Jump to content
BulForum.com

Какъв е приемния изпит в ПУ-то

Dimitar_90

Recommended Posts

Откога в ПУ има специалности Програмране и Графичен дизайн :confused

Шегата настрана,явно питаш за Информатика.Може да се кандидатства с изпит по математика или информатика,балообразуващи оценки няма

А как стоят нещата с правото?

1. Много кинти...

2. Татко адвокат....

3. Адските оценки...(и пак няма гаранция)

Успех!!!

Кои оценки се взимат от дипломата?

Не се взимат оценки от дипломата. Само изпитите. Удвоена по история и удвоена по Български.

Както каза AssassiN обаче, ако нямаш познати при които можеш да работиш, няма смисъл, защото трудно ще се реализираш като самостоятелен адвокат. Колежката е завършила Право и сега се чуди защо го е завършила.

Миличка, има си справочници за тази работа. Каквото и да ти кажат тук, не е сигурно, че е така. Най-добре се разходи до ПУ и виж сама за какво става въпрос! Но Право и МИО в ПУ(а и навсякъде другаде) се влиза много трудно и предимно с връзки...

1. Много кинти...

2. Татко адвокат....

3. Адските оценки...(и пак няма гаранция)

Успех!!!

Защо говориш глупости?

w00x,кой е казал,че като завършиш право ,може да станеш само адвокат :blink:

съветът ми е, ако искаш да учиш право - >частни уроци в университета както по езикова, така и по история :excl: иначе трудно ще влезеш да не кажа и изобщо ;)

Защо говориш глупости?

Действително са глупости. Майка ми е адвокат, завършила е ПУ...знам за какво става въпрос.

Иначе аз имам още време да му мисля, просто ледам да се информирам.

Мерси :)

Защо говориш глупости?

Никой. Просто адвокат се става най-лесно от всичките други възможности. За нотариус примерно може да ти се наложи да чакаш 10-15 години. Примерно.

За друго заслужава ли си да учиш 6 години по 6 дни в седмицата, ако ще взимаш 1000 лева на месец? Една проста (като професия, а не като умствен багаж) сервитьорка в Plazma (примерно), завързва по над 1000 лева на месец. Дето нищо не е учила. И не само в Plazma. Сервитьорките в нощните заведения правят луди пари без да са учили 6 години по 6 дена седмично. Също и общите работници по строежите. 40 лева на ден. Ако щеш... Разносвачи на картончета в бинго - от 600 нагоре.

Говоря за Пловдив.

*lola* : майка ти надали е заръвшила в близките 5 години. Нещата се променят.

Точно заради това,w00x, ти трябва език ;) Без език не става почти никъде :excl:

Иначе не мисля,че съдиите и юристите взимат по 1000 лв на месец :bgrin:

Точно заради това,w00x, ти трябва език ;) Без език не става почти никъде :excl:

Иначе не мисля,че съдиите и юристите взимат по 1000 лв на месец :bgrin:

Съдия се става още по-трудно отколкото се става адвокат. За юристите не мога да говоря, но там където са големите пари никой не пуска непознати, недоказали се люде.

И какъв език ти трябва по-точно? И кой изобщо говори за език? Искаш да ми кажеш, че аз ще стана по-лесно съдия ако знам език, отколкото ако си нямам и бъкел? Ти си адвокат в БЪЛГАРИЯ, а не в някоя друга страна. Ако защитаваш чужд гражданин му се наема преводач. Къде в цялата тая история на съдийства и адвокати се вписва езика (какъвто и да е той)?

*lola* , не е вярно, че за да те приемат право трябва да имаш връзки и пари. Мен ме приеха и в Пловдив и в Благоевград на 1 класиране без тях. Единствено зависи от теб как ще се представиш на изпитите. По-лесно е ако ходиш на уроци при университетските преподаватели, но не е задължително.

А относно сервитьорките в Плазма се питам дали това е професия като за цял живот или ще те изритат като повехне младостта ти?!

момчета и момичета, които се канят да кандидатстват. едно ще ви кажа - прависти и икономисти се бълват с хиляди всяка година и наистина в правото, за да си намериш прилична работа трябват яки връзки. както и да е, не ми е това мисълта. скоро в българия (а и не само) ще има огромен недостиг на иженери и това се говори отдавна по радиа, телевизии и т.н. така че, ако питате мен, се записвайте инженерни специалности, щото вече, дето ми сменят гумите имат икономическо образование!

Красьо,въпросът е кои предмети ти вървят в училище и към кои имаш особен интерес.Лесно е да кажеш така-аз ставам инженер,но ако не си на ТИ с математиката? ;)

Красьо,въпросът е кои предмети ти вървят в училище и към кои имаш особен интерес.Лесно е да кажеш така-аз ставам инженер,но ако не си на ТИ с математиката? ;)

сашо, така е. точно математиката е една от причините да не съм се пробвал в специалност, за която говорех. то и затова сега ме гърчат в сл. филология :bgrin: но някой хора просто са чули, че е модерно да си икономика/право и айде.

Първо: Имало много юристи! От коя професия няма по много. Може ли да се работи нещо, което още не е измислено?!

Второ: При канд.-студ. изпит се вземат и оценките от дипломата по история и литература!!

Трето: Моите родители са лекари (т.е. нямам никакви връзки в тая област), но също като Е.Т. влязох от 1-я път. Наистина е голям бонус да ходиш на уроци при преподавателите от университета.

Четвърто: Познавам хора с 3-ки по наказат. право, които на 32-33 г. са районни прокурори с ранг на окръжен. Мисълта ми е - не цялата система е корумпирана - и по честен път може да стигнеш далеч, ако си кадърен.

И до кога ще работиш в Плазма? До като станеш на 50? :blink:

Не разбира се, но в нормалните бели страни, след лоялна служба следва повишение.

...

айде тая година кандидатствай, ей така за майтап иди на пробния изпит, без да си ходила на уроци и виж кво ще изкараш. казвам ти, че знам ква е системата на приемане и затова препоръчах на пича да иде точно на прословутите уроци в университета, ама точно на тях! ако беше прочела малко по назад щеше да разбереш и какви специалисти ще се търсят изключително много вбъдеще.

Хайде и ти се върни по-нагоре да прочетеш по-внимателно поста ми, ще узнаеш, че вече съм там и не говоря наизуст,а за нещо, което ми е понятно. Погледни и това, което казвам за уроците. И още нещо - какво общо имат тук професиите, които евентуално, според нечии догадки, ще се търсят вбъдеще. Говорим за ситуацията в момента, не за след година-две.

казвам ти, че ако не беше отишла на уроци точно в ПУ най-вероятно нямаше да те приемат право. ако искаш ми вярвай, ако искаш недей. в СУ е още по-страшно, съученичка на моята приятелка някакъв направо й казал плати 3000лева иначе няма да те приемем право. Колкото до кои специалности ще се търсят и кои не затова се правят проучвания. не съм си го измислил аз, че ще се търсят инженери или някакви други специалисти. ето ти и цитати от статии, щото явно не ми вярваш

Понякога сме свидетели на странни противоречия. В страна като Германия, която е водеща икономическа сила в евро зоната, има недостиг на инженери. Наскоро самият шеф на Airbus се оплака, че европейският консорциум не успява да намери квалифицирани кадри. В Германия се търсят инженери за 18 хиляди работни места.

цялата статия на http://www.rfi.bg/prog/euaccent/show.shtml...t&type=show

Миграцията на инженери, компютърни специалисти и квалифицирани работници на Запад оголи редица позиции

http://www.epochtimes-bg.com/2007-01/2007-01-06_02.html

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...