Jump to content
BulForum.com

bios help

old_dirty_dog

Recommended Posts

Имам проблем с оцията на на биоса да си пусна флопито, по точно не съм много сигурен какво точно да направя. Аз си го излючих сам и ся не знам как да го пусна

:punk няма я самата икона като се отиде на my computer... Мерси предварително :)

С флопито нещата бяха усукани така, че за да пуснеш/спреш флопито, имаш 2 места в BIOS, от където променяш. Едното е някъде из 2 или 3-то меню, откъдето пускаш/спираш контролера, а другото е в основните опции на меню 1, където избираш вида на флопито (дали е 1.44, 2.88, 720..).

С флопито нещата бяха усукани така, че за да пуснеш/спреш флопито, имаш 2 места в BIOS, от където променяш. Едното е някъде из 2 или 3-то меню, откъдето пускаш/спираш контролера, а другото е в основните опции на меню 1, където избираш вида на флопито (дали е 1.44, 2.88, 720..).

В моя тези 2-те са обединени в едно на първа страница - освен опциите за смяна вида на флопито (от 360К/5.25".....до 2.88М/3.5"), имам и опция disabled.

@old_dirty_dog, ако не си откриеш в твоя биос къде е това за флопито, поне потърси някъде да пише нещо от рода на "Load Bios Defaults" - това ще ти зареди 'заводските' настройки на биоса.

Погледни си тази настройка:

Onboard FDC/FDD Controller

Select Enabled if your system has a floppy disk controller (FDC) installed on the system board and you wish to use it. If you install an add-in FDC or the system has no floppy drive, select Disabled in this field.

Трябва да ти е Enabled

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...