Jump to content
BulForum.com

HDD Fujitsu

Recommended Posts

Значи , днес ми дадоха един бая стар хард Fujitsu , който съм на 100% сигурен , че работи !

Просто като го сложих на компа и неможе да му засече IDE драйверите !

Влизам и си му направих настройките на cmos ръчно , но за драйверите незнам какво да правя !

Влезнах в сайта и при положението , че харда е от discounted (вече не се поддържа) не видях много информация за него !

Model - MPG3204AT

C/H/S - 16,383/16/63

Capacity (*) - 8.45 GB

Sectors (**) - 40,031,712

Capacity (***) - 20.4 GB

* in CHS mode, ** in LBA mode, *** Not Applicable

PDF - mpg3at-spec

:bgrin:

Ми като е 20ГБ не е чак толкова стар де. И как мислиш драйверите? Та нали автоматично си разпознава Уиндоуса всичко?

Ами като го включа харда и при пускане на машината ми изписва Detecting IDE Drivers и до там , но след време продължава и нищо не е отчело ! Незнам защо така , а съм сигурен , че харда работи , защото е от един компютър на един познат ! Той си взе нов хард и не му се занимаваше със стария и ми го даде ! Точно преди да ми го даде си работеше на неговия комп , но забравих да го питам дали трябва да се прави нещо за да се подкара ! :bgrin:

Малоумно е човек, разбиращ как да сглоби комп, да се питат такива неща, ама да попитам: Нагласи ли му джъмперите, особено Master/Slave?

Изписва ти Detecting IDE Drives, а не DriveRs.

Опаааа много се извинявам за жестоката грешка !

А , от към джъмпърите ... всичко е шест !

Незнам какъв е проблема или поне немога да се сетя ! :bgrin:

Features/Specifications:

* Fujitsu 20.4 GB Hard Drive

* General Features:

* 20.4 formatted capacity

* 5400 RPM spindle speeds

* 512 KB buffer

* 9.5 ms average seek time (read)

* 10.5 ms average seek time (write)

* 5.56 ms average latency

* UDMA/100

* E-IDE/ATAPI interface

* 3.5-inch form factor

* Notes:

* Fujitsu 20.4GB hard drive only

* Model: MPG3204AT

Additional Information:

Product Requirements

* IDE controller

* IDE cable

* Available 3.5-inch drive bay

* Available 4-pin power connector

Най-лесното можеш да направиш.

Разкачаш всички други устройства на IDE и оставяш само този диск.

Пробваш с друг кабел.

Пробваш на друга машина...

Ако нито едно от изброените не стане, значи дискчето е дефектирало ;)

Не си обърнал кабела също така... Пин 1 визирам... IDE кабела има обикновено червена ивица от едната страна - това е пин 1 и тази червена ивица обикновено трябва да е от страната на конектора на захранването. Ако си го свързал наопаки ще има проблеми с разпознаването му...

Едното устройство трябва да ти слейв другото да е мастър ако на един кабел имаш два слейва или два мастъра забрави да тръгне виж си джъмперите на харда и след това ще си щтракаш с пръсти :punk Има и друга вероятност да не ти стига захранване ;)

//Offtopic

Абе, пич, стига с тия захранвания. Всеки проблем го "решаваш" така. Разбрахме, че си фен на "400W фортрон", ама кво от тва? Още повече, че "кутийките" в повечето случаи си вършат перфектно работата.

Не че съм фен на фортрона на 100% просто понякога съществува и този проблем аз си казвам мнението мисля че човека това иска от нас има едни уреди наречени мултицеп дето мерят напрежение и сичко да си ги мерне като пусне машината! Много неща може да са баси. :punk

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...