EazY-E Posted January 30, 2007 Share Posted January 30, 2007 моделът е HL-DT-ST DVDRAM GSA-H10A Проблемът е ,че не може да ми записва двд-та на скорост под 4x.Дори двд-та на които пише,че поддържат от 1x do 16 ,като им дам да записва на 2x или 2.4x започва да записва на 4x скорост. Някой може ли да ми помогне и да даде идеи ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xeon Posted January 31, 2007 Share Posted January 31, 2007 Каква програма за запис използваш и каква е марката на подложките?От колко време я имаш тази писачка? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kills Posted January 31, 2007 Share Posted January 31, 2007 Пич ако записвачката ти е нормална много е възможно дикса да е прецакан дори и чисто нов да е имам към 10 парчета чисто нови дискове двд та от технополис ги купих и немога да запиша нищо върху тях ..пробваи с друг диск. Link to comment Share on other sites More sharing options...
EazY-E Posted January 31, 2007 Author Share Posted January 31, 2007 Пробвал съм с всякви дискове,дори много скъпи,които си пише че поддържат скорости дори 1-ва скорост. С квато и програма да записвам е така(nero,dvd decrypter,alcohol 120) а записвачката е нова Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted January 31, 2007 Share Posted January 31, 2007 Не разбирам какъв всъщност е проблема и защо ти е да пишеш DVD на 1-ва скорост ? Като разполагаш с бланка 16х пиши я на 8х щом искаш редукция на скоростта. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 31, 2007 Share Posted January 31, 2007 Някои от новите модели записвачки драйверно не поддържат най-ниските скорости, защото се предполага, че няма вече откъде да намериш диск, сертифициран само за 1-ва скорост. Link to comment Share on other sites More sharing options...
EazY-E Posted January 31, 2007 Author Share Posted January 31, 2007 Като записвам игри за конзоли,на колкото по-малка скорост записвам двд-то или цд-то,по-малък е шанса да си прецакам оптиката. Та затова искам на под 4x Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lil Scrappy Posted January 31, 2007 Share Posted January 31, 2007 Ми преди аз си записвах Хбох заглавията на 1-ва скорост но с програмата CloneCD и тръгваха от раз Link to comment Share on other sites More sharing options...
EazY-E Posted January 31, 2007 Author Share Posted January 31, 2007 И на четвърта всичко си върви,но мисля,че не е желателно за оптиката.Не е от програмата,с квато и да опитвам не ми записва на под 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted January 31, 2007 Share Posted January 31, 2007 Никакво значение няма скоростта на запис, а качеството на диска и записвачката Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted January 31, 2007 Share Posted January 31, 2007 Никакво значение няма скоростта на запис, а качеството на диска и записвачката Присъединявам се. По принцип скоростта на запис има значение понеже на високи скорости записа един вид 'се размива' образно казано, лъчът едва успява да превключи битовете, които представлява грубо казано 'бабунки' на повърхността, или зони с прогаряния и с не-прогаряния, в един перфектен запис границата между прогорено и непрогорено е рязка, докато при висока скорост дискът се върти много бързо, лазера трябва бързо да превключва състоянията си, а има и инертност на електрониката/лазера, и границите не са толкова добри, прогорените зони не са дълбоко прогорени и т.н. Качествената писачка елиминира подобни мизерии. Съгласен.Скоростта на запис и тази на четене са две разлчини неща.... Разбира се. Обаче връзката е косвена чрез качеството на записа. Повечето писачки няма да направят същия по качества запис на висока скорост, както на по-ниска. А скоростта на четене знаем, че е свързана с качеството на записа и на четачката. Link to comment Share on other sites More sharing options...
day Posted January 31, 2007 Share Posted January 31, 2007 LG са най простите записвачки и сд-та преди имах LG сд и просто нз кво да ти кажа първо почна да чете диска 5 минути след като съм го сложила по едно време не искаше въобще да ги чете ASUS рулз Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xeon Posted January 31, 2007 Share Posted January 31, 2007 Никакво значение няма скоростта на запис, а качеството на диска и записвачката Съгласен.Скоростта на запис и тази на четене са две разлчини неща.Това,че диска е записан на 16х не значи че ще бъде прочетен на скорост 16х. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 31, 2007 Share Posted January 31, 2007 И аз - съгласен....като не изключвам и подложката, много важно е и какво ще го чете после. Но в новите модели записвачки вече са вкарани такива технологии за компенсация при високите скорости, че практически няма разлика в количеството малки грешки (които така или иначе се коригират впоследствие при четенето) при запис с най-ниска скорост (четох бая време едни тестове точно за брой грешки и четимост при различни скорости, различни модели записвачки/подложки и т.н.). Отделно съм забелязал, че почти винаги постигам прекрасни резултати на 16Х при дискове сертифицирани за 16Х, отколкото ако запиша подложка за 16Х на 4Х например - обикновено от 300-400 записани диска имам трудно четими 2-3 бр. и то почти винаги когато реша да се "преосигуря" и ги записвам на бавни скорости. @day, не се изказвай неподготвена - прочети малко повече из темите, в които сме писали и ще видиш колко много хора (вкл. и аз работя с 3 бр. LG) имат LG и ги ползват безпроблемно. Това, че на тебе ти се е случила кофти бройка не значи, че трябва да правиш генерални изводи за цялата марка. И аз съм имал TEAC...Lite-On... които ми правиха доста проблеми и разваляха дискове, но не съм казал, че Lite-On са най-простите записвачки, щото моята бройка ми скапвала дисковете.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
day Posted February 1, 2007 Share Posted February 1, 2007 И аз - съгласен....като не изключвам и подложката, много важно е и какво ще го чете после. Но в новите модели записвачки вече са вкарани такива технологии за компенсация при високите скорости, че практически няма разлика в количеството малки грешки (които така или иначе се коригират впоследствие при четенето) при запис с най-ниска скорост (четох бая време едни тестове точно за брой грешки и четимост при различни скорости, различни модели записвачки/подложки и т.н.). Отделно съм забелязал, че почти винаги постигам прекрасни резултати на 16Х при дискове сертифицирани за 16Х, отколкото ако запиша подложка за 16Х на 4Х например - обикновено от 300-400 записани диска имам трудно четими 2-3 бр. и то почти винаги когато реша да се "преосигуря" и ги записвам на бавни скорости. @day, не се изказвай неподготвена - прочети малко повече из темите, в които сме писали и ще видиш колко много хора (вкл. и аз работя с 3 бр. LG) имат LG и ги ползват безпроблемно. Това, че на тебе ти се е случила кофти бройка не значи, че трябва да правиш генерални изводи за цялата марка. И аз съм имал TEAC...Lite-On... които ми правиха доста проблеми и разваляха дискове, но не съм казал, че Lite-On са най-простите записвачки, щото моята бройка ми скапвала дисковете.... повече няма да правя така Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.