Jump to content
BulForum.com

Проблем с Wireless Router Canyon CN-WF514 и интернет

Recommended Posts

Привет на всички.Скоро си купих Wireless Router Canyon CN-WF514.Доставчик на интернет ми е Евроком.Всичко беше наред,докато не започна да прекъсва интернета.След като четох в различни форуми,разбрах,че това става заради обновяването на IP адресите,от страна на интернет доставчика,в това число и Евроком - тогава рутера не взима обновеното IP и нета спира.Пробвах да флашна биос-а,но не става-на страницата на Canyon има update-ти,но като ги смъкна и реша да флашна,ми казва "невалиден формат"-нещо,от което се оплакват и други потребители.В настройките на LAN-а(става дума за рутера) имам зададено

IP:192.168.2.1.Именно това IP сложих и в DMZ,но ефект няма(нета прекъсва).При включен DHCP-Server на рутера, IP-тата варират от 192.168.2.100 до 192.168.2.200

(когато всичко функционира,настолния компютър има IP-192.168.2.100,а лап-топа е с IP-192.168.2.101).В настройките на рутера има опция Lease Time(стандартно е сложено на forever),тази настройка е рутера да обновява информацияра от DHCP-Server-а.Аз го промених на минималното - 30 мин.,но ефект пак няма->след 30-40 мин. нета спира и пак се налага да рестартирам рутера,което е досадно и изнервящо.Някой може ли да помогне?Благодаря ви предварително!

Малко неразбираемо(поне за мен) си написал нещата. Интересува ме на кой порт на рутерчето си закачил модема от ЕК. И точно какви настройки си му направил(на рутера). :-)

Проблемът е решен Хрумна ми да отида на WAN настройките и на DNS да сложа евркомските ръчно,по принцип то си ги намира автоматично и не трябва аз да ги пиша,та ги написах : 217.10.240.242 и 217.10.240.2 и от 24 часа нета не е спирал и IP-то се обновява както трябва.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...