KraS Posted February 4, 2007 Share Posted February 4, 2007 Та един приятел от известно време има проблем с компчето. Мъчихме го днес.... в началото работеше по 4-5 секунди и угасва. Установихме че е от захранването(Delux 300W) и сложихме едно друго по-слабо 250W(странна марка, не я помня). Тръгна. Друг странен проблем който има е свързан с честотите. Процесора му е Семпрон 2300+ и работи на 166 шина. Има 2 плочки рам - V-Data и Corsair (и двете са 512 ДДР400). Като ги сложим на 333мхз и компа не иска да стартира, просто замръзва още в началото при детектване на хардуера, не може да се влезе и в БИОС-а. Не възприема никакви команди. Естествено резетнахме настройките след махане на батерията на дъното. На 400мхз честота на паметта по принцип си стартираше, но днес по едно време и това отказа да прави. Детектва всичко, уж започва да зарежда..... и вади един черен екран...и нищо. Замръзва и не мърда. Резетвахме няколко пъти настройките, но без успех. Чудя се да не би и това захранване 250W нещо да не е много читаво. Доста е старичко и не знам до колко се вписва с конфигурацията която е: Albatron KX600Pro, s.A, DDR400, AGP 8х Sempron 2300+ FX5200 128mb, 128bit Seagate 80gb, ATA-133 CD-RW Естествено догатката ми може и да е грешна за захранването. Проблема може и да е другаде. Другото което не ми е ясно е защо за бога при еднакви шини на процесора и паметта (166) не пали ?!?! Та приемам всякакви мнения и съвети. Благодарен ще съм ако помогнете на пича, много е отчаян. Вече 1 седмица е без комп Link to comment Share on other sites More sharing options...
KraS Posted February 6, 2007 Author Share Posted February 6, 2007 Вчера пробвахме и с друго захранване - Codegen 350W. Ефектът беше същия - след детектване на хардуера вади черен екран (по-скоро тъмно сив). Следователно проблема не е бил и в тока. Тъй като гледам че няколко дена на никой нищо не му хрумна, дайте поне идея къде да го закараме тоя комп да го преслушат. Мерси предварително Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted February 6, 2007 Share Posted February 6, 2007 Пробвайте само с едната плочка памет. Изключете всичко ненужно от захранването, защото наистина ми се вижда слабичко. По ненужно имам предвид CD, FDD, нещо ако има на PCI слотовете. Ако запали и си работи нормално значи в захранването е проблема. И още нещо преди да започне да зарежда влезте в БИОС и оттам дайте Default Settings. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KraS Posted February 6, 2007 Author Share Posted February 6, 2007 Пробвайте само с едната плочка памет. Изключете всичко ненужно от захранването, защото наистина ми се вижда слабичко. По ненужно имам предвид CD, FDD, нещо ако има на PCI слотовете. Ако запали и си работи нормално значи в захранването е проблема. И още нещо преди да започне да зарежда влезте в БИОС и оттам дайте Default Settings. Това което предлагаш го пробвахме няколко пъти Само едната плочка после само другата.... и дефаултите няколко пъти ги зареждахме... и ИДЕ кабели сменяхме...и СД ром разкачахме и флопито махнахме....на ПСИ слотовете няма нищо даже. И с 350 ватовото захранване не стана Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted February 6, 2007 Share Posted February 6, 2007 проблема ще е в дъното Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorgar Posted February 6, 2007 Share Posted February 6, 2007 проблема ще е в дъното дали мен по на видео ми мяза Link to comment Share on other sites More sharing options...
FENA Posted February 6, 2007 Share Posted February 6, 2007 Ами смени и видео картата и сложи една 3-та различна плочка рам(само за проба) и ще си проличи дали е от дъното,или от видео картата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KraS Posted February 7, 2007 Author Share Posted February 7, 2007 Мерси за съветите на всички. В събота или неделя ще пробваме с различни рам и видео. Предния ден просто нямахме второ РС в наличност и не можахме на 100% да пробваме всички възможности. В края на седмицата се надявам да сме открили вече окончателния проблем и ще постна какъв е. Междувременно приемам още съвети Поздрави ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobar Posted February 7, 2007 Share Posted February 7, 2007 Аз ще кажа само едно до сега не сте слагали захранване а само кутийки пробвай с фортрон ако прави всичките изброени хави след това пробвай само с една рам или тествай рама с хирен буут сд има голд мемори тест на тестинг туулз. Ако има нещо друго питай Link to comment Share on other sites More sharing options...
FENA Posted February 8, 2007 Share Posted February 8, 2007 Еее ти пък издави рибата..само с Фортрон ли работят всички машини..разбирам да се рества нещо,или да забива като зареди до някъде поне,ама човека казва,че още в началото забива..Тия Фортрони взехте да ги боготворите вече... Link to comment Share on other sites More sharing options...
KraS Posted February 8, 2007 Author Share Posted February 8, 2007 Аз ще кажа само едно до сега не сте слагали захранване а само кутийки пробвай с фортрон ако прави всичките изброени хави след това пробвай само с една рам или тествай рама с хирен буут сд има голд мемори тест на тестинг туулз. Ако има нещо друго питай Проблема е че от никъде не мога да буутна, дори и от СД-то не ще А проблема не вярвам да е в тока. Иначе как е работил толкова време с онова захранване. Пък и с друго пак прави същите мизерии Мерси за съвета все пак Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobar Posted February 8, 2007 Share Posted February 8, 2007 Значи има възможност и батерията на дъното да е умряла или следващото вариянтче е да е отишло дъното но първо виж дали батерията има 3 волта Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.