frodo Posted October 30, 2008 Share Posted October 30, 2008 (edited) Ако аз, докато си карам колата с разрешените за града 50 км в час и на светофар блъсна пешеходец който пресича на червено(пътеката не е зебра), кой е виновен?Мен ли ще ме изкарат виновен с "несъобразена скорост" или пешеходеца дето е в нарушение на правилника.? Говорим за ясен бял ден, с голяма видимост, сух асфалт и без никакви дупки по пътя. Т.е пътните условия са идеални. винаги шофьора е виновен, когато блъсне пешеходец. причините за това са без значение. практика на съда... за която има доста логика бтв Edited October 30, 2008 by frodo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted October 30, 2008 Share Posted October 30, 2008 (edited) винаги шофьора е виновен, когато блъсне пешеходец. причините за това са без значение. практика на съда... за която има доста логика бтв Защо да има логика? Шофьора спазва правилника и закона за движение, а пешеходеца го нарушава. То по тая логика дай винаги собственика на апартамента да е виновен, че някой е решил да му нахълта в къщата. А мога ли да кажа, че съм помислил, че пешеходеца ми пресича пътя на червено с цел да ме нападне? Иначе защо ще нарушава правиника/закона? И аз съм се почуствал смутен/шашнат и съм се защитил като съм го тряснал с колата. И след като съм го обезвредил, съм спрял, т.е не съм продължил да "газя". Edited October 30, 2008 by mIRCata Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
frodo Posted October 30, 2008 Share Posted October 30, 2008 Защо да има логика? Шофьора спазва правилника и закона за движение, а пешеходеца го нарушава.То по тая логика дай винаги собственика на апартамента да е виновен, че някой е решил да му нахълта в къщата. ами има пример: при неизбежна отбрана "има отбрана", само ако отбраната съответства на нападението/той те напада с чук, ти го млатиш със сопата/. ако не съответства/напада те с прашка, ти вадиш пищова и го гръмваш/, тогава извършваш престъпление най-вероятно тук е същото - ти с колата/1тон желязо, стоиш си на топло вътре/, аз съм с коженото яке и съм предпазен от 2см подкожна тлъстина...капиш Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted October 30, 2008 Share Posted October 30, 2008 ами има пример: при неизбежна отбрана "има отбрана", само ако отбраната съответства на нападението/той те напада с чук, ти го млатиш със сопата/. ако не съответства/напада те с прашка, ти вадиш пищова и го гръмваш/, тогава извършваш престъпление най-вероятно тук е същото - ти с колата/1тон желязо, стоиш си на топло вътре/, аз съм с коженото яке и съм предпазен от 2см подкожна тлъстина...капиш Може да ми се е сторило, че държиш предмет, пистолет/ камък. Или е с нещо под палтенцето. Рязана пушка помпа примерно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
frodo Posted October 30, 2008 Share Posted October 30, 2008 Може да ми се е сторило, че държиш предмет, пистолет/ камък. Или е с нещо под палтенцето. Рязана пушка помпа примерно. чакай малко ся нали ставаше въпрос за колите и пешеходците, къде отиваш да се чепкаш за дадения пример тия теории ще ги разиваш в съдебна зала, пред съдията Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted October 30, 2008 Share Posted October 30, 2008 (edited) Еми и ти така каза : практика в съда. Никой не гледа дали пешеходеца е в нарушение - шофьора бил виновен винаги. Ама ако П не е направил нарушението, няма да има и газене на зелено за колите. И аз развивам теория за пред съда. Edited October 30, 2008 by mIRCata Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted October 30, 2008 Share Posted October 30, 2008 (edited) а какво обективно доказателство можеш да представиш че пешеходеца е бил в нарушение? съдейки по резултатите ти си в нарушение винаги, тъй като не си предвидил ситуацията и не си спрял навреме. edit: казах: обективно доказателство. а ако си подкупил свидетелите? от 50 км/1до 0 спирачния път по всички видове сметки трябва да е до 40-45м. от такова разстояние пък имаш в ясно време чудна видимост към тротоарите и движещите се обекти по тях. съществуват много малко варианти, в които при спазване на всички правила за движение с мпс да не си имал възможност да спреш навреме. можеш да пледираш за съпричиняване на съответните вреди и намаляне на размера на дължимите обезщетения, но едва ли някога ще успееш да докажеш в съда че си изцяло невинен. Edited October 30, 2008 by mobo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted October 30, 2008 Share Posted October 30, 2008 ако има свидетели, че е минал на червено? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted October 30, 2008 Share Posted October 30, 2008 "Моя въпрос е съвсем друг.Харесал съм с и едно автомобилче ама гледам, че е със стари номерца( белички ) и седи и не се мърда в продължение на повече от една година( хич не е ново ).Какви постъпки мога да направя за да го придобия - как да проверя дали му е плащан данък, кога последно е мин. техн. преглед, настоящ собственик, имам ли право аджеба на такова питане и къде точно трябва да го отправя?" За последно питам. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted October 30, 2008 Share Posted October 30, 2008 "Моя въпрос е съвсем друг.Харесал съм с и едно автомобилче ама гледам, че е със стари номерца( белички ) и седи и не се мърда в продължение на повече от една година( хич не е ново ).Какви постъпки мога да направя за да го придобия - как да проверя дали му е плащан данък, кога последно е мин. техн. преглед, настоящ собственик, имам ли право аджеба на такова питане и къде точно трябва да го отправя?" За последно питам. най-лесно и бързо ще ти е да се свържеш с частен детектив. иначе трябва лично да се занимаваш да търсиш връзки в кат, да проследяваш регистрацията чия е, пък после да му правиш справки в данъчното и т.н. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted October 30, 2008 Share Posted October 30, 2008 Благодаря. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarkis_999 Posted November 1, 2008 Author Share Posted November 1, 2008 (edited) ... Edited November 14, 2009 by sarkis_999 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted November 6, 2008 Share Posted November 6, 2008 (edited) Какви са таксите за регистрация на ООД. Капитала знам, че беше 5000лв, но чувам, че бил смъкнат до 3500 и имало идея да се намали до 500 лв начален капитал. Това колко е вярно? И за колко време излиза съдебното решение за регистрацията. Edited November 6, 2008 by mIRCata Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted November 6, 2008 Share Posted November 6, 2008 Какви са таксите за регистрация на ООД. Капитала знам, че беше 5000лв, но чувам, че бил смъкнат до 3500 и имало идея да се намали до 500 лв начален капитал. Това колко е вярно?И за колко време излиза съдебното решение за регистрацията. Последните новини които четох гласяха, че капитала се запазва 5000 лева. Регистрацията на едно ООД ще ти излезе около 600 лева. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarkis_999 Posted November 7, 2008 Author Share Posted November 7, 2008 (edited) ... Edited November 14, 2009 by sarkis_999 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted November 11, 2008 Share Posted November 11, 2008 (edited) nevermind Edited November 11, 2008 by PSYCHOSIS Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
midas Posted November 12, 2008 Share Posted November 12, 2008 Я да питам аз за трудов договор, който те задължава да работиш определено време за фирмата. Има ли такива неща и какво става ако се наруши? Какви може да са причините за да се прекрати преждевременно? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarkis_999 Posted November 15, 2008 Author Share Posted November 15, 2008 (edited) ... Edited November 14, 2009 by sarkis_999 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
petarzzz Posted November 22, 2008 Share Posted November 22, 2008 iskam da znam v slu4ai na te4 ot sasedi kakav e reda 4ovek da si potarsi pravata zakonno de za6toto samo me navodnqvat i kato ida da se razberem se pravat na ludi i ne mojelo da e ot tqh Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarkis_999 Posted November 22, 2008 Author Share Posted November 22, 2008 (edited) ... Edited November 14, 2009 by sarkis_999 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted November 24, 2008 Share Posted November 24, 2008 Има ли право работодател да изисква свидетелство за съдимост, за да се подпише трудов договор и ако да, за всички професии ли? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted November 24, 2008 Share Posted November 24, 2008 (edited) Има ли право работодател да изисква свидетелство за съдимост, за да се подпише трудов договор и ако да, за всички професии ли? Не съм 100% сигурен, ама май е по закон. Медицинско, свидетелство за съдимост. Едит: http://www.bsconsult.bg/pages/norm-baza-10.htm Edited November 24, 2008 by mIRCata Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarkis_999 Posted November 25, 2008 Author Share Posted November 25, 2008 (edited) ... Edited November 14, 2009 by sarkis_999 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted December 6, 2008 Share Posted December 6, 2008 (edited) Цитирам: "Имам наследство (имот), което ми е дарено, т.е. не ми е продадено. Доколкото знам след смъртта на дарителя всички наследници ще имат право върху този имот. Как може да се избегне това? Ако се подпише декларация за липса на намерения от тяхна страна по отношени на този имот, тя ще има ли сила при един евентуален спор?" Edited December 6, 2008 by PSYCHOSIS Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted December 6, 2008 Share Posted December 6, 2008 Не е точно по въпроса ти, но да си изкажа мнението. Най - добре е това да стане с фиктивна продажба. Така се елиминират страшно много главоболия и разправии. Разбира се това трябва да се направи навреме и е вместо дарение. По този начин обаче възниква проблема при евентуален развод... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts