w00x Posted February 3, 2007 Share Posted February 3, 2007 Kazarmata e 1 pylna glupost....nemoje da zadyljava6 4ovek na 18 godini toky6to navliza6t v jivota da se zabie f nqkfo oruteno podelenie s star6ina s kompleksi(t.e. Pleven) i da iska6 da si myj...Myj se stava kato go izhaka6 na 30tina qki madami...prebie6 nqkolko utreplqka 6ot sa(cigani , ot drug futbolen otbor, antipati4ni i dr.) kazarmata trqq da e platena...s normalniq usloviq....trenirovkata v kazarmata da e tejka...ne leglata hranata...i t.n. Оле, мале? 30-тина мадами като изхакал бил мъж. Интересно кои са тия яки мадами дето ти се връзват на мисленето. Да не ги опияняваш преди това? Или и те мислят така като теб. Че като се пуснат на 30-тина "яки" момчета и стават звезди. Няма просто как да коментирам мнението ти. Просто не знаеш къде се намираш. Пак казвам - планетата ни като жив организъм вече не може да ни угажда.. и ние да продължаваме да водим войни. Вземете хванете wikipedia и почетете малко, започвайки от "nuclear fallout" примерно. Wikipedia е свободна енциклопедия и ако искаш ей сега мога да напиша как това тук е най-великия форум на целия свят и в него се обсъждат само тайни, строго секретни неща от най-големите световни умове. Wikipedia не може да е достоверен източник. Че идеята на казармата е да те научи на дисциплина, да ти вкарат някой урок как да действаш във военно време и най-важното на това когато имаш заповед да я изпълниш, не да кажеш "я бегай оттука, бал съм ти мамата",а не да те превърнат в съвременния еквивалент на Рамбо. Тъй, че някои хора имат нужда да бъдат смачкани психически и физически за да осъзнаят поне малко, че не са най-великите.Предполагам не съм единствения, на който са му се дървили 17-18 годишни пишлемета, дето се мислят за безсмъртни. Точно тия имат нужда от малко посмачкване, щото в България в момента е пълно с пишлегари в различни възрасти дето се мислят за големи мъже, а всъщност са едно голямо НИЩО. Напълно си прав. Само дето няма как да ги потбират преди влизане. Трябва психотестове да им правят и то по-обстойни от тези които правят в момента. Абе я чакайте малко....В другите страни нали също войската е професионална?!Или греша?Не,че ми харесва да гледам таквиа педерастки истории,като описаните в статиите,ама в другтите страни това го няма и изобщо не се дължи на казармата.Култура му е майката.Тая страна изобщо не върви на добре точно заради тая "чалгарска" култура(ако може да се нарече изобщо култура).Търсите телето под вола! България е хубава страна,но съвсем не е по-хубава от коя да е европейска страна.А норода ни е от всички,с които съм имал контакти - най-простия.На българина не му трябват пари,трабва му култура на първо време. Другите страни? Да вземем Америка например. Влизат в казармата. Надъхват се. После яростно защитават държавата си от всичко "излишно". Индианци, негри, хомосексуалисти и т.н. Голяма част стават пуритани и са готови да умрат преди да позволят на някой негър да стане президент примерно. Я мани тая работа. Достатъчно фанатици има тук и без да им промиват мозъка по този начин. Стига ни един "националист" в парламента дето да надъхва хората. При такова отношение към войниците, каквото е в момента, само ги озлобяват. В казармата е същото каквото е и навън. Разделение на групички, малцинства и т.н. Но въпреки това, нека си има казарма. На който не му се ходи в казарма - да учи. Който няма намерение да учи, да влиза в казармата. След 9 месеца като излезне, ще си намери работа в някое друго заведение или на някой друг строеж. Хамали винаги се търсят. Поне в казармата ще заякне. П.П. Как може да сте толкова тесногръди и да критикувате гейовете? Всеки харесва каквото си иска! Кой и кога каза, че правилната любов е тази между мъжа и жената? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blitz^^ Posted February 3, 2007 Share Posted February 3, 2007 Blitz_krieg_1941, защо си мислиш, че тея гейчета, дето косата им става на гъз, като излезнат от казармата няма да са същите гейчета? Виж, аз не казвам че ще има 100% успеваемост , но една голяма част ще се пречупят. А ако старшината е някой гадничък, иска да си изкара по някъв начин нови нашивки или просто да се погаври с някой, то това би помогнало. Никъде не съм казал, че влезеш ли в казармата излизаш мъж, едва ли не по теорема. Зависи и от обкръжението . А иначе гейчета си е имало и винаги ще си има, целта е да са по-малко... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nakatak_zick Posted February 3, 2007 Share Posted February 3, 2007 Според мен е добре да има професионална армия която да е добре обучена и добре финансирана.Защото от сегашната казарма нищо хубаво не излиза. Твърдо съм ЗА някакво военно обучение каквото и да е. Въпроса е да е качествено,а не отбивне на номера както при сегашната казарма. Аз съм на 17 години и бих отишъл в казарма за да знам ,че след това ще мога да разчитам на себе си. Но не виждам бъдещето на България с масата педали. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted February 3, 2007 Share Posted February 3, 2007 Незнам дали знаеш, но през 80-те един турски президент каза :Скоро ще си върнем Булгаристан"...това ли са глупостите за които говориш? И само да те светна че не са далече времената когато турците явно се страхуваха от БГ армията и дори несмееха да разполагат войски по нашата граница, сега са изсипали 800 000...това нормално ли ти се струва? Пък да не говорим, че си знеха за ракетите ни...българските военни им бяха обещали, напабнете ли, Истамбул ще потъне в пламъци... Ти просто потвърди думите ми. Няма накъде да ходим ако ни нападнат. Колкото и да ми е мъчно за отминалите времена, прекаленото много грешки в политически план ни доведоха до тва положение. За сега е така, но ние сме тези, които ще ги сменин и ние можем да поправим техните грешки. П.П. В момента педерастията е модерна и затова хората стават такива, техен избор. Видяха че много педалчета станаха извесни и те се поведоха по техния акъл. Аз съм твърдо против педарастията!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nakatak_zick Posted February 3, 2007 Share Posted February 3, 2007 Видяха че много педалчета станаха извесни и те се поведоха по техния акъл. Аз съм твърдо против педарастията!!! България стана педераска държава Модерно е да бъдеш педал,вижте ,че навсякъде ги показват. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stardus7 Posted February 3, 2007 Share Posted February 3, 2007 Че идеята на казармата е да те научи на дисциплина, да ти вкарат някой урок как да действаш във военно време и най-важното на това когато имаш заповед да я изпълниш, не да кажеш "я бегай оттука, бал съм ти мамата",а не да те превърнат в съвременния еквивалент на Рамбо. Тъй, че някои хора имат нужда да бъдат смачкани психически и физически за да осъзнаят поне малко, че не са най-великите.Предполагам не съм единствения, на който са му се дървили 17-18 годишни пишлемета, дето се мислят за безсмъртни. Точно тия имат нужда от малко посмачкване, щото в България в момента е пълно с пишлегари в различни възрасти дето се мислят за големи мъже, а всъщност са едно голямо НИЩО. Е точно ,защото ни е смачкано самочувствието и сме свикнали да търпим всичко се оставяме да ни командват някви "управници" дето гледат само да пълнят совствения си джоб. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Warez-boy Posted February 3, 2007 Author Share Posted February 3, 2007 Е точно ,защото ни е смачкано самочувствието и сме свикнали да търпим всичко се оставяме да ни командват някви "управници" дето гледат само да пълнят совствения си джоб. О, да На 16-17 годишните пишлигари дето ходят да се бият по заведеният, чупят кошчетата и спирките...тяхното самочувствие е особено смачкано! Точно днешната младеж е тази която си мисли, че няма по велика от нея. Поколението на родителитени, които са израстнали през комунизма може да имат смачкано самочувствие, но не и сегашното поколение... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamen Posted February 3, 2007 Share Posted February 3, 2007 не сте прави, че мухльото си остава мухльо, няколко месеца в сурови условия могат добре да възпитат и променят човек, има си и патологични случаи но на повечето ще им повлияе Link to comment Share on other sites More sharing options...
HATE Posted February 3, 2007 Share Posted February 3, 2007 За съжаление,хората излизащи днес от казармата излизат с няколко килца отгоре,но това съвсем не трябва да значи чв нищо не правят.По-принцип не ми се ходи в казарма,но на днешното поколение казармата тряа направо да си е задължителна.Казармата не те учи да бъдеш мъж,казармата те учи на дисциплина и на отговорности... В сегашното поколение и сегашните младежи...тази дисциплина и отговорност...няма и помен от нея... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thief Posted February 3, 2007 Share Posted February 3, 2007 реплики от типа на "само казармата може да оправи педерастчетата" са думи на максимум 16 годишно хлапе. Странно защо 80% от участниците в тази дискусия са точно такива, плюят наляво/надясно педерастчетата, възхваляват казармата, а в действителност те самите са точно такива "педерастчета". Като толкова ви харесва казармата и искате да ви *бат истинските гейове ааарееее марш да се запишете щото взимат последните Мъже. хаха но офенс. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaN Posted February 3, 2007 Share Posted February 3, 2007 вие всички сте се побъркали на тема казарма шантава работа казармата не е това КОЕТО БЕШЕ от няколко години е лагер за девици. Ако отидете сега там - най-много да се научите как да блъскате чекий с изтръпнала ръка Я си гледайте живота и му се радвайте докато сте млади и сте на издръжката на мама и тате Ако не сте мъже по характер ,казармата няма да ви направи мъже Безмислена тема ,безмислени писаници........ Link to comment Share on other sites More sharing options...
N00KiE Posted February 3, 2007 Share Posted February 3, 2007 Е точно ,защото ни е смачкано самочувствието и сме свикнали да търпим всичко се оставяме да ни командват някви "управници" дето гледат само да пълнят совствения си джоб. Тия клиширани фрази го пробутвай другаде. Да не говорим, че тийновете не виждам кво общо имат с управниците. Рано или късно в тая държава нещо ще се промени, може и след 100 години да е, ама с разхайтен народ като нашия нищо няма да постигне понеже се действа по модела - орел, рак и щука, понеже тук не сме научени да уважаваме другите. Те хората дори и да си дадат зор да направят поне малко човек от тебе, ти като си си диване и мозъка ти само предава а не приема - няма спасение за тебе. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thief Posted February 3, 2007 Share Posted February 3, 2007 Ако така гледаш всички теми и целия форум е едно безмислено писане (което не е на 100% невярно), само Buy/Sell има смисъл Nookie, военните не са тези които трябва да играят ролята на възпитатели, това са последните хора на които бих поверил сина си. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pisach Posted February 3, 2007 Share Posted February 3, 2007 Миналата седмица ведях в новините, че през март влиза последният набор и ми дойде идеята да пусна топик от рода на "Зпомени от казармата" или нещо подобно. Радвам, се че не го направих, защото в този форум вече преобладават "ебачи", "мъжаги - гейомразци", "расисти", хора не познаващи историята....да ме извиняват останалите. Аз съм служил 9 м и не съжелявам, но и никой не искам да убеждавам, че е нужно и прекрасно. Наистина е нащо различно, разтърсващо за един млад човек, който е свикнал "тати да носи, мама да меси". На такова място срещаш най-големите дебили, но и най-добрите си приятели до края на живота. "Омразният" турчин се оказва пич, а замазаният гъзар от Пловдив се опитва да ти се качи на главата и да ти гърчи и после като се срещните те гледа гузно. Аз съм си получил образованието и културата преди да влеза в казармата и след това не излязох по-добър или по-лош, а с по-широк мироглед и познания за хората. Едно време мъжете, които нямаха нищо общо един с друг имаха една допирна точка и това беше казармата и от там тръгваше разговора. Казармата не е "комунистическа простотия", а комунистите я превърнаха на нищо, на кочина пълна с дебили. В нормалнатите държави армията е за най-добрите, тя е елитно място, а в България е за тези, които за нищо не стават (да ме извинят качествените). Четете история, еййй промити мозъци такива (от седене по 12 ч в залите)....после говорете. Четете книги, бъдете информирани.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
HATE Posted February 3, 2007 Share Posted February 3, 2007 Миналата седмица ведях в новините, че през март влиза последният набор и ми дойде идеята да пусна топик от рода на "Зпомени от казармата" или нещо подобно.Радвам, се че не го направих, защото в този форум вече преобладават "ебачи", "мъжаги - гейомразци", "расисти", хора не познаващи историята....да ме извиняват останалите. Аз съм служил 9 м и не съжелявам, но и никой не искам да убеждавам, че е нужно и прекрасно. Наистина е нащо различно, разтърсващо за един млад човек, който е свикнал "тати да носи, мама да меси". На такова място срещаш най-големите дебили, но и най-добрите си приятели до края на живота. "Омразният" турчин се оказва пич, а замазаният гъзар от Пловдив се опитва да ти се качи на главата и да ти гърчи и после като се срещните те гледа гузно. Аз съм си получил образованието и културата преди да влеза в казармата и след това не излязох по-добър или по-лош, а с по-широк мироглед и познания за хората. Едно време мъжете, които нямаха нищо общо един с друг имаха една допирна точка и това беше казармата и от там тръгваше разговора. Казармата не е "комунистическа простотия", а комунистите я превърнаха на нищо, на кочина пълна с дебили. В нормалнатите държави армията е за най-добрите, тя е елитно място, а в България е за тези, които за нищо не стават (да ме извинят качествените). Четете история, еййй промити мозъци такива (от седене по 12 ч в залите)....после говорете. Четете книги, бъдете информирани.... Благодаря ти за този пост... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThE_UfO Posted February 3, 2007 Share Posted February 3, 2007 Ха, спомените от казармата, стига бе. Аз не съм ходил войник, нито повечето от приятелите ми, но имам доста познати които са били. Винаги като отворим темата за казармата, като се почнат едни случки, истории, кой каква простотия направил, не била като едно време казармата - а как е била - цял ден простотии, чудиш се на кой мръсно да направиш и с каква дивотия да се занимаваш. Казармата винаги е трябвало да бъде доброволна, а не сбирщина от глупаци, които няма с какво да се занимават , отивайки там "да стават мъже". Link to comment Share on other sites More sharing options...
trent Posted February 3, 2007 Share Posted February 3, 2007 Абе нека Ви разкажа и аз една история за казарма, суров живот и последствия. Само преди това леко да вметна, Stenli и Thief да се замислят малко над думите си, може би преди около 13-14 години и аз мислих като Вас, пред факта, че ме очакват 18 "прекрасни" месеца в родната казарма, която не беше и чувала за реформа по това време, по същото време когато държавата ни беше доведена до най-голямата икономическа и политическа криза след падането на старата форма на управление през 89-а година, когато курса на Щатската валута достигна 3000лв и нямаше храна за народа, камо ли за войската. Е, та по това същотото време и аз надъхан, като гореспоменатите съфорумци, си виках - "...абе какво толкова казарма-мазарма, 18 месеца все ще ги избутам някакси" . Да, ама не, дето казват хората, по онова време нямаше и идея да се разпределят войниците близко до родните им места, за да се спестят много главоболия на армията и естествено войниците. След 6 месеца в Плевен, един не лош град, който така и не успях да видя, защото за цялото време успях да се добера до няколко градски отпуски, за непросветените - престой в гарнизона от времето на пускане до 21 часа на същи я ден. За първи път се прибрах в Пловдив след 4 месеца за 3 дни, и бях единствения от цялата рота (120 човека), който успя да се уреди с подобна привилегия, някой ще попита как съм се уредил, ами отговора е с разум - докато селските "парчета", както се изказваха в казармата, спореха, караха се, биеха се, не изпълняваха заповеди (колкото и абсурдни да са били те) - и съответно трупаха непоряди - термин който много и от хората служили след 98г. не знаят (наряда - мъка на войника - бачкане, мизерия, безсъние, но идва в определен ред, нещо като дижурство. От друга страна непоряда означава, че няма значение идва ли ти реда или не, ти си наред, "щото си издънка" още една много симпатична фраза...и така нататък. Аз просто разбрах истината, в страната на джуджетата не можеш да бъдеш великан, с прости думи "носих си службата уставно" - басирам се, че много от Вас са го чували това, изпълнявах си задълженията учих си уроците, и съответно всичкото старание се възвръща - отпуска, пропуск за библиотеката, отлични оценки на изпитите и Възможност за Избор при разпределението по бойните части. Влизайки е казармата бях 88кг на височина 1,80м след 5 месеца бях 72кг!!! Можех с лекота да си нося дрехите от 8ми клас :-) Историята е дълга и не бих искал да отгчавам хората с нея, но изводите са няколко, ще спомена тези, които не мога да не споделя, защото са твърде важни за мен: - Първо от "кисел" тийн станах наистина човек, не казвам мъж защото мъжко звание получаваш, когато се родиш, а човек, защото до преди казармата не познавах, живота, не знаех цената на живота, и кои са най-важните неща в него заради които си струва да живееш. - Дето се казва, дойде ми акъла в главата, зарязах простотиите, побоищата по дискотеките, омразата към различните, към тези които не са като теб, научих се да бъда толерантен, защото съм видял много добрини от колеги войници, с които преди мислих, че не бих седял в едно помещение даже - цигани, турци, помаци - и много, много мизерии от хора, като мен наричащи се Българи с високо вдигната глава. - Стегнах се, кандидатствах в университета докато си ползвах полагаемата отпуска, бях приет в 4ри университета (това е за хората които казват, че се затъпява в казармата) и след като се уволних завърших висше, след това още едно и така... За да успееш и за да се открояваш от масите трябва да си разумен и различен, за да имаш по-голям шанс в живота, при положение, че не си се родил милионер, трябва да си образован. - Сега след 10 години от уволнението не минава и месец, в който да не се сетя за казармата и то с добро чувство, даже благодарност. И накрая мога да кажа, че и, благодарение на казармата съм това което съм сега, доволен от живота и щастлив, обиколих половината свят, работил съм в престижни и големи компании, и продължавам напред! П.П. Един малък, но важен факт - при последното ми интервю за работа в Щатите, моите сегашни работодатели не се впечатлиха толкова от образованито ми а, от това, че съм служил в армията - което за тях означава много - думи като, дисциплина, чест и дълг все още имат значение навсякъде по света. Надявам се да има казарма, нова, модерна и за всички, не 18месеца както преди, но поне 6. Ако имам син някой ден, бих искал той да служи на родината в казарма като всички свои предци. Link to comment Share on other sites More sharing options...
N00KiE Posted February 3, 2007 Share Posted February 3, 2007 еваларка trent, по-добре надали някой ще може да го обясни. Останалото са празни приказки на селската беседка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kolioeng Posted February 3, 2007 Share Posted February 3, 2007 Наистина много глупости се изприказваха,но всеки си има мнение. Та по въпроса: 1.По планове от преди 90 год,е трябвало да задържим турската войска за около седмица ,докато пристигне Големия брат от Съюза, и вервайте ми напълно постижимо е било.Няма да ви казвам колко самолети,въртолети,танкове и аскер сме имали в готовност и то със модерно за тогава състояние.Да не говорим за ракетите насочени към Анкара,Истамбул и Атина. 2.Наистина в казармата човек разбира ,че не винаги всичко става както на него му отърва,че може да го мачкат дебили и трябва да търпи защото са му началници и да им изпълнява безсмислените заповеди просто"..защото така..", но такъв си е живота. 3.Аз лично съм против наборна казарма,но съм твърдо за курс по "Гражданска отбрана",за да може всеки да знае как да реагира при наводнение,катастрофа,авария,земетресение и т.н.,неща за които все досега помагаше армията.И нека е задължително за всички,и момчета и момичета.За мен е по-важно да знаеш как да се справиш с разкъсана артерия ,отколкото как се разглабя АК-47. И мога да ви кажа че и сега сме по-добри войници и от турци и от американци,въпреки оскъдицата и липсата на средства и екипировка.Бил съм на достатъчно учения с новите н партньори от НАТО.Когато се стигне до истински неща,а не перчене с техника и стегнати редици,сме много по напред. Толкоз от мен Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blade_ Posted February 3, 2007 Share Posted February 3, 2007 На мене ми се изка да мина през казармата въпреки че ще се размина на косам от нея.Много важни неща ще усъваршенствам там като дисциплина,сила на духа,воля,търпимост и някои други полезни умения(как да боравя с различа боина техника и оръжия). Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted February 3, 2007 Share Posted February 3, 2007 В нормалнатите държави армията е за най-добрите, тя е елитно място, а в България е за тези, които за нищо не стават (да ме извинят качествените).Четете история, еййй промити мозъци такива (от седене по 12 ч в залите)....после говорете. Четете книги, бъдете информирани.... В голяма заблуда си . Армията изобщо не е за най - добрите както си мислиш. Даже е точно обратното. Съдя по преки впечатления от Английската, холандската и т.н. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pisach Posted February 3, 2007 Share Posted February 3, 2007 В голяма заблуда си .Армията изобщо не е за най - добрите както си мислиш. Даже е точно обратното. Съдя по преки впечатления от Английската, холандската и т.н. Армия.....нямам предвид само обикновенни войници, а и военни академии т.е. висшият състав. Някога сме имали военни на световно равнище, умни, образовани, тактици, а сега управляващият състав са мързеливи, крадливи ояли се некадърници. Единствените хора в армията с акъл за мен са летците... Link to comment Share on other sites More sharing options...
midas Posted February 3, 2007 Share Posted February 3, 2007 За първи път виждам темата и прочетох първите 10-тина реда от 2-те изказвания в първия пост, и мога да кажа, че особенно второто е пълна глупост. За кво ми е да боравя с тая пушка? За да воювам ли? За да има войни ли? Според мен по-добре никой да не може да си служи с оръжие. Ясно ми е че това в тези времена е невъзможно най-вече заради терора, но има досатъчно войници професионалисти, на които това им е работата, да си служат с оръжие... На мен лично работата ми е съвсем друга. За първото мога да кажа същото. Пълна глупост. Кво ще направим, та малкото момче с лайняната коса да разбере че нищо няма да му стане ако излезе в дъжда, ще го пратим в казармата ли? още от 12 годишно... Бил съм в страна в която казармата е преди висшето и преди работата. службата в Израел трае 3 години за мъжете, 2 години за жените, и мога да кажа, че гейовете там са 3 пъти повече от тези тук, мъжете са много по-изнежени и им пука за косата им повече от колкото на малкото хлапе, а жените пък са доста по мъжествени от тези тук. Едва ли някой иска и нашите жени да са такива... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thief Posted February 3, 2007 Share Posted February 3, 2007 trent, ако трябва да съм честен историята ти много ми хареса. Но истината е че твоят е "идеалният" вариант или по точно идеалното развитие на нещата. Но това което се е случило с теб, не би се случило, а и не се случва с други. Казармата е едно тотално незачитане на човешките права откъдето и да се погледне. Link to comment Share on other sites More sharing options...
drugariaBrigadiR Posted February 3, 2007 Share Posted February 3, 2007 лично аз много се радвам, че отмениха задължителната военна служба, 81 набор съм и не съм ходил войник, няма и да ида. Изказвания от типа " който не е ходил войник, не е мъж" да имат да взимат, на какво учи тая казарма, който и да съм питал ми казал само на простотии, нищо друго. По голяма казарма от самия живот няма, някой като не става за нищо, където и да иде пак ще си остане същия..... Но все пак, който иска нека да става професионален войник, който не иска, ще се занимава с друго, все пак не всеки е роден да е войник, и не всеки е роден да е счетоводител примерно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.