Jump to content
BulForum.com

Проблем с РС

Recommended Posts

Та един приятел от известно време има проблем с компчето. Мъчихме го днес.... в началото работеше по 4-5 секунди и угасва. Установихме че е от захранването(Delux 300W) и сложихме едно друго по-слабо 250W(странна марка, не я помня). Тръгна. Друг странен проблем който има е свързан с честотите. Процесора му е Семпрон 2300+ и работи на 166 шина. Има 2 плочки рам - V-Data и Corsair (и двете са 512 ДДР400). Като ги сложим на 333мхз и компа не иска да стартира, просто замръзва още в началото при детектване на хардуера, не може да се влезе и в БИОС-а. Не възприема никакви команди. Естествено резетнахме настройките след махане на батерията на дъното. На 400мхз честота на паметта по принцип си стартираше, но днес по едно време и това отказа да прави. Детектва всичко, уж започва да зарежда..... и вади един черен екран...и нищо. Замръзва и не мърда. Резетвахме няколко пъти настройките, но без успех. Чудя се да не би и това захранване 250W нещо да не е много читаво. Доста е старичко и не знам до колко се вписва с конфигурацията която е:

Albatron KX600Pro, s.A, DDR400, AGP 8х

Sempron 2300+

FX5200 128mb, 128bit

Seagate 80gb, ATA-133

CD-RW

Естествено догатката ми може и да е грешна за захранването. Проблема може и да е другаде.

Другото което не ми е ясно е защо за бога при еднакви шини на процесора и паметта (166) не пали ?!?!

Та приемам всякакви мнения и съвети. Благодарен ще съм ако помогнете на пича, много е отчаян. Вече 1 седмица е без комп :cry :sad2:

Вчера пробвахме и с друго захранване - Codegen 350W. Ефектът беше същия - след детектване на хардуера вади черен екран (по-скоро тъмно сив).

Следователно проблема не е бил и в тока.

Тъй като гледам че няколко дена на никой нищо не му хрумна, дайте поне идея къде да го закараме тоя комп да го преслушат. Мерси предварително :)

Пробвайте само с едната плочка памет. Изключете всичко ненужно от захранването, защото наистина ми се вижда слабичко. По ненужно имам предвид CD, FDD, нещо ако има на PCI слотовете. Ако запали и си работи нормално значи в захранването е проблема. И още нещо преди да започне да зарежда влезте в БИОС и оттам дайте Default Settings.

Пробвайте само с едната плочка памет. Изключете всичко ненужно от захранването, защото наистина ми се вижда слабичко. По ненужно имам предвид CD, FDD, нещо ако има на PCI слотовете. Ако запали и си работи нормално значи в захранването е проблема. И още нещо преди да започне да зарежда влезте в БИОС и оттам дайте Default Settings.

Това което предлагаш го пробвахме няколко пъти :( Само едната плочка после само другата.... и дефаултите няколко пъти ги зареждахме... и ИДЕ кабели сменяхме...и СД ром разкачахме и флопито махнахме....на ПСИ слотовете няма нищо даже. И с 350 ватовото захранване не стана :(

Ами смени и видео картата и сложи една 3-та различна плочка рам(само за проба) и ще си проличи дали е от дъното,или от видео картата. :)

Мерси за съветите на всички. В събота или неделя ще пробваме с различни рам и видео. Предния ден просто нямахме второ РС в наличност и не можахме на 100% да пробваме всички възможности. В края на седмицата се надявам да сме открили вече окончателния проблем и ще постна какъв е. Междувременно приемам още съвети :) Поздрави !

Аз ще кажа само едно до сега не сте слагали захранване а само кутийки пробвай с фортрон ако прави всичките изброени хави след това пробвай само с една рам или тествай рама с хирен буут сд има голд мемори тест на тестинг туулз. Ако има нещо друго питай ;)

Еее ти пък издави рибата..само с Фортрон ли работят всички машини..разбирам да се рества нещо,или да забива като зареди до някъде поне,ама човека казва,че още в началото забива..Тия Фортрони взехте да ги боготворите вече... :rolleyes:

Аз ще кажа само едно до сега не сте слагали захранване а само кутийки пробвай с фортрон ако прави всичките изброени хави след това пробвай само с една рам или тествай рама с хирен буут сд има голд мемори тест на тестинг туулз. Ако има нещо друго питай ;)

Проблема е че от никъде не мога да буутна, дори и от СД-то не ще :(

А проблема не вярвам да е в тока. Иначе как е работил толкова време с онова захранване.

Пък и с друго пак прави същите мизерии :ghost

Мерси за съвета все пак :)

Значи има възможност и батерията на дъното да е умряла или следващото вариянтче е да е отишло дъното но първо виж дали батерията има 3 волта ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...