросветените хора като им кажеш Право веднага мислят адвокат, а като има кажеш адвокат го приемат като защитник на крадци, изнасилвачи и т.н. Но това е Наказателно право, а има още много отрасли като Гражданско, Трудово, Търговско. Адвокатът не винаги защитава виновния, например защо да не представляваш незаконно уволнен работник, за да може да бъде върнат на работа и да му бъдат изплатени обезщетения. Нима това не е приятна и удовлетворяваща работа, с която си помогнал справедливостта да възтържествува. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted February 8, 2007 Share Posted February 8, 2007 Непросветените хора като им кажеш Право веднага мислят адвокат, а като има кажеш адвокат го приемат като защитник на крадци, изнасилвачи и т.н. Но това е Наказателно право, а има още много отрасли като Гражданско, Трудово, Търговско. Адвокатът не винаги защитава виновния, например защо да не представляваш незаконно уволнен работник, за да може да бъде върнат на работа и да му бъдат изплатени обезщетения. Нима това не е приятна и удовлетворяваща работа, с която си помогнал справедливостта да възтържествува. Каквото ще право да е, винаги единия от двамата адвокати защитава виновния. Или почти винаги. В случаят с работника, който е незаконно уволнен, нали страната на фирмата която е извършила незаконното уволнение, също се защитава от адвокат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
E.T. Posted February 8, 2007 Share Posted February 8, 2007 w00x, за това си прав, но вече е въпрос и на избор от коя страна ще си. Link to comment Share on other sites More sharing options...
midas Posted February 8, 2007 Share Posted February 8, 2007 Не съм казал зидар. И по тоя въпрос може да прочетеш предният ми пост. След като се докажеш или се научиш на занаят, хората ти дават възможност. Има и 50 годишни зидари. Аз не въждам какъв е проблема? Не може само 20 годишни строители да има. Нали се иска и опит в тая работа. На кой му е кеф да е адвокат? Кой е тоя дето му е кеф да оправдава виновни хора? Убийци, изнасилвачи, крадци, които може да похитят и него? Аз предпочитам да съм адвокат вместо да имам КАРИЕРА НА ЗИДАР. Как звучи само... Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted February 8, 2007 Share Posted February 8, 2007 Аз предпочитам да съм адвокат вместо да имам КАРИЕРА НА ЗИДАР. Как звучи само... Кой е казал, че да си адвокат е лошо. Не се хващайте за думи изкарани от отговора ми към нечия нападка, която пък от своя страна е била в съвсем различна посока. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted February 8, 2007 Share Posted February 8, 2007 Официален сайт на ПУ Тук можете да получите инфо относно изпити и т.н. И не пишете тъпотии, особено тези, които не са учили или не учат там. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted February 9, 2007 Share Posted February 9, 2007 Не разбира се, но в нормалните бели страни, след лоялна служба следва повишение. Къде е това да ходя там направо ? От чистач директор ли ? Или от сервитьорка собственик ? След дълга, много дълга, лоялна служба в която си показал качествата си и си доказал, че имаш знанията и уменията за по-горен пост следва повишение. Ако си малоумник или неамбициозен повишение ще видиш през крив макарон, ако ще и на луната да си. Най-много да ти вдигнат заплатката с 50 цента, пенса, копейки или каквото там си искаш на час. Това със сервитьорката и хамалина е пълна глупост защото професията не е само колко пари взимаш на ден или на месец а колко стабилност ти дава дадената професия. Утре на сервитьорката като и увиснат циците ще си намери работа в някоя квартална кръчма за 150 лева и това и е, докато не увисне толкова, че и там да не я искат. А ако работят добре адвоката, прокурора, съдията и така нататък - винаги ще имат работа. По твоята логика какъв е смисъла да се учи за лекар да кажем ? Какви са тия малоумници, които учат по ден и нощ с години за да взимат после 300 лева ? Само че като си болен друго разправяш... Stenli, това, че всяка година излизат хиляди адвокати и икономисти - в капитализма има едно нещо, което липсва в любимия социализъм - конкуренция. Бъди повече от другите, имай повече знания, квалификация, сертификати, езици, умения, пък ако ще и хиляди на ден да излизат - теб няма да те интересува. Друго нещо, което за мен си е просто част от конкуренцията са връзките. В така прехвалените бели страни връзките са нещо много хубаво и всеки се стреми да има повече, защото там хубава работа също най-лесно се намира с връзки. Там се нарича networking и хората са разбрали, че да ги изграждаш е умение, при това ценено. България най-вероятно е единственото място на планетата, където връзките са нещо лошо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted February 9, 2007 Share Posted February 9, 2007 Aбе stefan, ти изобщо следиш ли разговора. Прочети предния ми пост. И ти приспадаш към хората, които вадят думи от контекста на даден пост, който е целял съвсем различно. Нямам какво да кажа повече, при положение, че всеки си набелязва нещо и си пише по него. Като е толкова лесно и приятно, юрвайте се всичките и ставайте адвокати и лекари. Ебати. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KnoppiX Posted February 9, 2007 Share Posted February 9, 2007 Не съм казал зидар. И по тоя въпрос може да прочетеш предният ми пост. След като се докажеш или се научиш на занаят, хората ти дават възможност. Има и 50 годишни зидари. Аз не въждам какъв е проблема? Не може само 20 годишни строители да има. Нали се иска и опит в тая работа. На кой му е кеф да е адвокат? Кой е тоя дето му е кеф да оправдава виновни хора? Убийци, изнасилвачи, крадци, които може да похитят и него? Аз лично не познавам хора работили дълги години тежка работа като зидарм които нямат хиляди проблеми със здравето, тъй че това за 20 годишните зидари с опит, дето ги търсели е доста нелепо сравнено с адвокат примерно. В по-развитите страни заплатите на повечето хора са от един тип, само дето едните стоят на бюро, пишейки отчети и говорейки по телефона, а други с пот на челото им минават по 2 тона на ден през ръцете и са целите омазани в глупости, прибират се вкъщи уморени и бачкат по 12-14 часа на ден. Колкото до адвокатите, странно ми е да ти го кажа, защото горе-долу знам колко си голям и на къв акъл си, но ... тия работи са само по филмите Има адвокати, които се занимават например само с бракоразводни дела, там нещата не са чак толкова мръсни колкото ти спомена при убийства, изнасилвания и т.н. И не са само бракоразводните адвокати, има хиляди други неща, с които един адвокат може да се справя без да се налага да си цапа толкова много ръцете или пък да си пълни съвестта със нечестни оправдания на престъпници Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted February 9, 2007 Share Posted February 9, 2007 Аз лично не познавам хора работили дълги години тежка работа като зидарм които нямат хиляди проблеми със здравето, тъй че това за 20 годишните зидари с опит, дето ги търсели е доста нелепо сравнено с адвокат примерно.В по-развитите страни заплатите на повечето хора са от един тип, само дето едните стоят на бюро, пишейки отчети и говорейки по телефона, а други с пот на челото им минават по 2 тона на ден през ръцете и са целите омазани в глупости, прибират се вкъщи уморени и бачкат по 12-14 часа на ден. Колкото до адвокатите, странно ми е да ти го кажа, защото горе-долу знам колко си голям и на къв акъл си, но ... тия работи са само по филмите Има адвокати, които се занимават например само с бракоразводни дела, там нещата не са чак толкова мръсни колкото ти спомена при убийства, изнасилвания и т.н. И не са само бракоразводните адвокати, има хиляди други неща, с които един адвокат може да се справя без да се налага да си цапа толкова много ръцете или пък да си пълни съвестта със нечестни оправдания на престъпници А аз искам да те попитам, какво точно искаш да ми кажеш в момента? С каква цел е този ти пост? И именно заради бракоразводните дела казах, че "почти винаги" единият адвокат защитава виновния. Но какво общо има това с цялата тема, че в България, за да си адвокат трябва да имаш познати адвокати, които да ти дадат терен за реализация? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KnoppiX Posted February 9, 2007 Share Posted February 9, 2007 Общото е, че има смисъл да се влиза специалност Право и се влиза без толкова много зор и без да даваш пари. Целта на мнението беше да изкажа своята гледна точка, а именно че не се съгласих с теб Не мисля, че сме чак толкова оффтопик. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted February 11, 2007 Share Posted February 11, 2007 Aбе stefan, ти изобщо следиш ли разговора. Прочети предния ми пост. И ти приспадаш към хората, които вадят думи от контекста на даден пост, който е целял съвсем различно. Нямам какво да кажа повече, при положение, че всеки си набелязва нещо и си пише по него. Като е толкова лесно и приятно, юрвайте се всичките и ставайте адвокати и лекари. Ебати. Не, просто си казвам мнението и твърдя, че пишеш глупости. Пълни. Някой ще вземе да ти прочете писанията и да реши вместо адвокат/икономист да стане хамал. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted February 11, 2007 Share Posted February 11, 2007 Не, просто си казвам мнението и твърдя, че пишеш глупости. Пълни. Някой ще вземе да ти прочете писанията и да реши вместо адвокат/икономист да стане хамал. Ами ако ще чете между редовете, да става хамал. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.