Jump to content
BulForum.com

Как мога да си правя сам цигари?

Vendettist

Recommended Posts

Забелязах ,че много хора си правят сами цигарите и ми е интересно от какви принадлежновсти имма нужда ,за да мога и аз.Пуших от на един познат цигарите и ми хареса много.Айде някой ,който сам си свива цигарите да каже какво ми трябва и от къде мога да го купя :laughing:

Забелязах ,че много хора си правят сами цигарите и ми е интересно от какви принадлежновсти имма нужда ,за да мога и аз.Пуших от на един познат цигарите и ми хареса много.Айде някой ,който сам си свива цигарите да каже какво ми трябва и от къде мога да го купя :laughing:

Те хората ти отказват, а ти тепърва искаш да се учиш??? Виж ако става дума за други цигари, става ;)

Ами като за начало ти трябват листчета, тютюн и филтри(може и без тях, зависи дали предпочиташ качак или не). След това или си купуваш машинка за свиване или сам се учиш да си ги свиваш. А въпросните работи можеш да си ги купиш от повечето магазинчета, където продават цигари.

А.. и без машинка става :)

Взимаш си листчета, тютюн за свиване (или каквото искаш там :P), режеш едно картонче за филтър.. после правиш лек google search - има хубави video tutorials как да свиваме цигари :)

Свивай на ръка,много по-удобно е.И си купувай филтри-продават се в пакети,не са скъпи.без тях лапаш малко тютюнец :D .И като си купуваш тютюна,гледай катрани,никотин и прочее,за да не се окаже,че си си взел слаб тютюн или чук

А колко по-евфтино излизат тия самоделки :).

кви са цените на тютюна на листчетата и на филтъра

А бе да ти кажа, доста по-евтино излизат. Средната цена на пакет тютюн е 7лв. Листчетата и филтрите не са кой знае колко скъпи. Не мога да се сетя сега точна цена.

Ми незнам честно казано но търсих филмчета как се свива ама нещо не намерих.Ако някои има да постне линк:)

Това е защото правилното търсене е с ключовия израз: marijuana joint roll :devil

http://www.youtube.com/watch?v=znBAPlKEIjk

:D

P.S. половин час не мога да намеря видео което не е маркирано като неподходящо.. Мрете всички моралисти :angry:

Свивай на ръка,много по-удобно е.И си купувай филтри-продават се в пакети,не са скъпи.без тях лапаш малко тютюнец :D .И като си купуваш тютюна,гледай катрани,никотин и прочее,за да не се окаже,че си си взел слаб тютюн или чук

Прав си, когато не е бухалчица :) да си запушиш като пич :) Предимството е че си слагаш колкото си искаш 1-2 листчета слимчета, по-големи всякви :) красота в пушенето :) И много си прав за тютюна, миналата година така се прежакахме в китен с един слаб тютюнец. От един пакет, сносен пакет изкарахме кам 50-тина фаса :) ама бяха малки смисал от машинка и тънки :) иначе за свитите на ръка, нали знаете "който свари, превари, плюнчи и пали :)

Това е защото правилното търсене е с ключовия израз: marijuana joint roll :devil

Класика :)

До училището Благоев има магазин за тютюни,цигари,пури и изобщо такива неща,може да проверите там.Пада се точно до Чифте баня-на 20-тина метра от нея в посока Четвъртък пазара. :)

Ами кво да ви кажа не че съм некъф страстен пушач обаче излиза доста по евтино 100 филтърчета струват от порядъка на 2-2,5лв.

1 пакет тУтУн е не повече от 5-6лв(зависи от марката качеството и разфасовката ) горе долу излизат кум 50 цигари !

след това една машинка която не е задължителна е от порядака на 10 15 лв(еднократна инвестиция докато не се преебе ) но пак казвам не е задалжителна който си е майстор свива на ръка :P

листчета 2ки OCB са 1 и нещо нали по дългите нзм колко са ама мисля че са към 20тина

е направи си калкулацията сам

20филтърчета излизат към 45 стинки

+

20 фаса по 2 грама- от пакета не повече от 1,50

+

листчета

=

към 2 2 и нещо обаче значеш че пушип екстра тутун и сам си си го правил а не тия гадни тутуни наблъскани с разни химии дето ги лашкат Булгатабак и другите Румъски педали !

ае може и да си противореча някаде ама си е по яко да си свиваш вярно време си е но е по качествено !

Ами кво да ви кажа не че съм некъф страстен пушач обаче излиза доста по евтино 100 филтърчета струват от порядъка на 2-2,5лв.

1 пакет тУтУн е не повече от 5-6лв(зависи от марката качеството и разфасовката ) горе долу излизат кум 50 цигари !

след това една машинка която не е задължителна е от порядака на 10 15 лв(еднократна инвестиция докато не се преебе ) но пак казвам не е задалжителна който си е майстор свива на ръка :P

листчета 2ки OCB са 1 и нещо нали по дългите нзм колко са ама мисля че са към 20тина

е направи си калкулацията сам

20филтърчета излизат към 45 стинки

+

20 фаса по 2 грама- от пакета не повече от 1,50

+

листчета

=

към 2 2 и нещо обаче значеш че пушип екстра тутун и сам си си го правил а не тия гадни тутуни наблъскани с разни химии дето ги лашкат Булгатабак и другите Румъски педали !

ае може и да си противореча някаде ама си е по яко да си свиваш вярно време си е но е по качествено !

Няколко възражения - първо, дали е екстра тутуня няма как да знаеш, защото и той е обработван, преди да ти го сипят, както и другия. По принцип чуждите цигари и тютюн са повече допълнително обработвани, отколкото българските, щото тая обработка струва по-скъпо...

Имам познат, който пуши такива цигари и гледам, че много по-често му се допушва, отколкото когато пуши нормални цигари (като няма от неговите), предполагам, защото има по-малко тютюн в една от неговите т.е. по-често го ръчка никотиновия глад.

Другото ми възражение е, че колкото и добре да свиваш цигарата, не можеш да докараш тютюнев комбинат, т.е. доста повече дим ще гълташ без да е минал през филтъра, а това си е сигурен рак на устата... по-рано от нормалното за пушач, имам предвид... не че ти го пожелавам :)

Самоделките не се ли водят по-силни, един познат пушеше самоделлки с Тютюн от Азия, бяха наистина много готини, направо кеф ти става като дръпнеш, обаче той ми обясняваше, че повече от 7-8 цигари на ден не може да изпуши човек, щото са самоделки и идват много тежки...

Гледайки грубите ви сметки, с пакет тютюн за 6 кинта правите 50 фаса, може и по-яки да са, но си е играчка. Вайсрой примерно за 6 кинта са 60 цигари, оставяме настрана тва, че трябва да си купи човек филтри и листчета и примерно машинка, която не е задължителна разбира се.

Идва ако не по-скъпо, то поне същото :)

Ами да ама тия Вайсрой са ебати и гадния къчак такъф къч ти правят на дробовете че сам не моеш да предположиш наскоро един приятел на баща ми(бивш колега от цигарената фабрика) каза ,че тия новите "евтинии" били супер химикали и супер вредни булгарския тутун бил един от най хубавите в целия свят и каза(той още се занимава с тая раота) че от БГ цигарите най добри са GD(Горна Джумая) и Синьо Виктори другото е пълен фуш само химикали в тютюна и те прецакват повече от колкото предполагаш ! А за тия вносните цигари не коментирам след като са по евтини от БГ производството сами си правете преценки като се има в предвид че се и внасят !!! АЕ НАЙ-ДОБРЕ Е ДА НЕ СЕ ПУШИ ИЛИ АКО ПУШИШ ПУШИ МАКИНА РЯДКО АМА ПОНЕ Е ПО АЙЛЯК ОТ ТИЯ ГОМНА ДЕТО СЕ ПРОДАВАТ (С ИЗВИНЕНИЕ) !!!

Дали тютюна е нашенски, Румънски, Хамерикански или какъвто и да е винаги се обработва с химии, който са така наречените Соуси. Няма цигари или тютюн без Соуси запомнете го, няма. И не мога да разбера защо плюете родните цигари, като някои марки са доста по-добри от вносните. Да вземеме за пример Черното виктори(Slims Deluxe). Еми това са цигари дето много малко западни марки могат да се конкурират с тях, просто като смеска на тютюна и ароматизатори са изключително добре балансирани.

А че като си свиваш цигарите си бил на далавера. Зарежете тая работа, че било по на далавера, просто си е набутка от всякъде. От един пакет ще ми свиете 50 цигари, да ама ако са слим цигарки ще свиете. В една купешка цигара има около 1 грам тютюн, била тя 80, 100 или 120 милиметра. Няма никаква разлика в приготвянето на тютюна за цигари преди 100 години и сега, разликата е само, че сега има по-модерни машини. И преди са се добавали ароматизатори и овкусители и сега се добавят, като единствената разлика е в цената на последните.

Общо взето да си свиваш сам цигарите си е просто за да се намираш на работа. Нито излиза по евтино, нито е удобно да носиш 8 пакета с разните му там филтри, милтри, машинки, листчета и т.н.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...